2014 – сключване на брак

Муси Дачева

Тъй като зачестиха запитванията за дата за брак през 2014 година, ето поредната статия на тази тема. Преди да прочетете написаното по-долу прегледайте статиите ми от предходните години: “2013 – сключване на брак” , “2012- сключване на брак”„Сключване на граждански брак през 2011 г.“,  “Сключване на брак през 2010” и “Астрознаци при подписване на брак” .

2014-та е година на Коня

Според азиатския зодиак, 2014 година е на зеления или,според различни източници, на дървесния Кон. В типологията на дървесния Кон влизат качества като смелост, идеализъм, креативност и живо въображение, импулсивност и целеустременост. Дървесният Кон е силен, амбициозен и конкурентноспособен, но в личните взаимоотношения е способен на изключителна всеотдайност, вярност и топлота.

В годината на Коня допълнителен импулс получават родените под неговия знак, които навършват възраст кратна на 12, а това са 24, 36, 48 и дори 60 годишните. За тях годината е много благоприятна за брак.

Хармонични на Коня са родените в годината на Кучето и на Тигъра. За двойки Кон-Куче, Кон-Тигър, Куче-Тигър 2014 е подходящата година за брак.

Вибрацията на 2014 година е 7.

Нептуновото влияние на Седмицата е чисто и платонично в голяма степен. Много жени и мъже ще срещнат душа, която да припознаят като сродна. Душа, с която са от една духовна група, били са заедно в много предишни животи, познават се добре и имат очакването, че и сега им е писано да бъдат заедно. Но дали е така? Понякога влиянието на 7-та е подвеждащо.

Импулсивността,характерна за годината на Коня, може да доведе до много решения за брак след краткотрайно запознанство. В това по принцип няма нищо лошо. Много успешни бракове са сключени спонтанно, бързо и без условности. Слушайте Сърцето си, но не оставайте глухи за Разума. :)

2013-та бе година на Змията и на водните знаци- Рак, Риби и Скорпион. Много двойки с водно влияние, сключиха брак. Много двойки заченаха и си родиха детенце. 2013 година е благодатна и урожайна, очакването е и 2014-та да е такава.

През 2014 година докато Юпитер се движи през Рак, а това е до месец юли, за водните знаци, и за тези,които имат важни астроточки във водния елемент, подкрепата е гарантирана. С навлизането на Юпитер в Лъв звездата изгрява за огнените знаци – Лъв, Стрелец и Овен, както и за въздушните Близнаци и Везни.

Изборът на подходяща дата за брак е много индивидуален процес.

Освен благоприятната астрологична обстановка, която изключва ретроградни планети като Меркурий, Венера и Юпитер, особените моменти в цикъла на Луната, църковните забрани и ред други ограничения, е много важно как избраната дата се свързва с рождените данни на младоженците – астрологични и номерологични.

Преди това, най-важното, базовото условие, е двамата, мъжът и жената, решили да сключат брак, да са си взаимнохармонични, да има любов между тях, да има готовност за извървяването на общия път, с всичките препятствия по него. Без това условие, няма дата, която да зададе добър брак.

Ретроградностите на Меркурий, Венера и Юпитер са неблагоприятни за сключване на брак

Юпитер е ретрограден от 7.11.2013 г., до 6.03.2014 г., и от 8.12.2014 г, до края на годината.

Ретроградността на Венера започва на 22.12.2013г., и свършва през нощта на 31.01.2014 г.

Първата ретроградност на Меркурий за 2014 година започва на 7.02.2014 г., и приключва на

28.02.2014 г., след обяд.

Втората ретроградност на Меркурий е между 7.06.2014 г., и 1.07.2014 г.

За трети път през 2014 година Меркурий е ретрограден в периода 4.10.2014 г,- 25.10.2014 г.

Не планирайте сватбата си в дните около затъмненията

Слънцето и луната са равностойни участници в брачния съюз. Когато едното е скрито, както това се случва по време на затъмнение, неговата енергия не може да се изрази пълноценно. Слънцето е стожер на семейството, дава силата, волята и амбицията за оцеляване в трудните периоди на съвместния живот. Луната съхранява топлината в семейството, взаимното разбирателство, уюта и хармонията в ежедневното общуване между двамата, в отношенията с децата и родителите. Луната е символ на родителството, на плодовитостта и отглеждането на здраво потомство. Затова избягвайте дните между лунното и слънчевото затъмнение, както и седмица преди и след тях.

През 2014 година има две слънчеви затъмнения и предхождащи ги две лунни затъмнения.

На 15.04.2014 г., в 10:42 ч., при пълнолуние в 25°Везни ще имаме Пълно лунно затъмнение.

На 29.04.2014 г., в 9:14 ч., ни очаква Пръстеновидно Слънчево затъмнение в 8°51’Телец

Второто пълно лунно затъмнение ще бъда на 8.10.2014 г.,в 13:50 ч., при пълнолуние в 15°Овен.

На 24.10.2014 г., в 0:56 ч., светилата ще се срещнат в 0°24′ Скорпион за Частично Слънчево затъмнение.

За сключване и на църковен брак имайте предвид църковните забрани

Църковен брак не може да се сключва на Великденски, Богородични, Петрови и Коледни пости. Също така има още дузина дати според Църковния календар, на които не е разрешена венчавка.

Изборът на дата трябва да се съобрази и с много други условия, затова е препоръчително да има достатъчно време за това. В годината на Коня обаче времето все няма да достига. Приемете го като предизвикателство и едно от първите препятствия по общия ви път, което трябва да преодолеете заедно.

Желая ви успех!

Моля ви, НЕ задавайте въпроси за дата за брак тук в сайта.

Изпращайте ги на адрес mussydacheva@abv.bg

1 октомври 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 


Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

Етикети:

14 коментара so far »

 1. megi каза,

  Писа на октомври 3, 2013 @ 17:23

  Каква стратегия в партньорските отношения биха могли да имат огнените коне в годината на дървените? :)
  Хиляди благодарности – винаги си толкова отзивчива!

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 8, 2013 @ 16:38

  megi,
  да си дадат време за пътешествия и опознаване на нови територии, да са целенасочени и да не разпиляват енергията си. :)

 3. Iskra каза,

  Писа на януари 16, 2014 @ 23:18

  А за земните коне съща ли е стратегията или има нещо различно?

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на януари 22, 2014 @ 11:28

  Iskra,
  за “конете” ще говорим в хороскопа спорад източния календар, който ще пусна в края на месеца. :)

 5. Даниела каза,

  Писа на февруари 8, 2014 @ 14:20

  Здравейт, Муси :)! Както винаги статията ви е чудесна! Бих искала да попитам за мнението ви относно трите дати, на които съм се спряла. Дали сред тях има подходяща за сключване на брак и коя от тях е най-благоприятна за целта – 31 август, 13 септември, 14 септември. Става въпрос само за граждански брак. Много ви благодаря предварително!

 6. Даниела каза,

  Писа на февруари 8, 2014 @ 14:24

  Извинете, заблудих се по предишните теми, виждам, че изришно сте писала да питаме в имейл!

 7. Елия каза,

  Писа на февруари 10, 2014 @ 23:02

  Искам да задам един въпрос. Предстои ми да сключа брак лятото, но поради ред причини разликата между подписването на гражданския брак и църковната церемония с тържеството ще е голяма, не знам колко, но имайки предвид ретро Мерк през Юни сигурно ще е повече от месец и половина и ще са в различни градове. Та въпроса ми е коя дата и час да избера по- старателно и с консултация – тази на самия граждански брак или на църковния? Кое има по-голямо значение?

 8. Мона каза,

  Писа на март 2, 2014 @ 20:40

  Муси, ретроградният марс във везни как ще повлияе на сключен брак в този период?
  благодаря предварително.

 9. Муси Дачева каза,

  Писа на март 5, 2014 @ 12:02

  Мона,
  Везни е зодиакалният знак заемащ 7 дом-брака, в мунданната карта. Добре е да се избегне сключване на брак на Марс ретрограден във Везни. Ако това е невъзможно, в картата на брака е добре Марс да не е в кардинален дом, особено 1 и 7 дом. По-неблагоприятно е влиянието му, ако в наталните карти на младоженците транзитния ретрограден Марс попада в кардинален дом или прави напрегнати аспекти към светилата, към управителите на 7 или на 4 дом.
  Неблагоприятното влияние се изразява в липса на енергия и мотивация за общи начинания у двамата, или в разстройване на отношенията скоро след сключване на брака от разминаване в целите, от несходство на характерите, от липса на емоционално взаимодействие.

 10. Мона каза,

  Писа на март 10, 2014 @ 18:13

  Муси, благодаря за ценните знания, които споделяте с нас.
  Много научих от Вашите статии и коментарите под тях :)
  успехи!

 11. Муси Дачева каза,

  Писа на март 12, 2014 @ 17:22

  Мона,
  Благодаря за споделеното! :)

 12. Велина каза,

  Писа на март 20, 2014 @ 15:38

  Здравейте искам да попитам искаме да сключим брак през септември кой са най подходящите дати аз съм зодия Близнаци приятеля ми е зодия Везни много благодаря предварително :)

 13. Георги каза,

  Писа на март 31, 2014 @ 14:36

  Добър ден! Искам да ви попитам кои дати от месец май 2014 година са най-подходящи за граждански брак за мен и бъдещата ми съпруга. Спрели сме се на следните дати 11 май, 24 май и 28 май. Бихте ли ми казали от астрологична гледна точка коя от тези дати е най-добра и подходяща. За 28 май разбрах , че е новолуние. От многото материали които изчетох в Интернет – едни казват че е идеална дата , други казват, че новолунието не е подходящо и това ме обърква! 28 май дори е бил ден – пред новолуние, съвпадът на Слънцето и Луната е късно вечерта в 21 40ч. Новата Луна е след един ден. Благодаря Ви предварително и хубав и успешен ден!

 14. Муси Дачева каза,

  Писа на март 31, 2014 @ 20:59

  Моля ви, НЕ задавайте въпроси за дата за брак тук в сайта.

  Изпращайте ги на адрес mussydacheva@abv.bg

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни