Хороскоп 2014 за Стрелец

Муси Дачева

През 2014 година планетите ще бъдат много по-благоразположени към Стрелец. Доминирането на водната енергия в 2013-та вероятно бе емоционално изтощителна за повечето стрелци. Сега обаче идва вашето време и то от две места, две важни планети навлизат в огнената стихия.

Най-силното влияние естествено идва от Юпитер, управителят на знака. До лятото на 2014-та Юпитер продължава да се движи през Рак, в който знак влезе през лятото на 2013 година. В Рак Юпитер е в силата си и вероятно мнозина са усетили подкрепата му. Юпитеровото влияние засилва родителското чувство, отговорността към наследниците, нуждата да оставим някого след себе си на тая земя. В много семейства, където има Стрелец се правеха годежи и сватби, родиха се деца. Но докато в предходната година на Юпитер в помощ бяха Нептун и Сатурн, с които правеше Голям тригон няколко месеца, сега ситуацията е различна.

Движейки се през кардиналния Рак в зоната, в която е квадратът Уран-Плутон, Юпитер се включва в Голям кардинален квадрат няколко пъти през годината. Това са периоди, в които принципът на разширение и разгръщане ще стане неконтролируем за някои хора и обстоятелства.

Напрегната ситуация в кардиналния кръст при вас засяга финансовата сфера – личните доходи, общите сметки и спестявания, кредити, собствености, печалби и разходи. Такива периоди са месец януари, последната седмица на февруари, втората половина на април, втората половина на юни, време неблагоприятно за инвестиции, за покупко-продажба на имоти, за уреждане на наследства.

От юли нататък ситуацията се променя. Юпитер преминава в сродния по стихия огнен знак Лъв на 16 юли 2014-та и ще се движи през него до 11 август 2015 година. В този период от време Юпитер ще направи тригон към вашето рождено Слънце. Юпитер ще пробуди интереса ви към живота в неговата цялост, ще ви се иска да знаете повече за света около вас, за хората и природата, да пътувате в непознати страни, да опознавате други култури, да учите чужди езици, да се занимавате с философия, с география и туризъм.

Преминаването на Юпитер през Лъв ще накара мнозина да учат повече, да искат по-добро образование за себе си и за децата си, да имат научни постижения и повече дипломи. Това ще бъде период, в който ще сте по-чувствителни към ценностите изповядвани от хората около вас, към морала на обществото и спазването на етичните норми. Тези, които се занимават с писане ще публикуват книгите си, успех ще имат издатели и лектори, хората на науката, преподавателите във ВУЗ.

Напредвайки през Лъв, от юли до края на годината, Юпитер ще направи благоприятни и неблагоприятни аспекти с останалите планети. Най-благоприятно е неговото влияние върху Стрелец през втората половина на септември, когато застава в тригон Уран от Овен и до средата на октомври, когато към тях се присъединява Марс от Стрелец.

От 13 септември до 26 октомври Марс се движи през вашия знак. Това е период на приповдигнато настроение, по-високо самочувствие и самоувереност, която ще ви кара да приемате повече предизвикателства. Периодът е добър за тези, които се занимават със спорт. Високи постижения очакват спортистите в периода 23 септември 4 октомври.

Нептун продължава да напредва бавно през Риби и през дъното на слънчевия ви . Той ще ви дава онова усещане за психическа стабилност, от което се нуждаете в трудните периоди на годината. Нептуновото влияние носи чувствителност към проблемите на хората от семейството, много голяма ангажираност с домашните дела, добър усет кога, как и какво да се направи за подобряване условията на живот на любимите ви хора. За родените в първите пет градуса на знака през годината може да бъде по-трудно да се ориентират в някои чисто битови ситуации, ще се подвеждат по неща, които носят привидна стабилност, ще грешат в преценката си за хора и обстоятелства.

Годината 2014-та е забележителна за Стрелец заради Сатурн, който в края на годината, на 23 декември, предстои да премине на ваша територия. Преминаването на Сатурн през собствения знак се случва веднъж на около 30 години. За последно Сатурн е бил в Стрелец между 17.11.1985 и 12.11.1988 година.

Сатурн ще постави на изпитание някои страни на живота ви, в зависимост от това къде се намира в рождената ви карта. Най-напред ще усетят влиянието му тези, родени в началото на знака и в първата декада на Стрелец. Така през последното тримесечие на годината ще ви се налага да бъдете по-организирани, да правите най-важното, да го приключвате и тогава да започвате следващото, защото е важно да сте концентрирани и всеотдайни на това, с което сте се захванали.

От 8 декември нататък Юпитер е ретрограден, затова не оставяйте важни дела за края на годината. В средата на декември обаче той застава в тригон със Слънцето и това празничен финал на годината , от който можете да се почувствате щастливи и удовлетворени.

27 декември 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

7 коментара so far »

  1. beba каза,

    Писа на януари 9, 2014 @ 8:46

    Ехеее, браво най – накрая подредихте пасианса и се появи и Стрелеца :)

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 9, 2014 @ 11:30

    Свърши ми боба, затова се забавих! :)
    Едно благодаря щеше да бъде достатъчно! :)

  3. Петя каза,

    Писа на януари 9, 2014 @ 18:45

    Честита Нова Година г-жа Дачева,благодаря за хороскопа.Желая Ви много здраве!

  4. Кателина каза,

    Писа на януари 9, 2014 @ 19:32

    Много ви благодаря за хороскопа!!! Нищо не споменавате за любовта, означава ли това, че няма да е силна за стрелците в това отношение 2014г.? :)

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 13, 2014 @ 13:03

    Кателина,
    емоционалният живот ще се движи паралелно с другите сфери, но наистина 2014 година не дава голяма подкрепа в любовта за Стрелеца. Венера и Марс прекарват голяма част от годината в квадрат помежду си. През май,когато Венера е в Овен и би трябвало да е добре за Стрелец, Марс е във Везни. Когато тя е в Лъв през август и септември,Марс е в Скорпион, отново са в квадрат. В края на годината ситуацията на любовния фронт е по-благоприятна, но като цяло 2014 година е делова година за Стрелец.

  6. Katelina каза,

    Писа на януари 14, 2014 @ 17:49

    Много ви благодаря за подробният отговор!! Поне да не сме с напразни надежди за силни любовни трепети, а да си насочим вниманието към деловата сфера!! :) Хубава година и на Вас!! :)

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 22, 2014 @ 11:23

    Понякога любовта пламва на работното място! :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии