2016 според китайския зодиак

monk 16Муси Дачева

Китайската Нова година винаги започва на второто новолуние след зимното слънцестоене. На 8 февруари 2016 г., понеделник, е началото на годината на Маймуната. След годината на дървената Овца,навлизаме в годината на огнената, или червената Маймуна. Маймуната е деветият знак в китайския зодиак, третият от втората половина на цикъла на дванадесетте разклонения, който е 12 годишен и започва с годината на Плъха. Последната година на Плъха бе 2008-ма.

В азиатските страни маймуната е едно от най-обичаните животни. Тя е умна, бърза, изобретателна, безстрашна и мистична, забавна, понякога самонадеяна и арогантна, но много упорита и винаги постигаща своето. Такива са повечето хора, родени в годината на Маймуната. Те имат лидерски потенциал и бързо печелят доверието на околните. Лесно учат и много бързо напредват в новите технологии. Не им липсва и романтика, в личните взаимоотношения са също толкова отдадени и смели, колкото и в работата си. Лесно се отегчават обаче и не винаги са верни на партньорите си. Имат твърде поляризирано мислене и способност да избират само най-доброто за себе си. Себичността е негативната страна на характера им.

Родените в годината на Маймуната пречупват всичко през личния си мироглед и ценностна система. Те имат твърди рамки на личния си морален кодекс, към който се придържат стриктно. Затова да бъдеш приятел с такъв човек е голямо изпитание, но и привилегия до която стигат малцина.

Годината на Маймуната е време за смели действия, за проява на качества като находчивост, бързина на мислене и реакции, въодушевление в начинанията и пълно отдаване до постигане на желания ефект. Подходящо време за разширяване на социалните контакти, за търсене и намиране на повече партньори в бизнеса, за създаване на съюзи и дружения с участие на повече хора, за бързо внедряване в производство на вече разработени идеи и проекти.

Годината на Маймуната дава подкрепа на всички, които искат да знаят повече, да придобият нови умения, да предадат своите знания и умения на други хора. Периодът е добър за започване на образование в по-висока степен, за преквалификация и придобиване на странични умения, които могат да бъдат полезни в пряката заетост.

Годината на Маймуната е отлична за хората на изкуството, за творците в театъра и киното,за сценаристите и драматурзите, но също така за актьори, певци и музиканти, за художници и поети.

Децата родени през годината на огнената Маймуна ще притежават уникални качества като страст, смелост и проницателност в съчетание с висока интелигентност. Ще бъдат „родени с късмет“, решителни, целенасочени, уверени в себе си, новатори, позитивисти, които виждат възможности, там където другите се отказват. Ще бъдат готови са да поемат рискове и отговорности, защото интуитивно следват успеха си.

Годината на Маймуната за родените в годината на Плъха

(1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

За родените в годината на Плъха 2016-та, годината на Маймуната, може да бъде много успешна. Между Плъха и Маймуната съществува хармония,която дава подкрепа във всички начинания. Особено, ако те са предприети с вдъхновение и ентусиазъм. Личните планове и намерения имат най-голям шанс да успеят, при условие,че не отделяте твърде много време за обмисляне, а сте готови да рискувате и да се хвърлите „с главата напред“. Не отлагайте, вършете всичко точно навреме и дори предсрочно. Бъдете съсредоточени в това, което правите и не позволявайте емоциите да ви разсейват. Освен в любовните дела, където имате шанса да постигнете желаното. Годината е много добра за брак. Не обръщайте внимание на суеверията за високосната година. Тя дава дълъг и щастлив семеен живот. Работете съвместно с хора родени в годината на Дракона,Маймуната, Кучето и Тигъра.

Годината на Маймуната за родените в годината на Бика

(1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

За родените в година на Бика 2016-та, годината на Маймуната, предстои нелека година. Вашата спокойна и уравновесена природа,от време на време ще бъде сюрпризирана от неочаквани възможности,на които ще трябва да отговаряте по бърз и адекватен начин. Имайте готовност за промени както в работната среда, така и в личния живот. Вашата пословична упоритост и търпението, което можете да вложите, ще обезпечат подкрепата на тези, на които разчитате. Ще трябва да проявявате повече гъвкавост и готовност за компромиси по въпроси, които не отговарят на разбиранията ви. Годината е добра за „свиване на гнездо“ и за придобиване на собствено жилище. Разбиране и подкрепа ще намирате сред хора родени в годината на Змията, Петела, Глигана и Заека.

Годината на Маймуната за родените в годината на Тигъра

(1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998)

Родените в година на Тигъра през 2016-та, годината на Маймуната, ще срещнат много препятствия. Намирате се в средата на дванадесет годишния цикъл, време за равносметка и преформулиране на плановете. Вашите амбиции за лидерство и доминиране над другите ще срещат голяма съпротива. Дори,когато намеренията ви са искрени и добри, не ще бъдете разбирани така както очаквате. Търсете начини да се настроите на вълната на другите, да проявявате повече разбиране към нуждите на хората, с които съдбата ви е свързала. Втората половина на годината ще бъде по-успешна, ако не предприемате твърде рискови начинания. Имайте готовност да се справите със силна конкуренция както на работното място, така и в личния живот. Годината за вас не е от най-добрите за сключване на брак. Обмисляйте добре какви обещания давате и дали имате сериозното намерение да ги изпълните. Подкрепа можете да намерите сред хора родени в годината на Коня, Дракона, Кучето и Плъха.

Годината на Маймуната за родените в годината на Заека

(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999)

За родените в година на Заека 2016-та, годината на Маймуната обещава повече спокойствие и подкрепа от съдбата. Изминалата година на Овцете вероятно е предизвикала у мнозина усещане за умора и желание за промени. Някои ще се стремят към рутината,която дарява сигурност и удобство. За тях годината дава такива възможности най-вече през месеците до лятото. От есента нататък обаче ще трябва отново да „натиснете педала на газта“. Имайте куража да посрещнете предизвикателствата, да направите ако трябва коренна промяна в начина си на живот. Грижата за другите е на първо място, както за здравето на някой близък, така и за битовия комфорт на домашната среда. Необвързаните имат добри шансове да намерят сродната си душа точно през тази високосна година на Маймуната. Успешни партньорства ви очакват с Овцата, Глигана, Змията и Бика.

Годината на Маймуната за родените в годината на Дракона

(1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000)

За родените в година на Дракона 2016-та, годината на Маймуната може да бъде много успешна. Дракона и Маймуната са отлични приятели, затова през тази година Дракона ще „плува в свои води“. Динамиката на случващото се около вас няма да ви тревожи, напротив ще ви вдъхновява и мотивира за постигане на по-високи цели. Бъдете внимателни с финансовите дела, не предприемайте твърде рисковани крачки, особено ако нямате нужната увереност в партньора. За семейните дела годината е подкрепяща, добра за годеж и брак, за зачеване и раждане на дете. Имайте нагласата да тръгнете на пътешествие, дори да не е влизало в предварителните планове. Много радостни събития ви очакват в първите месеци на годината и през есента. Споделяйте делниците и празниците с хора родени в година на Плъха, Маймуната, Коня и Тигъра.

Годината на Маймуната за родените в годината на Змията

(1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001)

За родените в година на Змията 2016-та, годината на Маймуната предлага множество предизвикателства. Те могат да бъдат както в домашната среда, така и на работното място. До средата на годината можете да разчитате на това, което сте постигнали досега, да се греете на „старите лаври“, но от лятото нататък, и през есента, ще ви се наложи да проявите повече смелост и предприемчивост. Подсигурявайте си гърба, уверете се,че хората с които работите заслужават вашето доверие. Не разчитайте на големи финансови приходи, пестете това, което имате, задържайте разходите доколкото ви е възможно. Така в края на годината ще се радвате на добре свършена работа и на удовлетворителни резултати, следствие на вашата ефективност и пестеливост. Привличайте за съвместен бизнес хора родени в годината на Вола, Петела, Овца и Заек.

Годината на Маймуната за родените в годината на Коня

(1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002)

За родените в година на Коня 2016-та, годината на Маймуната предлага множество изживявания от позитивната гама. Конят и Маймуната могат да бъдат приятели при известни условия. Реагирайте адекватно на интелектуалните и емоционални преживявания, които ви поднася годината на Маймуната. Вашата подвижност и готовност за промени сега ще получи шанс за разгръщане. Очакват ви много предизвикателства, които ще ви изкарат на върха на социалната йерархия, ако се придържате към своите възгледи, а не играете „по свирката“ на някой друг. Бъдете себе си, заявявайте смело мислите и предпочитанията си, постъпвайте по своя си начин, ако сте убедени в правотата си. Търсете съмишленици сред хора родени в годината на Тигъра или на Кучето.

Годината на Маймуната за родените в годината на Овцата

(1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003)

За родените в година на Овцата 2016-та, годината на Маймуната може да бъде много спокойна и да даде усещане за справяне с живота. Стига да не се поддавате на манипулативната природа на влиянието на маймуната, да бъдете себе си и да отстоявате позициите си, ще имате успехи във всяко свое начинание. Предизвикателствата, на които ще бъдете подложени, целят да ви изведат от равновесие и да направите погрешна крачка встрани. Затова имайте доверие на собствената си интуиция, тя няма да ви подведе дори в най-критичните моменти. Когато сте притиснати от обстоятелствата, дайте си време да помислите, преди да предприемете важната крачка. Добри партньорства можете да имате с хора родени в годината на Овцата, Заека, Петела, Змията и Глигана.

Годината на Маймуната за родените в годината на Маймуната

(1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004)

Родените в година на Маймуната през 2016-та, годината на Маймуната, навършват възраст кратна на 12 – 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 и т.н. за месеците от март до края на годината. (Родените през януари и първата десетдневка на февруари е възможно да не са от тази група.) Това е вашата година! Сега можете да изразите най-добрите страни на вашата личност. Очакват ви предизвикателства към най-ярките черти на характера ви. Трябва да бъдете умели и гъвкави, да учите бързо и да реагирате бързо. Бъдете креативни и иновативни. Очакват ви признание и успехи. Преекспонирането на емоциите обаче може да ви вкара в поредица от конфликтни ситуации и напрегнати взаимоотношения с околните. Също така бягството от отговорност и способността ви винаги да се „измъквате сухи от водата“ през тази година могат да ви бъдат повече във вреда отколкото от полза. Привличайте към начинанията си хора родени в годината на Плъха, на Дракона, на Кучето и на Коня.

Годината на Маймуната за родените в годината на Петела

(1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005)

За родените в година на Петела 2016-та, годината на Маймуната предлага много възможности. Голямата част от тях са във финансовата сфера. Ако бъдете достатъчно настойчиви и прагматични, ще успеете да постигнете онова материално състояние, към което се стремите. Вашият остър ум, бързи реакции и способност да предвиждате ще ви дадат всички необходими предимства пред конкуренти и съперници. Бъдете внимателни обаче, ако трябва да взимате кредити. Планирайте добре и следвайте точно графика си, не губете време в излишни неща, а си поставяйте точни цели, които да следвате. Така в края на годината ще можете да се радвате на високи постижения и пълен портфейл. Ще намирате подкрепа сред хора, родени в годината на Бика, на Змията, Глигана и Овцата.

Годината на Маймуната за родените в годината на Кучето

(1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006)

За родените в година на Кучето 2016-та, годината на Маймуната обещава богата гама от преживявания. И повечето от тях са с най-близките. Радостни преживявания в семейството ще ангажират време и внимание през първата половина на годината. Близък човек ще има нужда от вашата подкрепа, а приятели от съдействие в труден за тях момент. Вашата отзивчивост ще бъде подложена на изпитание, когато ще трябва да избирате между повече от една възможности, както в сферата на работни,така и в полето на личните взаимоотношения. Предизвикателство към вашето разбиране за чест и морал може да бъде отправено в средата на годината,когато ще трябва да решите в каква посока да поемете, и на кого да се доверите. Търсете за съдействие хора родени в годината на Коня, Кучето и Тигъра, на Плъха и Маймуната.

Годината на Маймуната за родените в годината на Глигана

(1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007)

За родените в година на Глигана 2016-та, годината на Маймуната може да бъде твърде напрегната. Вашата спокойна натура периодично ще бъде провокирана да взима отношение по злободневни въпроси и да действа. Бъдете внимателни във финансовите дела. Годината не е добра за необмислени инвестиции или харчене без мярка. Планирайте разходите си и си създайте приоритети. В емоционално отношение годината на Маймуната може да поднесе приятни изненади. Свободните да намерят подходящия за тях партньор. Семейните да се радват на много домашни придобивки и на нов член на фамилията. На успешно партньорство можете да разчитате, ако се обвържете с човек роден в годината на Заека, Овцата, Бика или Петела.

5 февруари 2016 г.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

 1. Ina Ivanova каза,

  Писа на февруари 9, 2016 @ 13:51

  Маймуната на коя зодия отговаря? Примерно овцата знам, че отговаряше на рак.

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 9, 2016 @ 20:43

  Маймуната отговаря на Лъв.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия