Хороскоп 2019 за Рак

Ra12Хороскоп 2019 за Рак

Муси Дачева

Началото на 2019 година е белязано от съвпада на Слънцето и Сатурн в срещуположния знак. Срещата е в 11-градус на Козирог. Активността в зоната на партньорството е голяма почти през цялата година. Движещите се там Сатурн и Плутон непрекъснато са с хармонични или в дисхармонични аспекти с останалите участници в годишния планетен танц. И не само това. Двете,мощни по своето влияние, планети отиват към съвпад, който ще се състои в началото на 2020 година. През 2019-т Сатурн и Плутон ще бъдат най близо ще бъдат на 2 май, в достатъчно значима близост между месеците февруари и юли.

Сатурн в началото на годината тръгва от 11-я градус на Козирог. На 30 април е вече в 20-я градус, когато се обръща. Ретроградната му фаза продължава до 18 септември. Тръгва в права посока от 13Козирог, за да стигне до края на годината 21-я градус. По този начин 2019 година е на сатурново преминаване през втората декада на Козирог, когато господарят на кармата ще бъде в опозиция на родените между 2 и 13 юли. Плутон, който също се движи през Козирог, тръгва от 20-я градус. Напредва бавно, като до края на годината изминава само 2 градуса.

Двете планети оказват силно влияние в партньорските взаимоотношения. Връзките ви с околните ще се влияят от това как преценявате себе си и как възприемате отношението на другите към вас. Разминаване определено ще има, оттам и разочарования. Но също така и по-ясно разбиране на себе си, това което искате да бъдете, и да правите. Близостта на Сатурн и Плутон в срещуположния кардинален знак ще ви помага да отхвърлите категорично условията или отношенията, които не ви удовлетворяват. Придвижването на СЛВ през вашия знак също носи елемента на новото, желанието за отхвърляне на ограничения и зависимост от всякакъв характер. Допълващ картината е и преходът на свободолюбеца и реформатор Уран в последните градуси на Овен, който ще продължи до 6 март.

Раздялата с работодатели, ментори, съдружници, инвеститори, партньори, доставчици, и други може да бъде драматична. Дали ще бъде като с нож срязана, или агонизираща дълго време, зависи от вас. Под влияние на Сатурн се разгражда старото, непотребното, нежизнеспособното, неудовлетворяващото, несигурното, за да се даде пространство на новото да заеме своето място. Ролята на Плутон е още по-дълбоко трансформираща и допълва тази на Сатурн, там където има колебание. Затъмненията играят ролята на катализатори за взимане на трудни решения. Те помагат на човек да излезе от зоната на заблудата и да види ясно ситуацията, за да намери правилния за него път.

През 2019 година има четири затъмнения,които включват вашия знак, през януари, през юли и през декември. Първото за годината затъмнение през януари се случва в Козирог, на 6 януари и още две – лунното на 16 юли, последното за годината, на 26 декември, и едно през юли в Рак. На 6 януари се срещат в един градус Слънцето и Луната, в 15Козирог, много близо до ЮЛВ, което означава две в едно- новолуние и слънчево затъмнение, в случая – частично. Новолунието в зоната на партньорството дава старт на новости в работните отношения. Някои ще се споразумяват за нови условия на труд. Други ще ходят на интервюта, за да сменят работодателя. Трети ще обмислят за започнат собствен бизнес, сами да са си господари.

Марс навлиза в другия кардинален знак Овен в първия ден на годината и се движи там до 14 февруари. Придвижването на Марс в зоната на кариерата е другият активен подстрекател на промени. Конфликтите с шефове изглеждат неизбежни, когато планетата войн прави точни квадрати към двойката Сатурн – Плутон, през месец януари. На 21 януари Марс е в квадрат със Сатурн, на 2 февруари с Плутон, а на 9 февруари с лунните възли.

До 2 декември Юпитер се движи през Стрелец. През януари и Венера е в Стрелец. Тяхното влияние е върху работната среда и това, което ви кара с желание да ходите на работа, комфорта във взаимоотношенията. Между Юпитер, Венера и Марс от Овен се установяват дружески отношения през първия месец на годината. Хармоничните аспекти омекотяват влиянието на напрегнатите, ще ви дават идеи за справяне, служат като резервни варианти, или като отдушници на натрупаната енергия. Венера от Стрелец ще ви подтиква към повече разбиране и дипломатичност като добър начин да поправите отношенията с колегите. А Юпитер ще ви кара да осмислите случващото се и да намерите справедливото решение на проблем, който зависи от вас.

Юпитер, когато се движи през собствения знак Стрелец, е изключително благоприятен. През 2019 година обаче предстоят квадратури на Юпитер и Нептун от Риби. Аспектът провокира честолюбието и увереността в собствената непогрешимост, той свързва две важни зони в слънчевия хороскоп, тези на близкия кръг от хора, с които сте ангажирани в ежедневието, и тези, с които имате индиректна връзка. Затова в периодите на активност на този аспект през годината – януари, юни и септември ще ви разбърква плановете и добрата организация, ще ви кара да се чувствате неоценени и използвани. Особено по време на точните аспекти, а те са на 13 януари, на 16 юни и на 21 септември. Квадратурата Юпитер-Нептун води до осъзнаване на собствените граници на допустимост отвън. Прекрачването им ще ви разстройва и прави гневни към нарушителите.

Планетата на хармонията и красотата винаги ще е готова да ви помогне. Най-вече в периодите на преминаване през воден знак, и когато прави хармонични аспекти към планети от вашия рождествен хороскоп. През кардиналните месеци тя ще ви подкрепя от водните знаци Риби през април, Рак през юли и Скорпион през октомври. През 2019 година Венера се движи бързо, няма ретроградна фаза и изминава целия зодиакален кръг за по-малко от 12 месеца. Така тя прави два пъти съвпад с планетата благодетел Юпитер – на 22 януари и на 22 ноември. Тези съвпади са важни акценти в слънчевата карта на зодията ви. Използвайте времето около тях за хармонична настройка на тялото и духа, за разтоварване и зареждане с позитивна енергия.

На 6 март Уран преминава в Телец и започва дългото си пътешествие по него до 2025 година. В зоната на приятелството и екипната работа Уран е носител на новото, нестандартното, неизпробваното, мистичното, странното, но прогресивното. Тези, които имат хармонична връзка между рождените Слънце и Уран, ще усетят това влияние в неговия ясен вид, като подтик за развитие и движение напред. С участието и на други хора. В тази зона Уран подкрепя сътрудничеството, а и повече глави мислят по-добре от една.

Меркуриевите ретроградности през 2019 -та година преминават предимно във водни знаци. През март е първата за годината ретроградна фаза на планетата на комуникациите, между 5 и 28 март и преминава изцяло в Риби. Това е период, в който ще трябва да бъдете внимателни и съсредоточени в това, което говорите и пишете, особено в контактите си с държавни учреждения, институции, от които очаквате неща като съгласие, разрешително, отговор на жалба или др.подобно.

Възможно е да повтаряте отново и отново опитите си да ви бъде обърнато внимание и да постигнете справедливост. Втората ретроградност на Меркурий е през юли, от 8 юли до 1 август, в периода на затъмненията. Меркурий се движи назад през Лъв и Рак. Ретрограден Меркурий в собствения знак внася известно объркване в личните планове, но може да ви помогне да ревизирате някои свои идеи, да прибегнете до изпитани вече методи, които са давали преди резултат, да започнете отново нещо изоставено.

Юли е месец на летните затъмнения. Пълното слънчево затъмнение на 2 юли е в 10Рак близо до СЛВ, което придава повече енергия на управителката на знака- Луната. Това което се случва в дните на новолунието е знаково, задава теми за дълъг период напред, поставя ви въпроси и ви подлага на изпити за растеж, житейски и духовен. От 3 юли Венера се движи в Рак до 28-ми, като ще ви бъде в помощ между двете затъмнения да балансирате между личните си потребности и тези на другите, особено в дните на лунното затъмнение в срещуположния знак, на 16 юли.

Третата ретроградност на Меркурий е през ноември, между 31 октомври и 20 ноември, изцяло в Скорпион. Ретроградност на планетата на комуникациите в зоната на творчеството, изявите, любовта, страстта, децата е противоречиво. Ще ви бъде трудно да държите под контрол всичко, ще трябва да се примирявате с неуредици и невървеж, да търсите и намирате бързо решение в объркани ситуации, да прехвърляте част от грижите си и на други хора.

Последните четири месеца на годината дават много възможности за успех. През септември има свързани хармонични аспекти на Сатурн и Плутон с другите планети. Венера, Слънцето и Марс правят тригони със Сатурн, на 1,6 и 9 септември, последвани от такива с Плутон до 19 септември. Ще имате нужда от умни съветници, от стабилни аргументи, много знания и увереност в себе си.

Кардиналният месец октомври е изпълнен с дисхармонични аспекти,заради струпването на планети в другия кардинален знак Везни. Предизвикателствата са предимно в домашната среда и отношенията с най-близките тъй като Марс се включва от Везни. На 8 октомври Венера поема през Скорпион и ви прави притегателен център на чуждото внимание, захранва с романтика и приятни емоции до края на месеца.

През ноември Слънцето огрява зоната на любовта, балансът се възстановява. Това е месецът на втория съвпад на благодатните планети Венера и Юпитер. Случва се на 22 ноември, в 27 Стрелец,дни преди голямата промяна. Влиянието е в подкрепа на доброто здраве, високия жизнен тонус и хармонията в отношенията с околните.

През декември се случват две важни събития. Те са в зоната на партньорството, засягат отношенията ви с други хора и техния живот, хора, за които ви е грижа, и по този начин влияят силно и на вас. На 2 декември Юпитер навлиза в Козирог. Юпитеровото благодатно влияние се прехвърля в зоната на партньорството и ще ви радва почти цяла година напред. Ще ви помага да разширите социалните си контакти, да намирате точните хора, да правите успешни връзки, и сдружения.

До 20 декември и Венера е в Козирог, и ще помага на Юпитер за организацията на коледните празненства. Новолунието, съчетано слънчево затъмнение, е на 26 декември, а на 27 Юпитер прави съвпад със Слънцето в срещуположния знак. В края на годината вниманието ви изцяло е обърнато към другите, но няма да бъдете забравени и това, което давате ще ви се връща многократно.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

 

 

`.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии