2014 – сключване на брак

Муси Дачева

Тъй като зачестиха запитванията за дата за брак през 2014 година, ето поредната статия на тази тема. Преди да прочетете написаното по-долу прегледайте статиите ми от предходните години: “2013 – сключване на брак” , “2012- сключване на брак”„Сключване на граждански брак през 2011 г.“,  “Сключване на брак през 2010” и “Астрознаци при подписване на брак” .

2014-та е година на Коня

Според азиатския зодиак, 2014 година е на зеления или,според различни източници, на дървесния Кон. В типологията на дървесния Кон влизат качества като смелост, идеализъм, креативност и живо въображение, импулсивност и целеустременост. Дървесният Кон е силен, амбициозен и конкурентноспособен, но в личните взаимоотношения е способен на изключителна всеотдайност, вярност и топлота.

В годината на Коня допълнителен импулс получават родените под неговия знак, които навършват възраст кратна на 12, а това са 24, 36, 48 и дори 60 годишните. За тях годината е много благоприятна за брак.

Хармонични на Коня са родените в годината на Кучето и на Тигъра. За двойки Кон-Куче, Кон-Тигър, Куче-Тигър 2014 е подходящата година за брак.

Вибрацията на 2014 година е 7.

Нептуновото влияние на Седмицата е чисто и платонично в голяма степен. Много жени и мъже ще срещнат душа, която да припознаят като сродна. Душа, с която са от една духовна група, били са заедно в много предишни животи, познават се добре и имат очакването, че и сега им е писано да бъдат заедно. Но дали е така? Понякога влиянието на 7-та е подвеждащо.

Импулсивността,характерна за годината на Коня, може да доведе до много решения за брак след краткотрайно запознанство. В това по принцип няма нищо лошо. Много успешни бракове са сключени спонтанно, бързо и без условности. Слушайте Сърцето си, но не оставайте глухи за Разума. :)

2013-та бе година на Змията и на водните знаци- Рак, Риби и Скорпион. Много двойки с водно влияние, сключиха брак. Много двойки заченаха и си родиха детенце. 2013 година е благодатна и урожайна, очакването е и 2014-та да е такава.

През 2014 година докато Юпитер се движи през Рак, а това е до месец юли, за водните знаци, и за тези,които имат важни астроточки във водния елемент, подкрепата е гарантирана. С навлизането на Юпитер в Лъв звездата изгрява за огнените знаци – Лъв, Стрелец и Овен, както и за въздушните Близнаци и Везни.

Изборът на подходяща дата за брак е много индивидуален процес.

Освен благоприятната астрологична обстановка, която изключва ретроградни планети като Меркурий, Венера и Юпитер, особените моменти в цикъла на Луната, църковните забрани и ред други ограничения, е много важно как избраната дата се свързва с рождените данни на младоженците – астрологични и номерологични.

Преди това, най-важното, базовото условие, е двамата, мъжът и жената, решили да сключат брак, да са си взаимнохармонични, да има любов между тях, да има готовност за извървяването на общия път, с всичките препятствия по него. Без това условие, няма дата, която да зададе добър брак.

Ретроградностите на Меркурий, Венера и Юпитер са неблагоприятни за сключване на брак

Юпитер е ретрограден от 7.11.2013 г., до 6.03.2014 г., и от 8.12.2014 г, до края на годината.

Ретроградността на Венера започва на 22.12.2013г., и свършва през нощта на 31.01.2014 г.

Първата ретроградност на Меркурий за 2014 година започва на 7.02.2014 г., и приключва на

28.02.2014 г., след обяд.

Втората ретроградност на Меркурий е между 7.06.2014 г., и 1.07.2014 г.

За трети път през 2014 година Меркурий е ретрограден в периода 4.10.2014 г,- 25.10.2014 г.

Не планирайте сватбата си в дните около затъмненията

Слънцето и луната са равностойни участници в брачния съюз. Когато едното е скрито, както това се случва по време на затъмнение, неговата енергия не може да се изрази пълноценно. Слънцето е стожер на семейството, дава силата, волята и амбицията за оцеляване в трудните периоди на съвместния живот. Луната съхранява топлината в семейството, взаимното разбирателство, уюта и хармонията в ежедневното общуване между двамата, в отношенията с децата и родителите. Луната е символ на родителството, на плодовитостта и отглеждането на здраво потомство. Затова избягвайте дните между лунното и слънчевото затъмнение, както и седмица преди и след тях.

През 2014 година има две слънчеви затъмнения и предхождащи ги две лунни затъмнения.

На 15.04.2014 г., в 10:42 ч., при пълнолуние в 25°Везни ще имаме Пълно лунно затъмнение.

На 29.04.2014 г., в 9:14 ч., ни очаква Пръстеновидно Слънчево затъмнение в 8°51’Телец

Второто пълно лунно затъмнение ще бъда на 8.10.2014 г.,в 13:50 ч., при пълнолуние в 15°Овен.

На 24.10.2014 г., в 0:56 ч., светилата ще се срещнат в 0°24′ Скорпион за Частично Слънчево затъмнение.

За сключване и на църковен брак имайте предвид църковните забрани

Църковен брак не може да се сключва на Великденски, Богородични, Петрови и Коледни пости. Също така има още дузина дати според Църковния календар, на които не е разрешена венчавка.

Изборът на дата трябва да се съобрази и с много други условия, затова е препоръчително да има достатъчно време за това. В годината на Коня обаче времето все няма да достига. Приемете го като предизвикателство и едно от първите препятствия по общия ви път, което трябва да преодолеете заедно.

Желая ви успех!

Моля ви, НЕ задавайте въпроси за дата за брак тук в сайта.

Изпращайте ги на адрес mussydacheva@abv.bg

1 октомври 2013 г.

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

 


Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

Етикети:

14 коментара so far »

  1. megi каза,

    Писа на октомври 3, 2013 @ 17:23

    Каква стратегия в партньорските отношения биха могли да имат огнените коне в годината на дървените? :)
    Хиляди благодарности – винаги си толкова отзивчива!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 8, 2013 @ 16:38

    megi,
    да си дадат време за пътешествия и опознаване на нови територии, да са целенасочени и да не разпиляват енергията си. :)

  3. Iskra каза,

    Писа на януари 16, 2014 @ 23:18

    А за земните коне съща ли е стратегията или има нещо различно?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 22, 2014 @ 11:28

    Iskra,
    за “конете” ще говорим в хороскопа спорад източния календар, който ще пусна в края на месеца. :)

  5. Даниела каза,

    Писа на февруари 8, 2014 @ 14:20

    Здравейт, Муси :)! Както винаги статията ви е чудесна! Бих искала да попитам за мнението ви относно трите дати, на които съм се спряла. Дали сред тях има подходяща за сключване на брак и коя от тях е най-благоприятна за целта – 31 август, 13 септември, 14 септември. Става въпрос само за граждански брак. Много ви благодаря предварително!

  6. Даниела каза,

    Писа на февруари 8, 2014 @ 14:24

    Извинете, заблудих се по предишните теми, виждам, че изришно сте писала да питаме в имейл!

  7. Елия каза,

    Писа на февруари 10, 2014 @ 23:02

    Искам да задам един въпрос. Предстои ми да сключа брак лятото, но поради ред причини разликата между подписването на гражданския брак и църковната церемония с тържеството ще е голяма, не знам колко, но имайки предвид ретро Мерк през Юни сигурно ще е повече от месец и половина и ще са в различни градове. Та въпроса ми е коя дата и час да избера по- старателно и с консултация – тази на самия граждански брак или на църковния? Кое има по-голямо значение?

  8. Мона каза,

    Писа на март 2, 2014 @ 20:40

    Муси, ретроградният марс във везни как ще повлияе на сключен брак в този период?
    благодаря предварително.

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на март 5, 2014 @ 12:02

    Мона,
    Везни е зодиакалният знак заемащ 7 дом-брака, в мунданната карта. Добре е да се избегне сключване на брак на Марс ретрограден във Везни. Ако това е невъзможно, в картата на брака е добре Марс да не е в кардинален дом, особено 1 и 7 дом. По-неблагоприятно е влиянието му, ако в наталните карти на младоженците транзитния ретрограден Марс попада в кардинален дом или прави напрегнати аспекти към светилата, към управителите на 7 или на 4 дом.
    Неблагоприятното влияние се изразява в липса на енергия и мотивация за общи начинания у двамата, или в разстройване на отношенията скоро след сключване на брака от разминаване в целите, от несходство на характерите, от липса на емоционално взаимодействие.

  10. Мона каза,

    Писа на март 10, 2014 @ 18:13

    Муси, благодаря за ценните знания, които споделяте с нас.
    Много научих от Вашите статии и коментарите под тях :)
    успехи!

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на март 12, 2014 @ 17:22

    Мона,
    Благодаря за споделеното! :)

  12. Велина каза,

    Писа на март 20, 2014 @ 15:38

    Здравейте искам да попитам искаме да сключим брак през септември кой са най подходящите дати аз съм зодия Близнаци приятеля ми е зодия Везни много благодаря предварително :)

  13. Георги каза,

    Писа на март 31, 2014 @ 14:36

    Добър ден! Искам да ви попитам кои дати от месец май 2014 година са най-подходящи за граждански брак за мен и бъдещата ми съпруга. Спрели сме се на следните дати 11 май, 24 май и 28 май. Бихте ли ми казали от астрологична гледна точка коя от тези дати е най-добра и подходяща. За 28 май разбрах , че е новолуние. От многото материали които изчетох в Интернет – едни казват че е идеална дата , други казват, че новолунието не е подходящо и това ме обърква! 28 май дори е бил ден – пред новолуние, съвпадът на Слънцето и Луната е късно вечерта в 21 40ч. Новата Луна е след един ден. Благодаря Ви предварително и хубав и успешен ден!

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на март 31, 2014 @ 20:59

    Моля ви, НЕ задавайте въпроси за дата за брак тук в сайта.

    Изпращайте ги на адрес mussydacheva@abv.bg

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии