2021 квадратът Сатурн-Уран

SaUr212021 квадратът Сатурн-Уран

Муси Дачева

Най-значимият аспект през 2021 година е квадратът на Сатурн и Уран, във Водолей-Телец. България е под сатурново влияние, а епохата,в която сме е под ураново, затова аспектите между двете планети се отразяват на събитията у нас. Големият цикъл Сатурн-Уран е около 500 години. Настоящият голям цикъл е започнал на 3 януари 1762 година със съвпад на Сатурн и Уран в 5Овен. Предходният голям цикъл започва през 1262 година със съвпад в 18 Овен. 120 години по-късно България попада в робство. Почти толкова години от 1762-ра България се освобождава от робство. През 1762 година Паисий Хилендарски написва „История славяноболгарская”, с която призовава българите към открита борба срещу турския поробител, тя е зов за опазване на българския език и българщината. Много вода ще изтече и още пет малки цикъла докато свърши текущия голям цикъл през 2260 година.

Малкият цикъл Сатурн -Уран започва на всеки 45 години, когато двете планети се срещат за пореден път в някой от знаците на зодиака. За последен път това е станало през 1988 година,в месеците февруари, юни, октомври последните градуси на Стрелец. В подножието на началото на „прехода“, този съвпад е изпълнен с вдъхновение и много обещания. Първият квадрат на този подцикъл е през 1999 година, а опозицията – точката на разгръщане на цикъла е през 2008 година- ипотечната криза. Сега сме в зоната на втория, разходящия квадрат на текущия подцикъл. Разбира се не само ние, а целия свят.

Квадратурата Сатурн-Уран се разлага на три точни аспекта – на 17 февруари 2021 в 7Водолей-7Телец, на 15 юни 2021,в 13-я градус, Сатурн е ретрограден, и на 24 декември, при ретрограден Уран, в 11 градуса Водолей-Телец.

Пандемията, преднамерено раздухвана, послужи за отклоняване на вниманието от икономическата криза, в която сме сега. Изкуствено поддържан страхът от нея изисква нови и нови вливания, нови щамове, нови заплахи оттук и оттам, инфлация, зануляване, извънземни. Ще се възобнови заплахата от терористични актове, която добре сработваше в предишните години, но успешно бе заменена от пандемията.

.

Сатурн и Уран като управители на знаците най-силно свързани с обществените отношения и властта, Козирог и Водолей, правят своя цикъл задаващ геополитическата конфигурация в света и промените, които настъпват в нея. Най-големите размествания на пластовете и замяната на едни властови фактори с други се случват около годината/годините на савпад на Сатурн и Уран, когато започва новият малък цикъл от 45 години. През 1897 година е съвпадът на Сатурн-Уран в 25-27Скорпион. 20-ти век започва с революции. Първата руска е през 1905 година, последвана от тази през 1917-та. През май 1942 година, по време на ВВС, Сатурн и Уран правят съвпад в 29Телец, предстои ново прекрояване – на картата на Европа основно.

Сега сме в началото на последния квадрант на цикъла започнал през 1988 година със съвпад Сатурн-Уран в 27-29 градуса Стрелец. Той ще приключи през 2032 година. Квадратите създават изключително конкурентна среда, условия за мерене на мускули, доказване на кой е по-по- най- с цел привличане на енергии към дадена кауза. Това изостря противоречията и поставя хората в условия на силна поляризация и необходимост от категоричен избор. Наблюдаваме го сега реално време.

Рядко се случва тези значими аспекти да преминават без намесата на другите планети. През 2021 година и трите аспекта са на фона на ретроградните вътрешни планети. През февруари и юни Меркурий е ретрограден, а през декември Венера. Това разбира се пречи да се види ясно картината. Ретроградният Меркурий помага да се изкривява истината според желанията на тези, които поднасят информацията. А Венера, а тя ще бъде и в съвпад с Плутон привнася силен емоционален момент, което също отдалечава от истинското възприятие.

При условие, че се положат усилия да се вижда през мъглата, най-ясно е проявлението на квадратурата през тази седмица, когато и Нептун вече е преминал през пика на аспекта с лунните възли. Някои маски паднаха, други съвсем скоро. Много хора си отварят очите за истината и лъжата ще трябва да бъде все по-изобретателна, за да владее умовете. И тя го прави. Съвпадът на Луната с Уран по време на точния квадрат със Сатурн (виж картата) и нейното управление на зенита подсказват непредвидена остра реакция на някои тенденции, които засягат майчинството и репродукцията. Луната и Сатурн влияят на родителството и възпитанието в семейството, особено при активен Водолей и неговите управители. Важна тема, която ще се движи в информационното поле сега и през цялата година.

….

22 февруари 2021. От две седмици насам всичките планети са разположени в 1/3 от зодиакалния кръг, между знаците Телец и Козирог, между Марс и Плутон. Макар да е широка прегръдката на управителите на Скорпион, 120 градуса, тя е ограничаваща. Тя затваря света в ограничен кръг от теми и не предлага разнообразие от решения. Въртим се в кръг до главозамайване. В тази ограниченост се разположи и първият квадрат на Сатурн и Уран, предназначен да разкъса статуквото. Наченките се появиха с проясняването на ситуацията около 45-я отвъд океана. И веднага бяха парирани по отработения модел с неочакван антарктически студ на 30-ия паралел. Един от резултатите на първия от трите квадрата пропуква твърдата снежна покрива и скоро ще търси слънцето, а той е преминаването от двуполюсен модел към триадата, много по-устойчива конфигурация.

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии