Хороскоп за Скорпион – 2013

Муси Дачева

За родените под знака на Скорпион предстои една нелека година. Няколко месеца преди навлизането на Сатурн във вашия знак, което стана на 5 октомври 2012 година, започна поредната сатурнова криза на знака ви. Сатурн ще се движи през Скорпион през цялата 2013 година като ще се придвижи, а в част от времето и назад (ретроградно), от 9-я до 20-я градус на Скорпион. Това значи, че ще премине през рождените слънца на родените между 2 и 11 ноември.

Преминаването на Сатурн през слънчевата позиция не е еднозначно. Много е важно как застава планетата в рождествения хороскоп, кои зони засяга, какви аспекти сключва с рождените планети. В много случаи Сатурновият транзит на Слънцето в натала е време за професионален напредък и себеутвърждаване, на освобождаване от страхове и задръжки и решаване на важни житейски проблеми.

Както за другите водни знаци, така и за Скорпион едно от най-важните астрологични събития през 2013 г, е Големият воден тригон. Той се формира през месеците юни, юли и август,тогава, когато Юпитер, а по-късно и Марс навлизат в знака Рак и правят тригони към разположените във водни знаци Сатурн в Скорпион и Нептун в Риби.

Когато Юпитер навлезе в Рак, а това се случва на 26 юни 2013 г., за родените в първата декада на Скорпион настъпва благоприятен период. Юпитер в голяма степен ще компенсира негативното влияние на Сатурн и ще ви помага с по-голяма лекота да преминете през трънливия път на текущата сатурнова криза.

Сатурн също не е безразличен към вашата социална реализация. В края на февруари и началото на месец март Сатурн от Скорпион застава в хармоничен аспект с Плутон от Козирог. Тази така наречена,в астрологията, взаимна рецепция обединява енергиите на двете планети. С мощната подкрепа на групата от 5 планети, движещи по това време през сродния ви по стихия знак Риби, могат да се изпълнят със съдържание много от вашите планове, да започнете нещо съвсем ново или да развиете някой ваш стар проект. По време на първата ретроградна фаза на Меркурий през февруари-март някои обстоятелства във финансовата сфера ще изискват по-специално внимание и по-активна лична позиция.

През април ще бъдете много натоварени и това от една страна е добре,защото ще се чувствате пълноценни и успешни. Но обръщайте внимание на знаците, които ви дава тялото, грижете се за здравето си, за да сте подготвени за предизвикателствата, които ви предстоят. През май в работната среда настъпват промени, едни врати се отварят, други се отварят.

През юни, юли и август ще ви озарява енергията на Големия воден тригон. Това е времето на избори 2013 и мнозина от вас ще бъдат мотивирани, по един или друг начин, да се включат в надпреварата за заемане на управленски позиции. Към тях препоръката ми е за честност, почтеност и отговорност. Сатурновата криза е време за изчистване на кармични дългове, а също така и за формиране на нови такива. „Каквото се посее-такова се жъне“.

Някои неща можете да започнете през юни, но силният ви период е месец юли, когато Големият воден тригон е най-активен. На 13.07.2013 г., Марс, управителят на вашия знак, навлиза в Рак и ще бъде там до 28 август, добавяйки своята огнена енергия към Големия тригон във водната стихия. Навлизайки в Рак, Марс се сближава с Юпитер и почти едновременно с него застава в тригони към Нептун и Сатурн. Така средата на месец юли, особено времето между 14 и 22 юли, когато сте в юпитеровия си период на годината, се очертава като време, в което можете да направите важни промени в живота си, да смените работата си, да тръгнете на дълго пътешествие, да започнете да изучавате нещо ново, по-интересно и по-полезно за вас, или да се захванете с предаване на натрупаните вече знания, на другите.

Месец август също обещава динамика и промени, които най-вече засягат образованието и професионалната реализация. Периодът не е добър за пътуване, затова ако ви се налага такова, подбирайте внимателно дните. Много напрегнато, особено за родените в последните градуси на Скорпион, може да се окаже августовското пълнолуние на 21-ви. Тогава към опозицията на Слънцето и Луната, се добавя дисхармоничното влияние на Голям кръст планети. Не планирайте за този период и до новолунието през септември важни лични и служебни промени, преместване на ново работно място, преоборудване на офис или смяна на персонала.

Месец септември ще ви радва от 9-ти нататък, и когато Венера навлезе във вашата територия. Планетата на любовта ще ви гостува между 11 септември и 7 октомври. В седмицата, в която тя прави съвпад със Северния лунен възел и Сатурн в 8-я градус на Скорпион може да остави забележим отпечатък в емоционалната ви памет. Моментът е подходящ за по-малко говорене и за много съдържателни жестове на внимание и обич към друго човешко същество. На 21 септември е вторият точен секстил на Сатурн от Скорпион и Плутон от Козирог,в който двете планети, всяка в знака на другата, ще обединят енергии в една посока. Настройте се на тяхната вълна и ориентирайте целите си,така шансовете ви за успех нарастват многократно.

През октомври, в сатурновия период на личната си година, отделяйте достатъчно време за размисъл и оценка на това какво и как сте постигнали в живота си. Тази равносметка ще ви помогне да избистрите плановете си за новата лична жизнена година.

Ноември е вашият месец и то не само, защото Слънцето се движи през Скорпион, но и заради благоприятната астрологична среда. Между планетите се сключват поредица от хармонични аспекти, най-значимият от които е този между Сатурн от вашия знак и Юпитер от Рак, който ще ви радва с подкрепата си до края на годината.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

23 коментара so far »

  1. valentina каза,

    Писа на януари 6, 2013 @ 11:00

    За много години Муси ,много здраве,щастие и късмет!Какво може да се очаква ,когато асцендента ми е скорпион следващите 2год?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 7, 2013 @ 12:20

    valentina,
    успешна година и на вас :)
    Различни неща могат да се очакват, зависи кога Сатурн пресича асцендента.

  3. Mi каза,

    Писа на януари 7, 2013 @ 14:10

    Стана ми много интересно. Муси кажи какво е ако Сатурн е в 12 дом и ,какво става когато пресича АС ! И на мен ми предстои такова нещо.

  4. мария каза,

    Писа на януари 7, 2013 @ 15:46

    Здравей ,Муси
    Успешна,спокойна и щастлива година желая на теб и близките ти
    Аз не знам,какво ме очаква въпреки,че ми е любопитно,но съм убедена,че това,което е пред мен е ново и по-хубаво,чисто и истинско.Вярвам в това и си го пожелавам,за да живея,а не съществувам,за да бъде животът ми пълен.

  5. Димитрина каза,

    Писа на януари 7, 2013 @ 18:21

    За новата година много торбички, пълни с парички и гърненце с мед за да ти е на късмет. Муси, родена съм на 12.11.1967г.в 12.30ч. В коя сфера ще трябва да се мобилизирам, т.к от 10 години все не мога да подредя живота си, нито в личен, нито в професионален план. Много ти благодаря за всички съвети които си ми давала.. Пожелавам ти много усмихната и благополучна нова година..

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 9, 2013 @ 19:52

    Димитрина,
    с две думи: емоционалните увлечения, духовните стремежи и пътуванията.

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 9, 2013 @ 21:33

    Mi,
    всеки го изживява по свой начин.
    Общото е, че когато Сатурн пресича асцендента и навлезе в 1 натален дом,човек става по-сериозин, по-взискателен и категоричен.

  8. Mi каза,

    Писа на януари 10, 2013 @ 11:38

    Благодаря ти ,Муси ! Имам нужда от такова нещо. :)

  9. мария каза,

    Писа на януари 10, 2013 @ 17:13

    Здравей,Муси

    И аз,като всеки човек имащ проблеми се интересувам,да ли през тази година най-после ще успея да подредя живота си в личен план,ще има ли любов и топлина и в моя живот.Родена съм 08.11.1971 в 20.00 ч.

    Благодаря !

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 11, 2013 @ 13:20

  11. Megi каза,

    Писа на януари 12, 2013 @ 18:35

    Муси, благодаря за хубавата прогноза! При натален Сатурн в 22 градус на Риби и асцедент Везни,а слънчев знак Скорпион, каква област ще се активира – дай боже да има позитивно развитие?
    Блаодаря!

  12. valentina каза,

    Писа на юни 1, 2013 @ 18:32

    Здравей Муси,род.съм 14.09.76г,12 ч.видин,сатурн в момента в 12дом ли се намира при мен, и кога ще премине през асцендента ми?Поздравления за поредицата Каталог,много е полезна,жалко че е кратка…

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 4, 2013 @ 0:48

    valentina,
    в момента е в 11 дом, ще пресече асцендента ви през декември 2014 г.

  14. valentina каза,

    Писа на юни 4, 2013 @ 9:43

    Много Благодаря Муси!

  15. валентина каза,

    Писа на юни 6, 2013 @ 7:28

    Муси,а по принцип сатурн в 12 дом,позволява ли намиране на партньор в живота или трябва да се чака да влезе в 1 дом на асц

  16. valentina каза,

    Писа на юни 22, 2013 @ 19:16

    Муси,а по принцип сатурн в 12 дом,позволява ли намиране на партньор в живота или трябва да се чака да влезе в 1 дом на асц?Някакъв насочващ отговор ако ми дадете ще съм Ви благодарна много:)

  17. Layla каза,

    Писа на юни 24, 2013 @ 10:49

    Здравейте, Муси :)
    Според вас кога ще е най-подходящия ден за покупка на “скорпионски” дом в следващия месец (юли)? Евентуално 8 юли, когато луната е в рак или бихте препоръчали по-благоприятна дата? Благодаря ви много предварително за вниманието.

  18. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 25, 2013 @ 9:06

    valentina,
    Сатурн в 12 дом не пречи на партньорството, освен ако не прави напрегнат аспект с Венера или с управител на 5 или на 7 дом.

  19. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 25, 2013 @ 9:08

    Layla,
    да, седмицата започваща на 8 юли е благоприятна за целта.

  20. Layla каза,

    Писа на юни 25, 2013 @ 10:57

    Благодаря ви, както винаги сте много отзивчива и полезна! Хубав ден!

  21. valentina каза,

    Писа на юни 25, 2013 @ 19:56

    Много Благодаря Муси,възхищавам се на професионализма Ви:)))

  22. Зоя каза,

    Писа на юни 25, 2013 @ 20:56

    Здравейте, искам да поръчам личен хороскоп; как би могло да стане това?
    Благодаря.

  23. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 26, 2013 @ 0:25

    Зоя,
    като ми пишете на имейла :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии