Хороскоп 2018 за Лъв

La12 2018 за Лъв

Муси Дачева

За родените под знака на Лъв през 2018 година астрологичната картина е пъстра, но като цяло благоприятна. Акцентите в нея са свързани с три планети.

Юпитер, който през месец октомври на предходната година, навлезе в другия неподвижен знак Скорпион. Транзитирането зоната на дома и семейните отношения от Юпитер ви се случва веднъж на 12 години и по тази причина е ценно. Юпитер ще помогне на мнозина да подобрят климата в семейството, да хармонизират някои напрегнати отношения, да направят дома си по-комфортен и уютен. Някои ще сменят жилището с по-добро, други ще променят местоживеенето с надеждата за по-добро бъдеще за себе си и за децата си. Юпитер в тази зона благоприятства създаването на семейство и/или увеличаването му. А когато Юпитер премине в следващия знак, това което е посято сега, ще поникне и разцъфне.

Спътник на Юпитер в Скорпион в началото на годината е Марс. Планетата войн се движи през водния знак до 26 януари, като прави съвпад с Юпитер. Аспектът се случва веднъж на две години и малко повече, като за последно е бил на 18 октомври 2015 година. Точният съвпад сега е на 7 януари, когато Марс и Юпитер се срещат в 18-я градус на Скорпион. Енергията на съвпада може да се изрази в отношенията с най-близките, поставяйки ви пред важен избор, касаещ личните и професионални ангажименти.

През 2018 година има четири затъмнения, които са по оста, на която е Лъв, като три от тях са в него. Това предлага много възможности за активност и промяна в живота ви, стига да намерите верния тон към конкретната астрологична ситуация.

На 31 януари е първото лунно затъмнение за годината, с пълна Луна в 11-я градус на Лъв, а на 15 февруари е първото слънчево затъмнение, като съвпадът на светилата е в 27-я градус на Водолей. Предизвикателствата са за личните инициативи, семейните отношения и партньорството.

Коридорът на затъмненията продължава около един месец, между 25 януари и 24 февруари като попада в относително добра астрологична среда, когато всички планети са директни, а това от своя страна е предпоставка за по-малко задръжки и ограничения.

Докато Юпитер се движи през водния знак Скорпион, той прави хармонична връзка с Нептун от Риби и Плутон от Козирог, което работи в полза на хармонизиране на отношенията в семейната среда, привличане на подкрепа под различна форма- материална и емоционална, а също така за сбъдване на съкровени желания, особено през месеците юни и юли.

Юпитер, придвижващ се в зоната на дома, родителите, семейните взаимоотношения, прави ретроградност между 9 март и 10 юли. Ретроградната му фаза, в отделни отрязъци от време, съвпада с ретроградните фази и на други планети, като особено важна е тази на Меркурий. Първата ретроградна фаза на планетата на комуникациите, от 23 март до 15 април, попада изцяло в ретроградната фаза на Юпитер. Периодът не е препоръчителен за важни лични начинания, за водене на съдебни дела, за сключване на брак, за купуване на жилище.

За разлика от предходната година, Марс сега има ретроградност, която е между 26 юни и 27 август. На нейния фон протича втората ретроградност на Меркурий, от 26 юли до 19 август, изцяло във вашия знак.

През лятото е втората група затъмнения за годината. Първото е слънчевото затъмнение на 13 юли (петък), в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог. Слънчево затъмнение в зоната на здравето и грижите по близки хора, собствени роднини, или такива на партньора.

Уран излиза от огнения Овен, за да навлезе в земния знак Телец, на 15 май 2018-та. За близо 8 години напред, планетата на реформаторството и новите технологии ще оказва влияние върху основни аспекти от живота ви, предимно върху професионалната сфера, отношенията другия пол, и за всичко от което се надявате на подкрепа. Някои промени могат да бъдат твърде неочаквани и драматични. Благоприятно обстоятелство е, че в следващите три години, докато Сатурн не премине във Водолей, в неподвижния кръст няма далечна тежка планета, която да прави напрегнати аспекти с Уран. Единствено транзитите на Марс и напрегнатите му аспекти с Уран създават очакване за периоди на драматични събития.

Придвижвайки се през зоната на кариерата, Уран ще внесе безпокойство в социалната среда. Планетата се придвижва бавно, като за цялата 2018 година ще достигне до 2-я градус на Телец, затова под нейното влияние ще бъдат най-вече родените в началото на зодията. През 2018-та ретроградната фаза на Уран започва на 7 август и продължава до края на годината. Окончателно Уран ще излезе от Телец на 26 април 2026 година.

Освен Юпитер, който влияе подкрепящо за връзки, брак, деца, през 2018 година, Венера също ще ви помага в определени периоди.

Планетата на любовта обаче, подобно на Марс, също има ретроградност през 2018 година. Тя е през есента, между 5 октомври и 16 ноември, неблагоприятен период за планиране на сключване на брак.

Венера ще ви подкрепя в личните дела през февруари-март, когато се движи през Риби и Овен, през май-юни, когато е в Рак и във вашия знак от 13 юни до 10 юли.

През последните два месеца на годината в зоната на любовта, творчеството, децата, забавленията,настъпва голямо раздвижване, прииждат много гости. От началото на ноември Меркурий е в Стрелец, като от 17-ти става ретрограден,до 6 декември,за две седмици се връща в Скорпион и от 13 декември отново е в другия огнен знак, на 22-ри Слънцето влиза в Стрелец.

На 7 ноември, е новолунието в Скорпион, пожелайте си хубави неща за дома и близките, и те ще се сбъднат. На 8 ноември Юпитер преминава в Стрелец, на своя територия. Оттам за една година напред големият благодетел на зодиака ще огрява най-атрактивната зона на зодиакалния хороскоп, носейки ви много позитивизъм и радостни преживявания.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. Eли каза,

    Писа на април 10, 2018 @ 12:09

    Здравейте! Целият период от 09.03.18 г. до 10.07.2018 г. ли не е подходящ за закупуване на жилище или само този на Ретроградния Меркурий от 23.03.2018 г. до 15.04.2018 г.? Благодаря Ви!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на април 10, 2018 @ 19:35

    Eли,
    “Първата ретроградна фаза на планетата на комуникациите, от 23 март до 15 април, попада изцяло в ретроградната фаза на Юпитер. Периодът не е препоръчителен за важни лични начинания, за водене на съдебни дела, за сключване на брак, за купуване на жилище.” Става дума за ретроградната фаза на Меркурий.

  3. Ели каза,

    Писа на април 10, 2018 @ 21:00

    Много Ви благодаря за отговора!

  4. Eли каза,

    Писа на април 11, 2018 @ 8:59

    Благодаря Ви!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии