Цикълът Сатурн-Уран

Муси Дачева

Съвпадите на и са през около 45 години и в рамките на едно столетие се случват два пъти, но затова пък оставят дълбока следа в човешката история. Цикълът на двете планети е изключително противоречив,защото се стреми да обедини в едно сатурновата тенденция за създаване на структура и порядък, налагане на ограничение и контрол с урановият импулс към бунтарство и реформа. И в крайна сметка се получава точно това – амбициите на едни сили за налагане на тотална власт, в края на цикъла, пораждат други сили, които довеждат до разпадане на първоначалната структура.

Между октомври1896 г., и ноември 1897г., Сатурн и Уран правят съвпад в Скорпион. В края на 19 век се оформят два военни съюза Тройният съюз, между Германия, Австро-Унгария и Италия, и Антантата,между Франция и Русия, чиято цел е присъединяване на нови територии и прекрояване картата на света. В резултат -Първата световна война и Балканските
войни.
Опозицията на Сатурн- Уран се разполага в по-продължителен период от време между 1918 и 1920 година. В тази първа половина на цикъла се разпадат Австро-Унгария и Османската империя, а в Русия избухва октомврийската революция и настъпва промяна на строя. В последното десетилетие на цикъла, между 1931-1941 година, всички развити държави са включени в локални военни действия-гражданска война в Испания, войни между Китай и Япония, Италия нахлува в Абисиния и в Албания, Германия присъединява Австрия, Чехия, Полша, последната заедно с Русия,която пък води война с Финландия и др.

Кулминацията на Втората световна война- нахлуването на Хитлер в Съветския съюз, е на фона на съвпада Сатурн -Уран (управители на Водолей, Русия) в края на Телец, който съвпад се простира във времето юни 1941-юни 1942 година. Този
втори , за 20 век, е много интересен,защото завършва през 1987 г. – времето на Перестройката и разпада на Съветския съюз и на целия соц.лагер.

Настоящият цикъл Сатурн-Уран започва със съвпада на плантите в периода ноември 1987- декември 1988г., в края на Стрелеца. Сатурновите амбиции за тотален контрол и налагане на Нов ред се прокарват сега с нови средства и на други нива, което съответно провокира урановата тенденция за реформа и отхвърляне на властта. Критичен период бе опозицията на планетите, протекла във времето- септември 2008 г.- август 2010г., как се изрази?- икономическа криза разгърнала се във
световен мащаб и последвалите локални революции в държави като Тунис,Египет, Либия, Сирия,всички те „родени“ в знак от подвижния кръст-Дева, Близнаци и Риби.

Текущият цикъл Сатурн-Уран ще продължи до 2031-2033 г.,когато предстои съвпад на планетите отново в знак от подвижния кръст- Близнаци. Разбира се цикълът Сатурн-Уран действа едновременно с останалите цикли на външните планети и не може да се оценява изолирано от тях.

12 октомври 2011 г.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

 

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии