Цитати от книгата на Джеймс Туаймън

“Кодът на
Въпроси за обсъждане и изследване



Егото постоянно е загрижено и се опитва да си осигури това, което, според него, му липсва. Душата се стреми да отдава това, от което се нуждае и благодарение на това осъзнава, че всичко това вече е присъствало в нея.

Какво е това истинска свобода? Това е просто възможност във всяка ситуация, във всеки момент да изразяваш своята Божественост и разбиране на това, че се явяваш творец на Вселената, в която живееш.
. . .

Егото е част от теб, която възприема себе си отделно от Бога и всичко останало и вярва, че ти не си достоен за нищо и си особено недостоен да осъществиш най-заветната си мечта.
. . .

Възможно е да ти е много трудно да признаеш концепцията, че ти сам си сътворил всичко в твоя живот, включително и това, което не ти носи благо. Бог ни отговаря, като ни дава това, за което молим.
. . .

Божествената енергия се излива в посоката, в която твориш. Ако ти чувстваш, че нещо не ти достига, тогава енергията се отзовава на това състояние на недостиг и го усилва. Ако чувстваш, че ти вече притежаваш това, към което се стремиш, тогава Бог ти отговаря съответно.
. . .

Ти знаеш свещеното име на Бог. Прояви тази велика енергия в живота си и осъзнай: Силата на Бога е вътре в теб и ти можеш да правиш с нея всичко, което си пожелаеш. Всъщност ти винаги си използвал тази сила, но си го правил неосъзнато. Сега, когато разбираш това, ти можеш да твориш благо за себе си и за всички околни.
. . .

Кодът на Мойсей не действа, когато молиш за това, което искаш. Той започва да действа, когато чувстваш и знаеш, че вече притежаваш това, към което се стремиш. Тогава това, което търсиш, автоматически се привлича от теб, защото Вселената не познава липси. Тя познава само изобилие, защото Бог само отдава или се разширява.
. . .
Ти твориш така, както твори Бог, като привличаш в живота си това, върху което се съсредоточаваш и обичаш. Ако в твоя живот присъстват аспекти, които не искаш да изживееш или които не служат на висшето ти благо, то въпросът не е в това, защо така се случва, а защо ти толкова обичаш всичко това? Може би те представляват нещо, което ти все още не си открил в себе си?
. . .

Нека да се върнем към силата на творенето, известна също като Бог. Ако егото вярва, че ние сме уязвими, слаби и самотни, то Бог ни казва точно обратното. Бог ти казва следното8:
* Ти си свят
* Ти си съвършен
* Ти си в безопасност
В какво ще вярваш?
. . .

Когато си готов да бъдеш едно цяло с Бога, се създава връзка, която ти позволява да твориш чудеса. Дори само намерението ти за единение с Бога, заедно с произнасяне на името Му, ти създава дълбока близост с Него и те обединява с главната функция на Твореца – да твориш! Ти си тук, за да бъдеш творческа сила на любовта, мира и хармонията.
. . .

Божията воля за теб е съвършена радост!
Бог присъства във всяка частица на твоя живот!
. . .

Да даваш и да получаваш са две различни преживявания, да даваш и да вземаш е едно и също.
. . .

Ето една много важна разлика: егото винаги се опитва да получи, а душата се стреми да дава.
. . .

Бог само дава и заедно с това Бог приема всичко. Подаръкът никога не може да напусне източника си и тази мисъл ни води до осъзнаване на Царството Небесно вътре в нас.
. . .

Ти не си отделен от нищо и от никого, а си дълбоко свързан с реалността, която възприемаш. Няма смисъл да нападаш, защото разбираш, че ще нападнеш самия себе си. И всичко, което ти остава да направиш е да благословиш всичко, което възприемаш, защото всеки опит, който изживяваш, те води към по-дълбоко разбиране за висшето ти предназначение в живота.

http://mosescode.earthsky.ru/materials.html

Превод: Катя Илиева

lady24@abv.bg

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът (преводачът)
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии