Хороскоп 2020 за Везни

Ve12Хороскоп 2020 за Везни

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент във Везни, акцентите на 2020 година са най-вече в зоната на дома, семейството, отношенията с най-близките хора, грижата за тях, и всичко свързано със сигурността на обитаемото жилищно пространство. Също така корените, традициите, обичаите, връзката между поколенията, историята, спомените, наследствеността, гените. Съсредоточаването на повече планети тази чувствителна зона на слънчевия хороскоп започна от предходната година, в последните месеци, и ще бъде силно изразено в началото на годината, особено през месец януари.

Плутон се движи в Козирог от 2008 година, а Сатурн навлезе там в края на 2017-та. Тяхното сближаване започна през пролетта на 2019 година и тогава мнозина са усетили този прилив на интерес към миналото, към историята на рода и родината. Ретроградността на на Сатурн раздалечи планетите до есента, когато през октомври започна отново сближаване. През януари предстои съвпад на Сатурн и Плутон. Той става точен на 12 януари, два дни след лунното затъмнение в 20Рак. Силното му проявление ще се усеща през целия месец януари, но по-значимо в дните на затъмнението и на последвалото го новолуние в 4Водолей на 24 януари.

Съвпадът Сатурн-Плутон в Козирог бележи момент на осъзнаване на някои противоречия и търсене на решения, които са далеч от обикновените, които изискват значима промяна и трансформация в начина на мислене и подход за справяне. В рамките на стелиума, който се оформя, заедно със Слънцето и Меркурий картината става много по-ярка и значима за бъдещото развитие на събитията както в домашната среда, така и с околните.

С идването на Юпитер в Козирог на 2 декември миналата година, в зоната на дома теми като наследство, делби, купуване или продаване на имот, стават актуални и ще изискват внимание през цялата година. До месец май, когато на 5-ти ЮЛВ напусне тази зона, преминавайки в Близнаци, проблемните въпроси е препоръчително да бъдат изчистени.

Юпитер в Козирог ще увеличава желанието за разширение, за подобряване на жилищните условия. Транзитът му през земния знак ще и прави по-активни в търсене и намиране на най-доброто за семейството, особено в периодите, когато планетата прави хармоничен аспект с Нептун от Риби, на 20 февруари, 27 юли и 12 октомври. Юпитер в Козирог повлиява благоприятно бизнеса, особено на хора които имат идеи за семеен такъв, за работа от дома, или ситуиране на бизнеса в къщи или в собствено помещение. Отдаването под наем като странично, или основно занимание също се протежира от планетата благодетел. Добър период в това отношение са средата на януари до средата на февруари и през месец август, около пълнолунието във Водолей.

Юпитер има склонност да хиперболизира както доброто, така и лошото. Тези качества се засилват в периодите, когато планетата ще направи съвпад с Плутон като това ще се случи три пъти в рамките на 2020 година – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември. Съвпадите на Юпитер и Плутон ще увеличат напрежението в домашната среда, поставяйки ви пред трудни избори и взимане на кардинални решения.

Сатурн в Козирог ще се движи почти до края на годината. Сатурновото влияние през 2020 е по-силно изразено заради близостта му до Плутон и последващата с Юпитер. То е насочено основно към стабилизиране на връзките с най-близката среда, получаването на силна подкрепа в определени периоди на годината, както и с раздялата с вещи, и хора, с които нямате път напред. Изместване на фокуса му има за периода, когато ще се движи през Водолей, между 22 март и 2 юли. Това е периодът, когато планетата ще оказва по-голяма подкрепа на кариерното развитие и професионалната изява, особено по време на новолунието в Овен на 24 март, и пълнолунието във вашия знак на 8 април, а така също в коридора на затъмненията през лятото при слънчевото затъмнение на 21 юни и лунното на 5 юли.

На 5 май СЛВ преминава в Близнаци за година и половина напред, време благоприятно за повишаване на квалификацията, задълбочаване на знанията в определена област, както и публикуване на свои материали пресата или в самостоятелна книга. В това отношение съдействие получавате и от Венера. Планетният управител ще се движи през сродния по стихия знак Близнаци по -дълго време от обикновено, между 3 април и 7 август. Ретроградната и фаза протича изцяло в този знак, между 13 май и 25 юни. Периодът не е благоприятен за сключване на брак, още повече че се съвместява с ретроградната фаза на Юпитер, между 14 май и 13 септември.

Коридорът на летните затъмнения, юни и до средата на юли, може да се окаже твърде сложен за отношенията с другия пол, и с хора, с които се налага да се съобразявате,особено между новолунието в Рак и пълнолунието в Козирог, които попадат в ретроградната фаза на Меркурий в Рак, в периода 18 юни -12 юли.

Сатурн се завръща в Козирог на 4 юли и остава там до кая на годината до 17 декември. На 29 септември излиза от ретроградност от 25Козирог. Планетата господар на кармата ще ви подтикне към установяване, към самоопределяне и стремеж за изграждане на трайни неща в живота, като връщане към корените, построяване на собствен дом, заживяване заедно с обекта на чувствата, създаване на семейство и раждане на дете, и други стойностни неща.

Друг важен планетарен фактор през 2020 година е Марс, който от 28 юни се установява в Овен и до края на годината. В зоната на партньорството ролята на планетата воин е многолика. Марс ще ви прави в повече амбицирани да отстоявате собствените си възгледи, но също така и много чувствителни към чуждата критика. Партньорските отношения са поставени на изпитание във времето, когато планетата е ретроградна между 10 септември и 14 ноември. В този период попада и третата ретроградност на Меркурий, от 14 октомври до 3 ноември. От 15 август Уран от Телец става ретрограден. От зоната на съвместните собствености и притежания планетата бунтар ще ви подтиква към по-голяма финансова самостоятелност и свобода да решавате материалните си дела. Критични моменти в това отношения са дните около 15 септември, когато Уран прави квадрат с Венера от Лъв, както и 18 октомври, когато е квадрата на Юпитер и Марс.

Планетата на любовта ще ви радва с присъствието си между 28 октомври и 2 ноември.

Зимните затъмнения, лунното на 30 ноември и слънчевото на 14 декември, се свързват с Нептун от Риби, което прави периода много динамичен по отношение комуникации и пътувания, но също така донякъде рисков. Последният месец на годината е изпълнен с астрологични събития, които ви касаят. На 17-19 декември Сатурн и Юпитер напускат Козирог и преминават във Водолей. В най-атрактивната зона на слънчевия хороскоп те правят своя съвпад. На 21 декември Юпитер и Сатурн се срещат в 0Водолей. На 21 декември деня на зимното слънцестоене Слънцето и Меркурий почти едновременно преминават в Козирог и огряват зоната на дома и семейството, а на 30 декември е последното пълнолуние за годината в най-семейния знак Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии