Хороскоп 2019 за Козирог

Ko12Хороскоп 2019 за Козирог

Муси Дачева

Слънцето и Сатурн са в съвпад в първия ден на новата година, което е чудесно начало. Срещата е в 11-градус на Козирог като влияе подкрепящо не само първата половина, но и целия знак Козирог. Вашият знак е активно включен във важните аспекти на годината най-вече,заради придвижването на Сатурн и Плутон в него.

Планетният управител тръгва на 1 януари от 11-я градус на знака. На 30 април е вече в 20-я градус, когато се обръща. Ретроградната му фаза продължава до 18 септември. Тръгва в права посока от 13Козирог, за да стигне до края на годината 21-я градус. По този начин 2019 година е на сатурново преминаване през втората декада на Козирог.

Плутон, който също се движи през Козирог, тръгва от 20-я градус. Напредва бавно през годината, до края изминава само 2 градуса. Плутон е силно енергетизираща планета. Прави хората под нейно влияние силно фокусирани в собствените си цели и стремежи. Въздействието му е още по-силно през 2019 година, заради предстоящия съвпад със Сатурн във вашия знак. Премногото енергия понякога действа разрушително, затова е важно да подхождате с разум и добри намерения във всичко, с което се захващате. Тогава ще имате успех и удовлетворение за себе си, и за околните.

Първото за годината затъмнение през януари се случва в Козирог, на 6 януари и още две – лунното на 16 юли и последното за годината, на 26 декември.

През януари 2019-та четири космични тела, се движат през вашия знак. Това предполага голяма лична активност през целия месец. На 6 януари се срещат в един градус Слънцето и Луната, много близо до ЮЛВ, което означава две в едно- новолуние и слънчево затъмнение, в случая – частично.

Новолунието е в 15Козирог. Много важен период за годината, когато минало, настояще и бъдеще се събират в едно, всяко със своите проявления. Подходящ момент да определите своите граници, тези на поносимост на натоварване – физическо и психическо. И границите на достъп на околните. Ще има много опити за навлизане в личното пространство и намеса в личните дела. Януари е изключително активен месец за тези, които са наясно със себе си, знаят какво искат от живота, и как да го постигнат.

Марс навлиза в другия кардинален знак в първия ден на годината и се движи там до Трифон Зарезан/денят на влюбените -14 февруари. Придвижването на Марс в зоната на дома, семейните отношения, личните житейски опори, рода, корените, е период на безпокойство по тези теми. Марс не оставя никого равнодушен, там където може да има сблъсък на мнения, на концепции, на изразни средства.

До средата на януари Слънцето внася жизненост и позитивизъм и дори когато прави съвпад със Сатурн- на 2 януари, а след това с Плутон на 11-ти, всичко изглежда постижимо. Съвпадът на Слънцето и Плутон на 11 януари може да ви зарадва с добра идея, оферта, или предложение за съвместна работа. Марс се включва през втората половина на месеца, и в следващия, с квадратури към движещите се в знака ви обекти. На 21 януари Марс е в квадрат със Сатурн, на 2 февруари с Плутон, а на 9 февруари с лунните възли. Намирате се в сатурнова криза и аспектите в кардиналния кръст влияят по много рязък начин на някои сфери от живота.

Юпитер почти през цялата година се движи през Стрелец. През януари и Венера е в Стрелец. Между тях и Марс от Овен се установяват дружески отношения през първия месец на годината. Хармоничните аспекти омекотяват влиянието на напрегнатите, служат като резервни варианти, или като отдушници на натрупаната енергия. Венера от Стрелец ще ви подтиква към повече разбиране и дипломатичност. А Юпитер ще ви кара да осмислите случващото се и да намерите златното зърно в него, да видите новите възможности, да набележите своята лична стратегия.

Юпитеровото влияние,когато се движи през собствения знак Стрелец, е изключително благоприятно, но сега има някои особености. През 2019 година предстоят квадратури на Юпитер и Нептун от Риби. Аспектът провокира честолюбието и увереността в собствената непогрешимост. Усилва зависимостите от всяко естество – алкохол, медикаменти, храна, хазарт и други. Често разбърква плановете, води към дезорганизация и самозаблуждения. Особено по време на точните аспекти, а те са на 13 януари, на 16 юни и на 21 септември. Квадратурата Юпитер-Нептун води до осъзнаване на собствените граници на възприемане на света. Не при всички се получава, но там където има условия, да. Отваря се врата към невидимо и непознато. При някои може да стане изведнъж, при други да продължи като процес през цялата година, и след това. Старите убеждения остават в миналото, на новите сега им се отваря вратата. За вашия знак това може да се окаже трудно, заради пословичната консервативност на Козирога. Но не е невъзможно.

Венериното влияние е също благодатно за вас,когато се движи в земен знак, и когато прави хармонични аспекти. През 2019 година тя два-три пъти прави продължителни аспекти на подкрепата с Марс, а през януари и с Уран. Знаменателна първа среща планетата на любовта има с Юпитер на 22 януари. Така месецът на затъмненията е едновременно предизвикателен но и много плодоносен. На венерина подкрепа можете да разчитате през февруари и декември, когато е във вашия знак, през май-юни и юли-септември,когато е в другите земни знаци Телец и Дева.

Уран се движи в последните градуси на Овен, провокирайки отново чувството за свобода в родените в последните градуси на Козирог. На 13 февруари Марс прави съвпад с него и това е критичен момент на проверка. На 6 март Уран преминава в Телец и започва дългото си пътешествие по него до 2025 година. В зоната на творчеството Уран е носител на нови идеи, на озарения свише, на необичайна прозорливост. Особено продуктивно ще бъде преминаването му през Телец за тези, които работят в сферата на науката, в IT индустрията, които са креативни и нестандартни. Може да поднесе изненади в сферата на чувствата, любовта, децата.

През март е първата за годината ретроградност на Меркурий, между 5 и 28 март и преминава изцяло в Риби. Движението му назад в зоната на комуникациите е период,в който ще трябва да бъдете внимателни и съсредоточени в това, което казвате, пишете, споделяте. Ролята на „развален телефон“ ,когато е в ретроградност, Меркурий играе най-добре в тази зона. Имайте готовност да поправяте и свои, и чужди грешки, да правите отново и отново някои неща, от други да се отказвате.

През април активният период за нови начинания и значими промени е между новолунието в 15Овен на 5 април и пълнолунието във Везни на 19-ти. Месецът е белязан от три ретроградни фази. Две от тях започват във вашия знак, на Плутон на 24-ти и на Сатурн на 30 април.

Ретроградната фаза на Сатурн попада изцяло в тази на Плутон,от май до 18 септември. Ще има задържане в личните намерения и плановете, ще трябва да се движите по-бавно, по-осъзнато и да залагате на сигурно. Особено през месец юли, по време на втората група затъмнения. Пълното слънчево затъмнение на 2 юли е в 10Рак. На 3 юли Венера навлиза в Рак, в зоната на партньорските отношения. Летният месец е добър период да внесете порядък в отношенията с другите. Венера, Слънцето и СЛВ са добра предпоставка за разбирателство и затвърждаване на стари, но не и за създаване на нови връзки. Тук препъни камък е ретроградността на планетата на комуникациите. Меркурий се движи назад от Лъв към Рак между 8юли и 1 август.

Месеците септември до декември са силната част на годината. През септември има множество свързани хармонични аспекти на Сатурн и Плутон с другите космични тела. Венера, Слънцето и Марс със Сатурн, на 1,6 и 9 септември, последвани от такива с Плутон до 19 септември. Търсете новите възможности, набелязвайте нови цели, не се страхувайте от промените.

Кардиналният месец октомври е изпълнен с дисхармонични аспекти,заради струпването на планети в другия кардинален знак Везни. Предизвикателствата са предимно в професионалната сфера. Отношенията с другия пол също ще изискват повече внимание и взимане на решения.

През ноември балансът се възстановява. Време за поправки и преосмисляне дава третата, последна ретроградност на Меркурий до 20 ноември. Вторият съвпад на Венера и Юпитер на 22-ри, в предходния знак Стрелец, внася усещане за правдивост.

През декември се случват поне две важни събития. На 2 декември Юпитер навлиза във вашия знак. Юпитеровото благодатно влияние ще ви радва почти цяла година напред. До 20 декември Венера е в Козирог и ще помага на Юпитер за коледните ви подаръци. Новолунието,съчетано слънчево затъмнение е на 26 декември, а на 27 Юпитер прави съвпад със Слънцето във вашия знак. Напълнете голямата новогодишна кошница с много надежди и планове за следващата година.

 

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Елвира каза,

    Писа на януари 8, 2019 @ 11:32

    Здравейте, г-жа Дачева.
    С интерес чета вашия сайт от няколко години,има статии, които препрочитам по няколко пъти във времето, като тези за сатурновите кризи. В тази връзка най-общо искам да попитам в какво се изразява сатурновата криза на асцедента. Не сте коментирали много по темата в сайта.
    Да допълня, зодия Козирог съм от втората декада, с асцедент Везни. Ползвам сайт за автоматични хороскопи, който ми дава информация че вече Сатурн от 1,2 седмици прави “съединение” с нат.Слънце. Знам че тематя за вас е важна, затова искам да споделя информативно , че към момента нещата не са толкова богати откъм събитийност, слава богу, колкото до психологически промени, промени в мисленето и поведението – което се чудя дали не е свързано с асцедента Везни.
    Въпросът ми е, когато има сатурнова криза в зодията и на асцедента, кое изпъква и в какво се изразява тази на асцедента.
    Благодаря и ви желая успешна,креативна и ползотворна 2019 г.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 12, 2019 @ 21:49

    Елвира,
    темата е много обширна.
    Имайте предвид, че освен сатурнова криза, родените във втората декада на кардиналните знаци,
    преминават и през плутонова криза.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии