2019 – годината на златния Глиган

pig2019Годината на златния Глиган

Муси Дачева

В началото на седмицата е второто новолуние след зимното слънцестоене, а с него и началото на новата година според източния зодиак. Точният съвпад на Слънцето и Луната е малко след 23 часа на 4 февруари. Новата китайска година започва на 5 февруари 2019 година и завършва на 24 януари 2020 година.

Две години подред сме във владението на елемента земя, годините завършващи на 8 и 9, съответно на жълтото Куче 2018-та и на златния Глиган – 2019. Годината на жълтото Куче 2018 е ян-проявлението на елемента земя, а годината на златния Глиган-2019, земното ин-проявление.

В Китайския зодиак има повтаряемост през 60 години, заради съчетаването на два цикъла, на 12- те животни и този на 5-те елемента. Интервалът от 60 години съвместява цикъла на Сатурн от 30 години с този на Юпитер от 12 години, два сатурнови с пет юпитерови периода.

В последната година на златния Глиган са тези, родени от 8 февруари 1959 година до 27 януари 1960 година.

Глиганът е дванадесетия, последен, знак в китайския зодиак. Този цикъл е 12 годишен и започва с годината на Плъха,от 2008 година.

Глиганът съответства на началото на зимата, когато преобладава чувството на покой и предстоящ зимен сън. Стремежът към умиротворяване е една от чертите на това дванадесето земно разклонение.

Глиганът е известен със своята интелигентност, чувствителност и самоувереност. Привличането към спокойния, лесен живот, с много сетивни забавления, встрани от борбите за власт и влияние, са в основата на характера на родените в годината на Глигана (Прасето). Обичат да си доставят всякакви земни удоволствия – храна, домашен комфорт, красиви дрехи, вещи показващи богатство, значими приятелства.

Годината на Глигана обещава разбирателство, мир, хармония, приятелство, грижа за семейството и най-вече за децата.

Годината на Глигана за родените в годината на Плъха

(1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)

За родените в годината на Плъха 2019-та, годината на златния Глиган е време за разтоварване от грижи и проблеми. Правете планове, които да реализирате през следващата, вашата година, тази на Плъха. През 2019 г. ще влагате повече енергия да организирате свободното си време, ще имате високо самочувствие, както обикновено, и това ще ви помага да успявате във всичко, с което се захванете. Към предложенията за работа се отнасяйте с повече прецизност, не избързвайте и не сваляйте изискванията си. Обръщайте внимание на здравето си, не подминавайте симптомите на тялото, правете профилактика, особено през есента. В личните взаимоотношения сте облагодетелствани, ще намерите подходящия човек, ако сте сами. Семейните имат чудесната възможност да заздравят връзката си, още повече, ако очакват увеличаване на състава. Можете да разчитате на познати и приятели, родени в годината на Дракона, Маймуната, Кучето и Тигъра.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Бика

(1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)

За родените в година на Бика 2019-та, годината на златния Глиган е изпълнена с предизвикателства. Ще имате възможност да проявите силата на характера си, както и усточивостта си при бързо променени условия. Ще ви се наложи да направите някои промени, вземайки предвид предишни опити и извлечените поуки от тях. Постоянството, с което подхождате към всичко, с което се захващате, и през тази година ще дава плодове. Но е необходимо също така да си давате време за почивка,за да презаредите батериите и да имате нужната енергия за поредното изкачване по нанагорнището. Ще ви се налага често да правите избор между професионалните ангажименти и семейните такива. Натоварването и с двете, по много, ще доведе до изтощение,което не можете да си позволите. Водете балансиран живот, за да имате добра вътрешна нагласа и да бъдете полезни на близките си. Обграждайте се с хора родени в годината на Глигана, Петела, Заека и Змията.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Тигъра

(1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)

Родените в година на Тигъра през 2019-та, годината на златния Глиган ще имат много поводи за радост. Годината благоприятства семейните отношения. Приятелството ще ви носи удовлетворение и ще ви включва в множество събития, в които динамичния ви характер може да се изрази. Ще придобиете нови опитности, ще се научите да бъдете по-гъвкави, приемащи и толерантни към околните. Годината на Глигана е добра за сдружаване. Създайте си екип от доверени и сигурни хора, с които можете да стигнете далеч. Наблягайте на отличното качество и коректните отношения, ако искате да имате постоянна заетост. Здравето ви ще бъде стабилно и можете да поемате повече ангажименти от преди. В личния живот можете да постигнете много, да създадете здрава връзка, да сключите брак и да се радвате на семейно щастие. Можете да разчитате на ползотворна работа в екип с хора родени в годината на Коня, Дракона, Кучето и Плъха.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Заека

(1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

За родените в година на Заека 2019-та, годината на златния Глиган е една от най-благоприятните. Хармонията между двата знака е обещание за успех в начинанията през цялата година. Много от грижите и проблемите възникнали през предходната година сега ще се решат по естествен начин. Можете да разчитате на спокойствие и възможност да отделяте повече време за неща, които са ви приятни. Търсете среда, в която можете да разширите хоризонта си, да научите нови неща, да подобрите уменията си. Имате отлични възможности да напреднете в кариерата, но трябва да развиете умението си да усещате кога, къде и какво да направите, за да бъдете точния човек за дадена работа. Годината на Глигана подтиква към прекаляване, което може да се отрази на телесния комфорт. Налагайте си ограничения с всичко,което ви вреди. В личния си живот ще се радвате на спокойствие и на доверителни отношения, но не и ако не полагате усилия за това. Даром нищо не се дава, трябва да се заслужи. Ще се чувствате добре приети в средата на хора родени в годината на Овцата, Глигана, Змията и Бика.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Дракона

(1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

За родените в година на Дракона 2019-та, годината на златния Глиган носи обещание са успехи и удовлетвореност. Вашият динамичен характер ще трябва да търси начини за уравновесяване на енергиите. Силните емоции ще ви създават повече проблеми, както и вмешателството в работата на хора от близкия кръг. Вашата истина не винаги е разбрана и приета от тези, към които е насочена като изискване. Обръщайте по-често критичен поглед към себе си. Променяйте отношението си към случващото се и така ще намирате баланса и спокойствието, за които годината на Глигана дава добри възможности. Обръщайте внимание на здравето си, особено на храносмилателната и отделителната система. Не прекалявайте нито с многото,нито с ограниченията, следвайте златната среда. В личния живот ви очакват промени. Ако сте се поучили от предишните грешки, сега ще намерите връзката, която най-добре ви приляга. Удачно партньорство ви очаква с хора, родени в година на Плъха, Маймуната, Коня и Тигъра.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Змията

(1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001,2013)

Родените в година на Змията през 2019-та, годината на златния Глиган, ще имат интересни преживявания и много поводи за философски размисли и житейски анализи. Двата знака не си хармонират, и затова през тази година имайте готовност да се справяте с повече предизвикателства. Понякога ще ви се струва, че губите контрол над определени ситуации, които излизат извън границите на личните ви разбирания. Ще са ви необходими повече себеконтрол, вникване в дълбочина на проблемите и време преди да пристъпите към действие. Ще ви се налага да променяте подхода си към начина на работа, към отношението с колеги и партньори. Старайте се да бъдете добре информирани, за да взимате правилните решения, и да можете да си изградите удачната стратегия за бъдещето. Важно е да подбирате точното време, да не закъснявате, но и да не избързвате. Разбирателство и хармония можете да имате с хора родени в годината на Вола, Петела, Овцата и Заека.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Коня

(1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

За родените в година на Коня 2019-та, годината на златния Глиган отправя някои предизвикателства. Ян- енергията на Коня се изразява приглушено в ин- годината на Глигана. Отделяйте повече време за организация и планиране. Не се впускайте импулсивно в необмислени начинания. Особено чувствителна е сферата на финансите, където годината на Глигана подтиква към повече харчене, и то за не особено важни неща. Съсредоточете енергията си в домашния кръг, в организирането на радостни семейни събития, в отглеждането на деца и подпомагане на близките ви. В това отношение годината на Глигана предлажа обширно поле за изява, и ще можете да се насладите на приятно време прекарано с приятели и близки на сърцето ви хора. Спокойствието на дома е главната ви цел, затова полагайте усилия за неговата сигурност и комфорт. Но в същото време запазвайте собствено пространство и достатъчно лична свобода на действие. Успешно приятелство ще имате с хора родени в годината на Тигъра, на Кучето, на Дракона и Маймуната.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Овцата

(1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

За родените в година на Овцата 2019-та, годината на златния Глиган ще бъде успешна. Вашата уравновесена натура импонира на нагласите,подкрепени от годината на Глигана. Разбирането на себе си, на своите качества, и недостатъци, ще ви помага да улавяте нуждите на дадения момент и да извличате полза за себе си. Не подражавайте на други, не се преструвайте, бъдете себе си. Имате натрупан актив, който сега ще ви донесе добри плодове. Но мислете и за бъдещето, работете упорито и търпеливо. Смяната на работното място ще ви постави в условия да научите нови неща и да натрупате ценен професионален опит. Здравето ви е в отлично състояние, стига да не злоупотребявате с храна, напитки и прекомерна работа. В личния живот ви очакват радостни преживявания. Необвързаните многократно ще имат шанс да създадат здрава връзка и дори да сключат брак. Семейните ще се радват на разбиране и хармония в отношенията. Можете да разчитате на подкрепа от родени в годината на Овцата, Заека, Петела, Змията и Глигана.

 

Годината н на Глигана за родените в годината на Маймуната

(1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

За родените в година на Маймуната 2019-та, годината на златния Глиган предлага разнообразие и възможности за растеж. Някои предизвикателства могат да ви се сторят в повече, но с подвижния и находчив характер ще минете през тях, натрупвайки нужния ви опит за в бъдеще. Обръщайте внимание върху планирането, повече работа преди да се втурнете към поредната идея, ще ви гарантира по-голям успех. Уважавайте мнението на другите, търсете полезното в него и обединявайте сили. Годината е добра повече за обща работа, отколкото за солови изпълнения. Настройте се да усещате сигналите на тялото, и реагирайте веднага. Това ще ви гарантира добро здраве през цялата година. В личния живот ще имате много поводи за радост. Отношенията с близките ще можете с лекота да хармонизирате стига да проявявате повече такт, разбиране и толерантност. Трайни взаимоотношения е възможно да създадете с хора родени в годините на Плъха, на Дракона, на Кучето и на Коня.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Петела

(1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

За родените в година на Петела 2019-та, годината на златния Глиган е време за напредък. Ще имате много възможности да покажете лични качества, знания, умения, да бъдете одобрявани и подкрепяни. Имайте готовност за промени, за обрат в ситуации,които сте планирали по един начин, а се случват по друг. С повече търпение и разбиране ще успявате да си върнете контрола, там където е важно за вас. Не бързайте да сменяте работа, екип, колеги, преди да сте опитали всички възможности за сработване. Придобиването на нови знания, на по-добра квалификация, ще ви бъде от полза, и ще ви гарантира позицията, на която сте сега. Здравето ви зависи от това как се отнасяте към тялото си. Вредните навици, както и безхаберието към себе си, ще водят до усложнения. В личния живот са възможни значими промени. Всяка раздяла е опитност, която можете да анализирате и да си извлечете поука от нея. Отзивчиви към вас ще бъдат хора, родени в годината на Бика, на Змията, Глигана и Овцата.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Кучето

(1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

За родените в година на Кучето 2019-та, годината на златния Глиган е година на приятелството. Ще имате възможност да разширите кръга от приятели, да се запознаете с нови хора или да възобновите стара дружба. Очакванията, които отправяте към приятелите, като вярност, надеждност, доверие, отзивчивост, отговорност към поетите ангажименти, не винаги ще се оправдаят, освен ако не са от тази група. Но не се поддавайте на разочарование и отричане. Учете урока за приемането на хората такива каквито са, и се съсредоточете върху главните параметри на връзката ви. Наблягайте на важното, не изпадайте в дребнавост. Старайте се винаги да бъдете заети, ангажирайте ума и сетивата си активни непрекъснато, не си позволявайте мързел и леност. Годината е добра за учене, за навлизане в нова област, или за усъвършенстване и задълбочаване на знания. Самотните сърца имат шанс да срещнат близък по нагласи човек и да създадат удовлетворяваща връзка. Отношения на доверие и разбирателство ще създавате с хора, родени в годината на Коня, Кучето, Тигъра, на Плъха и Маймуната.

 

Годината на Глигана за родените в годината на Глигана

(1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

За родените в 2019-та, годината на златния Глиган показва, че навършват възраст кратна на 12 – и са на 12, 24, 36, 48, 60, 72 или 84 и т.н. Изкачвате още едно юпитерово стъпало от 12 години, станали сте по-мъдри и умели в изкуството на живота. Това е най-добрата година в този цикъл на промените. Очаква ви година на просперитет в работата, но ще трябва да се справите с някои недовършени дела от предишен период, да си разчистите задълженията, за да навлезете в новия си дванадесетгодишен цикъл без товар от миналото. Така първата половина на годината е времето за затваряне на страницата и насочване към бъдещето. Годината е добра за начинания като нова стабилна връзка, сключване на брак, разширяване на състава на семейството, сдобиване с по-добро жилище, намиране на по-добре платена работа. Стремете се да търсите близката основа за сработване с хората около вас, разчитайте на взаимната хармония и общите интереси. Здравето в първите месеци на годината може да ви подсказва необходимост да промените някои страни на начина си на живот, отнасящи се до храненето и ежедневните дейности. Търсете приятелството на хора родени в годината на Заека, Овцата, Бика и Петела.

Всички права запазени.

Препубликация е допустима само при писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии