Седмичен хороскоп 28 септември-4 октомври 2009г.

Меркурий в Дева тръгва в права посока

Муси Дачева

Огнени знаци

Овен
За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата е благоприятна за напредък в деловата сфера, нещо което е подкрепено от навлизането на Слънцето в знака и предстоящото . В работната среда бъдете предприемчиви, бързи и изобретателни, настъпва момента за реализация на плановете ви. Сключване на сделки или окончателно договаряне обаче правете от сряда нататък, когато Меркурий вече се движи в права посока. В личните взаимоотношения инициативата и поемането на отговорност ще ви донесат успех. Седмицата е подходяща и за започване на ново работно място и за местене в ново жилище – собствено или под наем.

Лъв
Родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв започват седмицата с изясняване на лични взаимоотношения ,които ретроградният все още Меркурий може допълнително да обърка. От сряда нататък обстоятелствата работят във ваша полза като вече с лекота можете да намирате интелигентни решения на трудни въпроси и ситуации. Моментът е благоприятен за обучение- повишаване на квалификацията, за научаване на нови и полезни неща по различни пътища. Решаването на финансови въпроси, както и поемане на сериозен и дългосрочен ангажимент в тази посока, насрочете за дните от сряда нататък.

Стрелец
За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец началото на седмицата е свързано с решаване на финансови въпроси останали недовършени от предната седмица. От сряда нататък обаче новата, директна фаза на Меркурий, ще ви провокира да набележите нови цели и да вложите много енергия в тяхното реализиране. Във втората половина на седмицата, в дните преди пълнолунието фокус на вниманието ви ще бъдат обстоятелства свързани с вашите или на близки децата. Вашите усилия и компетентност могат да допринесат за решаването на проблем, който касае повече хора.

Земни знаци

Телец
Родените под знака на Телец или с асцендент в Телец през тази седмица могат да направят много за хармонизиране на средата, в която живеят и работят. Астрологичната обстановка е благоприятна да положите началото на нова любовна връзка или да придадете повече цвят и романтика на стара. Висок жизнен тонус и добро настроение можете да имате при много малко усилия от ваша страна. Сега е момента да приведете в изпълнение планове, които изискват повече физическа енергия и вътрешна мотивация и всичко това да ви донесе по-голяма социална стабилност. Направете го от сряда нататък,когато Меркурий е вече директен.

Дева
За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева астрологичната обстановка през тази седмица обещава отлични възможности за реализация на планове или намерения, на които ретроградният Меркурий е слагал “прът в колелата” досега. Задържащият ефект от неговото движение в обратна посока отпада в късните часове на деня вторник. На родените в средата на зодията Венера в Дева придава допълнителен чар и добро приемане от околните. Тя ще ви подтиква също така да си купувате по-лъскави и скъпи дрехи и лични вещи, нещо което идва съвсем на място в Слънчевия период на вашата лична жизнена година.

Козирог
За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстои натоварена седмица, в която ще се наложи да взимате важни решения. Част от тях ще бъдат свързани с членове на семейството ви и ще отразяват намеренията ви за дълъг период от време напред. Разчитайте на подкрепата на близките, с които можете да споделите и известен обем от служебни задачи. Периодът е благоприятен за започване на обучение за повишаване на квалификацията, а също и за пътувания в чужбина с цел придобиване на нови знания и умения.

Въздушни знаци

Близнаци
За родените под знака Близнаци или с асцендент в Близнаци астрологичната обстановка през тази седмица е благоприятна за напредък в повечето житейски сфери. С излизането на господаря на знака ви – Меркурий от ретроградната му фаза във вторник вечерта, отпадат редица задръжки и ограничения в деловата активност и личните взаимоотношения. Важна среща, интервю за работа или сключване на договор, насрочете за сряда. Сега сте в Марсовия период на личната си слънчева година и сте в състояние да поемете по-голям физически и емоционален товар от обикновено. Венера от Дева ви прави общителни и ви подтиква да си каните гости.

Везни
За родените под знака на Везни или с асцендент във Везни предстоящата седмица е по-оптимистична и обещава добро развитие на ситуации, в които имате лично активно участие. Венера, вашият господар, движейки се през Дева, ви подтиква да бъдете по-премерени в изразяването на емоциите си и по-прагматични в постъпките си. За родените във втората половина на Везни моментът е подходящ за провеждане на оздравителни процедури, посещения при личния лекар и личния стоматолог. Пълнолунието в неделя е във вашия знак, нещо което може да постави на изпитание партньорските ви взаимоотношения.

Водолей
За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей следващите дни могат да бъдат толкова динамични и интересни,колкото позволява неспокойната ви натура. В понеделник и особено във вторник от вашата инициатива и настойчивост зависи придвижването на важен въпрос, окончателното решаване на който обаче е удачно да оставите за дните от сряда нататък, когато Меркурий тръгне в права посока. Пълнолунието в неделя ще ви зареди с много творческа енергия, която да намери реализация през следващите седмици.

Водни знаци

Рак
За родените със Слънце в Рак и с асцендент в Рак настъпващата седмица носи добра жизненост и воля за привеждане в изпълнение на набелязаното. На част от намеренията, които не сте реализирали или пък сте постъпили не точно според плана ви, през миналата седмица, от сряда нататък можете да дадете ход с голяма вероятност за успех. Родените в първата декада на знака сега са в период, в който изпитват потребност да направят генерална промяна в живота си – да скъсат, доколкото могат, със стари навици, да прекратят връзка или да развалят договор за работа. Краят на тази седмица и в началото на следващата, в дните на пълнолунието, е подходящ момент за тази цел.

Скорпион
Родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион през тази седмица имат възможност да укрепят позициите си в средата на “значимите” си хора. Хармоничната връзка на господаря на вашия знак с Меркурий, който във вторник вечерта излиза от ретроградната си фаза, създава нужните предпоставки да говорите и постъпвате по възможно най-добрият начин. Важни преговори, обсъждане на назрял проблем или направо разрешаване на конфликтна ситуация, насрочвайте за края на седмицата- в четвъртък и петък.

Риби
За родените в зодиакалния знак Риби или с асцендент в Риби седмицата носи противоречиви тенденции. В понеделник и вторник сте все още в миналото и трябва да се справяте със стари неща или да се облегнете на стари изпитани методи. От сряда нататък обаче, когато Меркурий вече в права посока “плува в свои води” ще трябва да смените тактиката и да стъпите на нови форми за справяне с динамично променящата се обстановка както на служебното място, така и в дома. Поставяйте си по-големи и важни цели и ги следвайте без да отклонявате енергия за дреболии.

На 29-и септември, вторник вечерта, Меркурий тръгва в права посока.
Пълнолуние в 11 градуса Везни-Овен, в Неделя – 4 октомври, в 09: 10 часа, бг.вр.
Луната през тази седмица се движи през знаците Козирог, Водолей, Риби и Овен във втора и трета четвърт.

Етикети: , ,

8 коментара so far »

 1. libra каза,

  Писа на септември 27, 2009 @ 23:51

  пълнолунието нали ще е в овен, защо за везните пише, че ще е в техния знак и ще обтегне партньорските им отношения?

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 28, 2009 @ 9:30

  libra,
  при пълнолуние двете светила са в противоположни знаци, в случая Слънцето е във Везни, а Луната е в Овен. По този начин са включени и двата знака по тази ос.
  Луната в Овен се явява в седмото поле на Везни, което е свързано с партньорските взаимоотношения.

 3. moon_in_taurus каза,

  Писа на септември 28, 2009 @ 12:59

  Муси,разкажете нещо за стационарният юпитер тук или във форума:)
  Какво носи това й положение?

 4. Муси Дачева каза,

  Писа на септември 28, 2009 @ 16:55

  moon_in_taurus,
  пуснете го като тема във форума да го обсъдим

 5. Anna каза,

  Писа на октомври 1, 2009 @ 9:07

  Муси, здравей!
  Кога ще тръгне и Юпитер в права посока?
  Поздрави и приятен ден!

 6. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 1, 2009 @ 10:07

  Anna,
  Юпитер излиза от ретроградната фаза съвсем скоро, на 13 октомври сутринта.
  Отначало се движи много бавно и му трябва месец и половина, за да достигне средната си скорост 7 минути на ден. Едва тогава може да се разчита на неговото активно и позитивно, според аспектите му, влияние.

 7. Мария Стефанова каза,

  Писа на октомври 13, 2009 @ 17:03

  уважаема Муси,имам Лилит в Дева,което предполагало да зачитам това положение в хороскопа си ,за евентуално прочистване и спад в теглото.Моля, ако можеш да ми кажеш нещо в тази връзка! Благодаря!

 8. Муси Дачева каза,

  Писа на октомври 13, 2009 @ 22:05

  Мария Стефанова,
  това рождената Лилит ли ви е? По принцип всяка планета,намерена в Дева в рождения хороскоп има отношение към изчистването на организма от шлаките. Лилит в Дева може да ви прави по-чувствителна към теглото.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  2. gravatar Муси Дачева за Астрологичен преглед 2021
  3. gravatar Venera за Астрологичен преглед 2021
  4. gravatar Еми за Хороскоп 2021 за Везни
  5. gravatar Муси Дачева за Хороскоп 2021 за Везни