Хороскоп 2018 за Стрелец

St12Хороскоп 2018 за Стрелец

Муси Дачева

За родените под знака на Стрелец 2018 година започва с облекчението, че Сатурн вече не е в знака. Господарят на кармата напусна Стрелец на 20 декември 2017 година, като по този начин намали задържащото си влияние върху голяма част от групата.

Но макар в Козирог, през тази първа година на транзита му през земния знак, той ще продължава да оказва характерното си влияе на тези от третата декада на Стрелец. В Козирог Сатурн ще бъде до декември 2020 година.

От съседния знак сатурновото влияние върху Стрелец се простира в зоната на личните доходи и притежанията, на личния морално-етичен кодекс. Възможно е при някои да има намаляване на доходите като цяло, да има забавяне в разплащането на изработеното, да се смени работното място заради по-високи доходи. Сатурновият урок,който предстои да бъде научен се отнася към ресурсите, как се разпореждаме с това, което имаме, умеем ли да го ценим. Ако искаме по-добро заплащане, заслужаваме ли го, или не. Ако сме материално подсигурени разхищаваме ли, разпиляваме ли, или надграждаме. Какво правим с излишъците, как се отнасяме към тези, които имат много повече от нас, или много по-малко от нас. Урокът на парите е тежък, както да ги имаш, така и да ги нямаш.

В психологичен аспект, Сатурн ще изисква втвърдяване на морално етичната рамка, спазването на собствените правила, както и по-голяма критичност към нарушаването на обществените правила и норми на поведение.

Планетният управител също смени знака. През октомври на предходната година той навлезе във водния знак Скорпион. Транзитът на Юпитер през предходния знак става веднъж на 12 години, а през есента на 2018 година той се завръща у дома, завършвайки една пълна обиколка по зодиака. Планетата гигант подкрепя разгръщането, разширяването на границите, на възможностите и перспективите. От зоната на активната вътрешна работа, духовния растеж, въображението, интуицията и творчеството планетата на разгръщането ще ви помага да развиете потенциала си, да укрепите връзката си със своето голямо Аз, да намерите верния път в духовното си развитие. За някои юпитеровото влияние може да даде нови измерения на отношението към установяване в чужбина, или завръщане от там, както и за отношенията с хора отдалеч. Други ще се чувстват добре на закътани места, далеч от шумотевицата на многолюдните селища.

Спътник на Юпитер в Скорпион е Марс. Планетата войн се движи през най-страстния зодиакален знак до 26 януари, като прави съвпад с Юпитер. За последно това се е случило на 18 октомври 2015 година. Точният аспект на двете планети е на 7 януари, когато те се срещат в 18-я градус на Скорпион. Енергията на съвпада може да се изрази в различни посоки, поставяйки ви пред важен избор.

На 26 януари Марс навлиза във вашия знак, като ще се движи през него до 17 март. В рамките на този транзит попада коридорът на първите затъмнения за годината – време за преоценка и повече внимание с плановете за годината, които включват пътувания или важни домашни размествания.

На 31 януари е първото лунно затъмнение за годината, с пълна Луна в 11-я градус на Лъв, а на 15 февруари е първото слънчево затъмнение. Съвпадът на светилата е в 27-я градус на Водолей. Коридорът на затъмненията, е около един месец, между 25 януари и 24 февруари като попада в относително добра астрологична среда, когато всички планети са директни, предпоставка за по-малко задръжки и ограничения. Периодът предполага значимо движение, пътувания, активизиране на предприемаческия ви дух, поставяне на някои нови цели, които придават ново звучене на близкото бъдеще. Родените в първата половина на знака ще усетят пробуждане след дрямката зададена от ограниченията на Сатурн в предходните години.

На 15 май 2018 година Уран преминава в земния знак Телец. Планетата реформатор се движеше през другия огнен знак Овен от 2010 година насам, мотивирайки ви към промени и отхвърляне на ограничения, раздвижвайки зоната на любовта, творчеството и децата, особено когато правеше тежките аспекти с Плутон от Козирог.

Зоната на Телец, под влияние на Уран, за вас ще донесе редица промени най-вече в посока на повече прагматизъм и осребряване на творческите идеи от изминалите 8 години. Уран ще ви помогне да промените някои виждания относно собственост, организация на работното място, да рационализирате ежедневието си така че да имате повече свободно време. А тези, които имат проблеми със здравето си да се обърнат към по-съвременни начини и техники за неговото подобряване. Окончателно Уран ще излезе от Телец на 26 април 2026 година.

Докато Юпитер се движи през Скорпион, той прави хармоничната връзка с Нептун от Риби и Плутон от Козирог, което работи в полза на подобряване на отношенията с близките, за взаимопомощ, материална и морална подкрепа.

Планетният управител прави ретроградност между 9 март и 10 юли. Ретроградната му фаза, в отделни отрязъци от време, съвпада с ретроградните фази и на други планети. Първата ретроградна фаза на Меркурий попада изцяло в ретроградната фаза на Юпитер. Тя е от 23 март до 15 април. Ретроградната фаза на Юпитер не е препоръчителна за важни лични начинания, за водене на дела, за сключване на брак.

За разлика от предходната година Марс, планетата на волята и амбицията, през 2018-та има ретроградност, която е между 26 юни и 27 август. На нейния фон протича втората ретроградност на Меркурий, от 26 юли до 19 август.

Първата десетдневка на месец юли ще ви радва с голям воден тригон между Слънцето, Нептун и Юпитер. Периодът е благоприятен за пътувания и лятна почивка.

През лятото е втората група затъмнения за годината. Първото е слънчевото затъмнение на 13 юли (петък), в 20-я градус на Рак. Съвпадът на светилата е в точна опозиция на Плутон от Козирог. Слънчево затъмнение в зоната на страстта, мистиката, но и на финансовата подкрепа отвън, може да донесе неочаквани ситуации и възможности за промени.

Броят на затъмненията през тази година е по-голям от обикновено.

Следващите две затъмнения попадат в ретроградната фаза на Меркурий. На 27 юли е пълното лунно затъмнение по оста 4 градуса Лъв-Водолей, а на 11 август слънчево в 18-я градус на Лъв. При ретрограден Марс, ретрограден Меркурий в Лъв, лунни възли в неподвижни знаци и Юпитер в Скорпион, бъдете внимателни с пътуванията. Не е препоръчително планирано пътешествие в този период, или премествания на далечни разстояния.

Венера, подобно на Марс, също има ретроградност през 2018 година. Тя се движи назад, между 5 октомври и 16 ноември, период който не е препоръчителен за планиране на сключване на брак.

Макар да не преминава през вашия знак,планетата на любовта ще ви подкрепя в повечето месеци на годината, но най-вече през март-април, през май-юни, когато е в знака на дома и семейството – Рак, от 19 май до 13 юни, и когато прави голям тригон с Юпитер от Скорпион и Нептун от Риби.

На 8-ми ноември Юпитер преминава в Стрелец, на своя територия. Гостуването на планетния управител е чудесен период на подкрепа и разгръщане, на изпълване с позитивизъм и жажда за живот, на изразяване на най-красивото и ценното, което имате като характер и личност.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии