Хороскоп 2020 за Водолей

Vo12Хороскоп 2020 за Водолей

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Водолей, предстои необикновена година. Началото е белязано от струпването на твърде много планети в най-скритата и противоречива зона на слънчевия хороскоп, предходния знак Козирог. Отборът започна да се събира в края на 2019 година и някои обстоятелства ви подсказват какви ще бъдат темите, разбунени от транзита на тези планети през тази зона.

Стелиумите (големите съвпади) акумулират и изхвърлят навън голямо количество енергия. А през януари в зоната на Козирог ще се разгърнат два големи стелиума. До 5 януари е този на Слънце, Меркурий, Юпитер и ЮЛВ. В следващите дни Слънцето и Меркурий пренасят своята енергия, придвижвайки се към Сатурн и Плутон,с които оформят втория стелиум от четири планети. Цялото това раздвижване е съчетано с лунно затъмнение в Рак на 10 януари и прави месеца твърде подвижен, променлив и неконтролируем макар Козирог да е знака на контрола.

От трите далечни планети, които за по-дълго се задържат в Козирог, Сатурн е в най-добра позиция, като управител на знака. Това е последната от трите години, в които Сатурн се движи през Козирог. За известен период от време той ще дойде при вас, на пробно посещение, между 22 март до 2 юли. Дори ретроградността му ще започне във вашия знак на 11 май. Сатурн навлиза във Водолей до 1-я градус, така влиянието му се простира най-вече върху първата декада на вашия знак. В периода на силното сатурново влияние ще имате да учите значими житейски уроци. Един от тях, който ще ви преподава под формата на различни обстоятелства е този на прошката. Плутон от 2008 година е в „задния ви двор“ и неговия транзит там носи силни преживявания, а също така и натрупването на много недоволство. Плутон има това качество да задържа и да задълбочава до крайност. Всеки съвпад, който прави планетата, а те ще бъдат със Слънцето и Меркурий през януари, с Юпитер три пъти и със Сатурн в края на годината, е генератор на възмущение и гняв. Пътят по който те ще се оттичат преминава през Уран в Телец. И това ще става в периодите, когато планетният управител прави квадрати с планети, които идват във вашия знак. И тук идва момента на показване на научения урок за прошката. Следва този на Благодарността.

Най-бързоподвижният от трите основни участника е Юпитер. Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е нещо, което се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система е носител на позитивна енергия и в тази зона ще ви насочва към методи на разтоварване, към техники, с които да развивате духовните си качества, да се доверявате на интуицията и на собственото разбиране на нещата. За разлика от Сатурн, който е учител и наставник, Юпитер е подбудител на самообучението, и разгръщането на собствения потенциал на човека. Ще ви се налага през по-голямата част от годината да съчетавате тези две противоречиви влияния на планетите.

Нептун ще продължава да се движи през Риби и през 2020 година, като изпълва зоната на личните доходи с много възможности, тъй като мощните планети от Козирог правят хармоничен аспект с него през голяма част от годината. Това се случва в началото на годината, когато Сатурн и Плутон се сдружават с Нептун. Можете да разчитате на достатъчно собствени средства през 2020 година. През 2019-та, планетата-благодетел от Стрелец направи три квадратури с Нептун и разтегна неблагоприятното им влияние през цялата година, което доведе до някои разминавания в очакванията за добра възвращаемост на вашия труд. През тази година Юпитер прави хармоничен аспект с мистичната планета. Заради ретроградните фази на двете планети, секстили между тях ще има три пъти, през пролетта, лятото и есента, съответно на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. Секстилите са интелектуални аспекти, затова обръщайте внимание на идеите, които ви идват в тези периоди, стремете се да мислите разгърнато и творчески, с повече фантазия и мащабност, но и с голяма вяра в собствените си възможности.

Съвпадите на Юпитер с Плутон обаче са противоречиви. В зоната на скритите врагове, на тайните процеси, които работят срещу вас, трябва да настроите остро сетивата си и особено чувството за себесъхранение. Двете планети се срещат три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември.

Меркурий прави три ретроградности през 2020 година. Първата е между 17 февруари и 10 март, в знака Риби, където ще бъде новолунието на 23 февруари, и от 4 март е във вашия знак. Това е период, когато ще се наложи да преразгледате някои планове, да подлагате на внимателна проверка личното си отношение към хора и събития.

Венера е добре разположена към вас през тази година. След като бързо прекоси своя знак Телец, на 3 април планетата на любовта се настанява в сродния по стихия знак Близнаци и ще се движи там до 7 август, в зоната на личния живот. В Близнаци планетата на любовта ще направи своята ретроградност между 13 май и 25 юни. Ретроградната Венера ще изисква критичен преглед на връзката ви, на отношението към човека, с когото сте свързани, или още не, особено в периода на летните затъмнения и когато е квадратурата и с Марс в началото на месец юни. Отношенията с дете/деца в този период също ще бъдат по-сложни и объркани.

На 5 май се случва промяна в астрологичната картина – лунните възли за година и половина напред сменят оста, в която се движат. ЮЛВ се премества в Стрелец, а СЛВ в Близнаци. Активирайки най-емоционалната ос на хороскопа, лунните възли ще ви помагат да намирате своя емоционален център, да се разделяте с неподходящите за вас хора, но също така да привличате в орбитата си подходящите.

През месец май започват няколко ретроградности. На 25 април Плутон тръгнал назад, на 11 май Сатурн, на 13-ти Венера, а на 14 май Юпитер от Козирог става ретрограден.

Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. Първото е на 5 юни в 15Стрелец. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения – слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог. С три затъмнения и четири-пет ретроградни планети периодът е в голяма степен труден, изисква повече умереност и разум при необходимост да се правят важни житейски крачки. В същото време затъмненията помагат да се видят по-ясно определени възможности,към които да насочите внимание впоследствие.

Както Венера, така и Марс има ретроградност през 2020 година. На 28 юни планетата воин навлиза в Овен, като бележи време за активна комуникация с околните, много движение, и ангажименти с превозни средства. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети са ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на ретроградния Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог след краткия престой във Водолей. Благоприятен период се открива след новолунието в Рак на 20 юли, и особено около пълнолунието във вашия знак на 3 август. .

Марс от Овен ще ви държи в приповдигнато настроение през целия си транзит, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от Козирог, когато отношенията в кръга от близки, роднини и приятели могат да станат твърде напрегнати. На 12-13 август е кардиналният квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог, неподходящо време за ангажиране с хора отдалеч, или за пренос/превоз на стоки от и за чужбина.

Ретроградната фаза на Марс е между 10 септември и 14 ноември. Някои ситуации свързани с мобилни средства и с хора на път, могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден в Скорпион, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, по оста Скорпион-Телец, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. Договори с фирми и отделни майстори могат да се окажат разтегливо понятие и да ви донесат тревоги и щети. Промяна в образованието, смяна на учебно заведение може да се окаже необходимо, или задължително в този период.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение във въздушните Близнаци, в зоната на любовта, творчеството и децата. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви създава безпокойство в личния живот и потребност от внасяне на яснота и ред в това пространство.

Краят на 2020 година е също толкова динамичен, колкото и началото. Докато в по-голямата част на годината трите планети се движеха близо една до друга, то през декември настъпва време за раздяла. На 17-ти и на 19 декември Сатурн и Юпитер, един след друг, напускат земния знак, преминавайки във Водолей. Във вашия знак те ще продължат да се движат всяка със собственото си темпо. Юпитер ще ви гостува почти една година, а Сатурн почти три. Началото на този преход е белязан със съвпад. Юпитер и Сатурн се срещат в 0Водолей, на 21 декември, деня на зимното слънцестоене. Настъпва краят на един и началото на нов 20 годишен цикъл на двете мощни по своето влияние планети. Потенциалът на този съвпад е много голям, изпълва ви с разбиране и дълбока мъдрост. На 21 декември в Козирог почти едновременно идват Меркурий и Слънцето, а за финал е пълнолунието на 30-ти, в най-ориентирания към семейството и традициите знак Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии