Марс и какви мъже харесват жените

blog Mars 2

Муси Дачева

Всяка жена има своя представа за идеалния мъж. Но също така има и един събирателен образ на предпочитания партньор към който се придържат значителна част от жените. Мъжът, трябва да бъде интелигентен и самоуверен, да има приятен външен вид, да е общителен и отзивчив, а в днешно време и да печели добре.

Разглеждайки наталната карта на всеки човек, било то жена или мъж, можем да опишем с основни, едри щрихи характера на онзи или онази, с която би се чувствал добре и би изпитал привличане към него или нея. За тази цел ни помагат различни астрологични фактори. Значение имат зодиакалните знаци на 5-ти и 7- ми дом, техните планетни господари и взаимните им отношения (аспекти), планетите в 7-ми дом и архетипите,които представят те, както и връзките им с останалите планети. Важно значение отдаваме и на така наречените сигнификатори на брака по пол. В мъжката карта това са  и и астрообстоятелствата около тях като има значение дали раждането е дневно или нощно. По първия сходящ аспект на Венера, Луната или на господаря на 7-ми дом можем да кажем с представителка на коя зодия ще бъде първият брак и дали той ще бъде успешен или не.

В женската карта сигнификаторите на брака по пол или представата за мъжа задават позициите на Слънцето и по знак и тяхните аспекти с останалите планети. По броя на планетите, с които те имат сходящи аспекти можем да преценим най-напред възможностите на една жена за успешни връзки, а после и с представител на коя зодия е вероятно да има брак, и дали ще бъде този брак добър. Всичко това на пръв поглед изглежда твърде сложно, но всъщност не е така.

Марс е първата от така наречените външни планети, тъй като орбитата, по която той обикаля около Слънцето е с по-голям радиус от този на орбитата на Земята. Времето, за което Марс прави една пълна обиколка около Слънцето, е около 2 години.

В астрологичната интерпретация Марс е символ на активното начало, на волята, импулса и стремежа за себеутвърждаване. Заедно със Слънцето в женската карта представят идеала й за мъж. За да има обаче емоционален контакт, за да има привличане, между сигнификаторите по пол в женската – Слънцето и Марс, и в мъжката – Венера и Луната, натални карти, трябва да има астрологичен контакт, който се обозначава от позитивните аспекти като тригон и секстил, или от напрегнатите аспекти –  опозиция и квадрат, което е гаранция за траен съюз.

Според едно мое изследванев при близо 70 от 100 семейни двойки, между Марс в женската карта и  Венера и/или Луната на мъжа има астрологична връзка- аспект.

Какви мъже са привлекателни за жените с Марс в различните зодиакални знаци?

Жена с
Жена, която има Марс в Овен изпитва влечение към активни и поривисти представители на силния пол. Мъжът трябва да е дързък и смел, да не се страхува от битки и в сферата на любовта, така и във всички области на съвместния им живот. Може да не е много сантиментален, но да умее да отстоява себе си и да бъде прагматичен. Нерядко жената с Марс в Овен предпочита да изживее живота си сама вместо да се обвързва с когото и да е.  Хармонична връзка създава с мъж с Венера (и/или Луна) в огнен знак – Лъв, Овен или Стрелец.
С Марс в Овен са: Антония Първанова, Глория, Десислава Добрева

Жена с Марс в Телец
Жените, които имат Марс в Телец често са привлечени от мъже, които имат мек, отстъпчив характер. Той трябва да бъде нежен, но и страстен, да отстоява любовта им при всякакви обстоятелства. Обичта между двамата е залог за дълга връзка. Мъжът трябва също така да е привързан към семейството и да работи усилено за неговото материално обезпечаване, “да внася в дома, а не да изнася”. Подхожда си с мъж с Венера (и/или Луна) в земен знак – Телец, Козирог или Дева.
С Марс в Телец са: Селин Дийон, Гинка Станчева, Виза Недялкова, Весела Лечева

Жена с
Жена, която има Марс в Близнаци може да бъде  привлечена от интелигентен и общителен мъж с разностранни интереси. Той трябва да бъде предприемчив и самостоятелен, да е готов винаги за диалог и обсъждане на проблемите. Да умее да създава и задържа приятелства за себе си и за двойката. Жената с Марс в Близнаци често се влюбва в свой съученик или състудент. Тя може да бъде привлечена и от мъж по-млад на години или по-незрял, с по-малко житейски опит. Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във въздушен знак – Водолей, Везни или Близнаци.
С Марс в Близнаци са: Елисавета Багряна, Кали

Жена с Марс в Рак
За жена с Марс в Рак домът и семейството са много важни в ранна възраст, когато нещо се случва и разклаща чувството им за сигурност. Понякога е развод на родителите или ранна загуба на един от тях. Когато искат да създадат свое семейство те търсят мъж, който е способен да им даде това усещане за защитеност. За тях са привлекателни мъжете тип домошар, които обичат дома и искат да имат много деца. Жената притежава в голяма степен сприхав нрав или агресивен характер, заради своя Марс в Рак. Тя може да не позволява да бъде контролирана, да отхвърля авторитети и да не незачита правила и норми, заемйки винаги защитна субективна позиция.  Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във воден знак – Рак, Скорпион, Риби.
С Марс в Рак са: Катя Паскалева, Венета Райкова

Жена с Марс в Лъв
Жената с Марс в Лъв има силен характер и може да бъде привлечена от мъж, който има качества, които го издигат над нивото на останалите й познати. Той трябва да блести с нещо. Това може да е ум, красота, власт, дори ръст, да се занимава с нещо интересно и атрактивно. Социалният му статус е също много важен – да произхожда от изявен род, в миналото или в настоящето, може  да е чужденец. Жената с Марс в Лъв може да позволи на мъжа, когото обича да я командва, но той не трябва да пречи на нейната изява и себеразвитие. Тя притежава  вътрешна  сила и благородство на характера и често се държи покровителствено към мъжете, с които се обвързва. Хармонична връзка създава с мъж с Венера и/или Луна в огнен знак – Лъв, Овен или Стрелец.
С Марс в Лъв са: Едит Пиаф, Хилари Клинтън, Деми Мур, София Лорен, Илиана Раева, Мариана Попова

Жена с Марс в  Дева
Марс в Дева в наталната карта на една жена насочва вниманието й към мъж, който има приятно, ненатрапчиво излъчване, работлив е и подава сигнали, че може да бъде практичен и скромен. Неговото постоянство и предзсказуемост обещават да и създадат спокоен, лишен от резки обрати и дълбоки преживявания живот. Марс в Дева дават на жената голяма себекритичност и силен стремеж към съвършенство. На мъжът до нея тя разчита да я приема такава, каквато е, да и оказва безусловна подкрепа, но също така да и дава възможност и тя да се грижи за него по начина, по който тя намира за правилен.
Жена с Марс в Дева си подхожда  с мъж с Венера (и/или Луна) в земен знак – Телец, Козирог или Дева.
С Марс в Дева са: Лейди Даяна, Стефка Костадинова, Аня Пенчева

Жена с Марс във  Везни
Жената с Марс във Везни е привлечена от мъж – артистичен, представителен и с добри маниери. Често това може да е най-харесваният мъж в компанията, за вниманието на когото тя трябва да положи много усилия. Ако свърже живота си с такъв човек, тя винаги ще трябва да доказва, че е най-добрата и че той е постъпил правилно като я е избрал. Ще се старае да бъде първа в професията си, ще поддържа изряден външен вид така че да бъде винаги привлекателна и желана. Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във въздушен знак – Водолей, Везни или Близнаци.
С Марс в Везни са: Ким Бейсингър, Никол Кидман, Райна Кабаиванска, Доротея Тончева, Галка

Жена с Марс в Скорпион
Жените с Марс в Скорпион притежават страст, силна воля и самостоятелност, която често приписваме като положителна характеристика за мъжете.Те имат властна натура и отлично се справят и сами в живота. Ако попаднат на подходящия мъж стават изключително всеотдайни съпруги. Условието за това е мъжът да приеме нейната водеща роля и да я дарява с възхищението и любовта си, и да й бъде верен. Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във воден знак- Рак, Скорпион, Риби.
С Марс в Скорпион са: Мария Калас, Опра Уинфри, Стоянка Мутафова , Блага Димитрова, Надежда Захариева, Невена Коканова , Камелия Тодорова, Албена Денкова, Гала,Преслава

Жена с Марс в Стрелец
Жената с Марс в Стрелец е изпълнена с идеализъм и обикновено насочва своята активност от ранна възраст в полза на обществото. Тя е физически много активна, често се занимава със спорт. Мъжът, който би я привлякъл, трябва да е спортен тип – смел, подвижен, да обича движението, да има много физическа енергия и да споделя нейните увлечения. Не й допадат мъжете домошари. Той трябва да има разностранни интереси, няколко хобита и да й предлага разнообразие в семейния живот. Хармонична връзка създава с мъж с Венера (и/или Луна) в огнен знак – Лъв, Овен или Стрелец.
С Марс в Стрелец са: Анхела Меркел, Мадонна

Жена с Марс в Козирог
Жената, която има Марс в Козирог си поставя високи цели и може да бъде привлечена от мъж, в когото вижда авторитет и силен, дори властен характер. Той трябва да стои твърдо на земята, да е перспективен в това, с което се занимава, но и да е отговорен и в състояние да се грижи за семейство. В личните отношения тя е готова да приеме повече прагматизъм и по-малко сантименталност. Ако мъжът обаче се стреми към абсолютна власт във връзката и й налага твърде много ограничения, тя е готова да се освободи и да продължи сама пътя си. Подхожда си с мъж с Венера (и/или Луна) в земен знак- Телец, Козирог или Дева.
С Марс в Козирог са: Джулия Робъртс, Катрин Зита-Джоунс, Раиса Горбачова, Лили Иванова, Евгения Калканджиева

Жена с Марс във Водолей
Жените с Марс във Водолей се привличат от социален тип мъже, такива с които имат близки възгледи и сходна ценностна система. Често връзката се поражда при общуване в група по интереси, клуб, отбор или партия. Мъжът трябва да се интересува от света навън, от глобалните проблеми на планетата, да споделя нейната кауза и да бъде постоянен в убежденията си. Да бъде самобитен, оригинален и надежден.
Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във въздушен знак - Водолей, Везни или Близнаци.
С Марс в Водолей са: Джейн Фонда, Анджелина Джоли

Жена с Марс в Риби
Жена с Марс в Риби би била привлечена от мъж, който е нежен и чувствителен, способен да се отдаде изцяло на връзката им, готов на много жертви заради нея. Самата тя се чувства неуверена и има потребност от мъж, който да внася стабилност в живота й. Жената често идеализира качествата на мъжа и се отнася майчински към него като поема по-голяма част от общите задължения.
Добра съвместимост има с мъж с Венера (и/или Луна) във воден знак- Рак, Скорпион, Риби.
С Марс в Риби са: Мерлин Монро, Татяна Лолова

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , , , ,

11 коментара so far »

  1. Пламена Коева каза,

    Писа на февруари 20, 2009 @ 18:49

    Здравейте,
    Аз също страшно много се интересувам от астрология и ми е интересно вие какво ще кажете за мен и моя годеник,тъй като ни предстпи сватба:
    той е роден на 26.04.1979-телец,с луна в телец а аз съм на 19.07.1981г-рак, с луна -водолей и асцендент-скорпион!От гледна точка на астрологията имааме ли предпоставка за успешен брак?и подходяща ли е датата 09.09.2009 за сключването му?
    Благодаря ви предварително!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 21, 2009 @ 0:09

    Пламена Коева,
    има благоприятни съчетания между двете рождени дати.
    Датата 090909 е коментирана на тази страница.

  3. Пламена Коева каза,

    Писа на февруари 21, 2009 @ 11:15

    здравейте отново :)
    много ви благодаря за отделеното време, и тъй като прочетох за датата 09.09.2009г, се спряхме на датата 05.09.2009г-какво ще кажете за тази дата,тъй като сме решили да е началото на септември?или е добре да изчакаме следващия месец?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 21, 2009 @ 15:39

    Пламена Коева,
    месец септември е натоварен от гледна точка на астрологгията. На 5-ти септември макар Меркурий и Венера да са директни, има значителен брой напрегнати аспекти, които могат да ви донесат доста тревоги. Освен това е третият ден на пълнолунието.

  5. snqg каза,

    Писа на февруари 21, 2009 @ 21:28

    Привет,

    Липсата на каквито и да е плнети в 5-и и 7-и дом в наталната карта на жена значи ли липса на връзки/брак в живота и?

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 22, 2009 @ 10:28

    snqg,
    не е задължително. Трябва да се разгледат господарите на домовете. Ако те имат сходящи аспекти с други планети-това значи възможности.

  7. amb каза,

    Писа на февруари 22, 2009 @ 20:48

    здравеите,муси
    по последното питане за 5 и 7 дом-аз нямам планети в тези два дома
    5дом- риби
    7дом-телец,съответно търся аспекти на нептун и венера
    имам само един -венера-нептун -квадрат
    как бихте го изтълкувала
    благодаря

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 23, 2009 @ 10:32

    amb,
    не тълкувам натални карти “на парче”.
    Бих ви посъветвала да разгледате аспектите и на другия господар на Риби- Юпитер, който в случая има по-голямо отношение към брака.

  9. Цветана Николаева Конова каза,

    Писа на ноември 23, 2009 @ 23:08

    Здравейте,
    Аз много се интересувам от астрология и ми е интересно вие какво ще кажете за мен и моя годеник,тъй като ни предстои сватба:
    той – Антон е роден на (лични данни)-телец, а аз – Цветана съм родена на (лични данни)стрелец. От гледна точка на астрологията имаме ли предпоставка за успешен брак? КОЯ е подходящата датата през 2010 за сключването му?
    Благодаря ви предварително!

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 24, 2009 @ 14:21

    Цветана Николаева Конова,
    това че много се интересувате от астрология е отлично, защото разбирате за какво се говори в специализираните материали в сайта. Ще ви бъде полезно и да се включите в обсъжданите теми във форума. Професионален анализ на личните ви рождени данни обаче се поръчва на mussydacheva@abv.bg

  11. милена каза,

    Писа на февруари 25, 2010 @ 17:42

    здравеите,Муси, може ли да ми кажете има ли съвместимост между мен,родена на 8.7.1978 в 10.30 и Николай,роден на 17.5.1973,роден след обяд, не знам час,благодаря ви много

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии