Хороскоп 2022 за Скорпион

Sk12Хороскоп 2022 за Скорпион

Муси Дачева

Родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, през 2022 година ще влагат повече от енергията си в лични проекти, в грижи за най-близките,в подобряване на условията на живот и работа в тесен кръг от хора. Като неподвижен знак повечето от събитията през годината ще бъдат обусловени от движението и аспектите на двете далечни планети Сатурн във Водолей и Уран в Телец.

Сатурн ще се движи през Водолей и през цялата 2022 година, като ще измине разстоянието от 11-я до 25-я градус. Уран от своя страна също ще държи позиции в Телец, придвижвайки се между 10 и 18-я градус. Така двете планети ще запазят достатъчно дълго квадратурата помежду си и едновременно ще правят аспекти със слънце/асцендент на тези от втората половина на Скорпион. Обсегът на влияние ще бъдат семейните дела, трудовите взаимоотношения, както и отношенията с брачен партньор, клиенти и съдружници. Двете планети са едновременно в ретроградност между 24 август и 18 октомври,в този период попада и меркуриевата ретроградност, което го прави донякъде критичен за връзки, отношения договори.

Сатурн, извън зоната на точната квадратура, от януари до април, влияе стабилизиращо върху дома и семейните отношения. Позитивно съзидателно ще го усетите през пролетта,най-вече през март, след новолунието в Риби на 2-ри, когато вътрешните планети и Марс поотделно и заедно се заседят в във Водолей. За развитието на личните отношения голяма е ролята на Юпитер.

На 29 декември 2021 година планетата благодетел навлезе в Риби. В зоната на любовта, страстта, творчеството и децата Юпитер се движи един път на 12 години и обикновено това продължава цяла година. Но сега планетата се движи бързо и ще ви радва с присъствието си през първата половина на годината, за кратко, затова пък с много позитивни преживявания и подкрепа в личния живот. Планетата благодетел добавя енергия към тази на Нептун като засилва чувствителността и проявата на емпатия към околните. Годината е добра, а още повече в определени периоди, за обвързване в годеж и брак, както и за създаване на потомство.

Значимостта на 2022 година се определя и от смяната на знаците на лунните възли. На 18 януари в Телец преминава СЛВ, а в Скорпион ЮЛВ. С тях се изместват и затъмненията за година напред в неподвижния кръст на зодиака. През тази година четирите затъмнения са твърдо по оста Телец-Скорпион и съответно в съвпад или опозиция към рождените слънце/асцендент на някои от групата. Двете пролетни затъмнения са – първото на 30 април- частично слънчево в 10Телец, второто – на 16 май пълно лунно затъмнение в 25Скорпион. Есенните затъмнения са – частично слънчево на 25 октомври в 2Скорпион и пълно лунно на 8 ноември в 16 Телец. Сатурн и Уран,намирайки се в неподвижния кръст участват в две от тях. Уран е много близо до съвпада Слънце-Луна в първото, слънчевото затъмнение на 30 април, и прави заедно със светилата стелиум в зоната на партньорството. През есента, Сатурн участва в тао квадратура с Уран, светилата и лунните възли в последното затъмнение за годината, на 8 ноември. Така дните в коридорите на затъмненията могат да бъдат повратни точки за личните планове и партньорските отношения за тези със слънце/асцендент 8-16 градуса Скорпион.

Динамика в партньорските отношения предлага Марс през месец юли, когато след новолунието в Рак на 29 юни, навлезе в зоната на брака. Последният месец на годината също е благоприятен за личните дела. След 4 декември и двете планети, движещи се зоната на любовта стават директни и подкрепящи.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии