Хороскоп 2020 за Телец

Te12Хороскоп 2020 за Телец

Муси Дачева

За родените със слънце, или асцендент в Телец, годината 2020 е забележителна с дългия транзит на далечни планети през сродния по стихия знак Козирог. Така най-динамичната зона на слънчевия хороскоп се оказва тази на повдигане на духа, на себепознанието, разширяване на кръгозора, на пътешествията и общуването с много хора, на срещата с различни култури. Ще имате повече успех, ако следвате идеи, а не материални облаги.

Уран, който се движи през вашия знак и изминава първата си пълна година в Телец ще бъде катализатор на промените около вас, особено на тези неочакваните и повишаващи нивото на адреналин в кръвта.

Плутон се движи в Козирог от 2008 година, а Сатурн навлезе там в края на 2017-та. Тяхното сближаване започна през пролетта на 2019 година и тогава мнозина са усетили този прилив на интерес към света навън, към случващото се в други страни, с хората там и сравнението какво става нас. Ретроградността на на Сатурн раздалечи планетите до есента, когато през октомври започна отново сближаване.

Струпването на планети в Козирог започна, когато в началото на декември Юпитер пристъпи прага му, а по-късно и Слънцето. Заедно с намиращите се там Плутон и Сатурн от те правят динамичен планетарен отбор, който проявява силата си в различни посоки през цялата година. През януари предстои съвпад на Сатурн и Плутон. Той става точен на 12 януари, два дни след лунното затъмнение в 20Рак. Силното му проявление ще се усеща през целия месец януари, но по-значимо в дните на затъмнението и на последвалото го новолуние в 4Водолей на 24 януари, в зоната на професионалната изява. Затъмненията имат качеството помагат да се виждат новите възможности. Това което положите като намерение по време на новолунето във Водолей, има шанс да се реализира до няколко месеца и най-вече около пълнолунието във Водолей на 3 август.

С идването на Юпитер в Козирог на 2 декември миналата година, теми като пътувания, разнообразяване на живота, търсене на нова посока на реализация, търсене на смисъла на живота, повишаване на знанията, намиране на подкрепяща среда, отдаване на значима кауза, а за някои установяване в друга държава далеч от корените, остават актуални през цялата година, до излизането на Юпитер от Козирог на 19 декември.

В началото на годината Юпитер в Козирог, в съвпад със Слънцето и в тригон към Уран, е изключително благосклонен. Това влияние се подсилва в дните, когато той прави хармоничен аспект с Нептун от Риби, на 20 февруари, 27 юли и 12 октомври. Работата в екип тогава може да се отрази чудесно на душевното ви състояние, а също така да ви въведе в ново познание. Юпитер има склонност да преувеличава като тези качества се засилват в периодите, когато планетата ще направи съвпад с Плутон. Това ще се случи три пъти в рамките на 2020 година – на 5 април, на 30 юни и на 12 ноември. Съвпадите на Юпитер и Плутон ще ви направят по-съсредоточени в избрана цел, много мотивирани и настойчиви, но е възможно да скрият истинската същност на нещата и да ви насочат към погрешен избор.

Сатурн в Козирог ще се движи почти до края на годината. Сатурновото влияние през 2020 е по-силно изразено заради близостта му до Плутон и последващата среща с Юпитер в края на годината. То е насочено основно към стабилизиране избора на посока за следващите години. Сатурн в Козирог ви прави по-целенасочени и упорити в следването на целта. Дали сте тръгнали в правия път ще можете да проверите в периода, когато планетата напуска Козирог се движи през Водолей, между 22 март и 2 юли. На 30 март Марс навлиза във Водолей, а на 3 април Венера от вашия знак преминава в Близнаци. По този начин въздушния тригон между тях ще ви даде импулс за изява, който да намери силно изразяване в периода след новолунието в Телец на 23 април. Така последната десетдневка на април и първата на май се очертават като много благоприятен период за лична и професионална реализация.

На 5 май СЛВ преминава в Близнаци, а ЮЛВ Стрелец. За година и половина напред те ще правят активна зоната на финансите, както на личните доходи, така също и на тези, които идват по странични пътища.

Подкрепата, която получавате от планетния управител, ще бъде променлива през тази година, заради ретроградната фаза. В добър период за личните дела ще бъдете, когато Венера се движи през Телец между 5 март и 3 април, и при пълнолунието в Дева на 9 март. През Близнаци Венера ще се движи по-дълго време от обикновено, между 3 април и 7 август. Ретроградната и фаза протича изцяло в този знак, между 13 май и 25 юни, което бележи време на преразглеждане на личните ресурси, на промени в бюджета и търсене на начини за неговото стабилизиране. Това ще бъде съпроводено с трудности през пролетта и лятото, в зоната на съвместените ретроградности на пет планети. След като на 25 април Плутон тръгва назад, на 11 май Сатурн. Периодът не е благоприятен за сключване на брак и заради ретроградната фаза на Юпитер, която е между 14 май и 13 септември.

Коридорът на летните затъмнения обхваща целия месец юни и до 12 юли. В него се разгръщат три затъмнения. На 5 юни е лунното затъмнение в Стрелец, а на 21 юни е първото пълно слънчево затъмнение за годината, в 0Рак. В този период се случва и втората ретроградност на Меркурий, между 18 юни и 12 юли, в нея попадат двете затъмнения -слънчевото и последвалото го лунно на 5 юли в 13 Козирог. На 30 юни е вторият съвпад на Юпитер и Плутон, и двете планети ретроградни, на 1 юли е долния съвпад на Меркурий със Слънцето в 9 Рак, на 2 юли ретроградният Сатурн се връща в Козирог. Затъмненията помагат да отбележите някои възможности за намиране на финансова подкрепа за вашите планове, но също така и да получите достъп до необходими ви документи или съгласуване с администрация и чиновници.

Месец август, до 22-ри, е благоприятен за летен отпуск.

Марс няма да ви навести през тази година, но затова пък ще направи ретроградност. През две години той се настанява в своя знак Овен, активирайки всичко онова, което може да ви се противопостави, но скрито от очите ви. Такива битки обикновено правят силния човек още по-силен, но също така могат да го сринат, особено по време на квадратите на Марс от Овен с групата планети от другия кардинален знак, като този на 12-13 август на Марс и Плутон в 23Козирог. В периода на ретроградност, между 10 септември и 14 ноември, преценявайте добре в кои битки имате шанс за успех, и кои да избягвате. Ретроградността на Меркурий, между 14 октомври и 3 ноември се съвместява с тази на Марс и подсилва ефекта на обърканост и недоразумения в партньорската среда.

От 15 август Уран от Телец става ретрограден. От вашия знак планетата-анархист ще ви подтиква към рискови действия, може да ви включва в ситуации, когато да проявите своята оригиналност и нестандартно мислене, но също така ще внася дезорганизация и неувереност ежедневието. Критични моменти в това отношения са дните около 15 септември, когато Уран прави квадрат с Венера от Лъв, както и 18 октомври, когато е квадрата на Юпитер и Марс.

Между 15 и 24 октомври предстои продължителна опозиция между ретроградните Меркурий и Уран от 9-я градус на вашия знак. Периодът е неблагоприятен за бизнес дела, за поемане на ангажименти и сключване на сделки.

На 29 ноември Нептун от Риби става директен, а на 30 ноември е частичното лунно затъмнение в 8Близнаци. На 14 декември е пълно слънчево затъмнение в 23 Стрелец. Тази група затъмнения в подвижния сектор се свързва с Нептун от Риби и с лунните възли от Близнаци-Стрелец. Те създават активност в бизнес делата, във финансовата сфера, възможно е да доведат до проверки на контролни органи.

Краят на годината е не по-малко динамичен отколкото началото. През декември предстоят размествания в зоната на Козирог и пълнолуние в Рак. На 17 декември Сатурн, а на 19-ти Юпитер напускат земния знак, преминавайки във Водолей, в зоната на кариерата и професионалната изява. В тази зона Юпитер и Сатурн правят съвпад, на прага в 0Водолей, на 21 декември, който съвпад обикновено има период на случваемост около 20 години. Краят на годината може да се окаже много продуктивен, с високи оценки и букет от дългосрочни ангажименти.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии