Хороскоп 2019 за Телец

Te12Хороскоп 2019 за Телец

Муси Дачева

Малко е да се каже, че за родените под знака на Телец предстои успешна година. Активността в другия земен знак Козирог на фона на липсващи далечни планети в неподвижния кръст е чудесно обещание за подкрепа от планетния хор. Зададеният тон е прекрасен, но как ще изпеете песента, зависи от вас.

Съвпадът на Слънцето и Сатурн в Козирог в началото на годината е първата стъпка от аспекти, който ви обръща с лице към нови цели и нови перспективи. До средата на месеца то извървява пътя от срещата си със Сатурн, през тази с Плутон и накрая с ЮЛВ. Всеки съвпад ви подсказва къде можете да насочите усилията си най-ефективно през годината.

Първото за годината затъмнение се случва в земния знак Козирог, и последните две също. През тази година има две слънчеви затъмнения в сродния по стихия знак – на 6 януари и на 26 декември, и едно лунно на 16 юли. Затъмненията са периоди на поляризиране на енергиите, тъмното става много по-тъмно, светлото – много по-светло. Така се дава възможност по-ясно да бъдат различени проблемите, да излезе наяве истината.

Затъмненията по кардиналната ос бележат периоди, в които можете да си дадете сметка какво не ви достига, за да вървите напред, да постигате повече, или да получите вътрешен баланс. С участието на Сатурн и Козирог ви се подсказва, че може би трябва да полагате повече усилия, да имате повече търпение, да поемете повече отговорност за бъдещето си.

Второто януарско, а и за годината, затъмнение на 21-ви е по неподвижната ос. Опозицията Слънце-Луна е в първия градус на Водолей-Лъв и съответно застава в квадрати към рождените слънца на тези от първите градуси на Телец. Ще ви се налага да правите сложен избор между равностойни възможности, като везните се накланят в едната или другата посока в зависимост от приоритетите. Дали предпочитате близкото обкръжение, семейството и грижите за някого през възможността да направите скок в кариерата си, да заемете по-добра служебна, или социална позиция. Всичко това може да бъде и много персонализирано, да предпочетете някого пред друг/и.

През февруари Венера също се включва в хора от планети в земен знак. Планетният управител ще се движи през Козирог между 4 февруари и 1 март. Това прави месеца на влюбените още по-важен за личния живот и перспективите пред връзката. Месецът е добър за обвързване и сключване на брак. Повече енергия в тази посока е имате с навлизането на Марс във вашия знак. Планетата воин ще се движи през Телец между 14 февруари и 31 март.

Марс ще ви мотивира да се движите, и физически, и ментално и емоционално. Особено активен ще бъде в края на февруари и почти през целия март, когато прави хармонични аспекти със Слънце-Нептун от Риби и с планетите,движещи се през Козирог.

Меркурий между 5 и 28 март е ретрограден. Движението му назад е изцяло в Риби в зоната на приятелството, работа в екип, сбъдването на плановете и мечтите. Меркуриевата ретроградност обикновено е свързана с колебание, несигурност, повтаряне на грешките, разсейване и разпиляване. Към него се добавя и това на Уран, който е по-висшата октава на планетата на интелекта и комуникациите.

Преминаването на 6 март на Уран във вашия знак бележи важен житейски период. Уникален, защото интервалът на преминаване на далечната планета през него е 84 години, един път в живота. На част от хората това никога не им се случва. Дали е награда или наказание, за вас зависи от това доколко можете да се настроите на вибрациите на планетата, да се синхронизирате с темите, които тя подкрепя. Те са основно в свободата, новото, прогреса, технологиите, екологията, възпитанието на децата, науката и нейното използване на определени цели.

Уран ще ви подтиква да отхвърляте зависимостите, ограниченията, но и отговорността. Може да ви прави свободни, но и анархисти. Може да ви люшка от една истина в друга, да ви кара да прескачате от идея на идея, и да не оставяте нищо след себе си. Уран,за разлика от Сатурн, носи повече разрушение, отколкото съзидание. Разрушаване на границите, на старите основи, на старите зидове, и защити. И отправяне към неизвестното ново. Той носи промяна, което за вашия знак може да се окаже много трудно като преживяване и настройване. И може да доведе съществени промени в начина ви на живот през тази и следващите години, докато той се движи през знака ви.

Юпитер ще продължи да се движи през Стрелец почти до края на годината. Преминаването му през огнения знак обнадеждава за финансова подкрепа. Тя може да бъде чрез институции като банки например, по линия на партньора, посредством съдружие и най-вече чрез удачни инвестиции. Съвпадът на Юпитер и Венера в това отношение увеличава шансовете многократно. Два пъти през тази година се срещат двете планети, нещо което е твърде рядко в астрологичната събитийност. На 22 януари и на 22 ноември са съвпадите на Венера и Юпитер в Стрелец.

Аспектите на Юпитер влияят на финансовата сфера. През януари, месецът на затъмненията, Юпитер прави квадрат с Нептун. Това е първият от трите квадрата между двете планети, които ще се случат през 2019 година. Серията от три квадратури се развива на 13 януари в 14Стрелец-14 Риби, на 16 юни в 18Стрелец-18 Риби и на 21 септември, съответно в 17Стрелец-17Риби.

Под влияние на тази квадратура през януари, юни и септември, мнозина ще трябва да се справят с неразбирането в приятелската среда, или в екипа, в който работят. Разминаване може да има и в неформалните връзки, тези,които не са скрепени с подписи. Квадратурите в посочените периоди могат да доведат и до освобождаване от нездравословни влияния, от неподходящи хора, или от среда,,в която нямате бъдеще.

Месец май както обикновено е най-благоприятният месец през годината за вашата зодия. На 5 май е новолунието в 14Телец. Между 5 и 21 ще ви посети Меркурий, а от 15-ти Венера е при вас на гости. Така средата на месеца е много подвижна и успешна,пролетно вдъхновена.

През Юли са двете летни затъмнения. Пълното слънчево затъмнение на 2 юли е в 10Рак. На 16 юли е лунното в 24Козирог. В зоната на затъмненията е втората ретроградност на Меркурий, между 8 юли и 1 август. Част от нея преминава в другия неподвижен знак Лъв. Меркурий се движи назад в зоната на семейните отношения, грижите по дома и връзките с роднините. Между 2 юли и 18 август и Марс се движи през Лъв. На 11 юли Марс от Лъв прави точен квадрат с Уран от Телец, в 6-я градус на знаците. Периодът е неблагоприятен за домашни ремонти и експерименти с електричество.

На 11 август, Юпитер излиза от ретроградната фаза. На 12 август Уран влиза в ретроградна фаза, която продължава до края на годината, и след това. Родените през април ще го усетят по-силно. Някои лични планове ще ви връщат отново и отново към изчистване на проблемите и постигане на повече съвършенство, към намиране на правилния за момента път.

През месец септември, за трети път през тази година, Венера и Марс са в синхрон. От 24 август двете планети са в знака Дева, към тях добавят енергии Слънцето – от 23-ти, и Меркурий от 29-ти. До средата на месеца ще се радвате на най-масовото присъствие на планети в земната стихия. Седем космични тела и ЮЛВ се движат в трите земни знака. По този начин имате обединени сили за подкрепа и случване на добри обстоятелства в живота ви. Като практичен знак можете да се възползвате от тях както в професионален, не по-малко и в личен план. Да раздвижите застоялото, да подкрепите близките си, да направите нещо и за други хора,не само за себе си.

На 3 октомври Плутон излиза от ретроградната си фаза, от 20Козирог. Директните Сатурн и Плутон от зоната на себеобразоването, новите цели, високите стремежи дават рамо на амбициите ви.

От 31 октомври Меркурий е в третата и последна ретроградност за годината. Тя ще продължи до 20 ноември и преминава изцяло в другия неподвижен знак Скорпион. В зоната на партньорството Меркурий, движещ се назад, създава недоразумения и проблеми в отношенията, пречи на договарянето, забавя изпълнението на обещаното.

В последния месец на годината, едно от важните събития е преминаването на Юпитер в Козирог, което става на 2 декември. Юпитеровата благословия от другия земен знак ще ви радва почти цяла година напред. До 20-ти и Венера е в Козирог и подготвя заедно с Юпитер коледните ви подаръци. Новолунието, съчетано слънчево затъмнение е на 26 декември, на 27 Юпитер прави съвпад със Слънцето в сродния по стихия знак. Очаква ви благословен финал на годината.

Всички права запазени.

Препубликация е допустима само при писмено съгласие на автора.

 

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Didi каза,

    Писа на януари 9, 2019 @ 19:31

    За много години Муси! Очакват ли се отрицателни събития в личните отношения и партньорства за зодията през 2019 г.?Ако да- дай малко повече разяснения моля!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 12, 2019 @ 21:47

    Didi,
    смятам, че съм дала достатъчно информация за общ хороскоп за зодията.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии