Хороскоп 2014 за Козирог

Муси Дачева

2014 година за Козирог носи динамика, ярки и запомнящи събития, важни промени и възможности за професионален растеж. Важен знак за уникалността на 2014-та за вас е първото за годината новолуние, точно на 1 януари, в 10 градуса Козирог. Заедно със Слънцето и Луната в първия ден на годината са още Меркурий и Плутон в зона, която създава напрежение в кардиналния кръст от намиращите се в Уран в Овен и Марс във Везни. По този начин 2014 година обещава подкрепа на личните начинания, но също така и значителна доза препятствия, през които трябва да преминете.

Новогодишните напрегнати аспекти ще оказват влияние до средата на месеца, при нарастваща Луна до пълнолунието на 16 януари. Но също така и до средата на годината, на приливи и отливи, до момента в който Юпитер напусне зоната на кардиналния Рак.

При някои, особено при тези родени в средата на Козирог, неблагоприятно може да се повлияе здравето през първата половина на януари. Избягвайте прекомерно физическо натоварване, възможни са травми. Периодът не е подходящ за решаване на важни и спорни дела с хора от кардинална зодия, особено с такива, които са ви началници или са по-високо в йерархията от вас. Неблагоприятни дни са между 2-3, 5-6,8-9 и около пълнолунието 15-17 януари.

Ретроградната Венера във вашия знак до края на януари ви ангажира с някои обстоятелства с човек, с който имате проблемни отношения, било то професионални или лични. Преразглеждането на конкретна тема, ревизия на какво, кога, къде е станало, даване знак за готовност за обсъждане, работи във ваша полза.

Движението на Марс във Везни, зоната на вашата професионална реализация, ще оказва съществено влияние до средата на годината. Марс навлезе във Везни на 7 декември 2013-та и ще остане там до 26 юли, когато ще премине в следващия знак Скорпион. Задържането на планетата в кардиналните Везни за около 8 месеца, си има своите плюсове и минуси.

Позитивното влияние на Марс в най-високата част на слънчевия ви е, че ви прави по-амбициозни, самоуверени и целенасочени в сферата на кариерата и социалната реализация. До средата на годината оттам Марс ще ви пришпорва с повече работа, с по-кратки срокове и с по-малко хора, на които да разчитате. Ще ви поставя в стресови ситуации в периодите, когато прави напрегнати аспекти с другите планети от кардиналния кръст, особено когато и Слънцето огрява тази част на зодиака, а това са месеците януари, април и юли.

Марсовата победа не е лесна, тя изисква отлична вътрешна мобилизация, целенасоченост и себераздаване. Но си заслужава усилието, защото това е шанс, който получавате на две години веднъж, и то не за толкова продължително време. Към подкрепящото влияние на Марс в професионалната сфера се добавя и това на Северния лунен възел, от 18 февруари нататък, който ще ви „дава рамо“ да правите нещата по нов начин, да намерите мотивиращата и обединителната формула за вас лично или за екипа, който водите.

Разполагането на Лунните възли по кардиналната ос Везни-Овен, нещо което се е случило и преди 19 години, ще ви накара, в периода март-юли, да взимате кардинални решения свързани и с личните взаимоотношения – да се разделите окончателно с някого, или да се съберете завинаги.

Периодът на ретроградност на Марс между 1 март и 20 май, може да е свързан с повече ограничения и административни спънки. Най-остро това влияние ще се прояви през мсец април, времето на Големия кардинален квадрат. Периодът между двете затъмнения – лунното на 15-ти и слънчевото на 29 април, може да се окаже най-напрегнатият период за годината.

До средата на годината имате подкрепата и на Юпитер, който се движи през Рак, да намерите нужната ви подкрепа за вашите нави идеи, да си намерите подходящата работна среда, а също така да разширите бизнеса си. Юпитер ще ви бъде също толкова полезен, дори при някои повече, и в останалата част на годината. Придвижвайки се през Лъв, от юли нататък, планетата ще ви дава надежда и позитивизъм да търсите финансова подкрепа за проектите си, да участвате в конкурси, състезания, търгове или др. подобно, за да спечелите нужните средства. Взимането на кредит е препоръчително да стане от август нататък.

Най-благоприятни месеци за вас са май, юни и септември. През октомври ситуацията в кардиналния кръст е отново неспокойна, макар и не толкова колкото през април. Между 4 и 25 октомври е третата ретроградност на Меркурий, частично в кардиналните Везни. В този период са втората група затъмнения- лунно на 8-ми и слънчево на 23-ти октомври.

Някои проекти ще претърпят промяна, ще се налагат доработки и удължаване на срокове, но като цяло обстановката предлага възможности за постигане на задоволителни дори много добри резултати до края на годината. За това голям принос ще има отново Марс, който от 26 октомври навлиза във вашия знак и ще остане там до 5 декември.

Марс ще ви помогне там, където се налага да „тропнете по масата“ и да заявите окончателната си позиция. В средата на ноември обаче той „включва“ квадрата на Уран-Плутон, като прави точни аспекти с Плутон на 11 и с уран на 13-ти. Така средата на октомври е неблагоприятен момент да отношенията с най-близките, може да се стигне до сериозни семейни конфликти. От 17 ноември нататък навлизате в добър период, който ще ви дава подкрепа до края на годината.

 

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Ива каза,

    Писа на ноември 13, 2014 @ 2:26

    Здравейте, Муси!
    Чета този годишен хороскоп ( съвсем случайно попаднах на сайта ) – вече способна да ‘сравня ‘ с изживяното и искам да Ви кажа, че сте фантастична в прогнозите си!
    А аз, малко съм скептична към подобни неща, по принцип.
    Но съм страшно впечатлена, наистина!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии