Хороскоп 2014 за Водолей

Муси Дачева

През 2014-та планетата, която оказва най-силно влияние, продължава да бъде Сатурнq,съуправител на знака ви. В началото на годината той се намира в 20-я градус на Скорпион. Така до края на годината Сатурн ще направи квадрат към рождените Слънца на тези от третата декада.

Влиянието на Сатурн е разнопосочно, в голяма степен задържащо и ограничаващо свободната воля. Той стимулира разграждането на слабите звена в живота и полагането на стабилни основи за следващия житейски период. Сатурн съдейства за уточняване на целите, за намирането на правилната посока и макар и болезнено понякога ни кара да учим трудни уроци. Най-положително обаче Сатурн повлиява кариерните условия. Той е този,който ще ви подтикне да бъдете в подходящия момент на подходящото място, той е господарят на времето. Един от ценните уроци на Сатурн е да се научим да усещаме времето, да подбираме подходящият момент за дадено действие.

В настоящото си преминаване през Скорпион, 2012-2015 година, Сатурн активира при вас точно зоната на социалната реализация и кариерата в слънчевия . Това е период, в който ще бъдете по-натоварени с ангажименти, ще трябва да поемете повече и по-големи отговорности, понякога над възможностите, ще трябва да полагате повече усилия, за да запазите позицията си. В сатурновата криза се дава шанс за растеж в професията, за изкачване на по-високо стъпало в кариерата. Няма общовалидна формула, при всеки е различно, но общото е търпението и постоянството, на което се учим при сатурновите аспекти към рожденото Слънце.

За проявата на позитивната страна на сатурновото влияние през 2013-та година голяма роля изигра подкрепата от страна на Нептун във водния знак Риби и още повече тази на Юпитер,който се движеше през Рак, с хармоничните си аспекти към Сатурн. През 2014-та тази тенденция продължава до средата на годината, когато Юпитер ще навлезе в огнения знак Лъв.

Най-хармонично един спрямо друг Сатурн и Юпитер ще бъдат разположени през втората половина на месец май. Тогава Сатурн е ретрограден, а Юпитер директен. Юпитер се движи в зоната на вашите работни взаимоотношения. На 24 май двете планети застават в точен тригон.

Най-благоприятен период за важни позитивни промени в професионалната сфера е между 21 май и 7 юни 2014 г.

Другата планета, която оказва силно влияние върху случващото се през 2014 година е Марс. До средата на годината Марс се движи през сродния ви по стихия знак Везни. Това е зоната на образованието, на прогресивните стремежи, допълнителното и свободно избираемо обучение, на разширяването на хоризонтите, призванието и работата, която се върши с удоволствие. Всичко това ще се прояви по най-добър начин в периода, когато Марс прави тригон към рожденото ви Слънце.

Марс навлезе във Везни на 7 декември 2013-та и ще остане там до 26 юли, когато ще премине в следващия знак Скорпион. Движейки се в кардиналните Везни, Марс преминава през критична зона, в която попада в напрегнати аспекти с Уран, Плутон, Слънцето и за по-кратки периоди с Венера, Меркурий и Луната,когато те са в кардинални знаци. Напрегнатите аспекти на Марс могат да ви създадат проблеми с роднини по съпружеска линия, с децата на децата ви, със собственост, която идва като наследство от родителите, с преподаватели във ВУЗ, с администрация, когато искате да пътувате в чужбина.

Когато Марс е в напрегнати аспекти през тази година, и докато се движи през Везни, не е добре да предприемате далечни пътувания, като и при тези на близки разстояния проявявате повече внимание и предпазливост. Не са препоръчителни в това отношение първата половина на месец януари, почти целият месец април, от 5 до 25-ти, между 7 и 27 юни, 18-19 юли.

На 16 юли Юпитер преминава в знака Лъв, в зона срещуположна на рожденото ви Слънце. В рамките на една година напред планетата ще измине 30-те градуса на Лъва и в някакъв период ще застане в опозиция с него. Когато е в опозиция със Слънцето ви, Юпитер може да ви направи твърде активни в социалната сфера, да ви кара да създавате самоцелни контакти, с хора които биха могли да ви бъдат полезни. Привлечени от лукса и богатството на някои, може да попаднете в среда, която не е точно по вкуса ви.

Извън напрегнатия аспект, влиянието на Юпитер до края на 2014 година и през следващата, може да бъде много позитивно, да ви кара да се отворите към света наоколо, да се интересувате повече от живота на околните, да създадете контакти, които да повлияят добре върху професионалния и още повече върху личния живот. В рамките на една година лятото на 2014 -лятото на 2015 година Юпитер влияе благоприятно върху необвързаните в опитите им да намерят своята половинка.

На 26 юли Марс преминава в Скорпион и ще се движи през него до 13 септември. Това е период,в който Марс ще влияе върху професионалните отношения, ще ви прави по-претенциозни и конфликтни, може да ви създаде проблеми с шефовете, с хора, от които зависите, и да ви постави в конфузни ситуации. Неблагоприятни периоди в това отношение са 1-3, 8-10,24-25 август.

Благоприятен период за личните контакти, но също така за работа в екип и в полза на определена кауза, е между 2 септември и 4 октомври.

Обстоятелствата работят отново във ваша полза от 23 октомври нататък, след новолунието, съчетано със слънчево затъмнение. През ноември може да стане напрегнато в работната среда в дните между 9 и 23 ноември.

Планирайте важни дела най-късно до 7 декември, преди Юпитер да навлезе в ретроградната си фаза. В края на годината Марс е във вашия знак, мислете отдалеч за спокойно и безпроблемно посрещане на Новата година.

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 

Етикети:

3 коментара so far »

  1. svetski каза,

    Писа на януари 8, 2014 @ 20:20

    Здравейте Муси,

    преди започването на всяка седмица чета седмичните Ви хороскопи. Те ме зареждат с много оптимизъм, добро настроение и увереност. Mного благодарности и за редовните годишни и китайски хороскопи, както и за всички статии на най-разнообразна и любопитна тематика. Надявам се, че всички редовни читатели тук оценяват цялото време, усърдие и професионализъм, които влагате в поддържането и редовното актуализиране на сайта.

    През новата 2014 година Ви желая, наред с многото здраве и весели моменти, да продължите все така неуморно и целеустремено да разпалвате пламъка на просветлението и високите вибрации.

    Искам да попитам нещо, което ме вълнува отдавна, но все още не съм намерил точен отговор:

    aко асц ми е в 27° на скорпион, и почти целият ми първи дом е зает от стрелец, за кой от двата знака трябва да чета? какво е правилото? или трябва да видя кое отговаря по-добре на случващото ми се? имам усещането, че това е седмичният хороскоп за скорпион(освен това скорпион си остава и управител на първи дом, нали?); но едно новолуние, което се случва в стрелец и на теория би трябвало да активира имуществени и финансови въпроси, при мен активира новото начало, енергията, лични проекти и т.н.; малко съм пообъркан кой от двата седмични хороскопа да чета за себе си (като изключим факта, че чета всички :) )..

    и пак на същата тематика – каква е разликата между седмичния хороскоп според слънчевия знак(който при мен е водолей) и според асцендента? единият засяга може би повече креативността на човек, популярността му в обществото, виталността му? но седмичният хороскоп според асцендента би трябвало да е по-точен и по индивидуален и да засяга отделни сектори от витасферата на живота на същия човек? забелязал съм, че и двата са много точни и се допълват, но някак си ми се изплъзва точната дефиниция на разликата.

    Ще се радвам, ако намерите време да внесете малко разяснение. А и не съм успял досега сам да намеря отговор.

    Много благодаря.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 9, 2014 @ 13:55

    svetski,
    благодаря ви за хубавите думи!
    Проблемът, на който търсите отговор, е в това, че искате да направите от седмичен хороскоп,който е общ за 30 градуса по слънчева зодия и отделно 30 по асцендентна зодия- личен такъв с точните параметри на вашата натална карта- позиция на Слънцето, позиция на асцендента и съответната домификация. А това няма как да бъде точно.
    По отношение слънчев знак приоритет са аспектите и това показва какво се случва, по отношение асцендента това е прилагане на примерна домификация-равнодомна от 0 градуса асцендентна зодия, и показва каква сфера засяга случващото се.

  3. Радост каза,

    Писа на януари 13, 2014 @ 13:48

    Благодаря за напътствията!!! Дано годината да е добра и мирна и да излезем от тая пуста криза.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии