Хороскоп 2019 за Водолей

Vo12Хороскоп 2019 за Водолей

Муси Дачева

За родените под знака на Водолей годината започва интригуващо. Активността в земния кардинален Козирог, на фона на липсващи далечни планети в неподвижния кръст, задава относително спокойно начало на една успешна година.

Планетите движещи се през Козирог, и най-вече аспектите на Слънцето със Сатурн, Плутон и ЮЛВ през януари ви включва в събития, свързани с тайни, или стари обстоятелства, които сега излизат наяве. Три, от общо петте затъмнения за годината, се случват отново в тази зона, най-скритата, най-уединената. Затъмненията са две пълни слънчеви на 6 януари и на 26 декември, и едно лунно на 16 юли. Затъмненията са периоди на осветяване на тъмните ъгли, на тайните, на това, което някой някъде е искал да остави далеч от хорските очи и внимание. Те возят до поляризиране на енергиите и изостряне на противоречията.

Второто за годината затъмнение на 21 януари е по неподвижната ос. Опозицията Слънце-Луна е в първия градус на Водолей-Лъв. Луната е близо до СЛВ, което прави периода много емоционален, дори драматичен в някои случаи.

Между 14 февруари и 31 март Марс ще се движи в другия неподвижен знак Телец. Марс от зоната на домашната среда ще ви мотивира да се противопоставяте на това, което не отговаря на представите и изискванията, да защитавате своите, близките си, рода, традициите.

На 6 март на Уран преминава в Телец, окончателно и за дълъг период от време, до 2025 година. Интервалът на преминаване на планетният управител през тази зона е 84 години, и се случва един път в живота. Уран е планета на реформите, свободата, новото, прогреса, технологиите, възпитанието на децата, науката

Уран в Телец ще изпробва здравината на връзката ви с корените, с роднините, с рода, родителите. В определени периоди, може да ви подтикне да се отдалечите от тях. А ако сте далеч към този момент -обратни, да ви накара да се върнете. Уран е реформатор и анархист, ще ви кара да гледате към свободата си, да отхвърлите задължения, да разтрогвате договори. Уран ще подложи на трансформация отношенията ви с другите хора. Особено силно това ще се усети през 2020-21, когато във вашия знак се настанят за некратък период от време Сатурн, а след него и Юпитер, правейки квадрат с Уран.

През 2019-та Юпитер ще продължи да се движи през Стрелец почти до края на годината. Преминаването му през огнения знак е благодатно за приятелските отношения и гарантира, че винаги ще имате подкрепа и достатъчно на брой хора, които да ви се притекат на помощ. През 2019-та Венера ще посети Стрелец два пъти през годината, нещо което се случва рядко. Така тя два пъти ще направи с Юпитер, на 22 януари и на 22 ноември, и това са периоди много благоприятни да установите нови приятелски отношения, да създадете виртуална група, да задвижите IT проект, да намерите най-добрият съветник, лекар, ментор. .

Юпитер е добротворна планета, но през 2019 година прави напрегнати аспекти с друга далечна планета – Нептун. Серията от три квадратури се развива в дните около 13 януари, на 16 юни и на 21 септември. Неблагоприятно ще бъде влиянието на напрегнатите аспекти върху финансовата сфера тъй като Нептун се движи в зоната на личните доходи. Периодите предполагат разочарования от приятели, или от хора, на които сте разчитали за материална, но също така и за морална подкрепа. Ретроградната фаза на Юпитер е между 10 април и 11 август, период в който приятелските отношения ще бъдат подложени на изпитания за коректност, за изпълняване на обещанията, за готовност за взаимопомощ.

На 24 януари Меркурий ви идва на гости, ще стои до 10 февруари,когато преминава в Риби. На този фон е новолунието във Водолей на 4 февруари, в 15-я градус. Нарастващата Луна в слънчевия период на личната година прави месец февруари благоприятен за нови начинания, за обединяване на силите с други хора.

Меркурий ще се движи през водния знак повече от обикновено, от 10 февруари до 17 април. През това време той ще премине през първата си ретроградна фаза, между 5 и 28 март. Периодът е предизвикателен за паричните дела и работа със счетоводни документи.

През 2019 година има две пълнолуния в сродния по стихия знак Везни, в началото на знака на 21 март и в края – на 19 април. Пълнолунията във Везни задават старт на много нови теми в живота ви, дават възможност да променяте посока и цели, да навлизате в нови области, да пътешествате в пространството и в знанието.

Между 9 юни и 3 юли Венера се движи през другия въздушен знак Близнаци, което придава на периода много романтика и ангажираност с личните дела.

Между 2 юли и 18 август Марс се движи в срещуположния знак Лъв, което прави времето изпълнено със ситуации, в които се очаква вашето включване. Месец юли е период на двете летни затъмнения. Те се разполагат по оста на кардиналните Рак и Козирог като задават период, в който е възможно да бъдете ангажирани със здравословното състояние на близки хора. В този период е втората ретроградност на Меркурий. Част от нея преминава в Лъв, а другата в Рак. Между 8 и 17 юли Меркурий е ретрограден в зоната на партньорството. Периодът изисква повече внимание в общите дела. Не е благоприятно време за обвързване, нито за сдружаване, нито за сключване на трудов договор.

Месец август се очаква да бъде горещ за вашата зодия. На 1 август е новолунието в 8Лъв, в зоната на партньорството. На този ден и Меркурий става директен. На 23 юли Слънцето идва Лъв, а на 28 Венера. По този начин до 18 август в Лъв, в срещуположната зона, се движат синхронично Слънцето, Венера и Марс. Така месец август се оказва изпълнен с позитивност, амбиции, романтични надежди, готовност за сътрудничество и обвързване, особено след 11-ти, когато Юпитер тръгва в права посока, а на 15-ти е пълнолунието във Водолей.

От 14 септември двете вътрешни планети влизат във въздушен знак – Везни. Меркурий се движи там до 3 октомври, а Венера – до 8-ми. На 23 септември Слънцето добавя енергия във въздушната стихия. Новолунието на 28 септември в 5Везни е в юпитеровия период на годината, най-доброто време за раздвижване в професионалната сфера. С идването на Марс на 4 октомври в тази зона, силата идва при вас. Тонусът е висок и имате мотивация да се захващате със сериозни дела.

На 3 октомври Меркурий навлиза в другия неподвижен знак за дълго пътешествие, чак до 9 декември. Това е така, защото Скорпион ще бъде домакин на третата ретроградност на планетата на комуникациите. Меркурий ще се движи назад, между 31 октомври и 20 ноември, изцяло в Скорпион. Някои професионални планове ще претърпят промяна, от други ще трябва да се откажете,още повече че и Уран от зоната на дома и семейните планове в този период е ретрограден. Планетата реформатор тръгва назад на 12 август от 6Телец, и ще се движи така до края на годината. Последният месец на годината е доминиран от Марс,който от 19 ноември е в Скорпион, правейки зоната на кариерата много важна, особено по време на пълнолунието в Близнаци на 12 декември и последното за годината новолуние, в Козирог, на 26-ти. В последните дни на годината бъдете с най-близките си и се радвайте на спокойствие по празниците.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. svetski каза,

    Писа на януари 15, 2019 @ 1:06

    Муси, страхотна сте! Благодаря Ви от сърце за труда и споделянето на знания, Вашите хороскопи са изключително точни. Браво!

  2. Таня каза,

    Писа на януари 15, 2019 @ 15:21

    Казвате,че има две Новолуния във Везни на 21.03 и 19.04 – да не би да са Пълнолуния на тези дати 2

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 15, 2019 @ 23:12

    Пълнолуния разбира се,Слънцето е в Овен тогава. Благодаря!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии