Хороскоп 2018 за Скорпион

Sk12 2018 за Скорпион

Муси Дачева

За родените под знака на Скорпион 2018 година идва с чудесни обещания за успехи и благополучие. Носител на тях е Юпитер, който през месец октомври на предходната година, влезе в знака ви. Гостуването на Юпитер се случва веднъж на 12 години и по тази причина е ценно.

Юпитер ще помогне на мнозина да преоткрият себе си, да намерят много поводи да се радват на живота, да искат да го живеят в неговата пълнота. Юпитер подкрепя разгръщането, разширяването на границите, на възможностите и перспективите. Така ще можете да видите по-голяма панорама на живота си и нови неща, които да изпробвате и развиете. Транзитът на Юпитер през вашия знак е подходящото време да направите важни промени във външния си вид, в средата в която живеете, в семейството си, в работния колектив.

На фона на юпитеровото влияние в първия месец на годината имате подкрепата и на Марс. Съуправителят на вашия знак се движи през най-личностната зона на слънчевия хороскоп до 26 януари, като прави и съвпад с Юпитер. Точният аспект на планетите е на 7 януари, когато те се срещат в 18-я градус на знака ви.

Самото присъствие на Марс и съвпадът с Юпитер в началото на годината изпълват с много енергия личния живот, подобряват самочувствието, дават импулс на планове и намерения, които да се реализират в близко бъдеще. В първата десетдневка на януари някои ще трябва да взимат важни решения касаещи ангажиментите към семейство и професия, и тяхното съвместяване в ежедневието.

Както през всяка календарна година, така и през 2018 година имаме две групи затъмнения. И двете групи затъмнения ви касаят, защото включват неподвижни знаци,какъвто е Скорпион.

На 31 януари е първото лунно затъмнение за годината, с пълна Луна в 11-я градус на Лъв. На 15 февруари е първото слънчево затъмнение. Съвпадът на светилата е в 27-я градус на Водолей. Коридорът на затъмненията е около един месец, между 25 януари и 24 февруари. Затъмненията ни поставят в ситуации на активно включване, или напълно изключване от случващото се. Зоната на влияние е върху домашната среда, отношенията с най-близките, с децата. Първият коридор на затъмненията януари-февруари попада в относително добра астрологична среда, когато всички планети са директни, предпоставка за по-малко задръжки и ограничения.

На 15 май 2018 година Уран преминава в срещуположния знак Телец. Планетата на анархията и реформаторството ще оказва влияние върху зоната на партньорството близо 8 години. Окончателно ще излезе от Телец на 26.04.2026 година. В партньорските взаимоотношения, лични и служебни, това предполага промени и значими трансформации особено в периодите, когато планетата прави точна опозиция с рожденото ви Слънце. Поради бавното движение на планетата, аспектът се случва веднъж в живота. Ако нямате напрегнати аспекти към рожденото Слънце, тази опозиция може да премине относително гладко, подчертавайки единствено стремежът ви да се освободите от нечие обсебващо влияние, да отстоявате свободата си,да заживеете самостоятелно, да изградите свой собствен бизнес, и т.н.

Докато Юпитер се движи през вашия знак, а това ще бъде до 8 ноември, можете да разчитате на неговата подкрепа в личните начинания, в стремежа си да подобрите жизнения си стандарт, да намерите подходящия за вас човек, да увеличите семейството си, да сключите брак. Юпитер прави ретроградност между 9 март и 10 юли, с която в отделни отрязъци от време са ретроградните фази и на други планети. В този период попада изцяло първата ретроградна фаза на Меркурий, от 23 март до 15 април, както и част от марсовата ретроградност, започваща на 26 юни. Ретроградната фаза на Юпитер не е препоръчителна за важни лични начинания, за водене на дела, за сключване на брак.

Марс, като съуправител на знака е също важен, неговата ретроградност е между 26 юни и 27 август, в която се вписва втората ретроградност на Меркурий е от 26 юли до 19 август, на фона на ретрограден Сатурн. Сатурн от Козирог ще влияе върху комуникацията с околните, близките пътувания, образованието, купуването и продаването на офис техника и превозни средства.

В първата десетдневка на месец юли ще се радвате на голям воден тригон между Слънцето в Рак, Нептун в Риби и Юпитер в Скорпион,време за любов, романтика, нови връзки , летни флиртове. Планирайте отпуска та си за началото на юли или за втората половина на месец август.

В зоната, на ретрограден Марс и Сатурн, попада втората група затъмнения за годината, първото е на 13 юли (петък), слънчево затъмнение в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог. Неблагоприятно време за пътешествия. Не е препоръчително планиране на лятната почивка в този период на годината.

Коридорът на затъмненията през лятото е по-дълъг от обикновено, заради три,вместо обичайните две, затъмнения.

Следващите две затъмнения попадат в ретроградната фаза на Меркурий. На 27 юли е пълното лунно затъмнение по оста 4 градуса Лъв-Водолей, а на 11 август слънчево в 18-я градус на Лъв, засягащи зоната на финансите – лични и общи. При включен ретрограден Меркурий в Лъв, лунни възли в неподвижни знаци и Юпитер от вашия знак, бъдете внимателни с всичко касаещо домашната среда, близките хора, професионалните взаимоотношения.

За личния живот, освен благоприятното влияние на Юпитер, ще допринася много и Венера.

Планетата на любовта обаче, подобно на Марс, също има ретроградност през 2018 година. Тя е през есента, между 5 октомври и 16 ноември, неблагоприятен период за планиране на сключване на брак.

Венера ще ви подкрепя в личните дела през февруари-март, когато се движи през Риби, между 11 февруари и 7 март, през май-юни, когато е в знака на дома и семейството – Рак, от 19 май до 13 юни. В този период Венера прави голям тригон с Юпитер от вашия знак и Нептун от Риби. Това се случва между 27 май и 2 юни и предполага хармонични взаимоотношения, повече дипломация, лекота в общуването и решаването на семейните дела.

През есента Венера преминава в Скорпион. На 9 септември, на новолуние в Дева, планетата на любовта ви идва на гости. Още с прекрачването на вашия праг тя прави опозиция с Уран от срещуположния знак Телец. Влиянието, най-силно между 10 и 20 септември, е провокиращо взаимоотношенията с околните, засилвайки вашето желание да доминирате връзките си.

До края на септември планетата е в хармония с Нептун от Риби, което носи опрощение и балансиране на противоречията. Част от ретроградната и фаза преминава във вашия знак, до края на октомври,след което планетата на любовта се завръща в собствения знак Везни.

На 7 ноември, е новолунието в Скорпион. Планирайте старт на важни за вас начинания. Юпитер ви напуска на следващия ден, за да премине в огнения Стрелец, на своя територия. Оттам за една година напред той ще влияе подкрепящо финансовата сфера, личните доходи и притежания.

От 2 декември до края на годината Венера отново във вашия знак, правейки хармонични аспекти с Марс и Нептун от Риби. Така последният месец на годината, след като Меркурий стане директен на 6 декември, ще ви донесе много радости, удовлетворение и успешен край на годината.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии