Ретрограден Нептун в Риби през 2012 г.

Муси Дачева

е външна, спрямо Земята, планета, предпоследната (засега) в Слънчевата система. Открита е, както подобава на такава планета, индиректно. Не чрез пряко наблюдение, а посредством влиянието, което оказва на движението на друга, по-близка до Земята планета -Уран. Официалната дата, на която астрономите я включват в семейството на планетите от слънчевата система, е 23 септември 1846 г. Всъщност всички познати днес планети са били известни на хората на Земята от дълбока древност, но консервативният човешки (научен) ум отхвърля идеята за хелиоцентризма до средата на 16 век, когато се натрупват неопровержими факти, а научната общественост е вече узряла да ги признае, и приеме.

Като космическо тяло Нептун обикаля Слънцето за около 165 години, време за близо два човешки живота. При добро стечение на обстоятелствата можем да преживеем една опозиция на Нептун към нашия рожден. Това значи, че докато сме в това тяло и в този живот, можем да бъдем свидетели на преминаване на планетата само през половината от зодиакалните знаци, да наблюдаваме най-много 6 ингресии в нов знак. Затова влиянието на Нептун се възприема като фоново и повече ориентирано към характеристиките на поколението, а не на отделния индивид.

Нептун управлява зодиакалния знак , това е територия в която планетата се проявява по най-забележим, най-ярък начин, предимно в позитивната страна на своето изразяване. Но в света на дуалността, на Земята, в определени периоди, когато е неблагоприятно поставена спрямо другите планети, или когато е ретроградна, планетата представя и не толкова хармоничната си страна.

На 3 февруари 2012 година Нептун навлезе окончателно в Риби, където ще плува в свои води в следващите 14 години.

Като външна планета Нептун е ретрограден всяка година за период около 5 месеца. През 2012 година ретроградната фаза на планетата обхваща времето между 5 юни 2012 и 11 ноември 2012 г.,Тогава Нептун ще се движи назад от 3° 9′ до 0°21′ в Риби.

Какво можем да очакваме като влияние от ретроградния Нептун в Риби?

При всички случаи много хора ще усетят повишена възприемчивост, чувствителност и изостряне на интуицията, независимо каква е тя при директен Нептун. Дори хората, които смятат, че не са интуитивни, вероятно ще чуят онзи тих вътрешен глас и предварително усещане за това какво и защо се случва с тях, и с близките им, как да постъпят в дадена ситуация. На подсъзнателно ниво много хора, ще проявят интерес към невидимото с просто око, към това което идва като внезапна мисъл или спомен, или сън. Сънищата при някои ще станат по-отчетливи, по-цветни, запомнящи се и с голям процент достоверна прогностика.

Ретроградната планета има свойството да задълбочава темите, върху които влияе. Ретроградният Нептун ще подвежда към самозаблуда, погрешно възприемане на думите и поведението на околните, към прекомерна идеализация на някой харесван човек, поддаване на чуждо психическо и енергийно влияние. Неблагоприятен в емоционално отношение е периодът от 5 до 27 юни 2012 година, когато едновременно са ретроградни двете планети на любовта, на физическата и на платоничната, Венера и Нептун. При мнозина това ще се свързва с връщане към стари връзки, към загатнати и неизяснени отношения от миналото, към търсене на причини, кое?, как?, какво?, защо е било? и как би могло да стане?, ако не се беше случило това и това…

Ретроградната планета поляризира качествата, които управлява в техните крайни проявления, в добрата и в лошата страна, в плюса и в минуса.

Хората, които са психически лабилни, склонни към депресия или имат фобии, ще преживеят ярки епизоди, пропадания или по-дълбоко откъсване от действителността. На се засилва влечението при хора, склонни към пристрастяване- към наркотици, алкохол, секс, хазарт и др. Ще има и такива, които много „ще си повярват“, ще се мислят за гурута, ще бъдат активни да си търсят последователи, а други за месии, които се свързват директно с вселенския Разум.

Ще има хора, при които активната работа на фино ниво, ще доведе до много дълбоки прозрения, до истински ясновидски пробиви в дълбоко пазена тайна информация. Много хора ще се сещат за неща, които са забравили, които са изтласкани в дълбоката памет, поради различни причини. Ще се търси истината за всичко и за всеки.

През тези пет месеца на ретрограден Нептун, от юни до ноември, в света могат да настъпят много промени. Да станат известни, чрез медиите и социалните мрежи, истини от световно значение, които са били скривани от онези, които имат лостовете за упражняване на власт над масите. Също така могат да бъдат правени успешни опити хората да бъдат въведени в нови заблуждения, да бъдат подложени на психоатака и манипулирани да мислят и действат в определена посока.

На духовно ниво всеки поотделно, и всички заедно можем да постигнем много по времето на ретрограден Нептун. Хармоничната вътрешна нагласа, позитивното мислене и целенасочената работа за изчистване на полевите структури, и издигането им на по-високо вибрационно ниво, ще бъдат подкрепени повече след като премине квадрата на Юпитер към Нептун в периода от втората половина на юни до средата на месец юли.

Ретроградният Нептун може да подтикне да се обърнем към най-чистата и най-светлата страна на нашата личност. Получилите вдъхновение за творчество даровити хора на изкуството, ще създадат прекрасни произведения, които ще останат за поколенията.

През есента, особено през октомври и ноември към ретроградния Нептун хармонично се разполага Сатурн, който навлиза в Скорпион. Двете мистични планети, обединявайки усилията си могат да повлияят  благотворно процесите по света, да внесат мъдрост и загриженост за бъдещето на  общия ни дом- синята планета Земя.

Ако се настроим на светлите тонове на тази мистична планета и с чисто сърце се отнасяме към всичко около нас, ще получим и нейните прекрасни дарове- великодушие, съпричастност и ЛЮБОВ.

3 юни 2012 г.

 

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  2. gravatar Деси за Летен хороскоп 2021
  3. gravatar Муси Дачева за Летен хороскоп 2021
  4. gravatar Р- Роси за Летен хороскоп 2021
  5. gravatar Муси Дачева за Планирано секцио и консултация с астролог