Хороскоп 2014 за Скорпион

Муси Дачева

Както през 2013-та, така и през 2014 година ще имате подкрепата на планетите. Като воден знак бяхте покровителствани от Нептун в Риби и от Юпитер, който влезе в Рак в средата на 2013 година.

Нептун през 2104 година изминава около два градуса, между 3 и 5-я гр., в Риби, собствен знак, откъдето проявява много от позитивните си качества като безусловна любов, преданост, всеотдайност, интуиция и духовен стремеж. С тях ще дарява с подкрепата си родените в първите градуси на Скорпион, родени през октомври. Благодатното нептуново влияние се простира върху цялата зодия и е значимо поради вибрацията на годината 2014 – 7. Мнозина ще намерят обект на своите чувства, духовната си половинка или просто средата, в която ще могат да растат и се развиват по най-добрия за тях начин.

Както съм писала подробно в годишния за 2013 година, Сатурн е планетата, която оказва най-значимо влияние върху Скорпион за периода,в който преминава през знака, между 5.10.2012 и 23.12.2014 година. Новата година заварва Сатурн в 20-я градус на Скорпион, така до края на годината тя ще премине през позицията на рождени Слънца от третата декада на знака.

Когато Сатурн преминава през рожденото Слънце настъпва период, в който се случват поредица от събития, които карат човек да стане по-отговорен към себе си и към близките си, да премине ускорен курс на съзряване и осъзнаване реалностите на живота. Тъй като в неподвижния кръст няма тежки планети,предизвикателствата на Сатурн през 2013 година не бяха толкова драматични. Дори напротив Големият воден тригон изигра компенсираща и в голяма степен подкрепяща роля за родените под знака на Скорпион. Така ще бъде и през по-голямата част на 2014 година.

Юпитер се движи през Рак до юли месец, а малко преди това прави поредния подарък към родените под знака на Скорпион с тригон към Сатурн през месец май, точният тригон е на 24 май. До 6 март Юпитер е ретрограден, време през което може да изпитвате ограничения за неща свързани с повишаване на образованието, с разширяване на контактите, особено с хора от чужбина. При някои могат да се сложат неблагоприятно кандидатстване за работа или за стипендия, да се наложат поправки, доработване на проекти, отказ от за разглеждане на дела, отлагане на съдебни дела, които са в движение. Особено труден в това отношение може да се окаже периодът,в който и Меркурий е ретрограден, между 7 и 28 февруари.

На 6 март Юпитер излиза от ретроградната си фаза, от 10-я градус на Рак. Така до 16 юли,когато преминава в Лъв, Юпитер ще направи тригон към рождените Слънца на всеки от третата декада на Скорпион. Периодът март -юли е благоприятен най-вече за професионален растеж, за напредък в научна работа, в разработка на нови идеи, за писане и издаване на книги,за начинания и проекти обединяващи много хора и с голям социален ефект.

През април предстоят важни събития от професионално естество, но още повече и в сферата на личните взаимоотношения. Някои ситуации,започнали през март, сега когато Венера се движи през Риби, между 5 април и 3 май, се развиват и се дава шанс за нова връзка, там където това е необходимо. Април е напрегнат месец за кардиналните знаци, а и Сатурн е ретрограден тогава, на 15 и 29 април са двете затъмнения-лунното и слънчевото, което значи, че не всичко ще върви гладко. В този период някои лични амбиции могат да бъдат преразгледани и усилията пренасочени в по-реалистична посока.

На 26 юли Марс преминава в Скорпион и се отправя за среща със Сатурн. Марс във вашия знак ви дава енергия, воля, самоувереност, която е необходима, за да се справите с конкуренция, за да успеете в начинанията си и да издържите на натоварването от поемането на повече отговорности и задължения.

През август обаче Марс се конфронтира с Юпитер и Венера от Лъв и това е време, в което ще трябва да отстъпите от някои ваши позиции, да се съобразите с мнението и очакванията на колеги и шефове, както и да спазите някои ангажименти и срокове. Съвпадът на Марс със Сатурн на 25 август може да ви подтикне към ходове, които не са целесъобразни и навременни и за които ще се разплащате впоследствие. Тази част на годината, юли-септември, може да се окаже проблемна и за семейните взаимоотношения.

Октомври е специален, особено времето между двете затъмнения, на 8-ми лунното и на 23 слънчевото. В този период е третата и последна ретроградност на Меркурий, между 4 и 25 октомври, време за ретроспекция, самоанализ и преоценка. Новолунието,съчетано със слънчево затъмнение на 23 октомври е в началото на вашия знак и това е момент, от който се откриват нови възможности, които ще намерят почва за развитие след рождения ви ден.

Ноември е неспокоен месец,заради напрегнатите аспекти на Марс,Уран и Плутон между 9 и 23 ноември, и особено в дните 11 – 13 ноември. На 18 ноември предстои съвпад на Сатурн и Слънцето в 26-я градус на Скорпион,време за взимане на важни решения, за отстояване на собствената позиция и поемане на лична отговорност.

От 8 декември Юпитер е ретрограден, затова планирайте отдалеч разходите си за новогодишните празници, като не разчитате на премии и бонуси.

В края на годината, на 23 декември, Сатурн напуска Скорпион и това е добра новина за голяма част от вас. Юпитер от Лъв ще ви радва през следващата година с много нови възможности за социален успех.

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

7 коментара so far »

  1. Anni каза,

    Писа на май 17, 2014 @ 23:00

    Здравейте! С интерес следя сайта Ви и получавам много яснота върху въпроси от ежедневието си. Искам да попитам дали действително с напускането на Сатурн в края на годината ще дойдат по-добри дни? Защото тази година и миналата претърпях огромни поражения във всички сфери и отношения.. Нямам търпение за новия годишен хороскоп и се надявам да съм взела всички поуки от сатурновата разруха. Поздравявам Ви за това, което правите за хората.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 19, 2014 @ 13:07

    Anni,
    самото преминаване на Сатурн в Стрелец не обещава по-добри дни за всички, защото това не е най-доброто място за него. Но за хората родени в неподвижния кръст – Скорпион, Телец, Водолей, Лъв ще настъпи по-добър период.

  3. Valya каза,

    Писа на ноември 4, 2014 @ 17:28

    Здравейте Муси,какво може да се очаква при преминаването на Сатурн през асцендета и после в 1 дом в Стрелец?Предварително Благодаря!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 6, 2014 @ 9:54

    Valya,
    преминаването на Сатурн през Асцендента, което се случва веднъж на 29 години, е важен период. Промени може да има в различни посоки в зависимост от аспектите с останалиет планети, които прави при това преминаване. Възможно е самото преминаване да бъде еднократно събитие, планетата да мине само на прав ход. При някои това може да се случи 3 пъти в разстояние от около година – на прав ход, ретроградно, и отново на прав ход. Общото влияние е стесняване на целите. Човек става по-съсредоточен, избира една житейска цел и влага цялата си енергия в това.

  5. Valya каза,

    Писа на ноември 6, 2014 @ 17:05

    Благодаря Муси:)

  6. Валентина каза,

    Писа на декември 11, 2014 @ 1:23

    Здравейте :) Аз съм скорпион с асцендент стрелец и луна в козирог.. означава ли това, че Сатурн ще ми въздейства силно и през следващите години? И кога можем да очакваме хороскопите за 2015 година? :) Благодаря Ви за всичката информация, която ни давате! Изключително ценна и полезна е!

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 11, 2014 @ 15:47

    Валентина,
    вероятно да, когато Сатурн премине през асцендента.
    Да, в края на годината.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии