Хороскоп 2020 за Скорпион

Sk12Хороскоп 2020 за Скорпион

За родените със слънце, или асцендент в Скорпион, предстои година на бързите промени. Началото е белязано от струпването на няколко планети в най-подвижната и комуникативна зона на слънчевия хороскоп, в знака Козирог. Отборът започна да се събира в края на предходната година и това активизира общуването ви с околните, пътувания, движение, гостуване на близки и приятели отблизо, и далеч.

През януари в зоната на Козирог ще се разгърнат два големи стелиума. До 5 януари е този на Слънце, Меркурий, Юпитер и ЮЛВ. В следващите дни Слънцето и Меркурий пренасят своята енергия към Сатурн и Плутон, с които оформят втория стелиум (голям съвпад) от четири планети. Цялото това раздвижване е съчетано с лунно затъмнение в Рак на 10 януари, което прави месеца твърде подвижен, разнообразен и неконтролируем, макар Козирог да е знака на контрола.

За Сатурн това е последната от трите години, в които се движи през Козирог. За известен период от време той ще бъде във Водолей, на пробно посещение, между 22 март до 2 юли. Дори ретроградността му ще започне във въздушния знак на 11 май. Сатурновият урок от транзита му през Козирог бе в сферата на общуването, за научаване на силата на думите, за добро и за лошо, и как тяхната употреба повлиява връзките ви с хората. Идва време за по-сериозно учене, когато Сатурн ще направи квадрат с рожденото ви слънце. Първата декада на вашия знак е вече под силното влияние на Сатурн, в сатурнова криза. В периода на това влияние за около три години ще имате да учите значими житейски уроци. Един от тях, който ще ви преподава под формата на различни обстоятелства е този на грижовността към най-близките. Сатурн ще повлияе отношенията ви със семейството, кръвните роднини, към дома, рода и корените. Тези които са надалеч, ще усещат чести силни приливи на носталгия, и позиви за връщане.

Плутон от 2008 година е в най-комуникативната зона на зодиакалния хороскоп, в Козирог. Неговият транзит ви носи силни преживявания, свързани с пътувания, но също така с говорене и писане, последствията от които се преживяват дълги години. Отношенията с близката среда на живот, с роднини, приятели, съседи, съученици са чувствителни към опитите ви да доминирате и манипулирате. През 2020 настъпват усложнения от съвпадите, които Плутон прави с други планети. Със Слънцето и Меркурий съвпадите са през януари, с Юпитер три пъти, а със Сатурн в края на годината.

Най-бързоподвижният от трите основни участника в продължителния стелиум е Юпитер. Идването на Юпитер в Козирог на 2 декември 2019-та е нещо, което се случва веднъж на 12 години. Гигантът на слънчевата система е носител на позитивна енергия и в тази зона ще ви насочва към учене, към търсене на форми и начини за повишаване на образоваността, на квалификацията, за придобиване на сертификати и дипломи. Юпитер ще ви помага да разширите контактите си, да намерите подходяща среда, за да напредвате със знания и умения. Планетата благодетел ще ви помага да подобрите своята мобилност, да придобиете превозно средство или да замените старото с ново. За разлика от Сатурн, който е учител и наставник, Юпитер е подбудител на самообучението и разгръщането на собствения потенциал на човека. Ще ви се налага през по-голямата част от годината да съчетавате тези две противоречиви особености на планетите.

Нептун ще продължава да се движи през Риби и през 2020 година. От другия воден знак мистичната планета ще ви помага в намирането на близка душа, на човек, или хора, с които да ви свързват дълбоки сърдечни чувства. Благоприятното в това отношение е, че през 2020 година мощните планети от Козирог правят хармоничен аспект с Нептун през голяма част от годината. Това се случва в края на предходната и началото на тази година, когато Сатурн и Плутон са в секстил с Нептун.

През 2019-та, Юпитер от Стрелец направи три квадратури с Нептун и разтегна неблагоприятното им влияние през цялата година, което доведе до някои разминавания в очакванията към други хора. През 2020 година Юпитер прави хармоничен аспект с Нептун. Заради ретроградните фази на двете планети, секстили между тях ще има три пъти, през пролетта, лятото и есента, съответно на 20 февруари, 27 юли и на 12 октомври. Секстилите са интелектуални аспекти, затова обръщайте внимание на думите, на това в каква форма обличате идеите си, на начина по който насочвате към други хора, учете се на вяра в собствените възможности.

Съвпадите на Юпитер с Плутон обаче са противоречиви. В зоната на голямата мобилност, и активната комуникация, тези съвпади могат да приличат към вас благоприятни обстоятелства, но също така могат да ви вкарат в конфликти и катастрофи. Двете планети се срещат три пъти – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември.

Меркурий прави три ретроградности през 2020 година. Първата е между 17 февруари и 10 март, в знака Риби, където ще бъде и новолунието на 23 февруари, и от 4 март във Водолей. Това е период, когато ще се наложи да преразгледате някои аспекти в отношенията си с интимния партньор, и с децата. А също така да преформулирате идеи, по които сте започнали активна работа.

Венера прекосява зоната на партньорството в Телец от 5 март до 3 април. След това планетата на любовта се настанява за по-дълъг период в Близнаци и ще се движи там до 7 август. В Близнаци Венера ще направи своята ретроградност между 13 май и 25 юни. В този период ще ви се налага да ревизирате общите сметки, да наглеждате зорко общите собствености, както и да бъдете по-критични към инвестициите, които правите заедно с други хора, особено в периода на летните затъмнения, и когато е квадратурата Венера-Марс в началото на месец юни. Възможно е да се натъкнете на неприятни новини, или да се налагат повече грижи за здравето.

На 5 май се случва важна промяна – лунните възли сменят оста за година и половина напред, като ЮЛВ се премества в Стрелец, а СЛВ в Близнаци. Времевият мост, който те създават, се премества в подвижната ос и засяга финансовата сфера.

През месец май започват няколко ретроградности. На 25 април Плутон тръгнал назад, на 11 май Сатурн, на 13-ти Венера, а на 14 май Юпитер от Козирог става ретрограден. Месец юни и до средата на юли е коридорът на летните затъмнения. Първото е на 5 юни в 15Стрелец. На 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли. В нея попадат двете затъмнения – слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог. С три затъмнения и четири-пет ретроградни планети в юпитеровия период на личната година ще ви се налага да бъдете по-внимателни при пътувания, при общуване с хора отдалеч, и особено ако са намесени прехвърляне на пари по сметки, или разплащане с карти. Обръщайте повече внимание на документите, резервации, билети, фактури, сметки.

Марс също има ретроградност през 2020 година. На 28 юни планетата воин навлиза в Овен, като бележи време за активна дейност по подобряване на физическото състояние. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети са ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на ретроградния Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог след краткия престой във Водолей. Време е за фитнес, или за дълги планински преходи, за повече движение сред природата.

Марс от Овен, като съуправител на вашия знак, ще ви държи с високо ниво на адреналин през целия си транзит, но още повече в дните, когато прави квадрати към Юпитер, Сатурн и Плутон от Козирог, когато отношенията в работната среда могат да станат твърде напрегнати.

Ретроградната фаза на Марс е между 10 септември и 14 ноември. Някои ситуации свързани с хора от работната среда, или със здравето ваше, или на близък човек, могат да се задълбочат през октомври, когато и Меркурий става ретрограден в Скорпион, между 14 октомври и 3 ноември. Меркурий навлиза във вашия знак на 27 септември. Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран, по оста Скорпион-Телец, а на 27 октомври Меркурий се връща във Везни. Отношенията с друг хора могат да станат по-объркани в този период. Подлежат на проверки и промени трудови договори и такива за съвместна работа, или за съдружие.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение във въздушните Близнаци, в зоната на съвместните притежания и споделената интимност. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец, което ще ви създава безпокойство във финансовата сфера.

Краят на 2020 година е също толкова динамичен, колкото и началото. Докато в по-голямата част на годината трите планети се движат близо една до друга, то през декември настъпва време за раздяла, двойката Сатурн-Юпитер се отделя от Плутон.

На 17 декември Сатурн, а на 19-ти Юпитер, един след друг, напускат земния знак, преминавайки във Водолей. В другия неподвижен знак те ще продължат да се движат всеки със собственото си темпо. Юпитер ще бъде в зоната на дома, родителите, корените почти една година, а Сатурн – близо три. Началото на този преход е белязан със съвпад. Юпитер и Сатурн се срещат в 0Водолей, на 21 декември, деня на зимното слънцестоене. Настъпва краят на един и началото на нов 20 годишен цикъл на двете мощни по своето влияние планети. Потенциалът на този съвпад е много голям, ще ви даде нов поглед към това, което ви кара да се чувствате стабилни. На 21 декември в Козирог почти едновременно идват Меркурий и Слънцето, а за финал на годината е пълнолунието на 30-ти, в най-ориентирания към семейството и традициите знак Рак, в най-отворената за света зона на зодиакалния хороскоп.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии