КАУЗАЛНОСТ НА САТУРНОВИТЕ ТРАНЗИТИ КЪМ РОЖДЕНОТО СЛЪНЦЕ

Резюме на доклад изнесен пред III Национална астрологична на БАА май 2006г.

В астрологичната практика е известно, че движението на по Зодиака е най-тясно свързан със събитийността в човешкия живот в сравнение с всички останали участници в космическия танц. С огромните си и величествени пръстени той е най-атрактивната планета в Слънчевата система. обикаля зодиакалния кръг за около 29,5 години и повчето хора изживяват по два сътурнови цикъла.

Намирайки се между вътрешните и външните планети, Сатурн е символичната граница между подсъзнателната мотивация и съзнателната проява. Той въплащава в себе си стремежа на човек да придобие по-голяма сигурност, да оформи чувството си за собствена стойност и сила.

Разполагането на Сатурн в определен в наталната карта показва начина, по който човек пренастройва вътрешния си живот, за да преодолее препятствията, изпречващи се на пътя му.

Позицията на Сатурн в определен дом на рождествения от своя страна определя сферите на живота, в които роденият има нужда да поеме по-голяма отговорност за себе си, за да се развие като зряла личност.

По пътя си в наталната карта Сатурн прави всички възможни аспекти както към рожденото слънце така и към всички останали астроточки. Аспектите му отразяват принципа на ограничението, структурирането и формообразуването.

Позицята на рождения Сатурн обаче винаги определя онази база, която помага да се прецени какво трябва да се научи относно ограниченията и потискането. Изградените вътрешни задръжки са в пряка връзка с проблемите и трудностите, които възникват при транзитирането на Сатурн.

Муси Дачева

15 март 2006г.

Етикети: , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог