Хороскоп 2019 за Дева

De12Хороскоп 2019 за Дева

Муси Дачева

Съвпадът на Слънцето и Сатурн в първия ден на новата година е чудесно начало. Случва се в 11-градус на Козирог и облагодетелства не само първата половина, но и целия знак Дева. Сродният ви по стихия знак е включен активно в случващото се през годината. Уран също ви е подготвил сюрпризи, но от другия земен знак – Телец. Не разчитайте на спокойствие и изключване от злободневните теми, нито по линия на земните знаци, нито като знак от подвижния кръст.

Първото за годината затъмнение се случва в земния знак Козирог, и последните две също. През тази година има две слънчеви затъмнения в Козирог- на 6 януари и на 26 декември, и едно лунно на 16 юли.

През януари 2019-та четири космични тела, а за три дни и пет с Луната, се движат през Козирог. За вашия знак това означава голяма активност през целия месец в най-лъскавата, артистична, креативна зона на слънчевия хороскоп. На 6 януари тук се срещат в един градус Слънцето и Луната, много близо до ЮЛВ, и това е две в едно- новолуние и слънчево затъмнение. Затъмнението е частично и в 15Козирог. Ефектът е позитивен, вдъхновяващ, напомпващ самочувствието. Ще получавате, и ще давате обещания, ще искате да правите много неща наведнъж, да се представите по най-добрият начин, да изразите най-красивото от себе си, да радвате околните, да подарявате предмети и внимание. Правете го с радост и ще ви се връща по различни начини, и пътища. Януари е изключително активен месец за тези, които знаят какво искат и умеят да се радват на обикновените неща в живота.

На 7 януари Венера влиза в Стрелец и тъй като Марс е в Овен, то двете планети на страстта се синхронизират в дует, който ще танцува плавно почти през целия месец. За вашия знак това е време на сближаване с партньора както в личните отношения, така и за планове в чисто материалната сфера. Ефектът се засилва през втората половина на месеца, когато Венера прави първия си съвпад с Юпитер на 22 януари, в 16Стрелец. За домашните дела аспектът носи подкрепа, успокоение, разширяване на възможностите, много идеи, осъзнаване на истински важните неща в живота, укрепва връзките с най-близките хора, с рода, с корените.

Но има някои особености на благодатното юпитерово преминаване през зоната на Стрелец и съответно на вашата домашна среда. През януари, месецът на затъмненията, Юпитер прави квадрат с Нептун. Това е първият от трите квадрата между двете планети, които ще се случат през 2019 година. Серията от три квадратури се развива на 13 януари в 14Стрелец-14 Риби, на 16 юни в 18Стрелец-18 Риби и на 21 септември, съответно в 17Стрелец-17Риби. Така влиянието се отнася по-значимо в прогностиката на родените със Слънце около 14-18 градуса в Дева, между 7 и 11 септември.

Под влияние на тази квадратура през януари, юни и септември, мнозина ще трябва да се справят с несъвършенството в света, в който живеят. Въпреки усилията на прилежната ви натура, нещата няма да следват първоначалния замисъл. В партньорските взаимоотношения – лични и служебни, може да има повече разминаване в очакванията, недоверие и огорчения. За откровени измами също иде реч. Ще се засили потребността от по-определени граници на личното пространство и ясни правила за тяхното непрекрачване., особено на вашите роднини, или тези на партньора.

От 4 февруари Венера е в Козирог и облита зоната на любовта, страстта, творчеството и децата до края на месеца, като през втората половина прави съвпади със Сатурн и Плутон. Аспектите мотивират за съзидателност, за правене на стойностни неща, за оставяне на следа след себе си.

Мотивира ви и Марс, който след съвпада са с Уран на 13 февруари, преминава в другия земен знак Телец. Преминаването на планетата на амбицията и волята през земния знак е за около месец и половина, между 14 февруари и 31 март. Конкуренцията става по-активна, някои планирани пътувания могат да претърпят сериозна промяна. Тук масло в огъня налива Меркурий, който между 5 и 28 март е ретрограден. Движението му назад изцяло в Риби в зоната на партньорството създава допълнителен хаос в служебните взаимоотношения. Колебание, несигурност, повтаряемост на грешките, разсейване от избрана цел и налагане на нежелани промени са част от проявленията на назадничавостта на планетата на комуникациите.

Преминаването на 6 март на Уран в Телец носи добри надежди за вашия знак. Уран изисква съвременност, ползване на новите технологии, справяне с информацията на по-високо ментално ниво. В зоната на сомообразованието и разширяването на съзнанието неговият транзит ще ви провокира за промени, резки, категорични, без обръщане назад. Някои ще се насочат към нови авангардни знания, ще се впуснат в дебрите на науката, ще търсят нови граници на човешките възможности, но винаги и с някаква практическа насоченост. Като например разработване на технологии за преработка на битовите отпадъци. и прочистване на земята от тях. Голяма кауза точно по мярката на трудолюбивата, интелигентна и постоянна в намеренията си Дева.

На 10 април Юпитер става ретрограден в Стрелец, на 24-ти е последван от Плутон, а на 3-ти от Сатурн и двамата в Козирог. През кардиналния месец април Марс се движи през другия подвижен знак Близнаци. Марс в зоната на кариерата е като шило в торба. Професионалната сфера става постоянен източник на висок адреналин. Особено в дните, когато планетата войн е в аспекти с далечните планети. На 5 май е новолуние в 14Телец. Периодът е добър за планиране на пътешествия, обучение, обмяна на опит, разширяване на служебните контакти, семинари, курсове и така нататък.

На 16 юни е вторият квадрат на Юпитер и Нептун, с допълнително усложнена астрологична картина от опозицията на планети в знаците Козирог и Рак. Изграждайте стабилни основи на приятелство, а също така затвърждавайте отношенията си с близки хора, на които можете да разчитате.

През Юли са двете летни затъмнения. Пълното слънчево затъмнение на 2 юли е в 10Рак. На 16 юли е лунното в 24Козирог. В зоната на затъмненията е втората ретроградност на Меркурий. Работата в екип ще ви носи повече удовлетвореност. Разширявайте кръга от приятели, и реални, и виртуални, работете върху доверието и толерантността, винаги може повече.

На 11 август, Юпитер излиза от ретроградната фаза. Директният благодетел,движещ се през зоната на дома и семейните отношения, задава добър период на реализирани в практиката планове за подобряване комфорта на семейната среда. На 12 август Уран влиза в ретроградна фаза, която продължава до края на годината, и след това. Връщането към някои стари избори може да се окаже правилното за момента.

През месец септември, за трети път през тази година, Венера и Марс са в синхрон. От 24 август двете планети са във вашия знак, към тях добавят енергии Слънцето – от 23-ти, и Меркурий от 29-ти. До средата на месеца ще се радвате на тяхното присъствие и участи по различни начини в живота ви. Те ви правят ангажирани със света наоколо, имащи мнение и позиция, критичен поглед и ентусиазъм не само да играете хорото, но и когато се налага да го водите.

В средата на септември е третата квадратура на Юпитер и Нептун, което повишава амбициите да отстоявате собствената гледна точка, и това с помощта на Марс, който се движи през знака ви до 4 октомври. Лъжата не се преборва с лъжа, а с Истина.

На 3 октомври Плутон от Козирог излиза от ретроградност от 20Козирог. Директните Сатурн и Плутон от зоната на творчеството и амбициите са стабилна опора, привличат подкрепата, която ви е нужна, от сериозни хора, или институции.

От 31 октомври планетният управител е в третата и последна ретроградност за годината. Тя ще продължи до 20 ноември и преминава изцяло в Скорпион. Работата с документи може да е твърде изнервяща и да не спори. В тази зона Меркурий създава проблеми в комуникацията с околните. При разговори, преговори, когато сте на път, ще трябва да полагате повече усилия, за да държите вниманието си в най-важното и да не изтървате посоката, и целта.

На 26 ноември е новолуние в Стрелец, а на 27 Нептун излиза от ретроградна фаза от 15Риби.Очертава се благоприятен период за домашните дела до края на годината. Едно от важните събития в него е преминаването на Юпитер в Козирог, което става на 2 декември. Юпитеровата благословия ще ви радва почти цяла година напред. През декември, до 20-ти, Венера е в Козирог и подготвя заедно с Юпитер коледните ви подаръци. Новолунието,съчетано слънчево затъмнение е на 26 декември, на 27 Юпитер прави съвпад със Слънцето в сродния по стихия знак. Невероятен финал на годината за вашия знак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

 

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии