Хороскоп 2019 за Риби

Ri12 2019 за Риби

Муси Дачева

За родените под знака на Риби годината предлага много възможности. Активността в земния знак Козирог първите месеци на годината ви обгражда с много позитивна и съзидателна енергия. Получавате внимание и подкрепа от близката среда, от хората с които прекарвате повече време в ежедневието, от приятелите, колегите, тези които могат да ви оценят и го правят.

Съвпадът на Слънцето със Сатурн, Плутон и ЮЛВ в Козирог през януари ви вкарва във водовъртежа на събития от значение за средата,в която живеете. Три от общо петте затъмнения за годината се случват отново там, в зоната на подкрепата, на плановете, мечтите, желанията, от слънчевия хороскоп. Ще имаме две пълни слънчеви – на 6 януари и на 26 декември, и едно лунно на 16 юли. Затъмненията са периоди на поляризиране на енергиите, на противопоставянето на мнения, на изостряне на отношенията между хората, така тъмното става много по-тъмно, светлото – много по-светло. Поставени в ситуации на избор и самоопределяне ще бъдете предизвиквани да взимате ясна и категорична позиция. Старайте се да бъдете добре информирани, но също така обективни преди да изказвате мнение.

Първият ви планетен гостенин за 2019 година идва на 10 февруари. Меркурий ще се движи през вашия знак повече от обикновено, от 10 февруари до 17 април. През това време ще премине през първата си ретроградна фаза, между 5 и 28 март. Ретроградността на Меркурий е съпътствана със забавян на някои лични проекти, с изгубване от погледа на важна за вас цел, дори с отказване от намерения. Недостигът на концентрация може да ви създаде главоболия при работа с отчетни документи, при правене на справки, таблици, проучвания, статистика и така нататък.

Докато се движи през вашия знак Меркурий ще попадне в квадратури с Юпитер. Меркуриевите аспекти са кратки и понякога не можем да ги отличим като такива. Но в съучастие с Нептун от вашия знак, те придобиват по-голямо значение.

Юпитер продължава да се движи през собствения знак Стрелец почти до края на годината. Очакването е той да е предимно благоприятен. През 2019 година обаче предстоят квадратури на Юпитер и Нептун от вашия знак. Аспектът провокира честолюбието, егоцентризма и увереността в собствената непогрешимост. Той свързва две важни зони в слънчевия хороскоп, на Аз, егото, моята личност, и тази на професионалната изява. Затова в периодите на активност на този аспект през годината – януари, юни и септември ще ви се налага да водите своите битки с повече настойчивост, ще се разбъркват плановете и добрата организация, понякога ще се чувствате неоценени и използвани. По време на точните аспекти, а те са на 13 януари, на 16 юни и на 21 септември ще бъдат подлагани на изпитание вярата, убежденията, представата за добро и зло.

Меркурий, движейки се през вашия знак, от февруари до април, също ще има напрегнати аспекти с Юпитер, на прав ход, и при обратно движение. Те са на 22 февруари, на 16 март и 12 април. В дните около тях обръщайте внимание на това какво и как го казвате, защото ефектът е преувеличен, ситуациите са преекспонирани, и предизвикват негативни емоции.

От своя страна планетата на хармонията и красотата винаги ще е готова да ви помогне. Най-вече в периодите на преминаване през воден знак, и когато прави хармонични аспекти към планети от вашия рождествен хороскоп. През кардиналните месеци на 2019 година Венера се движи предимно през водни знаци. Най-напред ще премине през вашия знак, между 26 март и 20 април. В Рак е през юли, а в Скорпион през октомври.

Планетата на любовта няма ретроградна фаза през 2019 година, което прави годината благоприятна за брак. Венера се движи относително бързо като изминава целия зодиакален кръг за по-малко от 12 месеца. Така тя прави два пъти съвпад с планетата благодетел Юпитер – на 22 януари и на 22 ноември. Тези съвпади са важни акценти в слънчевата карта на зодията ви, случват се в зоната на кариерата и професионалната изява като цяло. Използвайте времето около тях за подобряване на отношенията в работната среда, между вас и колегите, и шефовете. Тези аспектни акценти ви дават възможност да покажете своите най-добри професионални качества, да се заявите като специалист, да направите много добро впечатление на когото трябва.

Марс като планета на предизвикателствата ще пропусне гостуване при вас през 2019 година. Затова пък ще ви провокира в периодите, когато се движи през останалите знаци от подвижния кръст. През април и май, докато е в Близнаци, Марс добавя своята енергия към напрегнатите аспекти, които текат между други планети, нещо което се отразява на домашната среда, на организацията, реда, отношенията. Повече взаимно търпение изисква времето, когато Марс,заедно с Нептун от вашия знак и Юпитер от Стрелец правят двойни квадратури, през последната десетдневка на месец април. През септември, планетата воин е в срещуположния знак Дева. Там Марс усилва съпротивителните сили и амбицията да се справите с конкуренцията, особено по време на пълнолунието във вашия знак на 14 септември. На хармонично влияние на планетата на волята и силата можете да разчитате и през май, около пълнолунието в скорпион на 19 май и през юни, докато се движи, заедно със СЛВ, през другия воден знак Рак. В края на годината също ще се чувствате подкрепени от мъжката планета. След 19 ноември и до края на годината Марс се движи през Скорпион.

На 6 март на Уран преминава в земния знак Телец, окончателно и за дълъг период от време, до 2025 година. Уран е планета на свободата, новото, прогреса, технологиите, екологията, възпитанието на децата, науката. Движейки се през зоната на комуникацията, приемането, преработката и предаването на информация, Уран ще налага много промени и то не повърхностни, а дълбоко съдържателни. На първо място ще трябва да приемете новите технологии без страх и с нужното уважение, да се научите да боравите с тях, и да задълбочавате уменията си. Използвайки ги по предназначение ще разширите комуникативните си способности, знанията и контактите. Ще добиете по-висока степен на знания, умелост и прозорливост. Отношенията ви с някои хора от близката среда вероятно ще се променят, с хора от близкия роднински кръг, възможно е да смените съседи, да се сдобиете с нови такива. Смяната на превозно средство, и на уреди за комуникация ще бъде и потребност и следствие на променени условия на живот.

Уран ще ви подтиква да отхвърляте предразсъдъци, зависимости, ограничения, но и отговорности, което ще ви създава проблеми в междуличностните отношения. Труден в това отношение ще бъде периодът,когато Меркурий се движи назад в месеца на затъмненията -юли. Начинания свързани със семейството, премествания, ремонти, гостуване трябва да бъдат прецизно планирани и често проверявани за коректност.

На 3 октомври Меркурий навлиза Скорпион за дълго пътешествие, чак до 9 декември. Това е така, защото другият воден знак ще бъде домакин на третата ретроградност на планетата на комуникациите. Меркурий ще се движи назад между 31 октомври и 20 ноември, изцяло във времето, когато и Нептун от вашия знак е ретрограден. Планове за пътуване могат да претърпят значима промяна. Ако Юпитер е пробудил предприемаческия дух у вас то използвайте времето на ретроградност на планетите за проверка на наличните средства, на обещаните такива, на документация, разрешителни документи и всичко необходимо за времето след 20 ноември. На 22-ри е вторият съвпад на Венера и Юпитер в Стрелец,който след новолунието на 26-ти може да зададе подемен, успешен период, разгръщащ се в последния месец на годината.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии