2013 годината на Змията

Змията е шестото от дванайсетте земни разклонения в източния календар. Шестото земно разклонение е преломна точка, в която външното развитие се пренася навътре, превръща осъзнатата сила в мъдрост, нещо което е част от характеристиката на родените в годината на Змията. Шестото разклонение в източния календар съответства на четвъртия лунен месец, месец май. Затова Змията съответства на земния знак Телец от западната астрология.

2013 година е втората година подвластна на водата, един от петте елемента, огън, земя, вода и дърво, на източния зодиак. Докато 2010 и 2011-та бяха  години на метала, то 2012 и 2013 са годините на водата. Така 2012 -та е ян -изражение на водата и съответства на черния цвят, а 2013 е  ин-  проявление на водата, съответстваща на цвят -сиво.

Сивата водна Змия влиза във владение в деня на второто новолуние за 2013 година- на 10 февруари, неделя. На изток водата се счита за най-силният от петте елемента, тя може да премине през всяка преграда без да загуби същността си. Водата, стига да има достатъчно време, може да разруши и най-твърдата скала.

Личността на Змията в източния календар е обвита в загадъчност,често е приемана за дистанцирана и студена, но в същото време за изключително целенасочена и последователна. За разлика от Дракона, който е спонтанен и прибързан в постъпките, Змията добре планира и предварително изчислява по кои пътеки да премине, за да постигне целта си. Тя поема премерени рискове, но притежава достатъчно смелост, за да се изправи с лице срещу врага си и да спечели битката.

Роденият в годината на Змията е отличен познавач на човешката природа, тя/той е роден психолог и умее да се възползва от тези си качества, за да постига целите си. Вътрешният живот е богат и пълноценен, обича да размишлява и наблюдава. Понякога има склонност да се отдръпва от света, да се отдава на съзерцание и размисли, може да премине през дълги периоди на депресия и излизане от реалностите на живота.

Родените в годината на Змията са естети, имат отношение към формите, съразмерността, красотата и артистичността в обкръжаващата ги среда. Обличат се с вкус, обичат лукса и удобствата, привлича ги богатството и силата на парите. Умеят да анализират, повечето имат отлично развит интелект, затова успяват да напреднат в кариерата си и да постигнат висок социален статус.

В личния си живот родените в годината на Змията бележат бързи успехи. Имат чар, и тъй като са привлекателни и артистични, не страдат от липса на обожатели. Често се женят рано, обичат семейството и децата си. Като партньори се стремят винаги да налагат волята си и това понякога се оказва причина за неблагополучия в личния им живот. Но водната Змия цени семейството и приятелите, на които с готовност дава своята обич и подкрепа, затова тя винаги има на кого да разчита в труден момент.

В годината на Змията хората трябва да бъдат внимателни и да не предприемат необосновани рискове в нито една сфера от живота си. Всичко трябва да бъде добре обмислено и планирано, за да има успех. В международните отношения ще се наложи прикритият модел на поведение, с много задкулисни игри и предварителни съглашения. Истината и лъжата ще вървят рамо до рамо и само най-прозорливите ще могат да ги различават. Ще се налагат по-меките модели на взаимоотношения между държавите, основани на женския принцип, с голямо участие на дипломацията и нейните умели, завоалирани ходове. Жените ще придобиват все по-голямо влияние в социалния живот и в управлението на страните.

2013 г е изцяло подвластна на водата, затова всичко свързано с течности, ще придобие голямо значение-водните ресурси на планетата, течните залежи от петрол, газ, и други субстанции, това което се случва в моретата и океаните, което е скрито там, ще бъдат в центъра на вниманието.

Годината на Змията за родените в годината на Плъха, започваща на 5 фев. 1924; 24 ян. 1936; 10 фев. 1948; 28 ян. 1960; 15 фев. 1972; 2 фев. 1984; 19 фев. 1996; 2 фев. 2008; 25 ян. 2020 г.
За родените в годината на Плъха, 2013-та, годината на Змията, налага някои ограничения. Ентусиазмът на предходната, годината на Дракона, сега се заменя с разума и пресметливостта изисквани от Змията. Наложете си повече пестеливост, бъдете по-умерени в идеите и плановете, разчитайте най-вече на това, което имате, на наличните ресурси, на достъпното и сигурното. „Простирайте се според чергата си“. Не взимайте заеми, ако нямате постоянна работа, още повече такива от случайни източници и с прекалено висока лихва. Разумното водене на финансовите дела ще ви обезпечи успех в средата на годината, през юни и юли, а също така и през месец октомври. В личните взаимоотношения избягвайте завистта и желанието за надмощие на всяка цена, бъдете толерантни и добронамерени, така ще печелите приятели и подкрепа. Хармонични за вас са хората родени в годината на Дракона, на Кучето, на Тигъра, и в тази на Маймуната.

Годината на Змията за родените в годината на Бика, започваща на 25 ян. 1925; 11 фев. 1937; 29 ян. 1949; 15 фев. 1961; 3 фев. 1973; 20 фев. 1985; 7 фев. 1997; 26 ян. 2009; 12 фев. 2021 г.
На родените в година на Бика, 2013-та, годината на Змията, предоставя отлични възможности за изява и успехи. Вашето трудолюбие и постоянство ще бъдат възнаградени, стига да премисляте добре начинанията си и при необходимост да търсите съветите на добри специалисти. Не оставяйте нищо на случайността, не се доверявайте на аматьори, изпипвайте всичко до най-малките подробности и резултатите ще бъдат винаги на високо ниво. Пазете се от въвличане в интриги, не излагайте себе си и близките си на недоброжелателни погледи и вмешателство в личния ви живот. Годината е добра за разширение и обогатяване, особено през месеците май, юли, септември и ноември. Търсете партньори сред родените в годината на Змията, на Заека, на Глигана, и тази на Петела.

Годината на Змията за родените в годината на Тигъра, започваща на 13 фев.1926; 31 ян. 1938; 17 фев. 1950; 5 фев. 1962; 23 ян. 1974; 9 фев. 1986; 28 ян. 1998; 14 фев. 2010; 1 фев. 2022 г.
За родените в година на Тигъра, 2013-та, годината на Змията, отправя някои предизвикателства. Вашата неспокойна природа, честолюбието и гордостта ви сега ще трябва да придобият по-меки форми, ако искате да вървите напред. Можете да си дадете почивка, да намалите темпото през тази година и това е добре, ако се чувствате уморени или имате достатъчно запаси, за да си го позволите. Но при всички случаи очакванията ви не трябва да са високи, за да не бъдете разочаровани. Възможности все пак има и те са там, където можете да вложите вашата изобретателност и усет за новото. Работете всеотдайно, бъдете търпеливи, избягвайте заговори и интриги, и успехът ще е на ваша страна. Можете да разчитате на подкрепата на Коня, на Дракона, на Плъха и Кучето.

Годината на Змията за родените в годината на Заека, започваща на 2 фев. 1927; 19 фев. 1939; 6 фев. 1951; 25 ян. 1963; 11 фев. 1975; 29 ян. 1987; 16 фев. 1999; 3 фев. 2011; 24 ян. 2023 г.
За родените в година на Заека, 2013-та, годината на Змията, може да бъде много романтична и спокойна, време на вътрешно развитие и себеусъвършенстване. Не пропускайте всяка възможност да подобрите квалификацията си и уменията си в областта, в която се изявявате. Към промените в кариерата подхождайте внимателно. Бъдете на гребена на информационния поток, за да не пропускате шанса си. Не предприемайте рискови начинания, свързани с голям разход на енергия, с много време и бавна възвращаемост. Ако инвестирате в нещо, то най-добре това да е собствен дом, собствено образование или това на децата ви. Пазете се от прекомерни обвързаности и от манипулациите на властолюбиви хора. Действайте според собствените си убеждения, намерения и планове, а не под чуждо давление. Разчитайте на хора, родени в годината на Овцата, на Глигана, на Змията, на Бика, и тази на Коня.

Годината на Змията за родените в годината на Дракона, започваща на 23 ян. 1928; 8 фев. 1940; 27 ян. 1952; 13 фев. 1964; 31 ян. 1976; 17 фев. 1988; 5 фев. 2000; 23 ян. 2012; 10 фев. 2024 г.
Родените в година на Дракона, през 2013-та, годината на Змията, ще могат да разгърнат способностите си и да успеят в начинанията. Промените направени в предходната година, сега носят плодове. В материално отношение през годината ще имате много възможности както да увеличите приходите си, така и да разширите кръга от партньори и контрагенти. В личен план обаче годината на Змията е нестабилна. Ще ви е нужно много повече от ентусиазъм, за да заздравите връзката си. Не разчитайте единствено на чара си или на материалния си статус. Бъдете активни, но също така и романтични, и съпричастни, улавяйте настроенията на отсрещната страна, бъдете готови да реагирате по адекватния на ситуацията начин. На отзивчивост можете да разчитате от страна на родените в годината на Плъха, на Тигъра, на Коня, и тази на Маймуната.

Годината на Змията за родените в годината на Змията, започваща на 10 фев.1929; 27 ян. 1941; 14 фев. 1953; 2 фев. 1965; 18 фев. 1977; 16 фев. 1989; 24 ян. 2001; 10 фев. 2013; 29 ян. 2025 г.
2013-та, годината на Змията,  е вашата година. Сега навършвате възраст кратна на 12 г., един юпитеров цикъл, време на осъзнаване и избистряне на целите. Очакват ви успехи и добри финансови постъпления. Не оставяйте нищо на случайността, разработвайте подробни планове и ги следвайте методично. Стремежите ви за разширение в бизнеса ще намерят най-добра подкрепа в средата на годината и през есента. Периодът е подходящ да подобрите жилищните си условия, да ремонтирате сегашното или да си закупите собствено жилище, а също така да създадете семейство. Годината е добра и за увеличаване състава на семейството, за зачеване и раждане на дете. Намирайте време за почивка и забавления, за пътувания и смяна на средата и на ритъма, това са неща, които ще ви зареждат с енергия и ще ви мотивират в работата. Ще намирате приятели и подкрепа предимно сред родените в годината на Вола, на Заека, на Овцата, и тази на Петела.

Годината на Змията за родените в годината на Коня, започваща на 30 ян. 1930; 15 фев. 1942; 3 фев. 1954; 21 ян. 1966; 7 фев. 1978; 27 ян. 1990; 12 фев. 2002; 31 ян. 2014; 17 фев. 2026 г.
За родените в година на Коня, 2013-та, годината на Змията, предлага много предизвикателства, но и достатъчно добри възможности. Едно от условията е да се концентрирате върху изпълним брой цели и да не си разпилявате енергията „на вятъра“. Във всичко, с което се захванете, вложете страст и енергия „като за последно“, използвайте целия си потенциал -физически, но най-вече умствен. Интелектуалната работа трябва да предхожда физическата, правете си сериозни разчети, прецизни проекти и обезпечавайте всичко предварително, като свеждате риска до минимум. Не прибързвайте, имайте достатъчно воля и търпение да завършвате започнатото. Така ще постигнете желания успех и ще се радвате в края на годината с високите си резултати. В личния си живот избягвайте експериментите и бъдете готови да носите полагащата ви се отговорност. Разчитайте на подкрепата на хора родени в годината на Тигъра, на Дракона, на Маймуната, и тази на Кучето.

Годината на Змията за родените в годината на Овцата, започваща на 17 фев. 1931; 5 фев. 1943; 24 ян. 1955; 9 фев. 1967; 28 ян. 1979; 15 фев. 1991; 1 фев. 2003; 19 фев. 2015; 6 фев. 2027 г.
За родените в година на Овцата, 2013-та, годината на Змията, носи хармония и просперитет. Някои от възможностите, които се появят, ще изискват от вас по-голяма мобилизация и най-вече повече отговорност към себе си. Вашата щедра и обичлива природа привлича подходящи, но и неподходящи хора, което прави възможно без да се усетите да попаднете в капан. Но, да бъдете предпазливи не значи да не бъдете предприемчиви. Годината дава шанс на интелекта и добре обмислените начинания. Бъдете изрядни в работата си, обръщайте внимание на детайлите и не приемайте „нищо на доверие“. Задълбочавайте знанията си, повишавайте квалификацията си и така ще си гарантирате работна заетост през цялата година. В личния живот ви очакват промени, но в каква посока ще „задуха вятъра“ зависи в голяма степен и от вас. Бъдете активни, следвайте интуицията си и действайте в подходящия момент. Годината на Змията дава шанс за нова връзка или хармонизиране на съществуващата. Летните месеци са подходящи за годеж и брак. Хармонични взаимоотношения с успех ще изграждате с родените в годината на Заека, на Глигана, на Петела и на Змията.

Годината на Змията  за родените в годината на Маймуната, започваща на 6 фев. 1932; 25 ян. 1944; 12 фев. 1956; 30 ян. 1968; 16 фев. 1980; 4 фев. 1992; 22 ян 2004; 8 фев. 2016; 26 ян. 2028 г.
За родените в година на Маймуната, 2013-та, годината на Змията, дава възможност за развитие и постигане на висок социален статус. Вашият интелект, бързината и ефективността на съчетанието мисъл – действие, са гаранция за успехите ви в първата половина на годината. Вашите лидерски амбиции, подплатени със знания и умения, ще ви отведат далеч. Единственото условие е да преценявате добре възможностите и да не поемате излишни рискове. Бъдете реалисти, оценявайте обстановката обективно, без излишни емоции, отказвайте се навреме и не злоупотребявайте с доверието на околните. Когато сте наистина убедени,че шансът е на ваша страна, тогава действайте. В сферата на емоциите годината на Змията е благоприятна за обвързване, годеж и сключване на брак. Можете да намирате подкрепа сред хората родени в годината на Плъха, на Дракона, на Кучето и на Коня.

Годината на Змията  за родените в годината на Петела, започваща на 26 ян.1933; 13 фев. 1945; 31 ян. 1957; 17 фев. 1969; 5 фев. 1981; 23 ян. 1993; 9 фев. 2005; 28 ян. 2017; 13 фев. 2029 г.
За родените в година на Петела,2013-та, е година на значими, и положителни в голяма степен, промени. Тя отправя предизвикателство към вашия бърз ум, към способността ви да планирате и прогнозирате развоя на събитията. Успехът ще бъде на ваша страна, ако не прибързвате с взимането на решения и не предприемате твърде рисковани начинания. Ако сте твърде критични, взискателни и непреклонни, може да задълбочите неразбирателството с партньора и да се разделите. Старайте се да чувате мнението на околните и да се съобразявате с тях, това ще ви помага в трудни ситуации, и ще ви отвори възможности за професионален растеж през пролетта и лятото. Търсете сътрудничество с хора родени в годината на Вола, на Овцата, на Глигана, и тази на Змията.

Годината на Змията  за родените в годината на Кучето, започваща на 14 фев. 1934; 2 фев. 1946; 18 фев. 1958; 6 фев. 1970; 25 ян. 1982; 10 фев. 1994; 29 ян. 2006; 16 фев. 2018 г.
На родените в година на Кучето, 2013-та, годината на Змията, предлага отлични възможности за изява и постигане на стабилност. Вашата всеотдайност, висок морал и чувство за достойнство ще печелят уважението както на тези, които ръководите, така и на шефовете ви. Вашият екип, вашият отбор ще ви се отблагодарява за положения труд и ще заслужи одобрението и доверието ви. Ще имате възможност да напреднете в изучаването на определена област на човешкото знание, да се специализирате, да станете експерт в професията си, съответно да поемете повече отговорности и по-висок служебен пост. Погрижете се да имате достатъчно време за почивка и емоционално разтоварване. В личния живот имате шанса да се разгърнете, да създадете свое семейство, да имате дете. В материално отношение годината е благоприятна. Приятели и подкрепа търсете сред родените в годината на Коня, на Маймуната, на Плъха, и на Тигъра.

Годината на Змията за родените в годината на Глигана, започваща на 4 фев. 1935; 22 ян. 1947; 8 фев. 1959; 27 ян. 1971; 13 фев. 1983; 31 ян. 1995; 18 фев. 2007; 5 фев. 2019 г.
За родените в година на Глигана, 2013-та, годината на Змията, е противоречива като възможности и резултати. Професионалните ви изяви ще бъдат успешни както през предходната година. Периодът е подходящ за себеусъвършенстване и духовен напредък. Доверието на работещите с вас е голямо и това е гаранция за ангажименти през цялата година. Но „медалът има две страни“, защото прекомерната заетост в един момент ще се окаже проблем за личните взаимоотношения. Вашата всеотдайна и отстъпчива природа привлича доминиращи и възползващи се хора, които обсебват времето, енергията и парите ви. Отделяйте достатъчно време на партньора си, предприемайте съвместни пътешествия, забавлявайте се заедно, задайте си общи цели и работете по тях. Неангажираните ще имат успех сред другия пол през втората половина на годината, а някои ще срещнат точния човек, с когото да свържат живота си за в бъдеще. Хармонични са връзките, създадени с хора, родени в година на  Заека, на Петела, на Бика, и на Овцата.

Препубликация в интернет е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии