Хороскоп 2020 за Риби

Ri12Хороскоп 2020 за Риби

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Риби, 2020 година насочва вниманието предимно в приятелската среда. Екипната работа и това, което получавате като отдавате енергията си за други хора, било в материален или духовен аспект, в името на голяма кауза, за доброто на общността, ще бъде в центъра на вниманието ви през по-голямата част на годината.

Вашата планета – Нептун ще продължава да се движи през Риби в зона, която няма да бъде активирана от далечните планети, и съответно напрегнати аспекти с тях. Но ще ви идват други гости – Слънцето и близките до него три планети.

Планетният съуправител Юпитер е значително по активен през 2020 година. След като се отдалечи от ЮЛВ, той отива към забележителния съвпад на Сатурн и Плутон, който оказва влияние както през изминалата, така и през настоящата година. Заедно с Меркурий, от 8 януари Слънцето попада в орбитата на този съвпад, формирайки голям стелиум, с акцент 12 януари. Така зоната на приятелите и подкрепата, която получавате от общността, държи ще ви обгръща още от началото на годината,, но и през следващите месеци.

Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система напусна зоната своя знак Стрелец, но и тази на кариерата, за да влее позитивната си енергия в зоната на приятели и неформалните връзки. Юпитер е планета на разгръщането, което в Козирог може да се окаже коварно заради ентусиазма, с който ще ви подтиква да се наемате с все повече и повече работа, която касае широк кръг от хора.

Съвпадите на Юпитер почти едновременно със Сатурн и Плутон в стелиум е нещо, което не сте преживявали досега, и със сигурност няма да ви се случи отново в този живот. Срещата на трите мощни планети в земния знак Козирог укрепва чувството за стабилност в подкрепата на определени хора. Заедно с намиращите се в Козирог, Плутон от 2008-ма и Сатурн от края на 2017-та, правят динамичен планетарен отбор. Някои идеи вероятно са се породили през пролетта и есента на изминалата година. Далечните планети са и велики учители. Ще ви се налага да учите различни уроци по пътя към успеха. Един от тях е урокът на подкрепата, която даваме и която получаваме, урокът на лоялността към определени хора и структури.

Докато Юпитер подтиква към разширение и разгръщане, Сатурн обратно, напомня ни, че няма неизчерпаеми ресурси. Човешките отношения също подлежат на износване. Много време през годината ще ви трябва да съчетавате тези противоположни тенденции, люшкайки се от една полярност в друга.

Аспектите на Юпитер с Нептун са позитивен фактор през 2020 година. Докато през изминалата година двете планети бяха в квадрат, през януари, юни и септември, преживявахте периоди на разочарование от хора, най-вече от професионалната сфера, в която се движеше планетата на разгръщането.

В тази посока се очаква промяна през 2020 година, тъй като Юпитер прави хармоничен аспект с мистичната планета от вашия знак. Това ще се случи три пъти в рамките на годината, заради ретроградните фази на планетите. Добре сработващи се ще са двете планети, сключвайки секстили на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. В тези дни можете да бъдете човекът, който събира в едно надеждите и очакванията на много хора. Да бъдете изразител на обща идея, мнение, становище. Но най-вече да вдъхвате в себе си и в околните вяра и надежда за добро.

Аспектите на Юпитер с Плутон обаче са противоречиви. В зоната на неформалните връзки съвпадите Юпитер-Плутон могат да задълбочат някои необвързани с договор отношения, да ви създават проблеми с неща, свързани със социалните мрежи като отношения с виртуални приятели или с публикации в тях, но също така да надцените съветите на специалист, касаещи вашето здраве или това на партньора. Плутон е планета на трансформацията, затова съвпадите и с готовия за рискови начинания Юпитер са много тънък момент на внимателен избор какво и как да се прави. Двете планети се срещат три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември.

Венера ви ида на гости още в началото на годината. На 13 януари, дни след лунното затъмнение в Рак, планетата на любовта навлиза в Риби, а заедно с нея доброто настроение и удоволствието да се чувствате харесвани и оценени, особено около на 27-ми когато Венера прави съвпад с Нептун. На 3 февруари Меркурий е в Риби за един по-дълъг престой във вашия знак.

Първата меркуриева ретроградност е между 17 февруари и 10 март в Риби/Водолей. Планетата на комуникациите ще се движи назад във вашия знак до 4 март, където ще бъде срещата на Слънцето и Луната, на новолунието на 23 февруари. На 26 февруари е долния съвпад на ретрограден Меркурий и слънцето. На 10 март Меркурий става директен, но ще се движи през предходния знак до 16 март, когато се завръща в Риби и ще ви гостува до 11 април. Ретроградността на Меркурий е време на известно безпокойство за личните дела. Ще ви се налага да полагате повече усилия, за да задържате вниманието си върху важните за вас неща. Някои планове ще претърпят промяна, ще ви хрумват нови идеи, които по-трудно ще задържате в паметта си, затова пишете. Ретроградният Меркурий е добър стимул за надарените с писателски умения. Това е време, в което се раждат невероятни произведения, още повече, че сега Уран от Телец ви насочва по своя си начин към онези образи и думи, които ви трябват.

Планетата на любовта също има ретроградност през 2020 година. На 5 март Венера се установява за по-дълго време в Близнаци. В този знак Венера ще се движи назад между 13 май и 25 юни. Ретроградната Венера в непостоянните Близнаци ще внесе известна дисхармония в отношението ви с хора от най-близкия кръг, семейство, родители, баби дядовци. Периодът не е добър за взимане на важни решения касаещи връзката ви или намерението ви да имате такава, тъй като венерината ретроградност се застъпва с летните затъмнения.

На 5 май се случва важна промяна. Лунните възли сменят оста на движение за година и половина напред. СЛВ се премества в Близнаци, а ЮЛВ в Стрелец. Така оста, по която се разполагат семейните задължения и професионалните такива, ще бъде обект на натиск и изпитания по време на затъмненията, които ще се случват в близост до лунните възли.

Май е месец на ретроградностите. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн и на 14 май Юпитер от Козирог стават ретроградни. Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. Първото е на 5 юни, лунно затъмнение е в 15Стрелец. С него започват серия от затъмнения по оста Стрелец-Близнаци, тъй като затъмненията следват лунните възли. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения – слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог.

На 13 май, когато Венера става ретроградна, Марс навлиза в Риби. Преминаването на планетата воин през ваша територия е мотивиращо и повдига тонуса, за да ставате по-активни и ангажирани. В началото на месец юни, около лунното затъмнение Марс прави квадрат със Слънцето и ретроградната Венера, което усилва неблагоприятното влияние на затъмненията.

Пълното слънчево затъмнение в Рак, на 21 юни, ви дава възможност да видите някои нови възможности пред връзката ви, или в отношенията с децата. На 28 юни Марс навлиза в Овен. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети са ретроградни, на 1 юли е долният съвпад на ретроградния Меркурий със Слънцето в 9 Рак, а на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог след краткия престой във Водолей. На 23 юни Нептун става ретрограден. Благоприятен период, преди ретроградността на Марс, се открива около 12 юли, когато е тригона на Слънцето и Нептун, а също и в следващите дни след новолунието в Рак на 20 юли, особено по време на втория секстил на Юпитер и Нептун на 27 юли.

Уран, който изминава първата си пълна година в Телец, ще влияе върху умението ви да приемате и обработвате информация, респективно върху уреди и съоръжения, с които се извършва това.

Марс също както Венера има ретроградност през 2020 година, като от Овен ще държи под контрол финансовата сфера почти през целия си транзит в огнения знак, но най-вече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон, движещи се през Козирог. Ретроградната му фаза ще бъде между 10 септември и 14 ноември. На 12-13 август е кардиналният квадрат на Марс и Плутон в 23 Козирог. Пазете вещите си, не се доверявайте на хора, които дават големи обещания, но интуицията ви подсказва, че са неблагонадеждни. Някои процеси могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден, между 14 октомври и 3 ноември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран. Неблагоприятен период за организация и осъществяване на далечни пътувания, за обмен на идеи, стоки и услуги с хора отдалеч.

В относително добър едноседмичен период навлизате с новолунието в другия воден знак Скорпион на 15 ноември. На 29 ноември Нептун от от вашия знак става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение в 8Близнаци, в зоната на семейните отношения. На 14 декември е пълното слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви създава известни трудности при планиране на семейни празници, гостуване от и на роднини, премествания в ново жилище, или преустройване на настоящото.

Краят на 2020 година се очаква да бъде удовлетворителен за вашия знак. През декември предстоят размествания и промени в зоната на Козирог, а оттам и в сферата на на новите планове и проекти. На 17-ти Сатурн и на 19 декември Юпитер, един след друг, напускат земния знак, преминавайки във Водолей, в зоната духовните практики и физическото изцеление. Там Юпитер ще бъде около година, а Сатурн близо три. Още в началото на знака те правят съвпад, в 0Водолей, на 21 декември, като отбелязват момент на взимане на решение за важна житейска промяна. На 21 декември в тази зона почти едновременно идват Меркурий и Слънцето, в деня на зимното слънцестоене, за да бележат позитивен финал на тази противоречива година, когато получавате бонус с пълнолунието на 30-ти, в другия воден знак, най-ориентиран към семейството и традициите – Рак.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии