За Духовното знание

Муси Дачева

Съвсем наскоро участвах в предаването “” по BTV по темата “Децата Индиго” и разговорът тръгна от тъмносиния (индигов) цвят на аурата при тази особена група , посредством които на Земята се въплътяват много напреднали в своята еволюция Души.  Темата е интересна и много актуална, затова след предаването ми се  обаждаха хора, някои  ми писаха на имейла, други задаваха въпроси на сайта ми и в резултат на което за себе си заключих, че много страни на тази тема у нас са неизвестни, неясни, неразбрани или направо криворазбрани.

В страната, където Учителят намери пристан, където Бялото братство преди десетилетия пусна корени, ние хората имаме много ниска духовна култура. Нямам предвид религията, а знанието за това какво е човекът, откъде идваме, защо сме тук на Земята, какво се случва с нас, когато не сме тук и мн. др.

Близо 50 години ни учеха, че няма Бог, че човек е това,което е и като приключи животът му не остава нищо освен спомените на близките му за него. От 20 години обаче сме “свободни” – да мислим, да търсим, да знаем, но голяма разлика няма. Често,  хора, популярни с едно или друго,чуваме да заявяват от екрана на телевизора “Имам един живот”, “Ама нали така, то пък един път се живее” и др. от тоя род.

За разлика отпреди двайсетина години, сега на книжния пазар има десетки издания, в които се разказва, показва, доказва, че човекът е нещо повече от красиво или грозно тяло. Че ние сме многопластови, многостранни и безсмъртни в основата си, но че трябва да знаем повече за това. И че тъй като сме забравили какво сме в дълбоката си същност, е необходимо да положим съзнателни усилия да си припомним, или ако това не ни се удава – да го научим отново.

Вярно е, че в морето от книги има и много шлака (брак, баласт), но “Който търси … намира”.  Знам, че много хора се интересуват и четат езотерична литература.  Моят скромен принос към обогатяване знанията на търсещите, е да качвам периодично материали, надявам се написани на разбираем език, с които да внасям някаква яснота доколкото мога, а ако не, то поне да насочвам към други, които го правят по-добре.

В сайта ни към категория “Препоръчвам ви!” се насочват подбрани статии, в които можете да намерите връзки към други сайтове и названия на книги с духовно съдържание. Ще се радвам, ако се включвате с коментари и споделяте мнения по тази толкова интересна и значима тема.

06 03 2009г

Етикети: , , , , , , , , , ,

11 коментара so far »

  1. Ралица Николова каза,

    Писа на март 20, 2009 @ 10:27

    Муси здравей,
    Тъй като от две седмици съм по болници, чак днес можах да прочета трите нови статии, които си качила на сайта и те наистина внасят яснота и са написани на разбираем език.Права сте че тези 20 години на “свобода” не са променили много хората но това не е донякъде само по тяхна вина, защото предз тези 20 години има повече простотия от преди, защото се чете по-малко хората са ограничен духовно, навлезнаха предавания за ясновидци, масово стана модерно да си правиш хороскоп и да имаш личен астролог но това не значи че сме израснали духовно.Аз винаги съм вярвала в преражданията в задгробния живот и че всеки човек на земята идва /появява се с някаква цел/.Човек се замисля за много неща когато изпадне в някаква трудна ситуация или загуби близък човек. В последно време много от хората започнаха да вярват че някои неща се случват поради влиянието на различни астрологични фактори. Например пълнолунието влияе много на емоциите, лунната диета е изключително полезна и други такива.Но аз мисля че колкото да се опитваме да знаем бъдещето си все пак има определеност която не можем да избегнем. То просто трябва да се случи за да израстнеш духовно на някакъв етап от живота си.Интересно ми е Вие като сте астролог и психолог виждате ли аурите на хората с които контактувате? Това зависи ли от професията или зависи от качествата на даден човек. За себе си знам че съм силно сензативна личност, и много чувствителна, а не виждам аурата на хората с които контактувам, това е защото не съм израснала духовно ли? И все пак как да разберем каква е аурата на детето ни?

  2. Ралица Николова каза,

    Писа на март 20, 2009 @ 11:27

    Муси искам да Ви попитамв при хороскопите на двама човека за да са в разбирателство като характери колко съвпадения трябва да има в наталните карти? Например при мен и приятелят ми има в : Венера ни е в близнаци, Уран ние в везни и Плутон е в дева, т.е. три съвпадения.При Меркурий моят е в стрелец неговият е в овен т. е в огнените знаци същото е и в Луната моята е в стрелец неговата в лъв.Това тълкува ли се като съвпадение на знаци – огнени.??

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2009 @ 11:53

    Ралица Николова,
    процентът на хората, които виждат аури, е изключително малък. Но човек, ако има желание, може да се научи да вижда и за това има различни техники, посочени в книгите, които съм цитирала в статиите “Човешката АУРА” и “Цветовете на Аурата”
    Но аурата също така може да се усеща,т.е. да се възприема интуитивно. Това е впечатлението, което добиваме за човек при първи контакт и предизвиканите в резултат на това емоции на симпатия или антипатия. Всъщност на ниво аури ние общуваме непрекъснато без да си даваме сметка за това.
    За съвместимостта.
    Няма норма на съвпаденията, но колкото повече връзки между личните планети в двете натални карти има, толкова по разнообразно и богато е общуването между двама души.Уран, Нептун и Плутон в един и същи знак е възрастов фактор и показват,че възрастовата разлика помежду ви е между 4 и 7 години.
    Връзката по знаци от една стихия е важна, но още по-значимо е, когато между двете планети има аспект и то да е мажорен- 60, 120, 90, 180, 150,а в някои случаи 30, 45 и 72 градуса съшо имат значение.
    Важни са и връзките между планетите,сигнификатори по пол между двете натални карти, в женската натална карта Слънцето и Марс, а в мъжката- Луната и Венера.

  4. Ралица Николова каза,

    Писа на март 21, 2009 @ 15:01

    Много благодаря,
    Както Винаги изчерпателно и разбираемо.Ще си взема тези книги, добре че ми обърнахте внимание!!

  5. Десислава каза,

    Писа на ноември 10, 2009 @ 11:06

    Здравей Муси!
    Сайта е чудесен, а ти винаги си така отзивчива с отговорите си. Само от коментари по други теми научих доста неща. Имам въпрос относно децата индиго. Родена съм на 30.01.84, асцендент Риби, Лилит в Риби. Веднъж когато си купувах вестник, човека от бутката, пенсионер, ми подава вестника и казва: “Ти си от шестата раса”. Аз много се уплаших в първия момент и си викам на ум, че човека може би с възрастта е изкукал. Но после прочетох повече неща в интернет, разбрах за децата индиго, за шестата раса и т.н. Муси, според данните ми, аз индиго ли съм?

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 10, 2009 @ 13:41

    Десислава,
    надявам се че не възприемате понятието “дете-индиго” като клеймо или диагноза,защото в интернет има много информация, но част от нея е изкривена.
    По-точен отговор можете да получите от човек, който може да разчете аурата ви, но това също не трябва да се абсолютизира, защото аурата мени цветовете си в зависимост от настоящото настроение на човека и емоциите, които го владеят.
    Дали сте от новото течение на така наречените хора от шестата раса, които идват с по-различни отпечатъци и импланти (според Крион), вероятно да, така както са мнозина от вашето поколение.
    В наталната ви карта има Слънце във Водолей и Асцендент Риби, както и напрегнати аспекти към Слънцето, които може да правят характера ви по остър и опърничав,нещо характерно за децата индиго :).

  7. Десислава каза,

    Писа на ноември 10, 2009 @ 15:24

    Благодаря! Аз оставих данните си, понеже мислех, че те могат да дадат отговор на това дали придналежа или не към т. нар. “Деца индиго”. Но явно говорейки за шестата тата раса става дума наистина за Душата човешка, която е нещо строго индивидуално и спиритуално и..едва ли може да бъде описана категорично от науката(все пак астрологията е наука).
    Господина който ми продаде вестника каза, че ме е “разпознал” по бялото на окото ми, което не е бяло а съвсем леко синкаво. Не знам:) Здраве и любов на всички!

  8. Мария каза,

    Писа на декември 13, 2010 @ 16:22

    Здравейте,
    Поздравления за хубавия сайт :)

    А дали има някакъв астрологичен белег, който вие сте открила например в наталните карти на децата индиго? Има различни мнения по въпроса – някои казват, че се срещат струпвания на планети в един дом, други, че всички планет са от едната страна на наталната карта, а трети, че е нужно слънцето или асцендента да минават през 26 градуса в Стрелец, тъйа кто там бил центъра на галактиката. Какво е вашето мнение като професионалист?

  9. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 17, 2010 @ 11:45

    Мария,
    има разбира се :)
    Значим астрологичен белег е присъствието на аспекти между висшите планети в една натална карта, а също така намирането на Уран,най-вече, в първи дом,близо до асцендента.

  10. Мария каза,

    Писа на декември 17, 2010 @ 12:37

    Благодаря за отговора :)
    Бих се радвала на повече информация, може би в някоя друга ваша статия :) Всичко добро и весели празници :)))

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 17, 2010 @ 13:57

    Мария,
    да, темата е интересна, но иска повече време, когато и ако го имам :) ще поработя върху отделен материал. Весели празници и на вас! :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии