Хороскоп 2020 за Рак

Ra12Хороскоп 2020 за Рак

Муси Дачева

Родените със слънце, или асцендент в Рак през настъпващата година ще имат много поводи да излизат от черупката си. И от кожата си. Зоната на отношенията с другите, там където се проектират вашите очаквания, но също така страховете и предубежденията ви, всичко, което излиза от вас, се наслагва в зоната на партньорството. Добрите мисли привличат добри хора и приятни събития, лошите – обратно. Затова най-важното през 2020 година е да съумявате да владеете себе си.

Ще имате и подкрепа, и провокатори. Луната, вашата покровителка, и владетелка на подсъзнателното многократно ще мери сили със Слънцето, което управлява съзнанието. Годината започва с пълнолуние във вашия знак, на 20Рак, на 10 януари, с лунно затъмнение и още едно пълнолуние в края, на 30 декември, в 8Рак. Две новолуния в Рак ще имаме през лятото, на 21 юни в 0Рак, като пълно слънчево затъмнение,частично лунно затъмнение в 13 Козирог, в което се включва Слънцето от вашия знак на 5 юли, а на 20 юли – новолуние в 28 Рак. По този начин месеците януари, юни-юли и декември са най-активни на личностно ниво, когато ще трябва да търсите и намирате точната мярка, точните думи, точните действия.

През цялата година ще ви остава малко време за подготовка, от вас ще се изисква да бъдете наясно със ситуацията, и в готовност за заемане на позиция. Ще учите урока за разделите, за освобождаване от старото и изживяло времето си, но също така и този да съграждате, да давате живот на нещо ново.

Струпването на много планети в зоната на партньорството през януари бележи пик на планетарната активност, когато два силни съвпада, този между Сатурн и Плутон и другият, който е с променливи, като вид и брой, участници, но с един сигурен – Юпитер, ще се конкурират за вашето внимание.

Юпитер ще се движи почти през цялата година през Козирог, което ще ви носи много позитиви, по-голям кръг от хора, с които можете да си партнирате, да работите заедно, да се сдружавате или да имате съвместна работа посредством трудови договори.

В началото на годината Юпитер прави стелиум със Слънцето, ЮЛВ и Меркурий, който прави опозиция с рождените слънца от първата декада. В коридора на затъмненията новите идеи са все още само идеи. С голяма доза късмет идваща от подкрепата на Нептун от Риби и много лична амбиция някои могат да бъдат придвижени за скорошна реализация.

Юпитер в зоната на партньорството е много добра основа за решаване на лични партньорски въпроси, за съвместно съжителство, годеж, брак, зачеване и раждане на деца, макар да има предубеждение към високосните години. Съвпадът на Юпитер и ЮЛВ подсказва: Освободете се от суеверията! Венера от Риби подкрепя личните дела между 13 януари и 7 февруари. Меркурий обаче е ретрограден в тази зона, между 17 февруари и 10 март.

Планетата на любовта има ретроградност през тази година между 13 май и 25 юни, която ще протече изцяло в предходния знак Близнаци. И която се застъпва с втората меркуриева ретроградност между 18 юни и 12 юли, а тя е изцяло във вашия знак. Меркурий тръгва назад от 15Рак и стига до 5 Рак.

Очертава се горещо лято 2020. СЛВ ви е напуснал на 5 май,когато се премества в Близнаци, като с него си отива и лекотата, с която посрещате новостите. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. Последната десетдневка на юни, и първата на юли са изпъстрена с ярки събития. Към ретроградните Меркурий, Венера, Юпитер, Сатурн и Плутон се добавя и Нептун, който на 23 юни влиза в ретроградност. На 25-ти Венера става директна. На 28 юни Марс навлиза в Овен. С него идва и голямото раздвижване в зоната на кариерата. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на Меркурий със Слънцето при вас, в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Юпитер се връща в Козирог, а на 5 е частичното лунно затъмнение в 13 Козирог. По този начин коридорът на трите летни затъмнения, целият месец юни до 12 юли, е време на съществени промени в личния и в професионалния живот. С някои обстоятелства сте се срещали и преди, други са съвсем нови, и изискват съвсем нови подходи за справяне. Водният тригон на 10-12 юли носи затишие и известно успокояване там,където напрежението е преминало нивото на издържливост.

В емоционално отношение месец август се оказва благоприятен. От 7 август до 6 септември Венера се движи през вашия знак, добър период за отделяне повече внимание на най-близките и за лятна почивка. Но си подсигурете тила,защото на 12-13 август е кардиналния квадрат на Марс и Плутон.

Марс играе много важна роля през втората половина на годината. През две години той се настанява в своя знак Овен, мотивирайки ви да си поставяте по-високи цели и да имате амбицията и волята да ги постигате. Сега планетата воин ще транзитира зоната на кариерата за по-дълго време, повече от шест месеца, до края на годината и няколко дни от следващата. В тази зона е ретроградната му фаза, която ще бъде между 10 септември и 14 ноември, като планетата ще измине пътя от 28 до 15 градуса Овен, правейки квадрат с рождените слънца в тази зона.

Ретроградната планета ще ви бута напред и нагоре по стълбата на успеха, но също така ще провокира към активности на противопоставяне на идеи, или на хора, ще ви прави раздразнителни и нападателни, когато нещата не се случват по вашия начин. Уран от Телец ще ви прави активни в социалните мрежи, и там където технологията си казва тежката дума. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, а това е между 14 октомври и 3 ноември. Зоната на влияние е в хората, с които имате динамични сърдечни взаимоотношения – деца, близки, приятели.

На 10 ноември Меркурий навлиза в Скорпион, а Слънцето и Нептун са в тригон, което бележи подкрепящ двуседмичен период, в който е и новолунието в Скорпион на 15-ти, преди да започне коридорът на третата група затъмнения за годината. На 29 Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е непълното лунно затъмнение в 8Близнаци. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви кара да насочвате повече внимание и енергия по теми включващи здравето.

На 17-19 декември Сатурн и Юпитер напускат кардиналната зона на партньорството, преминавайки в тази на съвместните притежания и бизнес планове. На 21 декември в Козирог навлизат Меркурий и Слънцето, а за финал на тази нелека година, е пълнолунието във вашия знак на 30-ти, в 8 Рак. Изпращате старата година с пълна кошница преживявания, надежди и бъдещи спомени.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии