Годишен хороскоп 2009 г. за ОВЕН

Муси Дачева

За голяма част от родените под знака на 2009-та започва с отличен старт. В края на предходната година господарят на Овен -Марс направи съвпад със Слънцето в огнения Стрелец и изпълни живота на марсовите хора с нови идеи и големи планове. В последните дни на старата година Марс премина в Козирог. В този знак, Марс се чувства самоуверен и дава на своите хора подкрепата за съсредоточаване върху важни, значими житейски промени в предстоящия дванадесетмесечен период.

Годината 2009 -та може да се окаже преломна за родените в първите градуси на знака Овен, между 20 и 25 март. Навлизането на Плутон в Козирог в края на ноември създава предпоставки за значителни преобразувания в различни области на живота, насищайки най-вече сферата на професионалната изява с много амбиция и страст, преодоляваща всякакви задръжки и ограничения.

Силното желание за промяна, за яснота и определеност, в някаква степен за преориентация и създаване на нещо ново, коренно различно, ще бъде на приливи и отливи, но като възходяща тенденция ще се запази през цялата година. Настъпилите изменения в целите и плановете, в съчетание с трезвата, безпристрастна оценка на съществуващите служебни и лични отношения може да доведе в някои случаи до тяхното укрепване, а в други до разрушаването им в края на годината, когато Сатурн навлезе в знака Везни.

През 2009 г. важна роля в живота ви ще играят приятелите и хората, с които имате общи идеи, разбирания, обединяващи ви в съюз, дружество, фондация, партия или др. подобно.
Предстои ви активна зима като през месеците януари и февруари, ако не жалите усилия, можете да се справите с онези бюрократични ограничения, които задържаха по един или друг начин реализацията на плановете ви през 2008 г. Зимата и пролетта е времето, когато можете да започнете активна работа по съвсем нови проекти.

Възможно е обаче да имате известни задръжки и неразбиране в периода на ретроградния Меркурий, между 11 януари и 1 февруари 2009-та, когато е добре да избягвате поемането на дългосрочни ангажименти и сключването на сделки. Използвайте това време за служебна профилактика. Въведете порядък на работното си място и се освободете от излишните бумаги, направете ревизия на разходите си, проконтролирайте работата на хората, които се занимават със счетоводната ви документация.

През втората половина на февруари можете да разчитате на успех в планове, които включват участието на повече хора. Това е времето, когато можете да популяризирате идеите си и да привлечете съмишленици, което ви извежда на по-добри лидерски позиции. Пълното слънчево затъмнение на 26 януари 2009 г. дава силен старт на планове ориентирани към близкото бъдеще (за следващите 6 месеца) особено за родените в първата половина на Овен.

В личния живот на марсовите хора важна роля ще играе не само заради това, че е планета на любовта, но и поради факта, че през тази година прави своята ретроградност в Овен. По този начин през март и особено около 20-25 април, когато Венера прави съвпад с Марс на границата между Овен и ,настъпва време за промяна, започва нов цикъл в емоционалния ви живот. През месец май, който попада в Слънчевия период на личната ви жизнена година, Венера и Марс се движат почти заедно през Овен и създават особено приповдигнато настроение, емоционална активност и очакване за нова,наситена със силни чувства връзка.

В периода 7 – 31 май Меркурий е отново ретрограден, този път в Близнаци и Телец. В тези дни насочете своята активност към по-маловажни неща и избягвайте поемането на ангажименти извън вашата компетентност.
Месец юни за вас се очертава да бъде най-романтичният през тази година. Във втората половина на месеца, около 25-ти юни, Марс и Венера правят съвпад в Телец. Заедно двете оказват влияние върху интимния ви живот, като създават условия в него да има повече яснота, осъзнатост и стабилност. Това е благоприятното време за обвързване в брачен съюз.

Месец юни също така е благоприятен за внасяне на порядък и ритмичност в деловата сфера. Можете да разчитате на добра възвращаемост на вложените средства в бизнеса си.
Пълното слънчево затъмнение на 22 юли в Рака, съсредоточава вниманието ви към решаването на наболели домашни проблеми като например разрешаване на семеен спор, договаряне за собственост върху имот или начало на голям ремонт и преустройство в дома.

През летните месеци,юли и август, е добре да си дадете време за физическо и психическо разтоварване, за разнообразяване на ежедневието, за пътуване и общуване с приятели, защото ви очаква рутинно натоварваща есен и твърде динамична зима.

В дните между 9 август и 7 септември 2009-та за родените в първата декада на знака, т.е. между 20 и 30 март, настъпват критични дни, в които е застрашено от инциденти на работното място, както личното ви здраве, така и здравето на хората, за които отговаряте. При някои, в зависимост от личните рождени данни, са възможни автомобилни катастрофи и участие под някаква форма в актове на насилие.

От 7-ми до 29-ти септември Меркурий прави своята трета и последна ретроградност за годината в знаците и Везни. Неблагоприятен период за съставяне на документи, но пък успешно можете да направите есенно почистване на дома си и на офиса.

През октомври ще стане належащо да взимате важни решения свързани с партньорството. Може би ще трябва да се разделите с хора, които не са коректни към вас и да наемете нови служители. Или пък да си потърсите нова работа и да смените средата си с такава, в която по-добре ще бъдат оценени вашите качества като специалист. В средата на октомври Марс преминава в знака Лъв, откъдето ви пришпорва за активни и нетърпящи отлагане действия.

Не оставяйте важни неща за вършене в последните дни на годината, защото от 20 декември Марс е ретрограден и трябва да бъдете по-внимателни към физическо натоварване. В противен случай можете да си докарате дископатия или друга травма.

За родените в началото на зодия Овен, между 20-25 март, Коледата на 2009г. ще бъде свързана с ярки, значими събития за преминаването, през които е добре да се подготвите отдалеч, още от последното Новолуние в Стрелец на 16 декември.

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация при никакви условия.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 коментара so far »

 1. Методий Ангелов каза,

  Писа на януари 5, 2009 @ 21:47

  В много отношения написаното в сейта за Овен през 2009-та съвпада с тенденциите в живота ми по отношение на кариерата и с нещата в личния живот, които подготвям. Така че – явно има точчни попадения. За дрегите неща – ще видим от бъдещето :))))

 2. Румяна Димитрова каза,

  Писа на януари 6, 2009 @ 19:06

  Здравейте!Честита и спорна 2009г!
  Много благодаря за информацията,която прочетох от тук!Много са полезни за мен материалите Ви,госпожо Дачева,щото ми помагат -предупреждават за евентуални неудачи и си обяснявам нещата “глобално”!/и се оправдавам със звездите,ако се издъня някъде :)))/

 3. Люси каза,

  Писа на февруари 4, 2009 @ 8:11

  Винаги с удоволствие чета написаното от Вас,защото е аргументирано компетентно, на един много хубав български език и докосва душата.Нека радостта и удовлетворението бъдат награда за вашия труд и призвание.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни