Пълно слънчево затъмнение на 22 юли 2009 г в Рак

Муси Дачева

имаме тогава, когато лунният диск за няколко минути изцяло покрива слънчевият. За да се случи това, Луната трябва да е достатъчно близо до Земята и да попада точно на линията, свързваща центровете на Земята и Слънцето.

Пълно слънчево затъмнение можем да наблюдаваме средно по един път на година. През 2005 г например е имало две – през април и през октомври, през 2006г – едно през март, а през 2007г нито едно, имало е слънчеви затъмнения,но са били частични.

Пълното слънчево затъмнение е интересно астрономическо явление тъй като, когато Луната скрие слънчевият диск, дава възможност да бъде наблюдавана слънчевата корона в пълния и блясък, а също така и разположените близо до Слънцето космични тела.

Предстоящото пълно слънчево затъмнение на 22 юли 2009 г има точно тези значими астрономически характеристики. Луната се намира на разстояние, по-малко от средното, и лунният диск е малко по-голям от слънчевия. Предният ден, на 21 юли, Луната се намира в точката на перигея (най-близката) по орбитата си около Земята.

Лунната сянка ще премине частично през територията на Индия, Непал, Бангладеш, Бутан, основно през Китай, през югоизточната част на Япония и ще завърши своя път в Тихия океан.

Според астрономите предстоящото Пълно слънчево затъмнение на 22 юли ще бъде най-продължителното за това столетие. Максималната продължителност на пълната фаза ще бъде 6 минути и 39 секунди. За сравнение при миналогодишното Пълно слънчево затъмнение на 1 август 2008 г продължителността на пълната фаза бе 2,5 минути.

Подобно по характеристики Пълно слънчево затъмнение в , според циклите на Сорос, е имало преди 18 години на 11 юли 1991 г.

От територията на нашата страна няма да можем да наблюдаваме затъмнението в “пълния му блясък”, още повече, че то ще се случи в ранните часове на деня. Продължителността на затъмнението ще бъде 3 часа и 40 минути.

От гледна точка на астрологията слънчево затъмнение става, когато съвпадът на Слънцето и Луната, Новолунието, е близо до Лунен възел.

Кое е специалното на предстоящото астрономично-астрологично събитие?

С пълните слънчеви затъмнения се свързват промените в климата, земетресенията, наводненията и други природни катаклизми. Най-силно негативно е влиянието върху страните, през които преминава сянката на Луната, което започва да се усеща няколко месеца преди настъпването на самото събитие и се разгръща в месеците след него. Силата на въздействие зависи от продължителността на пълната фаза, която за предстоящото затъмнение е значителна. За 6 минути и 39 секунди връзката -Слънце ще бъде прекъсната. Сянката на Луната ще спре притока на живителната слънчева енергия към определена зона от земната повърхност.

В близост до пълните слънчеви затъмнения нараства сеизмичната активност по земята. По-голямо раздвижване на земната кора, преди и след затъмнението, се наблюдава в районите, през които преминава лунната сянка.

Между 10 и 15 юли 2009 г станаха 5 силни земетресения, от 6 и 7 степен по Рихтер, като повечето са в южното полукълбо, на сушата и във водата, на територията на Китай, Индонезия, Тайван, Нова Зеландия, Чили, Перу. Допълнителен астрологичен фактор, който предполага силни земетресения в периода на сегашното Пълно слънчево затъмнение, е квадратурата на ретроградните Уран от Риби и Плутон от Козирог, която ще бъде в силата си до 16 август.

Дните преди Новолуние са характерни с общ спад на жизнените функции, умора, отпадналост, понижаване на кръвното налягане при хипотониците.

В дните около Пълното слънчево затъмнение можем да направим много за бъдещето си.

Тъй като Слънцето и Луната ще се прегърнат в Рак, то най-важното е да съумеем да си направим реална преценка за това, което ни се е случило през последните месеци и да си съставим разумен план-минимум за следващите няколко месеца.

Слънчевото затъмнение събира светилата до един от лунните възли и в зависимост от това дали е Северният (възходящ) или Южният (низходящ) едното от тях играе по-голяма роля.

При предишното пълно слънчево затъмнение, на 26 януари 2009г, Слънцето и Луната се събраха при Северния лунен възел (Раху).

На 22 юли 2009 г. съвпадът на дневното и нощното светило ще бъде до Южния лунен възел (Кету). В този случай Луната е пасивният фактор и водеща роля играе Слънцето. Освободената след затъмнението слънчева енергия ще дойде като приливна вълна и ще стимулира повечето от хората за активни целенасочени действия като резултатът от тях може да бъде оценен най-рано на последващото затъмнението след две седмици.

Пълното слънчево затъмнение на 22 юли 2009 г ще бъде в последния градус на зодиакалния знак Рак. Ще окаже силно влияние в живота на родените със слънце в тази зона на Зодиака, а също така и при тези, при които попада в един от четирите кардинални дома на рождествения хороскоп- Първи (личност, Аз, егото), Десети (кариера, социална реализация), Седми (брак, съдружия) и Четвърти (дом, корени).

За дните на Пълното слънчево затъмнение важи поговорката “Каквото посееш, това ще пожънеш”, затова е важно да бъдем добронамерени, обичащи и прощаващи. През тази година преживяваме две новолуния в един и същи знак – Рак. Това е зодиакалният знак, който е най-силно свързан с дома, семейството, рода и Родината.

Влиянието на Пълното слънчево затъмнение е поляризирано, може да бъде както много позитивно и подкрепящо, така и обратно – деструктивно и разрушително. Много зависи от нас самите, от това какви мисловни и физически енергии ще включим в действие в този момент.

Нека се настроим на позитивна вълна и да си пожелаем най-доброто за себе си, за близките си и за Земята ни.

Всички права запазени.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:

1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени

2.Посочен е авторът

3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 коментара so far »

 1. stati каза,

  Писа на август 13, 2009 @ 14:48

  Госпожо Дачева,не знам дали сте попаднали на сайта,чийто линк ще поместя,но отделни пасажи в статията за затъмнението определено са Ваши.
  http://www.astrodiona.com/2009/07/22-5.html#links
  Никъде не виждам да е цитирано името Ви или да е даден линк към Вашия сайт.

 2. Муси Дачева каза,

  Писа на август 13, 2009 @ 15:03

  stati,
  Да статията изцяло е построена върху моята, с някои козметични промени.
  Но от тук нататък направо са си копирали:
  “С пълните слънчеви затъмнения се свързват и промените в климата, земетресенията, наводненията и други природни катаклизми. Най-силно негативно е влиянието върху страните, през които преминава сянката на Луната, което започва да се усеща няколко месеца преди настъпването на самото събитие и се разгръща в месеците след него. Силата на въздействие зависи от продължителността на пълната фаза, която за предстоящото затъмнение е значителна. За 6 минути и 39 секунди връзката Земя-Слънце ще бъде прекъсната. Сянката на Луната ще спре притока на живителната слънчева енергия към определена зона от земната повърхност. В периодите около пълните слънчеви затъмнения нараства сеизмичната активност по земята. По-голямо раздвижване на земната кора, преди и след затъмнението, се наблюдава в районите, през които преминава лунната сянка. Между 10 и 15 юли 2009 г станаха 5 силни земетресения, от 6 и 7 степен по Рихтер, като повечето са в южното полукълбо, на сушата и във водата, на територията на Китай, Индонезия, Тайван, Нова Зеландия, Чили, Перу. Допълнителен астрологичен фактор, който предполага силни земетресения в периода на сегашното Пълно слънчево затъмнение, е квадратурата на ретроградните Уран от Риби и Плутон от Козирог, която ще бъде в силата си до 16 август.
  Освен това слънчевото затъмнение съвпада и с Новолунието за юли. Трябва да имаме предвид, че дните преди Новолуние са характерни с общ спад на жизнените функции, умора, отпадналост, понижаване на кръвното налягане.
  В дните около Пълното слънчево затъмнение можем да направим много за бъдещето си. То става в Рак и е много важно да съумеем да си направим реална преценка за това, което ни се е случило през последните месеци и да си съставим стриктен план за следващите няколко месеца. Друго съществено астрологично обстоятелство е, че съвпадът на дневното и нощното светило ще бъде до Южния лунен възел (Кету). В този случай Луната е пасивният фактор и водеща роля играе Слънцето. Освободената след затъмнението слънчева енергия ще дойде като приливна вълна и ще стимулира повечето от хората за активни целенасочени действия като резултатът от тях може да бъде оценен най-рано на следващото след затъмнението Пълнолуние след две седмици.
  Затъмнението ще бъде в последния градус на зодиакалния знак Рак и ще окаже силно влияние в живота на родените в тази зона на зодиака. За дните на Пълното слънчево затъмнение важи поговорката “Каквото посееш, това ще пожънеш”, затова е важно да бъдем добронамерени, обичащи и прощаващи. През тази година преживяваме две новолуния в един и същи знак – Рак. Това е зодиакалният знак, който е най-силно свързан с дома, семейството, рода и Родината.”
  Открийте разликите, нали!
  Ами нямам думи, то е като епидемия.
  Благодаря ви stati !

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  2. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Десислава за НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР
  4. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед