Астрокалендар май 2008 г.

Муси Дачева


Месец май се очертава да бъде много интересен и наситен с астрологични събития.
На празника на труда – 1 май ни очаква точен тригон на и Плутон. Аспектът е изключително благоприятен за тези, които упражняват творчески професии тъй като стимулира сетивата, усета за красиво и хармонично. Подкрепя взимането на еднолични или общи решения по финансови дела и проекти, свързани с крупни инвестиции, уреждане на банкови кредити или на изгодни депозити. Хармоничната връзка между и Плутон, която започна по и е в първия градус на земните знаци Телец и Козирог, благоприятства хармонизирането на интимните взаимоотношения на всички, които имат рождени Слънце, и(или) в земните знаци – Козирог, Дева или Телец.
На 2 май Венера прави точен тригон и със Сатурн. Аспектът е част от големия тригон на Сатурн-Плутон-Венера, който се заформи от 25 април и ще продължи до 4 май. Тази планетна конфигурация е колкото красива, толкова и благопритятна за родените в първите градуси на земните зодиакални знаци Телец, Дева и Козирог и в последните градуси на Овен, Лъв и Стрелец, или по специално тези родени между 12-26 април, 18-29 август, 17-27 декември.
Големият тригон между трите планети дава разум и практицизъм в значими дози и заедно с Луна в 4-та четвърт позволява финализиране на крупни сделки или на такива с дълъг срок на реализация. На ниво семейни взаимоотношения, планетната конфигурация помага за изясняване и стабилизиране на връзките с родственици, за решаване на домашни имуществени спорове, за обсъждане и договаряне на наследствени делби още повече, ако участват възрастни родственици.
На 3-ти май навлиза в зодиакалния знак Близнаци и ще се движи през него до 10 юли. Благоприятен период за меркурианците тъй като планетата е в собствен знак и “плува в свои води”. в Близнаци носи на всички, независимо от коя , лекота в общуването, словоохотливост, разнообразни и интересни събития, много поводи за обсъждане и коментарии по медиите. Информацията тече като бърза река и не оставя дълбоки следи. А от 26 май до 19 юни е ретрограден. През тези дни обаче към информацията трябва да се подхожда внимателно, фактите да се проверяват, а сметките по няколко пъти. Неблагоприятен период за сключване на брак.
На 3 май Сатурн, който от 19 декември е ретрограден, тръгва в права посока по знака Дева. Във всички области, в които той е упражнил натиск, в които е концентрирал напрежение, постепенно ще настъпи успокояване и стабилизиране. При тези, при които ретроградният Сатурн е повлиял неблагоприятно върху здравето, след Новолунието на 5 май ще се изясни ситуацията, ще се постави диагноза и назначи подходящото лечение.
На 9 май обаче, другият гигант на Слънчевата система, Юпитер тръгва назад. Ретроградното движение на планетата, през зодиакалния знак Козирог, ще продължи до 8 септември 2008г. Юпитер свързваме с разширението, обогатяването, мащабните начинания, но и със законотворчеството. До средата на месец юли той се радва на подкрепата на Уран, с който на 21-ви май правят точен секстил, един аспект в голяма степен благоприятен за политиците.
На 10 май навлиза в сродния му по стихия зодиакален знак Лъв, през който ще се движи до 1 юли. В този знак подкрепя инициативността, физическата активност, себеотстояването, ангажираното отношение към това, което се случва около нас. Най-забележимо ще бъде неговото влияние върху тези, които имат рождени Слънце и в огнени (Лъв, Овен и Стрелец) и въздушни (Близнаци, Везни, Водолей) знаци.
На 20 май Слънцето навлиза в зодиакалния знак Близнаци. Започва новата Лична слънчева година за родените под този знак.
А на 22 май Слънцето прави точен квадрат със Сатурн. Денят носи напрежение и дискомфорт, въвличане в неприятни ситуации у родените в първите градуси на подвижните знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби и по- точно за родените между 19-24 май, 20-22август, 20-22 ноември, 17-21 февруари.
На 25 май Венера навлиза в Близнаци. Движейки се през този знак Венера настройва към повече лекота в отношенията, запознанства и флиртове по време на път, завързване на непретенциозни приятелства, без сериозни ангажименти. Но, същевременно любовните взаимоотношения на въздушните знаци – Близнаци, Везни и Водолей, навлизат в нова фаза. Очакват се романтични вечери, предложения за брак, преместване в общо жилище и ред други приятни промени.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни