Хороскоп 2020 за Близнаци

Bl12Хороскоп 2020 за Близнаци

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Близнаци, предстои противоречива година. През 2020-та вашият вечно стремящ се към движение и разнообразие знак, ще има много спънки и задръжки по пътя си. Причината е в струпването на твърде много планети в най-скритата и сложна за транзитиране зона на слънчевия хороскоп- Козирог.

От трите далечни планети, които за по-дълго се задържат в Козирог, Сатурн е в най-добра позиция, като по своя си начин ще ви предлага да научите някои уроци. Един от тях е урокът за задълженията към другите. В това отношение трябва да проявявате голяма отговорност и всеотдайност, за да поправите грешките и за да изпълните задълженията си. Те могат да бъдат както във финансовата сфера, особено там където имате общи сметки, общи собствености, така също и в чисто емоционален, морален и психологически план.

Известна свобода на действие Сатурн ще ви даде по времето, когато ще бъде във Водолей, от 22 март до 2 юли. Тогава може да намерите най-удачното решение, това което удовлетворява и вас и другите. Струпването на планети в Козирог е от миналата година, още когато в началото на декември Юпитер пристъпи прага му, а по-късно и Слънцето. Заедно с намиращите се там Плутон от 2008-ма и Сатурн от края на 2017-та, те правят динамичен планетарен отбор.

Най-бързоподвижният от трите основни участника е Юпитер. Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е благословия, която се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система е мощен магнит, който привлича към вас ресурси и вниманието на хора, които могат да и бъдат полезни. С неговата подкрепа можете да привлечете нужните ви средства за инвестиции, да получите финансова помощ от източник, към когото сте се обърнали, да ви бъде даден кредит при изгодни условия, или да получите наследство. Юпитер е планета на разгръщането, което в зоната на споделените финанси, но и дълбоки чувства, може да бъде противоречиво и коварно. Сатурновото влияние e обратно на това на Юпитер е повече ограничаващо и задържащо. Така основният проблем ще бъде в намирането на начини да се изглаждат противоречията, и да се търси обединяващият момент. Благоприятните и неблагоприятни периоди в това отношение се обуславят от аспектите, които правят планетите, преминавайки през Козирог.

Съвпадите на Юпитер едновременно, в рамките на една година, с двете далечни планети Сатурн и Плутон е нещо, което не сте преживявали, и със сигурност няма да ви се случи отново в този живот. Плутон подкрепя страната, до която е по-близо.

В началото на годината, между 8 и 16 януари, се оформя стелиум от четири планети Слънце, Меркурий, Сатурн и Плутон в последната декада на Козирог. На 12 януари е съвпадът Сатурн-Плутон. На 10 януари е лунното затъмнение в Рак. Така стелиумът попада в коридора на затъмненията. На 13 януари Венера навлиза в Риби, в зоната на кариерата и професионалната изява. Благоприятен период за вас настъпва с новолунието във Водолей на 24 януари, особено в дните около 27-ми, когато Венера прави съвпад с Нептун,

Нептун ще продължава да се движи през Риби и през 2020 година, като изпълва зоната на кариерата с много възможности, тъй като мощните планети от Козирог правят хармоничен аспект с него през голяма част от годината. Това се случва в началото на годината, когато Сатурн и Плутон се сдружават с Нептун. Можете да разчитате на подкрепа и покровителство в първите месеци. След това щафетата поема Юпитер. През 2019-та, планетата-благодетел от Стрелец направи три квадратури с Нептун и разтегна неблагоприятното им влияние през цялата година, провокирайки някои разминавания в очакванията за напредък в професионалната сфера. През тази година Юпитер прави хармоничен аспект с мистичната планета. Заради ретроградните фази на двете планети, секстили между тях ще има три пъти, през пролетта, лятото и есента, съответно на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. Обръщайте внимание на идеите, които ви идват в тези периоди, стремете се към добри мисли, и действия, изпълвайте се с вяра и надежда, и подкрепата към вас ще идва.

Съвпадите на Юпитер с Плутон обаче са противоречиви. В зоната на финансите срещите на Юпитер-Плутон могат да ви направят твърде фиксирани в своята гледна точка, неразбиращи другите и нежелаещи да ги разберат. В тези периоди е възможно да станете нежелан събеседник. Двете планети се срещат три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември.

Меркурий прави три ретроградности през 2020 година. Първата е между 17 февруари и 10 март, почти изцяло в знака Риби, където ще бъде и новолунието на 23 февруари. Влиянието е върху професионалните отношения и тези с хора от другия пол, и там най-често стават недоразуменията.

Венера ще ви окаже повече внимание през тази година. След като бързо прекоси своя знак Телец, на 3 април планетата на любовта се настанява на ваша територия, та до 7 август. Венера ще направи своята ретроградност между 13 май и 25 юни. Ретроградната Венера ще изисква повече от връзката ви, особено в периода на летните затъмнения и когато е квадратурата и с Марс в началото на месец юни.

На 5 май се случва важна промяна в астрологичната картина, която касае вашия знак. Лунните възли сменят оста, в която се движат, за година и половина напред. ЮЛВ се премества в Стрелец, в зоната на партньорството, където ще настъпят периоди на раздели и кармични изчиствания. СЛВ идва във вашия знак, ще ви насочва към нови идеи, теми, начин на мислене и действия, към неизживяното и неизпитаното.

Май е месец на ретроградностите. На 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн, а на 14 май Юпитер от Козирог става ретрограден.

Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. Първото е срещуположния знак, на 5 юни лунното затъмнение е в 15Стрелец. С него започват серия от затъмнения по оста Стрелец-Близнаци, тъй като затъмненията следват лунните възли. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения – слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог. С четири-пет ретроградни планети периодът е в голяма степен трудени и изисква повече умереност, и вслушване в знаците на съдбата.

Марс също има ретроградност през 2020 година. На 28 юни планетата воин навлиза в Овен, като бележи време за активна екипна работа, за включване в обществено значими дейности, за разширяване на дейността в социалните мрежи. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети са ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на ретроградния Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог след краткия престой във Водолей. Благоприятен период се открива след новолунието в Рак на 20 юли, и особено около пълнолунието във Водолей на 3 август. .

Марс от Овен ще ви държи в приповдигнато настроение през целия си транзит, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от Козирог, когато отношенията в приятелския кръг могат да зациклят. На 12-13 август е кардиналния квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог, неподходящо време за финансови операции, особено със семейни средства или такива на фирмата. Ретроградната фаза на Марс е между 10 септември и 14 ноември. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, по оста Скорпион-Телец, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. Предоверяването на новите технологии може да ви подведе. Неблагоприятен период за обновяване на офис оборудване.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение във вашия знак, в 8Близнаци. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви създава много лично безпокойство и потребност от съществени промени в професионалната сфера.

Краят на годината е също толкова динамичен колкото и началото. През декември предстоят размествания в зоната на Козирог, тази на споделените финанси и собствености. На 17-ти и на 19 декември Сатурн и Юпитер, един след друг, напускат земния знак, преминавайки във Водолей. В тази най-открита за света зона на хороскопа ви, Юпитер и Сатурн се срещат Съвпадът им е в 0Водолей, на 21 декември. Потенциалът на този съвпад е много голям, и би се изразил в пълна степен, когато правите полезни неща за други хора, когато давате от сърце време, енергия и материални средства в полза на хора, които имат повече нужда от тях. На 21 декември в Козирог почти едновременно идват Меркурий и Слънцето, в деня на зимното слънцестоене, за да бележат един благодатен финал на тази динамична година, която има и финален бонус с пълнолунието на 30-ти, в най-ориентирания към семейството и традициите знак Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

2 коментара so far »

  1. Катя Георгиева каза,

    Писа на януари 1, 2020 @ 14:26

    Това приемам като най интелигентния и хубав новогодишен подарък,от теб,МУСИ!Да си ни жива и здрава,и все така полезна на нас-работните пчелички

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 8, 2020 @ 14:55

    Катя Георгиева,
    Благодаря! :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии