Седмичен хороскоп 13-19 ноември 2017

НЛ 18 11 17Венера и Юпитер в съвпад в понеделник

Новолуние в Скорпион в събота

Марс и Плутон в квадрат в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в много емоционална астрологична седмица. Силен фактор е съвпадът на Венера и Юпитер, за който писах в предходния седмичен . Двойката бенефици играе централна роля в астрологичния спектакъл – смесица от драма, трагедия, комедия, фантастика, екшън и романтика, в зависимост от конкретните условия. Защото срещата на двете планети се развива на фона на няколко важни аспекта, с които останалите участници в спектакъла играят поддържащи и съвсем немаловажни роли. В емоционално отношение съвпадът е подкрепен от тригона към Нептун в Риби, но квадратът Меркурий-Нептун е подвеждащ в очакванията, и нечист в намеренията. Това прави картината по-акварелна и мистична, а някои неприятни обстоятелства по-лесни за възприемане и разбиране.

Водната енергия е в силата си, а водните знаци – на гребена на вълната, особено през втората половина на седмицата, когато освен Слънце, Юпитер, Венера и Нептун във воден знак се движи и Луната. Водата е хлъзгава и подмолна, но също така постоянна и търпелива, способна да разруши и най-твърдата скала, стига да има достатъчно време за това. До новолунието във водния знак Скорпион разчиствайте задължения, освобождавайте се от излишното, извинете се за речено и сторено, искайте прошка, давайте прошка, защото това не се прави веднъж в годината, а винаги, когато се натрупва нещо за чистене във взаимоотношенията. Най-подходящ ден в това отношение е сряда, когато Луната преминава през балансьора Везни, след като е подминала позицията на Марс.

Слънцето в Скорпион напуска квадратурата към лунните възли, която създаваше пречки на неподвижните знаци да заявят себе си. В кардиналния кръст също настъпва период на промени и трансформация, заради квадрата на Марс и Плутон, който е другият значим аспект през тази седмица. Напрегнатият аспект между двамата управители на Скорпион, ще владее втората половина, дните от сряда нататък и може да бъде основен фактор за някои конфликтни, почти инфарктни, ситуации засягащи хора от зодиакалните знаци Везни, Козирог, Рак и Овен.

Новолунието в Скорпион е в събота. Светилата се срещат за пореден път на 18 ноември, в 13:42 часа, в 26-я градус на Скорпион. Скорпионът е зона за трансформация, новолунието тук изисква навлизане в дълбоките води на битието, а в много случаи разпад и започване от нулата.

Успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои емоционална седмица. Активността във водните знаци задава натоварване за вашата огнена природа, поради неясноти в отношенията с околните и най-вече с партньора. Още във вторник, когато Луната навлезе в кардиналните Везни, тя „включва“ квадратурата Марс-Плутон. Аспектът става точен в края, но влиянието му се простира върху цялата седмица. Ще бъдете поставени пред избор, от който зависят много неща, отношенията във връзката, или с работодателя. Някои ще искат спонтанно да прекъснат неизгодно сътрудничество, или прекалено обвързващ ги ангажимент. Други ще се втурнат към сериозно обвързване, в което не са изключени и финансови споразумения с дългосрочен характер. Не действайте под влияние на емоциите, още повече, че през тази седмица те ще бъдат в най-високата възможна точка. Дайте си време да обмислите варианти и възможности, които лежат под повърхността, и за които трябва да бъдете по-проницателни и далновидни.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, темата дом и семейство се развива с бързи темпове през тази седмица. Някои са започнали гнезденето, обзавеждат нов дом, събират покъщина, приемат гости, планират семейни празненства и пътувания, наслаждават се на общуването с най-близките на сърцето им хора, или подготвят обстановката за приемане на нов член на семейството. Енергията на Венера и Юпитер, слети в едно е силен импулс за подобрения и промяна в условията на живот. Но, по отношение финансите бъдете внимателни, особено ако правите поръчки и се разплащате онлайн. Меркурий и Нептун в квадрат през тази седмица са предупреждение за измами и фалшификации.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица. Съвпадът на Венера с планетния управител активира емоционалната ви природа, прави ви ангажирани с проблемите на другите и активно включени в ставащото в близкото ви обкръжение. Но в дните преди новолуние и предстоящата среща на светилата в предходния знак Скорпион е препоръчително да се отдръпнете настрани, да застанете в ролята на наблюдател и анализатор, да дадете възможност на съдбата да се погрижи за вас, да се изпълни предначертаното, без активно да се намесвате в процесите. В сатурновия период на личната си година отделете достатъчно време за размисъл и оценка на изминалата година, за свързване с вътрешното аз и намиране на своя център.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. Преди него обаче зоната на партньорството в слънчевия хороскоп ще ври и кипи от емоции. С някои форми на общуване, или подходи, ще трябва да се разделите и да изградите основи нещо ново и стабилно. Или да подновите отношения, които сте смятали за приключени. На някои ще се наложи да се изправят лице в лице с истина, да я отхвърлят, или приемат, но при всички случаи да заемат ясна, определена позиция. Новолунието в края на седмицата е отрезвяващ момент, като в дните след него ще можете да намерите решения на проблемите, да намерите подходящия човек, работа, формата и начинът, по които да постъпите, за да постигнете желания резултат.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва обещаващо с Луна в Дева. Бъдете водещи във всички сфери, които ви касаят. Водната енергия, раздвижена от няколкото планети в Скорпион, задейства зоната на вашата интелектуална изява, умението ви да говорите и да бъдете убедителни с приложените аргументи. Голяма е вероятността да бъдете високо оценени, похвалени и възнаградени за труда си в една сфера, и да бъдете недооценени и порицани в друга. Противоречието идва от активността на планетния управител, който прави разнородни аспекти с планети. Предстоящото задава безпокойство по отношение превозни средства и технически устройства за комуникация. Периодът е добър за подмяна с нови.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои комуникативна седмица. Съвпадът на Венера и Юпитер продължава темата за вашата активна роля в средата от съмишленици, приятели, симпатизанти. Разширявайте контактите си до възможните граници, вашите лични или тези на средата, в която ги създавате. Ролята ви на водещ и ръководител стига върхова точка и можете да си дадете сметка къде сте стигнали и дали имате сили да продължите нататък. В личните взаимоотношения влиянието на аспекта е силно и в резултат на него необвързаните могат да намерят човек със сходни интереси и вкусове. Новолунието в тази зона на слънчевия хороскоп подтиква към обновяване на техническото оборудване, мобилните устройства, приложения, виртуални контакти, подобряване на компютърните умения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с домашни ангажименти. Грижите по здравето на близък човек, или вашето собствено могат да бъдат в центъра на вниманието ви през цялата седмица. Тук доброто разположение на планетите може да ви подскаже някои решения за подобрения и по-ефективно приложение на лечебни техники, методи за обгрижване, или справяне със здравословен проблем. На някои нездравословни връзки е време да кажете сбогом, както и да определите ясни граници докъде допускате някои хора да навлизат в личното ви пространство. Меркурий-планетният управител в следващите дни получава противоречиви сигнали от две планети. Енергията на Марс може да създаде допълнителна динамика в личния живот и интимните взаимоотношения. Докато квадратът Меркурий-Нептун е на път да разруши доверието между вас и някой, на чието мнение държите. Новолунието в края на седмицата ви поставя пред нови възможности за сътрудничество и подобряване на работните взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои запомняща се седмица. Вашият планетен управител навлезе в зоната на съвпад с Юпитер в предходната седмица, а сега, в понеделник, той става точен. Укрепването на личния авторитет е едно от проявленията на тази активност в зоната на Скорпион. Новолунието тук дава нови възможности за разширяване на влияние и разгръщане на личния потенциал. Другото ниво на проявление – финансовите аспекти на живота, също не са за подценяване. Ако не се излее рогът на изобилието, то поне ще успявате с повече лекота да решавате паричните си проблеми. Квадратурата Марс-Плутон, която се развива през втората половина на седмицата, ви прави включени в конфликт, или в особена ситуация, в която се налага за бъдете с максимално определена и ясна позиция.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, добрата тенденция от предходната седмица продължава. Съвпадът на Венера и Юпитер в зоната на социалната активност и професионалната изява ви правят забележими и разпознаваеми. Можете да се опрете на предишни постижения и заслуги, а може и да направите нови крачки нагоре към успеха. Имате силна подкрепа от някой, когото сте спечелили на ваша страна. Участвайте в конкурси и изложби, в представяне на изделия, продукти, стоки, в които имате принос, или в планирането на такива. Първата половина на седмицата е по-благоприятна в това отношение. През втората се развива квадратът Марс-Плутон, който може да ви изненада в гръб, и да донесе разочарования.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои забележителна седмица. Съвпадът на Венера и Юпитер в зоната на въодушевлението, изявата, забавата, романтиката, съзидателността и любовните трепети, и много други неща от този порядък, е своеобразно предизвикателство към емоционалната ви природа. Каквото и да е неговото проявление, не пропускайте да го преживеете с цялата му пълнота, и да съхраните в спомените си най-доброто от него. Разбира се има силен контрапункт на радостното по принцип астрологично събитие, и той е в квадратурата на Марс и Плутон в кардиналните знаци Везни и Козирог. Напрегнатият аспект ще постави някои в ситуация на избор, ще ви кара да бъдете определени и категорични по важни за вас въпроси. Новолунието в зоната на марсовия период на личната година е време за намиране на нови начини за отстояване на себе си, и на своите избори.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на новолуние в Скорпион. Новолуние във вашия знак имате всяка година. Сега обаче то ще бъде в компанията на Юпитер, украсено допълнително от присъствието на Венера. Двете социални планети в съвпад могат да отворят много врати за вас, или поне една, но наистина тази, която ви е най-необходима към момента. Преди новолунието имайте грижата да разчистите личните си задължения, да се отърсите от някои предразсъдъци и задръжки, които осъзнавате, че ви пречат и дърпат назад. Не се предоверявайте на хора или предложения, идващи отдалеч, без да сте се уверили в тяхната достоверност, и коректност. Двамата управители на знака ви през тази седмица са в остър конфликт, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията ви с хора от близкото обкръжение.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои авантюристична седмица. Вероятността да направите нещо несвойствено, да надскочите себе си, да привлечете по необичаен начин вниманието на околните е голяма в следващите дни. Имайте куража да следвате импулсите за творческо изразяване по най-хармоничния за вас начин, разширявайте границите, които сами сте си наложили, или тези зададени от средата в която живеете. Новолунието в Скорпион, на фона на съвпада Венера-Юпитер е разкрепостяващ, даващ подтици за дълбоки промени и развиване на нови житейски теми момент от годината, свързани с образование, пътувания, професионално израстване. Романтичната тема също е в процес на развитие през тази седмица.

Благоприятни дни през седмицата четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Венера в съвпад с Юпитер на 13.11.2017 /10:16 часа

Меркурий в квадрат с Нептун на 14.11.2017/ 0:47 часа

На 18.11.2017/ 13:42/ Новолуние в 26°Скорпион

Марс в квадрат с Плутон на 19.11.2017 /14:16 часа

През тази седмица Луната се движи между знаците Дева и Стрелец, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

13.11.2017/ 17:45 – 14.11.2017 / 1:26

16.11.2017 / 2:50 – 16.11.2017 /10:19

18.11.2017 /13:42 – 18.11.2017/ 20:59

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

 • Най-Нови Мнения във форума
 • Най коментирани
  1. gravatar Деси за 2020 астрологичен преглед
  2. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед
  3. gravatar Муси Дачева за 2020 астрологичен преглед
  4. gravatar Милена за 2020 астрологичен преглед
  5. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 23-29 март 2020