Юпитер в Близнаци 2012-2013

Муси Дачева

e най-голямата планета на Слънчевата система. Той прави пълна обиколка около Слънцето за около 12 години. По този начин прекарва в един знак средно по една година.

Благодарение на големите си размери Юпитер може да бъде наблюдаван и с просто око. Асоциацията за него е като за звезда от първа величина, а с многобройните му спътници може да бъде оприличен на модел на слънчевата система. Има един интересен факт, че Юпитер като космично тяло, огрявано от лъчите на Слънцето, излъчва 2,5 пъти повече енергия в пространството, отколкото получава от него.

Всичко свързано с Юпитер е в суперлативна форма, най-високо, най-голямо, най-силно. В исторически аспект Юпитер е кралят, в митологията е върховния бог, той носи божествена защита, изобилно богатство, голям шанс в живота.

Юпитер е покровител на мислителите от всяко знание и на вярата, на философите, теолозите, на духовните водачи, на кръстоносците, на съдиите, на изследователите и на търсачите на истината.

Юпитер е борец! Той постига своето върховенство като премерва сили с баща си Сатурн (Кронос), а когато се възкачва на трона на Олимп раздава справедливост, с дарове и с наказания.

Юпитер споделя с Меркурий основно, и с Нептун- частично, управлението на знаците от подвижния кръст , наричан „мисловен кръст“, състоящ се от , Дева, Стрелец и Риби. Така се обособяват два много различни подхода към знанието, проучването и боравенето с информацията. Юпитеровият подход е ориентиран към общите идеи и универсалните принципи, а меркуриевият към детайлите и фактите.

Според Стивън Аройо представата за юпитеровото влияние е много опростенческа и принизена в днешно време, „особено в медиите,такива теми и качества като нравственост, благородство, откровеност, алтруизъм и принципност“ звучат отживяло и старомодно, и често са осмивани. В по-голяма степен са изтъкнати и са добили популярност отрицателните черти на юпитеровото влияние като „самодоволство, липса на толерантност в религиозните вярвания, лакомия и „стил на живот на богатство и известност“, преклонение към славата като съкровена цел, претоварен, прахоснически начин на живот…“

В традиционната астрология Юпитер в Близнаци се намира в „заточение“, тъй като това е знакът, противоположен на управлявания от него знак -Стрелец.

За това столетие Юпитер премина през Близнаци преди 12 години, в периода между 30.06.2000 г., и 13.07.2001 г.

Настоящото пребиваване на Юпитер във въздушните Близнаци ще бъде от 11.06.2012г., до 26.06.2013 г. През това време планетата ще се движи назад, т.е., ще бъде ретроградна в интервала от 4.10.2012 г., до 30.01.2013 г.

Очакването е Юпитер в Близнаци да бъде в слаба позиция, но по-скоро това не е под формата на отрицание на качествата му, а като преминаване през различен участък от цветната палитра, привнасяйки изменения не в същността, а в цветовете и нюансите.

Юпитер в Близнаци в момента на раждането дава на хората импулс към знание, стремеж за израстване и усъвършенстване посредством обучение и комуникация. Да, общуването е много важно за тези,които имат подчертани Близнаци с присъствието на далечна планета. А Юпитер задава многоспектърност на интересите, поставянето на нови и нови интелектуални цели, все по-високи и по-мащабни за постигане. Много изобретатели, като Томас Едисън и Александър Бел например, имат Юпитер в Близнаци.

Юпитер в Близнаци прави човек обществено ангажиран. Също така редица писатели и общественици имат Юпитер в Близнаци в рождения си хороскоп, защото позицията подтиква към откликване на социалните нагласи и привличане на вниманието върху злободневни или оригинални по своему теми.

 

 

Артър Конан Дойл, авторът на историите за детектива Шерлок Холмс, има Юпитер в Близнаци и става най-популярният и високо платен писател на своето време. Както виждате в натала му въздушната стихия е доминираща, с присъствието на пет планети в Близнаци и Водолей плюс Асцендент и МС.

Героят на този невероятен автор-Шерлок Холмс, споделя „Прекарах живота си в дълго усилие да избягам от безинтересното съществуване“. Юпитер в първи дом в Близнаци определено е повлиял както избора на темата на произведенията му, проучване на тайнственото, анализ, логика и рационално мислене,така и цялостния му живот. Създателят на най-известния детектив в историята, който става нарицателен за остър, аналитичен и безпристрастен ум, прекарва голяма част от живота си в изследване на паранормални явления и води лекции върху спиритуализма и месмеризма.

С придвижването си през Близнаци, през следващите близо 12 месеца, Юпитер безспорно ще повлияе на всички хора. Особено силно това ще бъде на ментално ниво, върху идеите, върху комуникацията между хората.

Юпитер във въздушните Близнаци прави общуването по-открито, сърдечно и безкористно в голяма степен. Много ще се говори във всички среди и на всички нива. Но чуваемостта и разбирането не винаги вървят редом с говоренето.

В дипломацията ще настъпят активни процеси на приближаване или раздалечаване на становища по важни въпроси от глобално естество. Възможно е голямо разпиляване на умствена и речева енергия, както и трудно постигане на обединяване около една цел, особено от октомври нататък, когато Сатурн излезе от зоната на въздушните знаци и отпадне неговата укрепваща роля от последните 2-3 години.

В световен мащаб Юпитер в Близнаци може да подкрепи усилията на организации и държави за намаляване на неграмотността, за включване на повече хора, от определени социални слоеве, в програми за обучение, за придобиване на практични умения и професия.

Юпитер в Близнаци ще има подкрепата на Слънцето,когато то се движи през въздушните знаци. Това ще се случи по време на тригоните в началото на октомври 2012 г, в края на януари 2013г., и в средата на юни 2013 г, когато направи съвпад с него. Съответно от това съчетание по-силно и благоприятно повлияни ще бъдат родените със сила във въздуха.

Не трябва да се подминава неблагоприятният факт на квадрата на Юпитер и Нептун в последната седмица на месец юни, който става точен на 25 юни. Заблуди, самозабуди, лоша преценка на обстоятелства и взимане на неподходящи решения могат да се очакват като реакция на този квадрат, но има достатъчно съпътстващи омекотяващи аспекти,които ще компенсират неблагоприятната тенденция в този период. Този квадрат провокира интуицията, прогностичните сънища и раждането на гениални идеи.

Докато Юпитер се движи през Близнаци, тези, които встъпват във възраст кратна на 12, в по-голямата си част имат Юпитер в Близнаци. Това е времето на така нареченото юпитерово възвръщане. Преминаването на Юпитер през рождената позиция е ключов житейски момент, който бележи нов цикъл на себеосъзнаване, избор на посока и намиране на основните линии на растеж в следващите години.

10 юни 2012 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

 

Етикети: ,

8 коментара so far »

  1. Нели Б. каза,

    Писа на юли 10, 2012 @ 3:10

    Здравейте Муси,

    Бихте ли споделили как се тълкува ако съвпада
    Юпитер / Слънце юни 2013 се случва точно на асцендента?

    Благодаря предварително !!!
    Нели

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 10, 2012 @ 9:43

    Нели Б.,
    това е чудесно астрологично събитие за дадената натална карта.
    На 19 юни 2013 Слънцето и Юпитер съвпадат в 28 -я градус на Близнаци.
    Преминаването на всяко от космичните тела през асцендента е позитивно като влияние.
    А, когато това стане едновременно, ефекта се умножава.
    В следващите дни, седмици, месеци, ако няма противодействащи аспекти,
    може да се очаква силно активиране на амбициите, на стремежа за изява и разгръщане на възможностите в по-голям мащаб,
    но също така своеволие и арогантност в някаква степен, и прекомерно самодоволство.

  3. viva каза,

    Писа на юли 10, 2012 @ 16:31

    Здравейте Госпожо Дачева,
    Как бихте изтълкували съвпада на Юпитер/Слънце в 12 дом 26.00гр. в близнаци през 2013г.Зодия близнаци съм .

  4. viva каза,

    Писа на юли 10, 2012 @ 19:13

    PSS.
    Асцедента ми е в рак 28.60гр.

  5. Нели Б. каза,

    Писа на юли 10, 2012 @ 21:54

    Благодаря Ви Муси, Ще се старая да не се разиграе вториа вариант… Благодаря Нели

  6. Силвия Д М каза,

    Писа на септември 16, 2012 @ 11:09

    Здравейте Госпожа Дачева,

    Предвид ретроградния Юпитер през Близнаци и Сатурн който навлиза в Скорпиона от Октомври бих искала да ме ориентирате за тенденциите в следващите 2 месеца относно работа. От 1,5 година съм на стабилна, постоянна, почасова ,но ниско платена работа.На няколко пъти исках увеличение на часовете до пълен работен ден, но уви… и финансово вече не се справям. Започнах да търся нова работа. В сегашното място ще има нов бизнес до края на годината, но дали финансово това ще ме засегне – един Бог знае! Търпение в познатата среда или тотална смяна е посоката? Вашата хубава статия ме накара сериозно да се замисля и потърся съвета Ви. Предварително благодаря за отделеното време

    С уважение позната Вам вече Силвия,Епсъм,Англия
    26.11.1966 -9.40 сутринта в София

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на септември 20, 2012 @ 23:18

    Силвия Д М,
    знаете, че въпросът ви изисква астрологичен анализ.
    Не разбирам защо си публикувате личните данни тук.

  8. Силвия Д М каза,

    Писа на септември 21, 2012 @ 22:15

    Извинете не видях да има много питащи след интересната и определено пряко засягаща ме (като Стрелец) Юнската статия,което намерих за добре предвид публичността на отговора. Очаквах да получа по-общи насоки, а не конкретика кога, дали и как….Всяко мое CV съдържа датата ми на раждане.Пък и темата е -работа, а не лични и съкровени неща, за които и през ум не би ми минало да оповестявам по форуми.
    Благодаря Ви за вниманието

    Оставам с уважение,
    Силвия Епсъм, Англия

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии