Хороскоп 2020 за Дева

De12Хороскоп 2020 за Дева

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Дева, годината 2020 е уникална с продължителното придвижване на далечни планети през сродния по стихия знак Козирог. Най-активната зона на слънчевия хороскоп се оказва тази на любовта, силните страсти, творчеството, на децата. Както и на гордостта,която изпитваме посредством тях. Година на изразяване на вашата многоцветна вътрешна природа, скрита под семплата дреха на смирение и скромност. Ще бъдете като пеперуда, която разперва пъстри криле освободила се от семплата форма на какавидата.

Струпването на планети в Козирог е от миналата година, още когато в началото на декември Юпитер пристъпи прага му, а по-късно и Слънцето. Заедно с намиращите се там Плутон от 2008-ма и Сатурн от 2017-та, те правят динамичен планетарен отбор, който задейства вашия творчески потенциал с намерение да го разгърне в продължение на цялата година. Оста Козирог-Рак ще бъде често включвана през следващите месеци с пълнолуния и новолуния в тези знаци, а те са в повече от обикновено през тази календарна година.

Луната се грижи за нашите спомени. Когато тя се движи през Козирог, или през някой от другите кардинални знаци, Везни, Овен и най-вече Рак, ще активира планетите в Козирог. А това значи привличане на събития, или спомени за отминали такива.

Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е благословия, която се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система е мощен магнит, който привлича към вас подходящите хора и обстоятелства, за да направите своите идеи достъпни и реалистични. В зоната на любовта Юпитер иска да отворите сетивата си за красивото в природата, и в отношенията между хората. Той ще отключи късмета ви за неща, които носят радост и удовлетворение. Не става дума за пари и ценности.

Хармоничното влияние на Юпитер върху вашия знак се подсилва от секстила му с Нептун, планетата на тънката чувствителност и съпричастност. С Нептун Юпитер прави точен хармоничен аспект три пъти – на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. Това са периоди от време, в които отношенията ви с близки на сърцето ви хора ще изискват цялата ви всеотдайност и жертвоготовност.

В началото на годината Юпитер прави стелиум със Слънцето, ЮЛВ и Меркурий в земния знак, който стелиум от своя страна, едновременно с Уран от Телец, прави тригон към рождените слънца/асцендент от първата декада на Дева. Няколко дни по-късно, между 8 и 16 януари се разгръща крупен стелиум от четири планети Слънце, Меркурий, Сатурн и Плутон в последната декада на Козирог. По този начин почти всички от вашия знак ще усетят този импулс на приповдигнатост и въодушевление, който ще ви кара да мечтаете, планирате и придвижвате за реализация. В коридора на затъмненията някои планове могат да претърпят промени, но в следващите месеци обстоятелствата отново са на ваша страна.

Сатурновото влияние,както при предишните две години, ще продължава да бъде в подкрепа на личните планове и амбиции, но с контрол да не се излиза извън лимита на ресурсите, с които разполагате. Сатурн не толерира разхищението, а през тази година Юпитер ще ви кара да бъдете по-щедри и по разточителни. Едно от предизвикателствата на 2020 година е да съчетавате тези две противоречиви влияния – да съграждате без да разпилявате. В това отношение сатурновата хватка ще бъде отслабена за кратко, което ще ви даде повече свобода, когато планетата ще бъде във Водолей, от 22 март до 2 юли. Във въздушния знак ще започне и неговата ежегодна ретроградност на 11 май, но тя ще завърши в Козирог на 29 септември.

На 13 януари Венера навлиза в Риби, в зоната на партньорството, още повече, когато направи съвпад с Нептун на 27-ми, планетата на любовта ще ви бъде силен съюзник за подобряване на отношенията с както с интимния партньор, така също и с тези, с които сте в служебни взаимоотношения. На 3 февруари Меркурий е в зоната на партньорството и тук ще се заседи повече от обикновено. Първата меркуриева ретроградност е между 17 февруари и 10 март, в знака Риби и отчасти във Водолей. В Риби ще бъде и новолунието на 23 февруари. Месеците февруари март може да се окажат проблемни за връзката ви, заради активността в кардиналните знаци. Венера е в Овен от 7 февруари до 5 март, а на 16 февруари Марс навлиза в Козирог. В добър период за личните дела ще бъдете, когато Венера се движи през Телец между 5 март и 3 април, и при пълнолунието в Дева на 9 март.

Юпитеровото влияние, на което ще се радвате през 2020 година, има няколко критични момента, когато ще бъде твърде подчертано до степен на преекспониране в периодите, когато придвижвайки се през Козирог, прави съвпад с Плутон. Това ще се случи три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември. Съвпадите на Юпитер и Плутон ще ви поставят пред необходимостта да съвместявате противоположности, да проявявате разбиране и приемане. Плутон се движи между 22 и 24 градус на Козирог, и затова съвпадите му с Юпитер ще се случват в тези градуси, което ще бъде едновременно тонизиращо и възпиращо емоционалния живот на на хората с рождени слънца в зоната на 22-24Дева.

На 5 май се случва важна промяна. Лунните възли сменят знака за година и половина напред. СЛВ се премества в Близнаци, което ще повлияе позитивно зоната на кариерата и социалната активност. Тема която ще се разгръща във времето, когато Сатурн ще премине за дълго време в другия въздушен знак- Водолей, на 17 декември. ЮЛВ обаче ще транзитира дъното на хороскопа, от Стрелец, предизвиквайки разместване на пластове и някои кармични изчиствания свързани с най-близката, семейната среда.

В зоната на кариерата ще протече и ретроградността на Венера между 13 май и 25 юни. Май е месец на ретроградностите. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн, а на 14 май Юпитер от Козирог стават ретроградни. Отношенията с шефове и колеги могат да станат твърде объркани и приповдигнато драматични.

Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. На 5 юни е лунното затъмнение в Стрелец, а на 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения -слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог.

На 28 юни Марс навлиза в Овен, което ще предизвика известно раздвижване в зоната на финансите, на споделените ресурси и задължения, на съвместните собствености и инвестиции. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог.

Втората половина на месец август и първата на септември за благоприятни за летен отпуск.

Уран, който изминава първата си пълна година в Телец, ще влияе върху образование, пътешествия и опознаване на чужди култури, подтиквайки ви към повече свобода и реформаторство, както и към съществени промени по тези теми.

Марс играе важна роля във финансовата сфера през втората половина на годината. През две години той се настанява в своя знак Овен, мотивирайки ви да правите промени в семейния бюджет. Планетата воин ще ви държи в напрежение през целия си транзит през Овен, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от вашия знак. През тази година Марс ще транзитира зоната на общите притежания за по-дълго време, за повече от шест месеца, до края на годината и няколко дни от следващата. В огнения Овен е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември. На 12-13 август е кардиналния квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог, неподходящо време за финансови спекулации и очакване на бързи печалби. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. която засяга зоната на финансите.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение в 8Близнаци. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви прави активни в търсенето на баланс между работните ангажимент и тези към семейството.

Краят на годината е не по-малко динамичен отколкото началото. През декември предстоят размествания в зоната на Козирог. На 17-19 декември Сатурн и Юпитер напускат земния знак, преминавайки във Водолей, в зоната на задълбоченото планиране и твърдите графици, на здравето и физическия комфорт. Тук Юпитер и Сатурн се срещат, още на прага в 0Водолей, на 21 декември, за да ви подтикнат да търсите начини да съчетавате техните противоположности. Юпитер разширява и увлича, а Сатурн ограничава и задържа. На 21 декември в зоната на любовта почти едновременно идват Меркурий и Слънцето в деня на зимното слънцестоене, за да бележат позитивен финал на тази нелека година, която завършва също така с пълнолуние на 30-ти, в най-семейния знак Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии