Хороскоп 2019 за Близнаци

Bl12Хороскоп 2019 за Близнаци

Муси Дачева

За родените под знака на Близнаци 2019 година предлага много предизвикателства. Активността в земния знак Козирог първите месеци ви завърта във вихъра на събития, в които имате определена роля. Януари е месец на затъмненията, което прави ситуациите, в които попадате по-ярки и контрастни. Определеността като предизвикателство ще бъде най-трудна за вашия двойнствен въздушен знак.

Двата близнака ще трябва да се обединяват и да взимат единно решение. Обстоятелствата ще го налагат, както слънчевото затъмнение в Козирог, така и преминаването на Слънцето през намиращите се в земния знак Сатурн, Плутон и ЮЛВ. Също така и всяко следващо от общо трите затъмнения в Козирог- знакът на отговорността. Ще ви се налага да поемате своя дял отговорност за общите дела, към това което имате като ангажимент към партньор, и към близки хора.

В коридора на затъмненията, 6-21 януари, интензитета на емоциите ще бъде много голям. Някои въпроси не търпят отлагане, а настояват за отговори. В подвижния кръст, в който е вашия знак, през първия месец на годината, най-значимо е влиянието на квадратурата Юпитер – Нептун, която става точна на 13 януари. Тя ще изведе на повърхността много сериозни разминавания между вашите разбирания за организация на работата, за отношенията между колеги и шефове, или в ангажименти по трудови договори, с които не сте съгласни. Финансовата тема ще присъства през цялата година, както като лични приходи, така и по отношение очаквания за подкрепа отвън.

Планетният управител навлиза в благоприятна за вас зона, въздушния Водолей, на 24 януари. Така, както той се движи с голяма скорост, така и вие трябва да взимате бързи решения. Новолунието във Водолей на 4 февруари ви изправя пред нови задачи. Ще трябва да се обръщате към нови подходи, по нов начин да правите стари неща, поне до 10 февруари, когато Меркурий преминава в Риби. Планетният управител ще се движи през водния знак повече от обикновено, от 10 февруари до 17 април. През това време той ще премине през първата си ретроградна фаза, между 5 и 28 март.

Ретроградността на Меркурий ще забави някои работни проекти, други ще трябва да редактирате, да промените параметри, които не отговарят на възможностите на момента. Недостигът на концентрация може да ви създаде проблеми в отношенията с хора от професионалния кръг. Моментът е добър да си търсите работа, но не и да сключвате нов трудов договор.

Юпитер ще се движи през собствения знак Стрелец почти до края на годината. Очакването е той да е добронамерен. През 2019 година обаче предстоят квадратури на Юпитер и Нептун от Риби. Аспектът води до попадане в обстоятелства на сблъсък на идеи, убеждения, вярвания, провокира чувството за справедливост и сигурност, предизвиква разочарования и противодействие.

В периодите на активност на този аспект през годината, а това са месеците януари, юни и септември ще ви се налага да водите свои, но също така и да участвате в чужди битки за доказване на истината, за отстояване на правото. По време на точните аспекти, а те са на 13 януари, на 16 юни и на 21 септември ще бъдат подлагани на изпитание вярата, убежденията, представата за добро и зло. Това са също така периоди, в които трябва да бъдете премерени, да не злоупотребявате с храни, напитки и други неща, водещи до зависимости.

Меркурий, движейки се през Риби, от февруари до април, също ще има напрегнати аспекти с Юпитер, като това ще става на прав ход, и при обратно движение. Те са на 22 февруари, на 16 март и 12 април. В дните около квадратите на планетния управител и Юпитер, обръщайте сериозно внимание на това какво и как го казвате, защото ефектът се мултиплицира и съдържанието преувеличава.

На 6 март на Уран преминава в земния знак Телец, вече окончателно и за дълъг период от време, до 2025 година. Уран в Телец ще ви помага да търсите истината, на зи задавате въпроси, и да търсите отговори по всички възможни начини. Умението ви да виждате развоя на събитията ще се засилва, ща ставате по-прозорливи и въодушевени.

Влиянието на Венера е променливо в зависимост от знака и аспектите, които прави. Планетата на хармонията и красотата винаги ще е готова да ви помогне когато с движи през въздушен знак, или когато ви е на гости. През март, когато е във Водолей ще ви помага да намалите ефекта на ретроградния Меркурий. На 3 юни е новолуние в 12Близнаци, добър период за стартиране на лични проекти. Между 9 юни и 3 юли планетата на любовта е във вашия знак, период за внимание към себе си, почивка преди юлските затъмнения.

Венера няма ретроградна фаза през 2019 година, което прави годината благоприятна за брак. Тя се движи относително бързо като изминава целия зодиакален кръг за по-малко от 12 месеца. По този начин прави два пъти съвпад с планетата благодетел Юпитер – на 22 януари и на 22 ноември. Тези съвпади са важни акценти в слънчевата карта на зодията ви, случват се в зоната на партньорството. Използвайте времето около тях за подобряване на отношенията с околните, в работната среда, и в личните такива. Тези аспектни акценти ви дават възможност да покажете своите най-добри умения да общувате, да установявате доверителни отношения, да привличате към себе си, или към своята кауза повече хора, да се сдружавате, и съюзявате.

Марс като планета на предизвикателствата ще ви бъде на гости през април и до 16 май. Планетата на волята и амбицията ще ви дава сили и кураж да се справите с всяка трудност. Но Марс ви прави по-упорити и неотстъпчиви, особено в периода, когато заедно с Нептун от Риби и Юпитер от Стрелец правят двойни квадратури, което ще се случи през последната десетдневка на месец април.

През септември, планетата воин е в другия подвижен знак Дева. Там Марс ви прави мотивирани да организирате семейния живот, да налагате своето мнение и виждания за намеренията на двойката. Отношенията в близката среда могат да станат конфликтни в дните, когато планетата прави напрегнати аспекти в средата на месеца, особено по време на пълнолунието в Риби на 14 септември.

На подкрепящо марсово влияние можете да разчитате през октомври и до 20 ноември, когато планетата се движи през другия въздушен знак Везни, както и около пълнолунието в Овен на 14 октомври.

През ноември е последната ретроградност на Меркурий. Планетният управител влиза в Скорпион на 3 октомври и ще се задържи във водния знак до 9 декември. През този период ще протече и последната за годината ретроградност. Ретрограден Меркурий в тази зона влияе върху близката работна среда и здравето. Някои конфликти с хората, с които работите могат да се възобновят, да се случват недоразумения и неловкости от казано-речено. Работата с документи изиска повече съсредоточаване. Периодът не е добър за започване на сериозна терапия, още повече за операция или каквато и да е интервенция в тялото. Работата с техника също може да предизвика затруднения, особено около квадрата на Марс и Уран на 24 ноември.

На 26 ноември е новолуние в срещуположния знак Стрелец, а на 27 Нептун излиза от ретроградна фаза от 15Риби. Навлизате в благоприятен период за партньорските взаимоотношения и за домашните дела до края на годината. Едно от важните събития в него е преминаването на Юпитер в Козирог. На 2 декември планетата излиза от противоположния знак Стрелец, за да се установи в тази на материалната подкрепа. Юпитеровата благословия в материалните дела ще ви радва почти цяла година напред. През декември, до 20-ти, и Венера е в Козирог, за да подготвя заедно с Юпитер коледните ви подаръци. Новолунието,съчетано слънчево затъмнение е на 26 декември, на 27 Юпитер прави съвпад със Слънцето в земния знак, което обещава плодотворен финал на годината.

 

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии