Хороскоп 2015 за Дева


De12Муси Дачева

Началото на 2015 година е забележително със струпването на планети в сродния ви по стихия знак Козирог, което от своя страна отправя разнообразни,позитивни в голямата си част, енергии в различни направления на живота ви. Подхраненият творчески импулс ще ви направи много изобретателни и находчиви по въпроси свързани с дома,семейството, грижите по отглеждането на дете.

Най-важните събития през цялата година ще бъдат в тази сфера – най-близките хора и обстоятелства, свързани с тях. Темата се задава от Сатурн, който в края на предходната година премина в знака Стрелец, отбелязвайки началото на поредната сатурнова криза за знака ви. Сатурновата криза е време на изпитания, но и на големи възможности както за духовен растеж, така и за професионална изява.

Сатурн ще си движи през Стрелец за около три години, до края на декември 2017-та, когато преминава в Козирог. През 2015 година ще се върне за около три месеца в Скорпион. Това се случва на 15 юни, когато ретрограден пресича границата на двата знака. Ще навлезе отново в Стрелец, този път окончателно, на 18 септември 2015 година.

Квадратът на Сатурн към рожденото ви Слънце бележи период на промени, често свързани с активно учене на сатурнови уроци. Преминавайки през дъното на вашия слънчев , Сатурн ще провокира чувството ви за стабилност, разклащайки всички житейски опори, които сте си създали в последните години, с цел проверявайки тяхната здравина.

Сатурновото влияние ще се съчетава по смисъл с юпитеровото поне до 8 април, докато гигантът на слънчевата система се движи в обратна посока в предходния ви знак Лъв.

Много от това, което се случва около вас, ще ви кара да искате дистанциране от публичност, затваряне в своя свят на лични предпочитания,без външна намеса. Но всъщност, скрито от очите, много обстоятелства ще работят във ваш интерес в този период на годината. За някои от тях ще си дадете сметка от средата на август нататък, когато Юпитер ще бъде вече във вашия знак.

Посещението „на добра воля“ планетата на изобилието прави веднъж на 12 години, затова радвайте се на подаръците, които ви носи. Може би не буквално и не веднага, защото в първия месец от визитата си Юпитер прави опозиция с Нептун от срещуположния знак – Риби. Тя става точна на 17 септември и бележи период от време плюс минус една седмица, в които е добре да не разчитате на нечии несериозни обещания или на идеалистичната си представа за някого, към когото отправяте известни очаквания за бъдещето.

Самото придвижване на Юпитер през знака ви, в рамките на около година, по-точно до 9 септември 2016-та, ще ви кара да гледате по друг начин на света около себе си. Юпитерианският позитивизъм в съчетание с вашия практицизъм могат да бъдат успешна комбинация в следващите месеци. Използвайте времето в слънчевия период на личната си година (виж кн. „Номерологичен календар“) за да изразите себе си, да направите реклама на своята работа, на свой разработен проект, изделие, нещо върху което сте работили упорито в последно време.

От 25 септември до 12 ноември Марс се движи през вашия знак и ще ви прави много по-амбициозни, и налагащи се. А в рамките на този период ще му прави компания и Венера,която ще ви гостува между 8 октомври и 8 ноември. Така двете планети заедно с Юпитер ще направят живота ви през октомври и ноември по-пъстър, раздвижен и емоционално наситен.

В този период се случва и едно друго важно астрологично събитие, което пряко ви засяга. На 12 ноември Лунните възли сменят знаците си. При вас идва северният Лунен възел, който можете да срещнете още като възходящия или Главата на Дракона. Северният Лунен възел е носител на новото, той е с позитивни характеристики подобно на Юпитер и намирайки се на ваша територия ще ви прави по-активни, по-ярки и забележими, стремящи се към лична изява, като в голяма степен ще компенсират неприятните страни на сатурновото влияние. А скорошният съвпад на Юпитер и СЛВ ще бъде знак на късмета, който ще прехвърли мост от 2015 към 2016 година.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

12 коментара so far »

  1. Милена каза,

    Писа на декември 29, 2014 @ 4:10

    Благодаря.

  2. iva каза,

    Писа на април 5, 2015 @ 12:18

    муси бихте ли ми отговорили защо девата отново е в сатурнова криза при положение че беше в тскава само преди 3г.това означава ли че отново ще минем през сходни уроси,изпитания? както през 2012сякаш бе тварде скоро смятах че сатурновите кризи са през по голям интервал

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на април 5, 2015 @ 17:02

    През септември 2012 година Сатурн премина от кардиналните Везни в неподвижния знак Скорпион. Няма как подвижния знак Дева да е бил в сатурнова криза по това време.

  4. ива каза,

    Писа на април 8, 2015 @ 18:05

    да прваа сте, имах в предвид,че през 2011 свърши сатурновата криза са дева, сега отново ли и може ли малко повече информация в тази насока, не е ли твърде скоро

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на април 8, 2015 @ 22:03

    Сатурн влезе в Дева на 2.09.2007 година и излезе за малко на 29.10.2009, а окончателно премина в следващия знак Везни на 7.04.2010 година. Между сатурновите кризи има около 7 години. Сатурн премина в Стрелец през декември 2014 година.

  6. ива каза,

    Писа на април 8, 2015 @ 23:06

    с еднаква сила ли влияе, когато преминава през стрелец и през дева, през този период много ли силно ще е засегната девата

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на април 9, 2015 @ 11:04

    Има разлика разбира се. Преди 7 години Сатурн е направил съвпад с рожденото Слънце на Дева, а сега е, или ще бъде, в квадрат към него. Тези аспекти са различни по сила и вид на влияние. Зависи и от подробностите в наталната карта, дали има напрегнати аспекти на рожденото Слънце, в кой дом се движи транзитният Сатурн. Не трябва да се подценява и допълнителното влияние на Нептун от противоположния на рожденото Слънце знак – Риби.

  8. Цвета каза,

    Писа на април 13, 2015 @ 15:46

    Здравейте,от това което пишете си правя извод,че сега периода при квадрата ще бъде по-труден.Сатурн в картата ми ще направи съвпад с Уран и квадрат към слънцето…и заедно с това опозиция слънце /нептун

  9. Цвета каза,

    Писа на април 13, 2015 @ 16:12

    Какво да очаквам от всичко това е въпроса ?!?

  10. Цвета каза,

    Писа на април 14, 2015 @ 8:25

    Да разбираме ,че сега при квадрата ба Сатурн е по-трудно така ли?В моята карта Сатурн прави съвпад с Уран и квадрат към Слънцето след няколко месеца,а заедно с това има опозиция Нептун/Слънце…Според вас какъв ще бъде периода..може би изтощителен :D.Дано съм изчислила точно/05.09.83/09,20hburgas.

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на април 15, 2015 @ 18:34

    Цвета,
    възможно е да е по-труден период,но пък и с възможности за по-значими постижения.

  12. Мариета каза,

    Писа на май 27, 2015 @ 16:32

    Здравейте,на какви изпитания ще ме подложи Сатурн,който ще навлезе в моя 7-ми дом?Нептун също ми е в 7-ми дом.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии