Марс и какви мъже харесват жените

blog Mars 2

Муси Дачева

Всяка жена има своя представа за идеалния мъж. Но също така има и един събирателен образ на предпочитания партньор към който се придържат значителна част от жените. Мъжът, трябва да бъде интелигентен и самоуверен, да има приятен външен вид, да е общителен и отзивчив, а в днешно време и да печели добре.

Разглеждайки наталната карта на всеки човек, било то жена или мъж, можем да опишем с основни, едри щрихи характера на онзи или онази, с която би се чувствал добре и би изпитал привличане към него или нея. За тази цел ни помагат различни астрологични фактори. Значение имат зодиакалните знаци на 5-ти и 7- ми дом, техните планетни господари и взаимните им отношения (аспекти), планетите в 7-ми дом и архетипите,които представят те, както и връзките им с останалите планети. Важно значение отдаваме и на така наречените сигнификатори на брака по пол. В мъжката карта това са  и и астрообстоятелствата около тях като има значение дали раждането е дневно или нощно. По първия сходящ аспект на Венера, Луната или на господаря на 7-ми дом можем да кажем с представителка на коя зодия ще бъде първият брак и дали той ще бъде успешен или не.

В женската карта сигнификаторите на брака по пол или представата за мъжа задават позициите на Слънцето и по знак и тяхните аспекти с останалите планети. По броя на планетите, с които те имат сходящи аспекти можем да преценим най-напред възможностите на една жена за успешни връзки, а после и с представител на коя зодия е вероятно да има брак, и дали ще бъде този брак добър. Всичко това на пръв поглед изглежда твърде сложно, но всъщност не е така.

Марс е първата от така наречените външни планети, тъй като орбитата, по която той обикаля около Слънцето е с по-голям радиус от този на орбитата на Земята. Времето, за което Марс прави една пълна обиколка около Слънцето, е около 2 години.

В астрологичната интерпретация Марс е символ на активното начало, на волята, импулса и стремежа за себеутвърждаване. Заедно със Слънцето в женската карта представят идеала й за мъж. За да има обаче емоционален контакт, за да има привличане, между сигнификаторите по пол в женската – Слънцето и Марс, и в мъжката – Венера и Луната, натални карти, трябва да има астрологичен контакт, който се обозначава от позитивните аспекти като тригон и секстил, или от напрегнатите аспекти –  опозиция и квадрат, което е гаранция за траен съюз.

Според едно мое изследванев при близо 70 от 100 семейни двойки, между Марс в женската карта и  Венера и/или Луната на мъжа има астрологична връзка- аспект.

Какви мъже са привлекателни за жените с Марс в различните зодиакални знаци?

Жена с
Жена, която има Марс в Овен изпитва влечение към активни и поривисти представители на силния пол. Мъжът трябва да е дързък и смел, да не се страхува от битки и в сферата на любовта, така и във всички области на съвместния им живот. Може да не е много сантиментален, но да умее да отстоява себе си и да бъде прагматичен. Нерядко жената с Марс в Овен предпочита да изживее живота си сама вместо да се обвързва с когото и да е.  Хармонична връзка създава с мъж с Венера (и/или Луна) в огнен знак – Лъв, Овен или Стрелец.
С Марс в Овен са: Антония Първанова, Глория, Десислава Добрева

Жена с Марс в Телец
Жените, които имат Марс в Телец често са привлечени от мъже, които имат мек, отстъпчив характер. Той трябва да бъде нежен, но и страстен, да отстоява любовта им при всякакви обстоятелства. Обичта между двамата е залог за дълга връзка. Мъжът трябва също така да е привързан към семейството и да работи усилено за неговото материално обезпечаване, “да внася в дома, а не да изнася”. Подхожда си с мъж с Венера (и/или Луна) в земен знак – Телец, Козирог или Дева.
С Марс в Телец са: Селин Дийон, Гинка Станчева, Виза Недялкова, Весела Лечева

Жена с
Жена, която има Марс в Близнаци може да бъде  привлечена от интелигентен и общителен мъж с разностранни интереси. Той трябва да бъде предприемчив и самостоятелен, да е готов винаги за диалог и обсъждане на проблемите. Да умее да създава и задържа приятелства за себе си и за двойката. Жената с Марс в Близнаци често се влюбва в свой съученик или състудент. Тя може да бъде привлечена и от мъж по-млад на години или по-незрял, с по-малко житейски опит. Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във въздушен знак – Водолей, Везни или Близнаци.
С Марс в Близнаци са: Елисавета Багряна, Кали

Жена с Марс в Рак
За жена с Марс в Рак домът и семейството са много важни в ранна възраст, когато нещо се случва и разклаща чувството им за сигурност. Понякога е развод на родителите или ранна загуба на един от тях. Когато искат да създадат свое семейство те търсят мъж, който е способен да им даде това усещане за защитеност. За тях са привлекателни мъжете тип домошар, които обичат дома и искат да имат много деца. Жената притежава в голяма степен сприхав нрав или агресивен характер, заради своя Марс в Рак. Тя може да не позволява да бъде контролирана, да отхвърля авторитети и да не незачита правила и норми, заемйки винаги защитна субективна позиция.  Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във воден знак – Рак, Скорпион, Риби.
С Марс в Рак са: Катя Паскалева, Венета Райкова

Жена с Марс в Лъв
Жената с Марс в Лъв има силен характер и може да бъде привлечена от мъж, който има качества, които го издигат над нивото на останалите й познати. Той трябва да блести с нещо. Това може да е ум, красота, власт, дори ръст, да се занимава с нещо интересно и атрактивно. Социалният му статус е също много важен – да произхожда от изявен род, в миналото или в настоящето, може  да е чужденец. Жената с Марс в Лъв може да позволи на мъжа, когото обича да я командва, но той не трябва да пречи на нейната изява и себеразвитие. Тя притежава  вътрешна  сила и благородство на характера и често се държи покровителствено към мъжете, с които се обвързва. Хармонична връзка създава с мъж с Венера и/или Луна в огнен знак – Лъв, Овен или Стрелец.
С Марс в Лъв са: Едит Пиаф, Хилари Клинтън, Деми Мур, София Лорен, Илиана Раева, Мариана Попова

Жена с Марс в  Дева
Марс в Дева в наталната карта на една жена насочва вниманието й към мъж, който има приятно, ненатрапчиво излъчване, работлив е и подава сигнали, че може да бъде практичен и скромен. Неговото постоянство и предзсказуемост обещават да и създадат спокоен, лишен от резки обрати и дълбоки преживявания живот. Марс в Дева дават на жената голяма себекритичност и силен стремеж към съвършенство. На мъжът до нея тя разчита да я приема такава, каквато е, да и оказва безусловна подкрепа, но също така да и дава възможност и тя да се грижи за него по начина, по който тя намира за правилен.
Жена с Марс в Дева си подхожда  с мъж с Венера (и/или Луна) в земен знак – Телец, Козирог или Дева.
С Марс в Дева са: Лейди Даяна, Стефка Костадинова, Аня Пенчева

Жена с Марс във  Везни
Жената с Марс във Везни е привлечена от мъж – артистичен, представителен и с добри маниери. Често това може да е най-харесваният мъж в компанията, за вниманието на когото тя трябва да положи много усилия. Ако свърже живота си с такъв човек, тя винаги ще трябва да доказва, че е най-добрата и че той е постъпил правилно като я е избрал. Ще се старае да бъде първа в професията си, ще поддържа изряден външен вид така че да бъде винаги привлекателна и желана. Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във въздушен знак – Водолей, Везни или Близнаци.
С Марс в Везни са: Ким Бейсингър, Никол Кидман, Райна Кабаиванска, Доротея Тончева, Галка

Жена с Марс в Скорпион
Жените с Марс в Скорпион притежават страст, силна воля и самостоятелност, която често приписваме като положителна характеристика за мъжете.Те имат властна натура и отлично се справят и сами в живота. Ако попаднат на подходящия мъж стават изключително всеотдайни съпруги. Условието за това е мъжът да приеме нейната водеща роля и да я дарява с възхищението и любовта си, и да й бъде верен. Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във воден знак- Рак, Скорпион, Риби.
С Марс в Скорпион са: Мария Калас, Опра Уинфри, Стоянка Мутафова , Блага Димитрова, Надежда Захариева, Невена Коканова , Камелия Тодорова, Албена Денкова, Гала,Преслава

Жена с Марс в Стрелец
Жената с Марс в Стрелец е изпълнена с идеализъм и обикновено насочва своята активност от ранна възраст в полза на обществото. Тя е физически много активна, често се занимава със спорт. Мъжът, който би я привлякъл, трябва да е спортен тип – смел, подвижен, да обича движението, да има много физическа енергия и да споделя нейните увлечения. Не й допадат мъжете домошари. Той трябва да има разностранни интереси, няколко хобита и да й предлага разнообразие в семейния живот. Хармонична връзка създава с мъж с Венера (и/или Луна) в огнен знак – Лъв, Овен или Стрелец.
С Марс в Стрелец са: Анхела Меркел, Мадонна

Жена с Марс в Козирог
Жената, която има Марс в Козирог си поставя високи цели и може да бъде привлечена от мъж, в когото вижда авторитет и силен, дори властен характер. Той трябва да стои твърдо на земята, да е перспективен в това, с което се занимава, но и да е отговорен и в състояние да се грижи за семейство. В личните отношения тя е готова да приеме повече прагматизъм и по-малко сантименталност. Ако мъжът обаче се стреми към абсолютна власт във връзката и й налага твърде много ограничения, тя е готова да се освободи и да продължи сама пътя си. Подхожда си с мъж с Венера (и/или Луна) в земен знак- Телец, Козирог или Дева.
С Марс в Козирог са: Джулия Робъртс, Катрин Зита-Джоунс, Раиса Горбачова, Лили Иванова, Евгения Калканджиева

Жена с Марс във Водолей
Жените с Марс във Водолей се привличат от социален тип мъже, такива с които имат близки възгледи и сходна ценностна система. Често връзката се поражда при общуване в група по интереси, клуб, отбор или партия. Мъжът трябва да се интересува от света навън, от глобалните проблеми на планетата, да споделя нейната кауза и да бъде постоянен в убежденията си. Да бъде самобитен, оригинален и надежден.
Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във въздушен знак - Водолей, Везни или Близнаци.
С Марс в Водолей са: Джейн Фонда, Анджелина Джоли

Жена с Марс в Риби
Жена с Марс в Риби би била привлечена от мъж, който е нежен и чувствителен, способен да се отдаде изцяло на връзката им, готов на много жертви заради нея. Самата тя се чувства неуверена и има потребност от мъж, който да внася стабилност в живота й. Жената често идеализира качествата на мъжа и се отнася майчински към него като поема по-голяма част от общите задължения.
Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във воден знак- Рак, Скорпион, Риби.
С Марс в Риби са: Мерлин Монро, Татяна Лолова

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , , ,

11 коментара so far »

 1. Пламена Коева каза,

  Писа на февруари 20, 2009 @ 18:49

  Здравейте,
  Аз също страшно много се интересувам от астрология и ми е интересно вие какво ще кажете за мен и моя годеник,тъй като ни предстпи сватба:
  той е роден на 26.04.1979-телец,с луна в телец а аз съм на 19.07.1981г-рак, с луна -водолей и асцендент-скорпион!От гледна точка на астрологията имааме ли предпоставка за успешен брак?и подходяща ли е датата 09.09.2009 за сключването му?
  Благодаря ви предварително!

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 21, 2009 @ 0:09

  Пламена Коева,
  има благоприятни съчетания между двете рождени дати.
  Датата 090909 е коментирана на тази страница.

 3. Пламена Коева каза,

  Писа на февруари 21, 2009 @ 11:15

  здравейте отново :)
  много ви благодаря за отделеното време, и тъй като прочетох за датата 09.09.2009г, се спряхме на датата 05.09.2009г-какво ще кажете за тази дата,тъй като сме решили да е началото на септември?или е добре да изчакаме следващия месец?

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 21, 2009 @ 15:39

  Пламена Коева,
  месец септември е натоварен от гледна точка на астрологгията. На 5-ти септември макар Меркурий и Венера да са директни, има значителен брой напрегнати аспекти, които могат да ви донесат доста тревоги. Освен това е третият ден на пълнолунието.

 5. snqg каза,

  Писа на февруари 21, 2009 @ 21:28

  Привет,

  Липсата на каквито и да е плнети в 5-и и 7-и дом в наталната карта на жена значи ли липса на връзки/брак в живота и?

 6. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 22, 2009 @ 10:28

  snqg,
  не е задължително. Трябва да се разгледат господарите на домовете. Ако те имат сходящи аспекти с други планети-това значи възможности.

 7. amb каза,

  Писа на февруари 22, 2009 @ 20:48

  здравеите,муси
  по последното питане за 5 и 7 дом-аз нямам планети в тези два дома
  5дом- риби
  7дом-телец,съответно търся аспекти на нептун и венера
  имам само един -венера-нептун -квадрат
  как бихте го изтълкувала
  благодаря

 8. Муси Дачева каза,

  Писа на февруари 23, 2009 @ 10:32

  amb,
  не тълкувам натални карти “на парче”.
  Бих ви посъветвала да разгледате аспектите и на другия господар на Риби- Юпитер, който в случая има по-голямо отношение към брака.

 9. Цветана Николаева Конова каза,

  Писа на ноември 23, 2009 @ 23:08

  Здравейте,
  Аз много се интересувам от астрология и ми е интересно вие какво ще кажете за мен и моя годеник,тъй като ни предстои сватба:
  той – Антон е роден на (лични данни)-телец, а аз – Цветана съм родена на (лични данни)стрелец. От гледна точка на астрологията имаме ли предпоставка за успешен брак? КОЯ е подходящата датата през 2010 за сключването му?
  Благодаря ви предварително!

 10. Муси Дачева каза,

  Писа на ноември 24, 2009 @ 14:21

  Цветана Николаева Конова,
  това че много се интересувате от астрология е отлично, защото разбирате за какво се говори в специализираните материали в сайта. Ще ви бъде полезно и да се включите в обсъжданите теми във форума. Професионален анализ на личните ви рождени данни обаче се поръчва на mussydacheva@abv.bg

 11. милена каза,

  Писа на февруари 25, 2010 @ 17:42

  здравеите,Муси, може ли да ми кажете има ли съвместимост между мен,родена на 8.7.1978 в 10.30 и Николай,роден на 17.5.1973,роден след обяд, не знам час,благодаря ви много

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни