Хороскоп 2018 за Близнаци

Bl12Хороскоп 2018 за Близнаци

Муси Дачева

За родените под знака на Близнаци астрологичната картина през 2018 година e по-благоприятна от предходната. Сатурн вече не е в противоположния знак. Господарят на кармата напусна Стрелец на 20 декември 2017 година, като по този начин се намали задържащото му влияние върху голяма част от групата. В Козирог Сатурн ще бъде до декември 2020 година.

От Козирог сатурновото влияние върху Близнаци се простира в зоната на общите финанси, задълженията, инвестициите, финансовите обвързаности с партньора, кредитите, финансовата подкрепа на която разчитате, интимните отношения, мистиката, тайните.

Сатурновият урок, който предстои да бъде научен, както при всяко преминаване на планетата през даден знак, се отнася към споделените ресурси, как се разпореждате с общите средства, коректни ли сте в погасяване на задълженията към хора и институции. Разчитате ли на чужда издръжка, вероятно ще има забавяне, задържане, или допълнителни условия, за да я получавате. Искате да вземете кредит, ще трябва да направите преценка дали можете в дългосрочен план да го погасявате. Некоректното отношение към чуждите пари, злоупотребата, ще станат достояние на много хора, а надвзетото ще трябва да се връща с лихвата. В интимната сфера сатурновото преминаване ще ви накара да поемете по-отговорно своята част от задълженията по поставена пред двойката обща цел.

Другата планета, която оказва влияние в астрологичната картина е Юпитер. Гигантът на слънчевата система също смени знака. През октомври на предходната година той навлезе в Скорпион. Транзитът на Юпитер през всеки знак става веднъж на 12 години, а през есента на 2018 година той ще премине в срещуположния знак Стрелец.

Юпитер подкрепя разгръщането, разширяването на границите, на възможностите и перспективите. Докато се движи през Скорпион той ще ви подтиква да обръщате повече внимание на работната си среда, да привличате нови хора, ако имате свой бизнес, да подмените офис оборудването с по-съвременно, да направите работата по-приятна за всички около вас. Или да си намерите по-доходна и по-престижна работа. По отношение здравето юпитеровото влияние ще ви кара да искате някои екстри, които досега сте си отказвали. По-често да релаксирате, да посещавате места, където се разтоварвате и зареждате с позитивна енергия.

Спътник на Юпитер в Скорпион в началото на годината е Марс. Планетата войн се движи през най-страстния зодиакален знак до 26 януари, като прави съвпад с Юпитер. Аспектът се случва веднъж на две години, за последно е бил на 18.10.2015 година. Точният сега е на 7 януари, когато Марс и Юпитер се срещат в 18-я градус на Скорпион. Енергията на съвпада може да се изрази в различни посоки, поставяйки ви пред важен избор.

На 26 януари Марс навлиза в срещуположния знак, като ще се движи през него до 17 март. Марс в зоната на партньорството е нож с две остриета. Мъжката планета ще ви прави по-активни в комуникацията с околните, предприемчиви и амбициозни да привличате хора към себе си, да бъдете лидери и обединители. В същото време Марс в опозиция на рожденото слънце е указание за повече противодействие, по-голяма конкуренция, за активиране на тези, които не ви харесват, и не ви приемат.

В рамките на този транзит попада коридорът на първите затъмнения за годината – време за проверка на приоритетите, за промени в целите, изоставяне на стари и поставяне на нови такива. На 31 януари е първото лунно затъмнение за годината, с пълна Луна в 11-я градус на Лъв, а на 15 февруари е първото слънчево затъмнение. Съвпадът на светилата е в 27-я градус на Водолей. Коридорът на затъмненията продължава около един месец, между 25 януари и 24 февруари като попада в относително добра астрологична среда, когато всички планети са директни, а това от своя страна е предпоставка за по-малко задръжки и ограничения.

На 15 май 2018 година Уран преминава в земния знак Телец. Планетата реформатор се движеше през огнения знак Овен от 2010 година насам, създавайки някои непредвидени обстоятелства,свързани с приятели и хора, на които сте разчитали, особено когато правеше тежките аспекти с Плутон от Козирог. Уран в Овен дава на някои хора от групата нова посока на желанията и целите.

Зоната на Телец, повлияна от транзита на Уран през нея, ще помогне да затвърдите някои започнати духовни практики, да намерите по-осезаеми измерения на стремежите си да разширите кръгозора си, да намерите отговори на много въпроси, които будният ви ум задава. Окончателно Уран ще излезе от Телец на 26 април 2026 година.

Докато Юпитер се движи през водния знак Скорпион, той прави хармоничната връзка с Нептун от Риби и Плутон от Козирог, което работи в полза на подобряване на отношенията с работодатели, колеги, партньори по бизнес. А когато Венера се движи през Рак,в края на май и началото на юни, можете да направите успешни стъпки за подобряването на условията на труд и по-добро заплащане.

Юпитер прави ретроградност между 9 март и 10 юли. Ретроградната му фаза, в отделни отрязъци от време, съвпада с ретроградните фази и на други планети, като особено важна е тази на планетния управител. Първата ретроградна фаза на Меркурий, от 23 март до 15 април, попада изцяло в ретроградната фаза на Юпитер. Периодът не е препоръчителен за важни лични начинания, за водене на дела, за сключване на брак.

За разлика от предходната година, сега Марс, планетата на волята и амбицията, има ретроградност, която е между 23 юни и 27 август. На нейния фон протича втората ретроградност на Меркурий, от 26 юли до 19 август, в Лъв.

През лятото е втората група затъмнения за годината. Първото е слънчевото затъмнение на 13 юли (петък), в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог. Слънчево затъмнение в зоната на финансите. Съвпадът на светилата може да даде някои добри идеи за подобряване на финансовото ви състояние,които да се реализират в следващите шест месеца.

Броят на затъмненията през тази година е по-голям от обикновено.

Следващите две затъмнения попадат в ретроградната фаза на Меркурий. На 27 юли е пълното лунно затъмнение по оста 4 градуса Лъв-Водолей, а на 11 август слънчево в 18-я градус на Лъв. При ретрограден Марс, ретрограден Меркурий в Лъв, лунни възли в неподвижни знаци и Юпитер в Скорпион. Периодът предполага някои особености по време на пътувания, които изискват добра предварителна организация, за да бъдат избегнати.

Венера, подобно на Марс, също има ретроградност през 2018 година. Тя се движи назад, между 5 октомври и 16 ноември, период който не е препоръчителен за планиране на сключване на брак. Планетата на любовта е благосклонна към вас през февруари, през май-юни, през септември и през ноември.

На 8-ми ноември Юпитер преминава в Стрелец, на своя територия. Транзитът на благодатната планета в зоната на партньорството е чудесен период на разширяване на социалните ви контакти, на повече възможности за професионален растеж, за укрепване на служебното партньорство, и на-вече заздравяване на взаимоотношенията във връзката. На свободните сърца краят на годината, когато от 13 декември и Меркурий премине в Стрелец, е време за нови запознанства и създаване на нови служебни или лични отношения.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Мими каза,

    Писа на януари 4, 2018 @ 11:56

    Госпожо Дачева,Честита Нова 2018 година! Благодаря за хороскопите.
    Да четем ли зодията за асцедента?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 4, 2018 @ 22:18

    Мими,
    да, и за асцендентния знак.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии