Дева и Близнаци взимат инициативата в свои ръце

Астрокалендар 28 юли – 3 август 2008 г.
Муси Дачева

В предстоящите седем дни има няколко значими астрологични акцента.
Луната се движи последователно през трите зодиакални знака Близнаци, и Лъв.През тези 7 дни тя ще пропътува последната четвърт на настоящия си лунарен месец, ще направи поредната среща със Слънцето, скривайки го за кратко от нашите очи по Новолуние и ще направи първите крачки от новата си обиколка около дневното светило.
В понеделник Меркурий се приближава към Слънцето като на 29 юли – вторник, прави точен съвпад с него.
Аспектът влияе благоприятно най-вече върху родените в първата декада на Лъв, и Стрелец, в дните 22 юли – 31юли, 22 ноември – 30 ноември, 20-30 март. Стимулира интелекта, създава ситуации, в които човек се чувства умел, справящ се и в добра професионална форма. Първите дни на седмицата тази конфигурация влияе благоприятно и върху меркуриевите хора – родените в Дева и Близнаци, поради подкрепящото участие на Луната в Близнаци и Сатурн в Дева като ги прави не само по-активни, но и по-добронамерени. В дните преди Новолунието те могат да направят компромис и да вземат инициативата в свои ръце като се опитат да подобрят отношенията с близките си.

В сряда Венера се приближава към опозиция с мистичния като в четвъртък надвечер противостоянието става точно 180 градуса. възприемаме като по-високата октава на Венера, но и двете планети са проявление на емоционалната природа на човека. В любовта Венера отразява романтичната и сексуална страна на личните отношения, докато – платоничната любов и заблудите в чувствата.

Опозицията между двете планети в подножието на Пълното слънчево , внася силно външно влияние върху интимните отношения на много двойки като ги прави свръхчувствителни и взискателни един към друг. Какво може да се очаква ? Интриги, клюки, постановки, които целят дискредетирането на човек, вадене на кирливи ризи напоказ, изваждане наяве на нелицеприятни страни от живота на публични личности. Най -силно аспектът ще повлияе върху неподвижните знаци от първата половина на третата декада и по-специално върху тези, които са родени в дните 9-14 февруари, 11-16 май, 13-18 август, 13-18 ноември, а също така и върху част от родените през 1966-1967 година.

Най-значимото събитие през тази седмица обаче е Пълното слънчево затъмнение на 1 август, за което има отделна статия.

През тази седмица започва своето развитие един особено значим аспект – опозицията на към Уран. Тя ще стане точна през следващат седмица в сряда, но нейното влияние ще започне да се усеща няколко дни по-рано с напрежението, което ще предизвика в част от подвижните знаци – Дева, Риби, Стрелец и Близнаци.

В почивните дни, родените в третата декада на зодията си от подвижния кръст, е препоръчително да бъдат внимателни, когато боравят с електроуреди или когато карат автомобилите си. Домакините и мъжете, които обичат да готвят, да не забравят, че кухнята може да бъде много опасно място, ако не са внимателни в това, което вършат там.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 коментара so far »

 1. venec каза,

  Писа на юли 28, 2008 @ 15:09

  Здравейте, супер са Ви хороскопите и аз редовно се ровя в тях? Кажете ми Юпитеровата възраст в какъв период от годините обхваща ? Знам ,че след 45 години но до колко?

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на юли 28, 2008 @ 23:42

  Към venec,
  има различни системи за отчитане на влиянието на планетите върху отделни възрастови периоди. За Юпитер по скоро е от 42 години нататък, когато е четвъртата му опозиция, към рожедното място. Но по-осезаемо се усеща към 45-та година. Горната граница е при някои 54, а при други 63 години,след което започва възраст под знака на Сатурн, а после на Уран.

 3. venec каза,

  Писа на юли 29, 2008 @ 14:49

  Много интересно найстина, напишете една статия за планетата ПЛУТОН която е в Козирог от 2008г. до 2024г. близо 17години . Това го четох във Ваша статия.

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на юли 29, 2008 @ 19:50

  Към venec,
  ще има такава статия, но по-нататък.
  Позицията на Плутон и аспектите които правят останалите планети се коментира в седимичните хороскопи.

 5. Елена каза,

  Писа на август 26, 2008 @ 15:03

  Согласен, что пост получился удачным. Хорошая работа! ;)

 6. Silivanov каза,

  Писа на август 27, 2008 @ 9:33

  Просто замечательно – очень интересные мысли

 7. Walka каза,

  Писа на август 27, 2008 @ 18:48

  Спасибо за статью, всегда рад почитать вас!

 8. Borislava каза,

  Писа на октомври 13, 2008 @ 16:38

  Невероятно точно казано!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни