Цветовете на Аурата

 

Муси Дачева

Аурата е част от човешкото присъствие на Земята. Тя е енергийно поле, което се излъчва във всички посоки и при здрав човек има яйцевидна форма. Цветовете на аурата на всеки човек и тяхната интензивност се променят многократно в рамките на един ден в зависимост от мислите и породените от тях емоции. Има цветови модели, които могат да се запазят за по-дълго време – за месеци и години.

“Аурата, и промените в нея, отразява физическите, емоционалните, мисловните и духовните аспекти на личността.” казва Тед Андрюс  в “Как да виждаме и разчитаме аурата”.Цветовете, които са разположени близо до физическото тяло, отразяват здравословното му състояние и те са с дълготраен ефект. Колкото по-навън е разположен цветът, толкова с по-краткотрайно преживяване е свързан той.

Ясните, ярки, наситени с лъчиста енергия цветове говорят за добро и хармонично психично и емоционално състояние. Мътните, плътни цветове показват дисбаланс на организма и вероятни здравословни проблеми в областта на тялото, където те са локализирани.

Тъмните, но ярки цветове, показват високоенергийно ниво. Всеки цвят притежава множество нюанси, като  наситеността, чистотата, яркостта, а също така и  разположението в ауричното поле могат да означават различни неща. Затова разчитането на аурата е сложен процес. В книгата си “Аурата и безсмъртното тяло” Жан Приор казва: “Дори само в материалния свят човешкото око може да различи триста и двадесет нюанса. Освен това тези безбройни нюанси се съчетават помежду си и на фона на един цвят се наслагват други под формата на точици, петънца, ивици, облаци, вълни, ресни, изригвания и разцъфтявания”

aura-bild32

Едноцветни аури се срещат много рядко, но при някои хора има един основен цвят. По-често в енергийното поле на човека участват няколко цвята, които влизат в цветови комбинации с общо значение.

Когато сензитив наблюдава аурата на друг човек, той я възприема посредством собствения си цвят или цветова композиция и това влияе на субективната му преценка. Например ако неговата блести в синьо, а наблюдаваният човек излъчва в червено, то той може да бъде възприеман във синьо-виолетовата гама.

Всеки цвят в аурата и всеки негов нюанс в зависимост от конкретните условия може да бъде интерпретиран в положителен или отрицателен аспект. Така например яркото прозрачно червено показва великодушие, амбиция, силна воля и предприемчивост. Тъмночервеното обаче говори за егоизъм, жестокост, гневливост.  Яркозеленото е знак за здраве, бодрост, грижовност, лоялност. Тъмнозеленото обаче показва подлост, завист, предателство.
Яркото лъчисто небесносиньо говори за честност, искреност и всеотдайност, кадифеносиньото показва силно вътрешно развитие, и висока  духовност, яркоиндигово синьото е знак за инициативност и религиозност. Бледосиньото обаче показва мекушавост и нерешителност, стоманено сиво-синьото говори за жестокост, а много тъмно индиговосиньо, близо до черното е знак за престъпни наклонности и религиозен фанатизъм.

aura-4

Цветът на аурата се свързва с дрехите към които имаме предпочитания. Когато носим дрехи, които имат цвят, хармоничен на основния цвят на нашата аура, те усилват и стабилизират нейните вибрации, което от своя страна ни кара да се чувстваме по-добре. И обратно, предпочитанието към дрехи с цветове дисхармонични на собствената аура, показва период на здравословни проблеми.

Физическа и астрална аура

Цветът на аурата,който наблюдаваме във физическото ниво е различен от цвета на аурата  излъчван в Духовния свят. Такава разлика установява изследователят на живота между преражданията д-р . В книгата си “Следите на душите” той прави следната констатация: “Когато лечителите наблюдават цветовите аури около човешките същества, тези цветове са излъчвания на физическото тяло. Освен мислите на човешкия мозък, които се влияят от емоционалната ни нагласа, човешките аури отразяват състоянието на централната нервна система, химическия баланс и всички важни органи. Дори мускулите и кожата са от значение за физическата енергия около нас. Естествено има връзка между душевното съзнание и телата ни, но физическото и психическото здраве са главните фактори за човешките аури.”

В Духовния свят всяка Душа има основен цвят на аурата, който отразява степента на напредък. Младите души светят в бяло, светлосиво, розово, бледооранжево. С напредването на духовната опитност цветът на аурата става все по наситен. Жълто, наситено златисто, зелено и кафеникавозелено са белег на средно напреднали души. Високоеволюиралите души имат основни цветове в спектъра на синьо, тъмносиньо, индигово, лилаво. Според д-р Нютън те изобщо не се или много рядко се прераждат на Земята. Освен основният цвят всяка душа има и допълнителен, ореолен цвят, който показва качества и предпочитания.

“Въпреки че има много неща, които не зная за цялата матрица от душевни енергийни нюанси, установих, че промените в централните цветове стават много по-трудно забележими след четвърто ниво. В дългите години на изследвания събирах сведенията, които получавах от клиентите си за вторичните ореолни цветове. Всеки от главните има свой обхват на разпространение. Над деветдесет процента от клиентите ми са на едно мнение за качествата, които тези цветове отразяват у една душа. Систематизирах получената информация и я сведох до три от най-често приписваните значения на всеки ореолен нюанс.
Черното означава увредена или отрицателно повлияна душевна енергия, каквато обикновено може да се види в духовните възстановителни центрове.
Бяло: чистота, яснота, неуморност
Сребристо: ефирност, доверие, отстъпчивост
Червено: страст, енергичност, чувствителност
Оранжево: щедрост, импулсивност, откритост
Жълто: закрила, сила, смелост
Зелено: утеха, насърчение, състрадание
Кафяво: стабилност, толерантност, усърдие
Синьо: знание, снизходителност, откровеност
Лилаво: мъдрост, истина, духовност.”

Източници на снимките:

http://www.madra.dp.ua/galery/galery2.html

http://www.kosmohealer.narod.ru/PHOTO.html

http://www.madra.dp.ua/galery/galery17.html

http://www.novosvit.com/paradigma/aura/aura_galereya.htm

http://www.photoaura.ru/export_photogallery_simple.php?docId=3332&page=1

http://www.auraphoto.com/examples/

http://www.auraphoto.com.au/aura/main_menu.htm

http://clients.net2000.com.au/~shankara/Aura%20Color.html

Всички права запазени. Не се разрешава препубликация.

Етикети: , , , , , , , , , ,

2 коментара so far »

 1. мия каза,

  Писа на март 20, 2009 @ 13:20

  Благодаря ви за полезната информация.Аз ви препоръчман един прекрасен сайт Sirius1-bg.net.Светлина и Любов

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на март 20, 2009 @ 16:04

  Да мия,
  това е един чудесен сайт, на Татяна Микушина, една от земните ни връзки с Възнесените Владици.Благодаря ти!
  Линк към този сайт съм дала в различни наши статии, като например в тази-“Послание от Хелиос” , Послание на Конфуций, в “2012 година – катастрофа или трансформация … част II” и др.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог