Хороскоп 21 декември – 3 януари 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце в Козирог от вторник

в Рак в петък

Уран излиза от ретроградност в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Остават десетина дни до края на 2015 година. Астрологичната картина е изчистена от точни напрегнати аспекти между външните планети, тези от Марс нататък. На фона остават да се развиват двата продължителни и разпадащи се квадрата в подвижния, и в кардиналния кръст. Първият е този между Сатурн и Нептун в първата декада на Стрелец и Риби, 7-9 градус, който ще набере енергия през пролетта и през юни 2016 година ще стане точен. Вторият е квадрата Уран-Плутон в 14-16 градус на Овен-Козирог, бавно разпадащ се но все още със значимо влияние върху кардиналните знаци, предимно от втората декада.

След квадрата си с Юпитер в предходната неделя, през следващите две седмици Юпитер ни дарява с благословията си. Във вторник с подкрепата на Луната, Меркурий и Венера, планетата на изобилието прави чудесната астрологична конфигурация Хвърчило, комбинация от Голям тригон, в случая -земен, между Луна-Юпитер-Меркурий, и бисекстил – женски, между Юпитер-Меркурий и Венера. Възползвайте се от тази прекрасна, но бързо разпадаща се конфигурация, заради участието на Луна, която за два дни преминава през Телец. Понеделник, когато Луната се движи през първия земен знак като прави тригон със Слънцето и вторник, с включването ѝ на женското Хвърчило, са най-благоприятните дни от седмицата за тези, които имат акценти в земните и водните знаци.

С преминаването на Слънцето в Козирог във вторник животът на повечето хора става по-подреден и организиран. Неслучайно това е в края на календарната година,когато правим сметки и равносметки, както и планове за следващата година с надеждата тя да е още по-добра.

Пълнолунието в кардиналните знаци повишава градуса на емоциите. Опозицията на светилата е в 3-я градус на Рак и Козирог, знаците най-силно ориентирани към семейството и традициите. Обещанието е за чудесна Коледа, с много топлина и радостни преживявания сред близки хора. Двойният секстил на личните планети Меркурий и Венера с Юпитер се развива до края на седмицата и задава хармонична астрологична среда на разбирателство, хармония и покой. А трите космични тела свързани с емоциите Луната, Венера и Нептун са в трите водни знака, което прави дните на на пълнолунието романтични, дори много сантиментални.

Докато земните и водните знаци по Коледа са тези,които внасят ред, хармония и като цяло водят в стил ситна българска ръченица, то през следващата седмица се включва Марс. Картината се променя към огнена в първите дни на по-следващата седмица, на 28- ми 29-ти, когато Меркурий и Марс кръстосват шпаги в кардиналните Козирог и Везни. За работещите в последните дни на годината комуникацията с околните може да бъде затруднена от повече претенции и очаквания, от незачитане правата на другите и неудовлетворено его. Луната в Лъв ще ни кара да очакваме повече внимание и лесно да се обиждаме. Напрегнатите отношения Меркурий-Марс ще продължат и през следващите две седмици,заради забавянето хода на планетата на комуникацията и навлизането в ретроградност. За някои хора това може да създаде предпоставки за влошаване на отношенията с близки хора.

В събота, на 26-ти Уран излиза от ретроградната си фаза. По този начин дните до края на годината и до 5 януари 2016-та се едни от малкото, за текущата и за следващата година, когато няма нито една ретроградна планета.

В последните два дни на годината Луната е в Дева, който не е успял да купи подаръци и продукти, ще има шанса да хване разпродажба и ниски цени. Добри дни за търговците на дребно и успешен завършек на годината за мнозина.

В първия час на Новата година Луната е в Дева, в съвпад със СЛВ и Юпитер и в тригон с Меркурий. Ако денят се познава от сутринта, то очаква ни година на хармоничните взаимоотношения, грижата един за друг и обръщане внимание на дребните житейски радости. Дано!

Весели празници!

Обичайте се!

Бъдете добри хора!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата акцентира върху доходите. Луната в Телец е в чудесна астрологична позиция спрямо планетата на голямото щастие и вероятността да получите нещо отгоре, нещо което не сте очаквали е достатъчно добра. Може би имате благодетел, или някой на когото да разчитате в период като този, когато парите изтичат като пясък между пръстите. Побързайте, не отлагайте,защото това, което ви се предлага в понеделник и вторник, в сряда вече се е изпарило. Коледата посрещате с Луна в Рак,в зоната на семейството, очаква ви внимание и обгрижване, но и активно участие в домашните дела. В последните работни дни на годината ще имате много ангажименти – някои са поели чужда смяна, ще заместват колега или отработват взето назаем. Годината започвате с Марс в Скорпион, добро начало за борбената ви природа.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои период на много ангажименти и следване на точен план, за да се получи всичко така, както го искате. Работата никога не свършва, пък и ако я разпределите на повече хора, може да стане по-весело по празниците. Стига да го желаете, ще намерите баланса между работните си ангажименти и тези свързани с децата и близките. Венера ще ви помага в това отношение, а от 30 декември, когато премине в сродния по стихия знак Стрелец, ще ви се отблагодари с много внимание, обожание, възхищение и все в този порядък, от любимия човек. Очаква ви романтично начало на новата календарна година.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е натоварено. Нежните чувства и дълбоките емоции при женските знаци- земни и водни, могат и да ви подминат, забързани да свършите куп неща. В четвъртък и петък, когато Луната е в срещуположния знак – Близнаци, нечии претенции ще ви дойдат в повече. Коледа и Пълнолуние в едно може да ви поднесе някои изненади. Началото на последната работна седмица за годината е много успешно за част от групата. А за всички Венера, която на 30-ти ви идва на гости, внася хармония и приятно усещане за справяне с трудностите. Това ще ви е от полза, защото Марс навлиза в зоната на скритите ви неприятели, поддържайки напрегнат аспект с планетата на комуникациите – Меркурий. Началото на следващата година обещава предизвикателства към огнената ви природа.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12На родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, е присъдена водещата роля. С Луната във вашия знак в първите дни на седмицата ще давате тон както на вашия, така и на живота на другите. Понеделник и вторник са чудесни за всякакви начинания- и в личния живот и в материалните дела. В сряда обаче бъдете внимателни с финансите. Не се хвърляйте на първото предложение, разгледайте повече оферти и тогава избирайте. Празничните дни ще преминат в търсене на баланс между ангажименти и забавления, често пъти без да успеете да поставите рязка граница между двете. На 3-ти януари Марс преминава в срещуположния ви знак Скорпион. Очаква ви интересна на събития година, но за това четете в Годишния 2016-та.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижен период до края на годината. Местене, пътуване до друг град или държава, нови хора, нови обстоятелства ще разнообразяват и без това раздвиженото ви ежедневие около Коледа и Нова година. В началото на седмицата сте във вихъра си. Луната в сродния по стихия знак Телец насочва към вас много внимание и подкрепа. Естествено това се случва с активната подкрепа на Меркурий от другия земен знак Козирог и още повече с тази на щедрия Юпитер от вашия знак. От вторник Слънцето е в зоната на любовта и забавленията на слънчевия хороскоп. Първите знаци ще имате по време на пълнолунието в домошара Рак, точно на Коледа. В последните три дни на годината Луната се движи през вашия знак, това ви прави инициатор и главно действащо лице на случващото се. От 30-ти Венера е в Стрелец и внася хармония в домашната ви среда.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, започва новата слънчева година. Това се случва във вторник, когато Слънцето навлиза в знака ви родените в първия градус празнуват рождения си ден. Като земен знак имате пълната подкрепа на планетите в следващите дни – Меркурий и Плутон във вашия знак, Юпитер в Дева и Луната в Телец дават старт на коледните празници. Правете планове, градете стратегии, сега му е времето. Пълнолунието в Рак дава резултати,които заради неработните дни може и да не забележите веднага. Последните работни дни на годината могат да се окажат много важни за част от групата. Бъдете внимателни обаче с начина си на изразяване и на общуване с околните. От средата на тази седмица до първата работна седмица на новата година Марс застава в напрегнат аспект с Меркурий от вашия знак. Така началото на годината изисква повече ангажираност и прецизност в работата.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, последните дни на старата година са изпълнени с грижи по другите. Меркурий, вашият планетен управител е в хармония благодетелите на зодиака – Венера и Юпитер. Затова усилията, които влагате с добри намерения, ще дават обилни резултати. Бъдете добри и щедри, и хората ще ви отговарят по същия начин. До неделя имате покровителството на планетите. Дори напрегнатите аспекти при пълнолунието в Рак няма да успеят да помрачат настроението ви. Това може да се случи в следващия понеделник и вторник,когато Марс и Меркурий застанат в кардинална квадратура. Както често се случа, и тази буря ще премине бързо. На 30-ти Венера преминава в срещуположния знак Стрелец, откъдето ще ви помага да хармонизирате отношенията си с другите.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, дните до края на годината ще бъдат съпътствани от безпокойството идващо от Марс. Войнствената планета ще ви гостува до 3 януари. В дните на пълнолунието в Рак за последен път, за тази година, Марс ще ви включи в игрите за надмощие. Ако искате спокойствие по Коледа, погрижете се за това. Имате надежден помощник в лицето на планетния си управител Венера. От страстния Скорпион тя ще ви помага да намерите баланса и хармонията в отношенията си с близките. На 30-ти Венера преминава в огнения Стрелец, отново ръка за ръка с Меркурий, ще ви прави активен участник в празничните активности. На втория ден от новата година Луната е във вашия знак,което показва добро начало за 2016 година.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, усещането, че събитията ви заобикалят ще се промени в сряда. Тогава Луната влиза в сродния по стихия въздушен знак Близнаци, което ви дава шанса да свършите с лекота всичко, което сте планирали. Пълнолунието в Рак ще ви предизвика да обърнете повече внимание на собственото си здраве и това на близък човек, подгответе си необходимото за неработните дни. Очаква ви активна последна работна седмица. Имате приятелска подкрепа и ако се налага можете да разчитате да ви заместват по празниците. Началото на новата година може да се определи като атрактивно. Марс влиза в зоната на кариерата,затова ще ви е необходима бърза пренастройка в работен режим. Почивайте пълноценно в дните около Коледа и Нова година.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12Родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, навлизат в забележителен период на годината. Във вторник Слънцето е в срещуположния знак Козирог и огрява всичко свързано с партньора ви. Какво, как и защо го правят другите ще бъде важно за вас. А пълнолунието във вашия знак допълнително ще оцвети емоционалната планетарна картина. Защото всичко в следващите дни е емоция. Луната,Венера и Нептун, трите планети свързани с чувствата по различен начин са в най-чувствените знаци – водните Рак, Скорпион и Риби. В дните около Коледа ще приемате и предавате интензивно енергия, ще ви засяга всичко дълбоко – и доброто и недоброто. Периодът предлага и добри бизнес възможности в работните дни, не ги пропускайте.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, романтичният период продължава. Поне докато Венера ви е на гости, а това е до 30 декември. През тази седмица всичко става много, много емоционално. Не само Венера активира вашата чувствителност. Нептун, по-висшата октава на Венера от Риби и Луната, покровителка на семейството и брака е в другия воден знак – Рак. По Коледа ви очакват много приятни преживявания с най-близките. В края на тази седмица някои ще пътуват надалеч, в голяма приятелска компания. Приготвяйте се внимателно, не подценявайте подробностите. Меркурий забавя ход и от тази сряда застава в квадрат към съуправителя на знака ви -Марс. Тези напрегнати отношения ще останат така и през първата десетдневка на новата година, когато Меркурий стане ретрограден, а Марс ви дойде на гости. Затова обръщайте внимание на това какво и как казвате, за да не наранявате друг човек, а също така да не поставяте себе си в неловка позиция.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои едино т най-значимите периоди на годината. В последните дни на 2015 година ще се случат събития, които ще сложат траен отпечатък в спомените. Хармоничната планетарна ситуация за водните знаци ви потапя в емоции, чийто пик вероятно ще бъде Коледата, която е по време на пълнолунието в другия воден знак -Рак. Пълната Луна в зоната на любовта и забавленията се случва един път годишно, но сега Венера от Скорпион помага всичко да бъде много по-ярко и значимо. В професионално отношение периодът също е много добър. В последната работна седмица на годината ,когато Венера смени знака си и влезе в зоната на кариерата, имате шанс да сключите сделка, да подпишете изгоден договор.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в секстил с Юпитер на 24.12.2015 / 12:03 ч.

На 25.12.2015 /13:11ч. Пълнолуние в 3°Рак.

Меркурий в тригон с Юпитер на 25.12.2015 / 22:19 ч.

Меркурий в квадрат с Марс на 29.12.2015 / 16:53 ч.

На 30.12.2015 / 9:16 ч. Венера навлиза в Стрелец.

Луната през периода се движи между знаците Овен до Скорпион, през втора и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

21.12.2015 / 0:01 – 21.12.2015/ 2:13

22.12.2015 /16:26 – 23.12.2015/ 4:31

24.12.2015/ 22:04 – 25.12.2015/ 7:26

27.12.2015 / 5:36 – 27.12.2015 /12:31

29.12.2015 / 19:38 – 29.12.2015 /20:58

1.01.2016 / 7:33 – 1.01.2016 / 8:41

2.01.2016 /18:23 – 3.01.2016 /21:36

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

8 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на декември 21, 2015 @ 6:38

    ДЪЛБОКА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ВСИЧКО, МУСИ!

    ПРЕКРАСНИ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!

  2. Snejanka Gancheva каза,

    Писа на декември 21, 2015 @ 12:52

    На най-всеотдайната и активна астроложка ,на човека с голямо сърце ,пожелавам весели празници и много домашен уют и споделена любов !

  3. The Phantom каза,

    Писа на декември 22, 2015 @ 2:32

    Страхотно!
    Весели празници и прекрасна Нова Година!

  4. Melinda каза,

    Писа на декември 22, 2015 @ 21:30

    Скъпа Муси, благодаря Ви много за изчерпателните хороскопи!
    желая Ви много здраве, всякакви успехи и радости и сбъднати мечти през Новата 2016 Година!
    Весели и Светли празници!

  5. Ники каза,

    Писа на декември 23, 2015 @ 7:31

    Здравейте г-жо Дачева!Следя всяка седмица хороскопите ви,както и всички публикаци в сайта ви.Имам въпрос по повод престоящият ретрогарден Меркурий от 05,01,2016г.Налага ми се да започна работа по време на този период-от 21,01.А в натала ми планетата е директна.Но четейки ваша статия по темата ми направи впечатление един пасаж,цитирам:
    “Едно допълнение :) : Всяка година Меркурий преминава през позицията, в която е бил при вашето раждане. Това се нарича Меркуриево възвръщане, подобно на Слънчевото възвръщане, което наричаме Солар. Особеното при меркуриевото възвръщане е, че тези които имат директен Меркурий никога Меркурий при възвръщането не може да бъде ретрограден.”
    И тъй като съм родена на 31,01,1986 в гр.Петрич в 15,30 часа,може ли да се смята че Меркурии през този период няма да е ретрогарден при мен?Благодаря! :)

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 23, 2015 @ 11:06

    Ники, рождения ви Меркурий е на 11Водолей. Меркуриево възвръщане имате на 22 февруари 2016 година, при директен Меркурий в 11 Водолей.

  7. Стела каза,

    Писа на януари 2, 2016 @ 14:20

    Скъпа Муси,
    Честита нова 2016 година!Пожелавам да е щедра и богата за теб!Да ти носи здраве ,сила и светлина!Ти си за мен един от най-добрите и всеотдайни астролози!Преди 3-4 години открих сайта ти и сега разбрах ,че не е било напразно!От тогава преди да предприема каквото и да било прочитам написаното от теб,не само за зодиите,а и цялата астро прогноза за седмицата/ и годината/!Напътствията от теб излизат много верни!
    Благодаря ти ,че ме прие в клуба на НЛО,чрез/ facebook/.Радвах се много,защото отдавна информацията относно извънземния и паралелен живот ме е интересувала!Още повече се радвам,че сме с един и същи роден град!
    Бъди все така успешна както досега!
    Стела

  8. Анна каза,

    Писа на януари 2, 2016 @ 21:29

    Благодаря ви!Желая ви здрава и усмихната нова година, много вълшебства и нови проятелства, година изпълнена с позитивност и доброта!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии