Юпитер в Скорпион 2017-2018

Jup-001Планетата гигант е най-големият добродетел в астрологичния пантеон. Дори да има лоши моменти с него, това не променя ореола му на благодетел. На 10 октомври, в 16 20 ч., Юпитер преминава от Везни в Скорпион, през който знак ще се движи до 8 ноември 2018 година. За последно, във водния знак Юпитер е гостувал от 26.10.2005 г до 24.11.2006 година.

Скорпионът е последния от 12-те зодиакални знака, които трябва да измине планетата преди да навлезе в свои води, в Стрелец, затваряйки поредния еволюционен цикъл. В дълбоките и потайни владения на Скорпион на Юпитер не му е комфортно. Екстровертната енергия на гиганта на слънчевата система трудно се синхронизира с интровертната природа на втория воден знак на зодиака. Но, за разлика от преминаването му през кардиналните Везни, където приемаше предизвикателствата на дългата квадратура Уран-Плутон, от Овен-Козирог, в неподвижния Скорпион обещава спокойно плаване, дори подкрепата на далечните събратя с хармонични аспекти. В неподвижния знак Телец навлиза през 2018 година Уран, но между двете планети няма да се случи опозиция.

Юпитер е планета на разширението, разгръщането, хиперболата, преувеличението, големите надежди и очаквания, големите мащаби, големите обещания, великите идеи, добрите намерения, позитивизмът, високият боен дух, яркото шоу, великолепният спектакъл ,самонадеяността, смелостта, готовността да се поемат рискове. Той е планетата на мечтателите, но не тези от кохортата на Нептун, с облачетата и розовите слонове. Юпитер ни кара да виждаме напред, да пренебрегваме страховете и пречките, да мечтаем близо до реалността, имайки предвид действителността, и понякога въпреки нея. Неговите действия могат да бъдат не винаги почтени, но затова пък са открити – колкото повече под светлината на прожекторите, толкова по-добре, нека всички знаят какво и как съм направил, няма какво да крия.

Последното е много трудно за прокарване като модел на поведение в Скорпион. Зоната на Скорпион е най-скритата, пълна с тайни и неизвестности, зона в зодиака. Никакви прожектори, никакви светини, никаква откритост, никаква публика. Така с окастрени крила добронамереният и щедър Юпитер ще ни подкрепя през следващите месеци. И ще го направи с цялата изобретателност, на която е способен, а бъдете сигурни че я има в изобилие.

Юпитер е планета покровител на знанието, на самообразоването, на науката, а Скорпион е знакът на изследователите, проучвателите, на тези, които копаят надълбоко, за да стигнат до истината. Така тези, които работят в сферата на науката,ще получат силен импулс да правят своите открития и да ги споделят със света. Някои добри идеи отпреди 12 години, сега могат да бъдат развити и заявени.

В материален план Юпитер усилва желанието за придобивки и натрупване, а в Скорпион се чувстват добре парите, вещите, инвестициите, собственостите. Който иска да придобива материални блага, ще има тази възможност в изобилие. Работата в местата, където преминават паричните потоци, като банки, застраховане, обменни бюра, данъчни служби, търговията с имоти, ще бъде много и да се работи там ще бъде все по-престижно.

Подвластни на Юпитер са вярата и религията. В Скорпион някои започнали вече процеси на противопоставяне на религиозна основа, ще имат тенденция към задълбочаване. До ескалиране по вина на Юпитер едва ли ще се стигне, заради хармоничната му връзка през целия период с Нептун от Риби, другата планета, влияеща върху масовите вярвания.

Юпитер силно влияе върху връзките между хората, върху обединенията, групите, общностите, семействата, двойките. Той е големият баща, покровител и опекун, на големите семейства. Под негово влияние са браковете, както гражданските, така и църковните. Докато се движеше през Везни, под негово влияние се свързаха много хора с изразена въздушна тема в рождените си хороскопи. В Скорпион под топлите юпитерови лъчи попадат предимно водните знаци, тези които имат рождена планета във воден знак, Асцендент, Десцендент, МС, ИС, спектърът е голям и обхваща на практика много хора. Земните знаци също ще се радват на подкрепа. Огнените и въздушните знаци да обърнат внимание през коя зона на рождения им хороскоп преминава Юпитер, и там да очакват даровете му.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, преминаването на Юпитер в Скорпион задейства процеси, които досега са стояли в сянка, или са отлагани по различни причини. Темите спестявания, общи сметки, инвестиции, съдружествени начинания, заеми, задължения, издръжка, наследство и всичко свързано със собствености, ще бъдат в полезрението ви, докато Юпитер се движи там. Опити за освобождаване от нечие нездравословно влияние, манипулация или доминиране, ще бъдат успешни до края на годината, преди големият ограничител Сатурн да навлезе в зоната на кардиналния кръст. 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, навлизането на Юпитер в Скорпион във вторник има отношение към наследства и собствености, като сега и през следващите месеци, ще ви кара да обръщате внимание на всичко свързано с тях. Транзитът на Юпитер във втория воден знак ще ви подтикне да укрепите връзките с рода, да се задълбочите в изследване на родовата история, да се сближите с роднините, да се радвате на успехите на родственици, да присъствате на радостни събития свързани с тях, брак, раждане на дете. Съвместни начинания с роднини, общ бизнес също ще имат успех. Семейните придобивки в този период ще бъдат крупни, едрогабаритни, като купуване на жилище, парцел за строеж, нов автомобил и др. 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои смяна на знака на планетния управител. Юпитер преминава от въздушните Везни, зоната на вашата активна комуникация с приятели и групи по интереси, в дълбоките тайнствени селения на СкорпионПредстои ви период на самоналожена изолация или отдръпване от досегашния начин на живот в полза на разширяване на вътрешните граници и духовно израстване. За всеки е различно, в зависимост от конкретните лични условия. Юпитер подкрепя пътешествията на далечни дестинации, което може да бъде в буквален и в преносен смисъл. Някои ще предприемат пътуване в чужбина с цел установяване надалеч, а други ще навлязат в неизследвани територии на знанието, и самопознанието. Натрупването на знания, умения, опитности, в този едногодишен период, ще бъде много ценна база за времето, в което Юпитер навлезе във вашия знак, през ноември на следващата година, и надуе платната на кораба ви.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, преминаването на Юпитер в знака Скорпион носи много ползи. Юпитер ще ви подтиква да бъдете по-комуникативни и готови за диалог, да разширявате кръга от хора, с които имате партньорски взаимоотношения. В даден момент от това преминаване, ще успеете да направите съдружие с подходящия човек, или хора, да създадете общ бизнес, да се отделите като самостоятелна фирма, ако това е назряло, или да се влеете в обединение от фирми за разширяване на дейността. В личните взаимоотношения Юпитер влияе укрепващо връзката, накланя към нейното узаконяване, ако не е направено вече, както и към разширения в семейството – в броя на членовете, в размера на жилищното пространство, или за преместване в по-подходящо населено място.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, преминаването на Юпитер в Скорпион, е обещание за повече свобода в комуникациите през следващите месеци. Транзитният Юпитер от водния знак ще ви кара да търсите най-добрата информация по интересуващи ви теми, да намирате подходящите хора, с които да разширявате знанията и уменията си, да бъдете по-подвижни, по-комуникативни и социални. По-интензивни ще бъдат контактите и общуването с близките роднини – братя, сестри, племенници, братовчеди, със съседи и съученици. Закупуването на подходящото за вас МПС, при добро съчетание и на други астрологични фактори, ще ви помага да бъдете по-мобилни.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, Юпитер, гигантът на слънчевата система навлиза в зоната на активното общуване. За вашия строго организиран знак може да бъде голямо предизвикателство придвижването на атрактивната планета в търсещия дълбокото и корените на всичко воден знак. Благоприятното влияние е върху общуването в интернет, IT сферата, новите технологии и разработки, създаването на мрежи и разпространяването на информацията в тях. Ще разширявате приятелския кръг, реален, и виртуален такъв, ще намирате сродните души, хората с подобни на вашите интереси и възгледи за живота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, транзитът на Юпитер през Скорпион ще донесе някои промени в ежедневието. Мнозина ще се интересуват повече от здравето си, от начина на хранене, и от ежедневния режим, за да бъде той по-здравословен. В условията на работа могат да настъпят благоприятни промени, там където има вече изградени отношения, те да станат по-подкрепящи и колегиални. На хората със собствен бизнес, сега и през следващите месеци Юпитер ще помага да намират оптималния състав на персонала, да направят добър подбор на хората, които да работят за тях. Юпитер в Скорпион ще даде възможност на мнозина да разширят собствеността си, или да направят нужните промени, и подобрения. 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, Юпитер направи много  през последната една година, благодарете му, и го изпратете с почести, ще му хареса. Както всяко нещо има край,така и гостуването на Юпитер приключва във вторник. От Скорпион, планетата на разширението, ще ви наставлява във финансовата сфера, допринасяйки за увеличаване на доходите и притежанията ви, но също така и да получите нещо безценно – своята финансова независимост. Ще ви помага да обогатите своята финансова култура, за да боравите успешно с материалните дела. В нематериален аспект, Юпитер ще ви кара да подредите своя морален кодекс, да си изясните приоритетите, да повишите критериите си за етика, почтеност, чест и достойнство.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, Юпитер, след опозицията с планетния управител – Уран, преминава в Скорпион. За период от над една година планетата на късмета и благоденствието ще се движи в зоната на кариерата, на професионалната изява. Така натрупаната енергия от транзита му през въздушните Везни, сферата на идеите и добрите пожелания, сега предстои да се изрази в нещо конкретно и забележимо. Юпитер ще ви помага да бъдете забелязвани и заслужено подкрепяни в стремежите ви за професионален растеж. За жените, придвижването на Юпитер през Скорпион може да донесе запознанство с подходящия мъж, от който да имат нужната подкрепа,в личен и социален план. 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, Юпитер, най-благодатната планета, навлиза в другия воден знак Скорпион. От тази позиция, в даден момент, той ще направи тригон към рожденото ви Слънце, което ще бъде времето на неговото най-силно добротворно влияние, естествено ако няма възспиращи го планетни конфигурации. За целия период, юпитеровото влияние ще се простира върху личния живот, връзките, семейството, децата, забавленията, творчеството, разгръщането на талантите ви. Годеж, брак, зачеване и раждане на дете, деца, всичко това е в полезрението на Юпитер, както и печалби под една или друга форма.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, планетата на разширението, късмета, придобивките и т.н., идва на гости на 10 октомври. До 8 ноември 2018 година Юпитер, движейки се през вашия знак, ще ви подтиква към повече откритост, повече активност в социалните отношения, към разширяване на личните граници и постигане на невъзможни досега неща. За последно Юпитер ви бе на гости между октомври 2005 и ноември 2006 година. Връщането назад към миналото, може да ви ориентира за влиянието на планетата, но в никакъв случай това не е повторение едно към едно, защото астрологичния фон сега е друг, а и вие сте на друго възрастово, и емоционално-психологическо, ниво след тези 12 години. Ще се усили желанието да живеете живота си в неговата пълнота, да се радвате на себе си и на общуването с околния свят под най-различни форми. Може да се сравни с пробуждане от дълбок сън, с проглеждане и отваряне на сетивата за многообразието на живота. Да не подминаваме неблагоприятните аспекти на юпитеровото влияние, а те са най-вече в самозабравата, самонадеяността и повишения апетит, за храна, удоволствия и сетивни усещания.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, Юпитер навлиза в сродния по стихия знак Скорпион на 10 октомври, за близо 13 месеца напред. Юпитер ще ви подкрепя да бъдете по-подвижни, социално, емоционално, ментално, да разширявате контактите си, знанията, перспективите. Безпокойството, което предизвиква гигантът на слънчевата система, ще размести някои застинали пластове от живота ви, ще ви кара да бъдете смели и предприемчиви, да поемате рискове, да прекрачвате граници, да търсите различни начини за разширяване на кръгозора, за себепознание, и опознаване на други култури, с пътешествия, или посредством книги и интернет. Неблагоприятното влияние на Юпитер от този сектор на слънчевия хороскоп може да ви отведе в различни посоки и да разпилее творческата ви енергия, затова бъдете по-избирателни и конкретни в планиране на целите си.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии