Хороскоп 2019 за Скорпион

Sk12 2019 за Скорпион

Муси Дачева

За родените под знака на Скорпион годината започва динамично. Активността в земния знак Козирог на фона на липсващи далечни планети в неподвижния кръст е чудесно начало на една успешна година.

Съвпадът на Слънцето със Сатурн Плутон и ЮЛВ в Козирог през януари ви вкарва във водовъртежа на събития от голямо значение за вас, и околните. Три от общо петте затъмнения за годината се случват отново там, в най-комуникативната зона на слънчевия хороскоп. Те са пълни слънчеви на 6 януари и на 26 декември, и едно лунно на 16 юли. Затъмненията са периоди на поляризиране на енергиите, тъмното става много по-тъмно, светлото – много по-светло. Поставени в центъра на информационния поток ще бъдете предизвиквани на се определите, да взимате ясна и категорична позиция. Старайте се да бъдете добре информирани, преди да изказвате мнение.

Въпросите свързани с вашата физическа и умствена подвижност ще бъдат приоритетни почти през цялата година и особено по време на затъмненията. Убедете се че можете да разчитате на превозното си средство, както и на уредите за комуникация с околния свят. Попълвайте пропуските в знанията си, подобрявайте уменията си, винаги може повече.

Второто за годината затъмнение на 21 януари е по неподвижната ос. Опозицията Слънце-Луна е в първия градус на Водолей-Лъв и съответно застава в квадрати към рождените слънца на тези от първите градуси на Скорпион. Ще ви се налага да правите сложен избор между равностойни възможности, като везните се накланят в едната или другата посока в зависимост от приоритетите. Ще се появят добри предложения, сериозни ангажименти, но и много работа, която би ви отделяла от дома и семейството.

Между 14 февруари и 31 март планетата воин ще се движи в срещуположния знак Телец. Марс от зоната на партньорството ще ви мотивира да се противопоставяте на това, което не отговаря на представите и изискванията, да защитавате своето, своята позиция, своя дял от фирмата, компанията. Благоприятното влияние на Марс ще ви прави активни в общите начинания, при уреждане на фирмени дела, при борба с конкуренцията. На него можете да се опрете в края на февруари и почти през целия март, когато прави хармонични аспекти със съвпада Слънце-Нептун от Риби и с планетите, движещи се през Козирог.

Март месец както обикновено ще бъде изпълнен с романтика и красиви преживявания. И много ангажименти. В меркуриевия период на годината няма място за мързел и дълги почивки. Меркурий ще се погрижи за това, между 5 и 28 март той е ретрограден. Движението му назад е изцяло в Риби в зоната на любовта, творчеството, децата, романтиката и приключенията. Меркуриевата ретроградност ще ви разфокусира, съпътствана е с колебание, несигурност, повтаряне на грешките и разпиляване. В този период се случва и друго важно събитие за вашата зодия.

На 6 март на Уран преминава в срещуположния знак Телец, окончателно и за дълъг период от време. Интервалът на преминаване на далечната планета през зоната на партньорството е 84 години, и се случва един път в живота. Уран е планета на свободата, новото, прогреса, технологиите, екологията, възпитанието на децата, науката

Уран ще ви подтиква да отхвърляте зависимостите, ограниченията, но и отговорността в партньорските взаимоотношения. Под негово влияни е възможно да сменяте по-често работодателите си отколкото сте го правили досега. Изискванията ви към хората, с които сключвате договори, с които поемате взаимни ангажименти, ще бъдат различни, нови, отговарящи на съвремието. Уран ще подложи на трансформация отношенията ви с другите хора. Особено силно това ще се усети след година-две, когато в неподвижния кръст, и по-точно в знака Водолей се преместят Сатурн, а след него и Юпитер, правейки квадрат с Уран.

През 2019-та Юпитер ще продължи да се движи през Стрелец почти до края на годината. Преминаването му през огнения знак е благодатно за личните доходи и притежания. То ви гарантира година на добри доходи. В тази зона се случва нещо интересно. Венера ще посети Стрелец два пъти през годината, периоди в които ще направи съвпад с Юпитер, на 22 януари и на 22 ноември. Между 20 април и 5 май Венера е в Овен, а през август е в Лъв, когато е в тригон с Юпитер. Така се очертават периоди на благоприятно съвместно влияние на двете добротворни планети върху работа, кариера и доходи.

Неблагоприятно ще бъде влиянието на Юпитер върху финансовата сфера, когато прави напрегнати аспекти с някои планети. Такива са квадратът ме с Нептун и аспектите с Марс. През януари, месецът на затъмненията, Юпитер прави квадрат с Нептун. Това е първият от трите квадрата между двете планети, които ще се случат през 2019 година. Серията от три квадратури се развива на 13 януари, на 16 юни и на 21 септември. Възможни са разочарования както във финансовите дела, така и в личните взаимоотношения, необходимост от заделяне на повече средства за очаквано събитие, или разминаване в очакванията спрямо близки хора.

На 5 май е новолунието в 14Телец, между 5 и 21 май в тази зона се движи Меркурий, а от 15-ти Венера. Така средата на месеца се оказва много важна за партньорството, за отношенията във връзката или професионалните такива. През юни Меркурий и Марс се движат през Рак. Време е за пътуване, но бъдете внимателни при шофиране, уверете се в изправността на превозното средство и добрите умения на шофьора.

През Юли са двете летни затъмнения. Пълното слънчево затъмнение на 2 юли е в 10Рак. На 16 юли е лунното в 24Козирог. В зоната на затъмненията е втората ретроградност на Меркурий, между 8 юли и 1 август. Част от нея преминава в другия неподвижен знак Лъв. Меркурий се движи назад в зоната на пътешествията и професионалните амбиции. Между 2 юли и 18 август и Марс се движи през Лъв. На 11 юли Марс от Лъв прави точен квадрат с Уран от Телец, в 6-я градус на знаците. Постарайте се в този период да сте на работното си място.

На 3 октомври Меркурий навлиза във вашия знак за дълго пътешествие, чак до 9 декември. Това е така, защото ще бъдете домакин на третата ретроградност на планетата на комуникациите. Меркурий ще се движи назад, между 31 октомври и 20 ноември, изцяло в Скорпион. Някои лични планове ще претърпят промяна, от други ще трябва да се откажете,още повече че и Уран от зоната на партньорството в този период е ретрограден. Планетата реформатор тръгва назад на 12 август от 6Телец, и ще се движи така до края на годината. През октомври във вашия знак е и Венера, между 8 октомври и 1 ноември. Двете лични планети ви подтикват към повече разнообразие в ежедневието и по-голяма социална активност, което в края на годината е важно условия за успешното приключване. В това отношение може да се разчита на енергията на Марс,който ще ви прави по-мотивирани и амбициозни, при поредното си посещение от 19 ноември до края на годината.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

`.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии