2018 – годината на жълтото Куче

2018 dog2018 – годината на жълтото Куче

Муси Дачева

Наближава второто новолуние след зимното слънцестоене, а с него и началото на новата година според източния зодиак. Особеното през 2018 година е, че второто новолуние съвпада със слънчево затъмнение. Това се случва веднъж в рамките на 9-10 години.

Последните съвпадения на слънчево затъмнение с началото на източната нова година е имало на 16 февруари 1980 година,пълно слънчево затъмнение в началото на годината на бялата/метална Маймуна, на 27 януари 1990 година, пръстеновидно слънчево затъмнение бележи началото на годината на белия/метален Кон.

След десет години, на 5 февруари 2000 година частично слънчево затъмнение съвпада с началото на годината на бял/метален Дракон. През 2018 година започва серията на земните знаци в ян- проявление, на жълтото Куче и на жълтата Маймуна,която започва на 26 януари 2028 година с пръстеновидно слънчево затъмнение, на 16 януари 2037 година,частично слънчево затъмнение в началото на годината на пурпурната/огнена Змия…

На 16 февруари 2018 г., петък, след като Слънцето и Луната се срещнат в 27 градуса Водолей, започва годината на Кучето. След годината на огнения Петел, ни предстои да преминем през годината на жълтото Куче.

След двете години, подвластни на елемента -огън, 2016 и 2017, огнената Маймуна, ян проявлението на огъня и огненият Петел – неговото ин проявление, в които в света имаше много напрежение, локални войни и страх от избухване на трета световна война, сега идва промяна.

Навлизаме във владението на елемента земя, годините завършващи на 8 и 9, съответно на жълтото Куче 2018-та и на златния Глиган – 2019. Годината на жълтото Куче 2018 е ян-проявлението на елемента земя, а годината на златния Глиган-2019, земното ин-проявление.

Годината на жълтото Куче продължава от 16 февруари 2018 година до 4 февруари 2019 година.

Родени в предишна са тези, родени от 18 януари 1958 година до 7 февруари 1959 година.

Кучето е единадесетия знак в китайския зодиак, петият от втората половина на цикъла на дванадесетте разклонения. Този цикъл е 12 годишен и започва с годината на Плъха, която за последно бе през 2008-ма. Кучето от източния зодиак съответства на западния зодиакален знак Везни, най-дипломатичния и стремящ се към баланс. Така в световните процеси се прокрадва очакването за мир, разбирателство и успокояване на страстите през годината на жълтото Куче.

В годината на жълтото Куче ще се вълнуваме повече от прояви на защита на честа и достойнството както на отделния човек, така и на цялата нация. Ще се ценят откритото поведение пред задкулисните машинации. Разследването на злоупотреби с власт и служебно положение ще предизвикват широк отклик в обществото, ангажиращи вниманието на много хора за дълго време. Нетърпимостта към лъжата и манипулациите на управниците ще става все по голяма и ще обединява все повече хора за противодействие.

Кучето е известно със своята преданост към семейство и приятели, и в същото време то е нападателно и агресивно към чуждите и неприятелите. Кучето е олицетворение на съчетаването на противоположностите, на баланса между ин- и ян- импулси и поведение, но едновременно с това е готово да стига до крайности. Така процесът на разделение на наши и ваши може да не се задълбочи, но ще се запази като такъв в световен мащаб в рамките на годината.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Плъха

(1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

За родените в годината на Плъха 2018-та, годината на жълтото Куче е относително добра. На някои ще се наложи да преодолеят личните си страсти и предпочитания, да отдават повече време на колективни дейности. Егоцентризмът, характерен за Плъха, ще трябва да отстъпи на заден план. За да имате успех, работете в екип, не жалете сили и енергия в името на групови начинания. Ценна придобивка за вас през годината ще бъде намирането на приятел, на който можете да разчитате- лоялен и верен. Поддържайте позитивно настроение, не критикувайте без причина и ще имате подкрепата на повече хора за своите дела. Бъдете пестеливи, но не и скъперници. Трудът ви ще се осребри през втората половина на годината. Можете да разчитате на познати и приятели, родени в годината на Дракона, Маймуната, Кучето и Тигъра.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Бика

(1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

За родените в година на Бика 2018-та, годината на жълтото Куче отправя предизвикателства. В много отношения вашата упоритост и трудолюбие ще бъдат в основата на високите резултати. Имате подкрепата на определени, важни за вас, хора. За да разширите кръга от приятели и поддръжници, бъдете честни и открити в отношенията. Задкулисието и прехвърлянето на отговорност не се фаворизират в годината на жълтото Куче. Ще ви се налага да правите компромиси, да отстъпвате от твърдата си позиция в името на разбирателството и постигането на общите цели. Важно е да укрепвате семейните връзки, да се отзовавате на нуждите на родители и роднини, така ще затвърдите житейските си опори. Във финансово отношение годината е добра. Можете да разчитате на приходи и придобивки не само резултат на собствения труд, но и на доброто стечение на обстоятелствата. Ще ви помагат хора, родени в годината на Глигана, Петела, Заека и Змията.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Тигъра

(1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Родените в година на Тигъра през 2018-та, годината на жълтото Куче обещава високи постижения. Тигърът се чувства комфортно в годината на Кучето. Високите идеали, ентусиазмът и волята за успех ще са ви в подкрепа на всяко начинание. Едно от условията е да не се отказвате да търсите най-доброто за себе си. Ако не ви устройват условията в работа, в която сте се задържали достатъчно дълго, сменете я. Ако приятел ви предава, разделете се с него. В годината на Кучето, за да бъдат здрави и трайни отношенията, се изисква откритост и почтеност и от двете страни. Стремете се към самостоятелност, работете за себе си, създайте собствен бизнес. Можете да разчитате на подкрепата на хора родени в годината на Коня, Дракона, Кучето и Плъха.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Заека

(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

За родените в година на Заека 2018-та, годината на жълтото Куче, дава много възможности. Ще успеете да възстановите част от загубите и щетите от предходната година, да стъпите на стабилна основа, да преживеете една успешна година. Вашите качества на добър съветник и приятел ще бъдат ценени високо и ще ви отворят много врати. Умението ви да разбирате хората и да бъдете дипломатични привлича към вас подходящите партньори. Всички благородни начинания и такива с благотворителна цел ще ви носят както морално удовлетворение,така и затвърждаване на професионалните позиции. На финансовите също. Годината е добра за бизнес и разгръщане на творческия потенциал. При мнозина ще се увенчаят с успех личните планове за семейство и деца. Успешно партньорство ще успеете да създадете,намирайки подкрепа у хора родени в годината на Овцата, Глигана, Змията и Бика.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Дракона

(1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

За родените в година на Дракона 2018-та, годината на жълтото Куче, отправя много предизвикателства. Драконът и Кучето не си хармонират тъй като се намират в противоположни зони на източния зодиак. Бъдете внимателни с какви хора се обграждате, на кого разчитате, на кого се доверявате. Служебните отношения изискват повече разбиране и търпимост. Бизнес начинанията ще ви носят успех, ако не прибързвате в действията си, но също така, ако се отнасяте с повече уважение към труда на хората, с които работите, не пестите заслужените похвали и награди. В личния живот са възможни недоразумения и проблеми, заради некоректно отношение от ваша страна и разкриване на тайни. Есента и зимата на годината ще бъдат много по-благоприятни, ще внесат хармония и резултатност в живота ви. Хора, които могат да ви бъдат опора и подкрепа са от тези, родени в година на Плъха, Маймуната, Коня и Тигъра.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Змията

(1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001,2013)

Родените в година на Змията през 2018-та, годината на жълтото Куче, ще имат немалко предизвикателства. За да успявате ще ви се налага да проявявате различни страни от характера си по специфичен начин. В годината на Кучето се ценят откритите отношения и директно заявената позиция. Тук има много какво да учите,за да намерите баланса. Прекалената откритост ви прави уязвими, но в определени моменти ще ви помага да намирате подходящите хора за подходящата ситуация, както и да заявите своята уникалност и невероятни умения. Във финансовата сфера бъдете внимателни на кого доверявате информация и очаквания. Ценете безкористната подкрепата, която получавате от най-близките си хора. Бъдете на разположение на тези, които имат нужда от вас. За личния живот годината е добра. Свободните сърца имат шанса да срещнат сродна душа и да развият трайна връзка. Ползотворни взаимоотношения ще можете да имате с хора родени в годината на Вола, Петела, Овцата и Заека.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Коня

(1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

За родените в година на Коня 2018-та, годината на жълтото Куче, предстои успешна година. Годината на Кучето предлага отлични възможности да изразите вашите таланти, да намерите разбиране и подкрепа за начинанията си. Бъдете винаги напред в плановете си, предвиждайте и насочвайте в желаната посока събитията. Предстоят ви интересни запознанства, много възможности за пътувания и опознаване на нови места, и различни култури. Годината е добра както за индивидуални начинания, така и за съвместен бизнес. Ще се радвате на приятелска подкрепа, на съпричастност и съдействие на проектите ви. Отношенията в брака имат всички условия да бъдат хармонични и съзидателни. Свободните сърца ще се радват на внимание и голям избор, като мнозина в последните месеци на годината ще бъдат вече обвързани. Успешно партньорство ще имате с хора родени в годината на Тигъра, на Кучето, на Дракона и Маймуната.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Овцата

(1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

За родените в година на Овцата 2018-та, годината на жълтото Куче e изпълнена с възможности, но и с много предизвикателства. Кучето и Овцата не си хармонират, затова бъдете внимателни през тази година с начинанията. Обмисляйте важните промени в живота си в детайли, като се водите повече от разума, отколкото от емоциите. Мнозина имат шанса да сменят работното си място. С това идват повече грижи и натоварване, но и възможността да научите нови неща, да тръгнете в нова посока, такава която отговаря на знанията и уменията ви. Семейството, отношенията с брачния партньор и с децата ще бъдат най-ценни през тази година. Изграждането и затвърждаването на доверието помежду ви изисква усилия, но си струва,заради сигурността която получавате. Годината е добра за сключване на брак, но е от голямо значение да подберете подходящото време за тази важна житейска стъпка. Съдействие и подкрепа имате от Овцата, Заека, Петела, Змията и Глигана.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Маймуната

(1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

За родените в година на Маймуната 2018-та, годината на жълтото Куче е благоприятна за личностно развитие. Имате потребност, но и възможности да преминете на ново ниво на познание. Търсете начините и формите на обучение, които са най-подходящи за вас. Бързият ви ум и многостранната надареност са стабилни предпоставки да развиете способностите си. Работете върху себе си през пролетта, за да събирате плодове през есента, последните месеци на годината ще бъдат за вас най-резултатни. Изразходвайте енергията си пестеливо, обръщайте внимание на здравето си, щадете нервната си система. Във финансово отношение годината на Кучето изисква повече сдържаност в разходите и внимателно проучване на плюсовете и минусите за всяко бизнес начинание, за което трябват повече средства. При

недоглеждане има риск от загуби през летните месеци. Можете много да научите от хора родени в годините на Плъха, на Дракона, на Кучето и на Коня.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Петела

(1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

За родените в година на Петела 2018-та, годината на жълтото Куче, е изпълнена с новости и радостни преживявания. Много събития ще подхранват самолюбието ви, поставяйки ви в обкръжението на хора, които цените и следвате. През пролетта и лятото някои ще имат житейски обрати, които ще изменят из основи житейския им път. Възможно е да имат материални измерения, напрегнати отношения с родственици, проблеми около наследства и имоти. Ще се налага да отделяте много време и да влагате много енергия в това да задържите постигнатото в предишните години. Подкрепата от приятел/и ще дойде навреме и по най-адекватен начин. Имате поддръжката и на членовете на семейството и това е по-важно от: „какво ще кажат хората?“. Търсете съдействие от хора, родени в годината на Бика, на Змията, Глигана и Овцата.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Кучето

(1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

За родените в година на Кучето 2018-та, годината на жълтото Куче показва, че навършват възраст кратна на 12 – и са на 12, 24, 36, 48, 60, 72 или 84 и т.н. Изкачвате още едно юпитерово стъпало от 12 години, станали сте по-мъдри и умели в изкуството на живота. Това е най-добрата година в този цикъл на промените. Очакват ви и предизвикателства. Вашият идеализъм не се приема добре от всички, които срещате в живота си. Изискванията ви за чест и благородство също. Но свят широк, хора различни, с повече усилия ще намерите своята среда, приятели и партньори за цял живот. Служебните дела вървят по възходяща линия, приходите са добри. Ако не ви допадат работните условия,сменете работодателя. При проблеми с брачния партньор обаче, се борете дори ако има и най- малка надежда за преодоляването им. За да успявате, обединете усилията си с хора, родени в годината на Коня, Кучето, Тигъра, на Плъха и Маймуната.

 

Годината на Кучето за родените в годината на Глигана

(1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

За родените в година на Глигана 2018-та, годината на жълтото Куче, носи поощрения. Бъдете смели и предприемчиви! За да успеете в начинанията, изяснете си добре целите, уточнете приоритетите си, не разпилявайте енергията си в много посоки. В материално отношение годината на Кучето ви носи придобивки по различни канали. Някои ще получат повишение на заплатата, други наследство или финансова помощ от роднини, а трети и двете. По-силен период в това отношение са месеците от май до ноември. Материалната сигурност ще подпомогне взимането на решение за обвързване. Брачните двойки ще се радват на нов дом, и нов член на семейството. Трайни работни и лични отношения можете да създадете с хора родени в годината на Заека, Овцата, Бика и Петела.

24 януари 2018 г.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , ,

1 коментар so far »

 1. Галина Желева Методиева каза,

  Писа на февруари 17, 2018 @ 8:16

  Благодаря!Аз съм родена в гадината на Глигана и съм щастлива от това,което ми предстои!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  2. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  3. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия
  4. gravatar Eli за Основни астрологични понятия
  5. gravatar Муси Дачева за Основни астрологични понятия