КАУЗАЛНОСТ НА САТУРНОВИТЕ ТРАНЗИТИ КЪМ РОЖДЕНОТО СЛЪНЦЕ

Резюме на доклад изнесен пред III Национална астрологична на БАА май 2006г.

В астрологичната практика е известно, че движението на Сатурн по Зодиака е най-тясно свързан със събитийността в човешкия живот в сравнение с всички останали участници в космическия танц. С огромните си и величествени пръстени той е най-атрактивната планета в Слънчевата система. Сатурн обикаля зодиакалния кръг за около 29,5 години и повчето хора изживяват по два сътурнови цикъла.

Намирайки се между вътрешните и външните , Сатурн е символичната граница между подсъзнателната мотивация и съзнателната проява. Той въплащава в себе си стремежа на човек да придобие по-голяма сигурност, да оформи чувството си за собствена стойност и сила.

Разполагането на Сатурн в определен в наталната карта показва начина, по който човек пренастройва вътрешния си живот, за да преодолее препятствията, изпречващи се на пътя му.

Позицията на Сатурн в определен дом на рождествения от своя страна определя сферите на живота, в които роденият има нужда да поеме по-голяма отговорност за себе си, за да се развие като зряла личност.

По пътя си в наталната карта Сатурн прави всички възможни аспекти както към рожденото слънце така и към всички останали астроточки. Аспектите му отразяват принципа на ограничението, структурирането и формообразуването.

Позицята на рождения Сатурн обаче винаги определя онази база, която помага да се прецени какво трябва да се научи относно ограниченията и потискането. Изградените вътрешни задръжки са в пряка връзка с проблемите и трудностите, които възникват при транзитирането на Сатурн.

Муси Дачева

15 март 2006г.

Етикети: , , , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Daniela за Седмичен хороскоп 18-24 януари 2021
  2. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  5. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни